Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 13:19

Maly pisze: ciekawa jest też sprawa pierwszego gola, wg UEFY strzelił go Matri tyko, że pragnę zauważyć, że gdyby nie poprawka Marchisio to sędzia nie wskazałby na środek boiska i po 4 minutach byłoby 0-0, ciekawe zatem na jakiej podstawie tak zaliczyli tego gola skoro zachowanie sędziego bramkowego zdaje się ewidentnie sugerować, że "pierwszego" gola to on nie widział... ciekawe...
Tez tak rozkminiłem. Czytałem jednak kiedyś, że sędziowie bramkowi nie sygnalizują bramek/fauli itd tylko 'mówią o nich przez mikrofon głównemu". Możliwe, że bramkowy powiedział głównemu to, ale tamten nie zdążył gwizdnąć/czekał na rozwój wydarzeń...? Ciekawe kogo zapisał sędzia w protokole...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 13:47

stahoo pisze: Tzn nie tyle przed finałem się resetują, co przed rewanżem 1/2. Chodzi mi o to, że nie da sie być zawieszonym na finał za żółtka. Mam nadzieję, że dobrze to teraz wyjaśniłem. Tak mi sie przynajmniej wydaje :)
Niestety Ci sie tylko wydaje. W przepisach nie ma nic o resetowaniu się kartek. Jestem ciekaw czy mecz pauzy by to powodował ale w artykule dostapenym na UCL nie ma o tym wzmianki wiec Vidal pauzuje po nastepnej kartce.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 14:28

stahoo pisze:
Maly pisze: ciekawa jest też sprawa pierwszego gola, wg UEFY strzelił go Matri tyko, że pragnę zauważyć, że gdyby nie poprawka Marchisio to sędzia nie wskazałby na środek boiska i po 4 minutach byłoby 0-0, ciekawe zatem na jakiej podstawie tak zaliczyli tego gola skoro zachowanie sędziego bramkowego zdaje się ewidentnie sugerować, że "pierwszego" gola to on nie widział... ciekawe...
Tez tak rozkminiłem. Czytałem jednak kiedyś, że sędziowie bramkowi nie sygnalizują bramek/fauli itd tylko 'mówią o nich przez mikrofon głównemu". Możliwe, że bramkowy powiedział głównemu to, ale tamten nie zdążył gwizdnąć/czekał na rozwój wydarzeń...? Ciekawe kogo zapisał sędzia w protokole...
Nawet nasi "eksperci" na eNce podkreślali, że sędzia nie może sobie wymachiwać rękoma, bo chorągiewki to on żadnej nie ma, tylko sygnalizuje to za pomocą guzika, który wysyła sygnał głównemu. + mikrofon.
W sumie się nie dziwię, że niektórzy mają pretensję do bramkowego, ponieważ większość z nas oczekiwałaby że bramkowy w takich sytuacjach będzie machał jakby od tego zależało jego życie. Dla kibiców byłoby to jednoznacze - bramkowy jest czysty, bo reagował, no i o wiele bardziej widowiskowe.
Co do samego zdarzenia, myślę że bramkowy sygnalizował.Inaczej zmiana strzelca gola mijałaby się z logiką.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 15:15

Maly pisze: Marchisio zaliczył chyba najgłupszą żółta w dziejach, 3-0 na połowie przeciwnika w 89 (?) minucie meczu...
Dla mnie najgłupsza żółta ever to ta Nedveda z półfinału z Realem w 2003r. Gdyby Pavel zagrał w finale....

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 17:56

couec pisze: Dla mnie najgłupsza żółta ever to ta Nedveda z półfinału z Realem w 2003r. Gdyby Pavel zagrał w finale....
Gdyby Pavel nie skosił zawodnika Realu, a po tej akcji "królewscy" zdobyliby bramkę...

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 18:10

Lypsky pisze:
couec pisze: Dla mnie najgłupsza żółta ever to ta Nedveda z półfinału z Realem w 2003r. Gdyby Pavel zagrał w finale....
Gdyby Pavel nie skosił zawodnika Realu, a po tej akcji "królewscy" zdobyliby bramkę...
Z tego co pamietam to był faul w środku Boiska w której nasi byli praktycznie wszyscy na swojej połowie..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 18:16

Tak dokładnie nie było żadnego zagrożenia a Nedved go skosił nie wiadomo z jakiego powodu od tyłu w nogi, nie wyglądało to jakoś brutalnie zwykły faul ale kartka się należała, sam o tym dobrze wiedział bo się za głowe złapał jeszcze przed kartką, akcją się działa no powiedzmy gdzieś w pobliżu połowy boiska.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 18:40

pumex pisze:
SKAr7 pisze:A tak na poważnie, to naprawdę techniczny? Czy jakimś cudem tablica technicznego znalazła się w rękach kogoś z naszego sztabu? :think:
Sędzia techniczny w białej koszuli i płaszczu? Proszę Cię... :)
No cóż, na swoją obronę podam, że nie tylko ja nie uważam w tych momentach, bo gif oczywiście znaleziony u zagranicznych kibiców Celticu, którzy mają butthurt :smile:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 19:03

Czy teraz też było jakieś głosowanie, który mecz zostanie pokazany w telewzji burdelicznej? Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że hala dzieciaki i fani Manchesteru zostali liczebnie przewyższeni przez kibiców Borussii. Dzisiaj trzymam kciuki za Szachtar, nie będę kibicować niemieckiemu klubowi nawet jakby grało w nim 11 Polaków.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 19:13

Vimes pisze:Czy teraz też było jakieś głosowanie, który mecz zostanie pokazany w telewzji burdelicznej? Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że hala dzieciaki i fani Manchesteru zostali liczebnie przewyższeni przez kibiców Borussii. Dzisiaj trzymam kciuki za Szachtar, nie będę kibicować niemieckiemu klubowi nawet jakby grało w nim 11 Polaków.
Temat już jakiś miesiąc temu wzbudził duże kontrowersje na forum :) Głosowania nie było, wybrała tvp.

Ale jednego nie rozumiem - hype na Borussię w polskich mediach jest nieznośny i wiadomo, że nie trzeba im kibicować ale skąd od razu niechęć do nich?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 19:32

Pan Mietek pisze:Ale jednego nie rozumiem - hype na Borussię w polskich mediach jest nieznośny i wiadomo, że nie trzeba im kibicować ale skąd od razu niechęć do nich?
Odpowiedź wydaje się banalna. Jak ciągle na śniadanie dostawałbyś chleb z pasztetową, to w końcu znienawidziłbyś takie żarło. Podobnie jest z Borussią, masz ochotę na coś innego w równie komfortowych warunkach, a tu znowu gęba Lewandowskiego. Jeszcze jak wiesz, że równolegle dzieje się coś teoretycznie arcyciekawego...

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 20:20

Ja kibicuje dzisiaj Szachtarowi, niech wyeliminują "polską" Borussię, bo nie da się znieść dłużej tego happeningu w mediach.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 20:31

Szkoda, że w Szachtarze nie ma już Williana, to był chyba ich najlepszy piłkarz i pozbyli się go w zimowym okienku. Tam na wschodzie mają dziwne praktyki

FORZA JUVE!!!
Paweł 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 20:35

Ja mam nadzieje że jednak przejdzie Bvb i 1/4 zagrają z Juventusem :-D
Po 1 pokaża w tvp po 2 byśmy ograli tych ogórków :C po 3 rewanż za finał z 97

Forza Juve!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2013, 20:36

Paweł 10 pisze:Ja mam nadzieje że jednak przejdzie Bvb i 1/4 zagrają z Juventusem :-D
Po 1 pokaża w tvp po 2 byśmy ograli tych ogórków :C
Bardzo sprytnie o tym jakoś nie myślałem. Ale jak Szachtar przejdzie dalej i trafimy na nich to zbytnio rozpaczać nie będę ;)

Zablokowany