Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2011, 21:37

Mateuszello pisze:Oglądacie mecz Milanu. Noszą koszulki, które jak się dowiedział z oficjalnej strony klubu będą nosić w sezonie 2011/2012. W temacie "Stroje na sezon 2011/2012" Juventusu ktoś wspomniał, że Borussia zrobiła to samo. Ciekawy pomysł...
Rok temu tak samo zrobił też Bayern. Faktycznie, pomysł fajny, marketingowo to może dobrze wyjść.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2011, 21:46

Mateuszello pisze:Oglądacie mecz Milanu. Noszą koszulki, które jak się dowiedział z oficjalnej strony klubu będą nosić w sezonie 2011/2012. W temacie "Stroje na sezon 2011/2012" Juventusu ktoś wspomniał, że Borussia zrobiła to samo. Ciekawy pomysł...
Jeśli mogę, średnio mi się koszulki MIlanu widzą, tragedii nie ma ale szału też nie... te cieńsze pasy i ogólnie niezbyt, Juve Inter i MIlan najczęściej miały takie grube pasiaki, w całości w pasach i to było najładniejsze bez wydziwiania

Abstrahując od koszulek, wszedł Pirlo i już widać co reprezentuje taka marka, dobre ustawienie w obronie, jeden kontakt na połowie rywala i odrazu świetne rozrzucenie sprawiające problemy defensorom...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2011, 22:04

A jak dla mnie to te koszulki trochę tak w stylu retro.
Obrazek

Mi się najbardziej podobają koszulki Interu na przyszły sezon, a dokładnie to fakt że będą bez takiego znaczka :D
Obrazek

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 11:20

Curva Sud:

"Mistrzowie bez podsłuchów"

"Są tacy, co wygrywają na boisku i w sposób prawidłowy, a także tacy, co wygrywają płacząc w sądzie"

"Gattuso człowiek prawdziwy, lojalny i szczery. Jesteś ustami prawdy, które śpiewają z ultrasami"

(acmilan.pl)

Ciekawe jak środowisko Interu skomentuje te słowa. Była taka burza za słowa Gattuso w stosunku do Leonardo, z nieskazitelnych wszyscy tacy obrażeni, jakby zapomnieli, że gra u nich ktoś taki jak Materazzi, przy którym Gattuso to wzór. Niektórzy chyba nie potrafią pogodzić się z porażką, ale czego spodziewać się po ludziach, którzy wyszli na ulicę świętować scudetto (2006), które dostali w prezencie :-D

FORZA MILAN!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 11:30

Nie wiem skąd się wzięło takie zamieszanie po tym jak Gattuso obrażał Leonardo. Porównywanie tej sytuacji do Ibry, co sugerują interiści, jest komiczne bo Ibrahimovic najemnikiem był od początku a Leonardo był kimś więcej niż tylko piłkarzem. On tam spędził (chyba) 13 lat, 1/3 swojego całego życia był człowiekiem Milanu a potem poszedł do interu. To bije na głowę wszystkie dotychczasowe zdrady. Rzucanie takimi nazwiskami jak Pirlo czy Seedorf ( :rotfl: ) jest komiczne.

Bardzo cenię i szanuję Gattuso i nie rozumiem tylko czemu przeprosił za niego Galliani? Jeśli miałby ktokolwiek przepraszać to tylko Gattuso.

A jak środowisko interu to skomentuje?
"Milan wygrał bo nie miał konkurencji" albo "To nie Milan wygrał, tylko my przegraliśmy" no i jeszcze pewnie cośtam będą chrzanić o scudetto uczciwych.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2011, 12:17

Boateng jako Michael Jackson. Z wczoraj, podczas fety na San Siro.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2011, 23:28

Allegriemu odbiła sodówka. Myślałem że to w porządku trener ale teraz widzę że idealnie go dopasowali do tej gromadki bad-boyów i sprzedawczyków.

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2011, 12:46

Nie wiem czego się czepiasz o Mourinho napisał akurat prawdę

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 21:10

Ogladam wlasnie mecz Milanu z Lazio i jest 0:2 po bardzo ladnych bramkach Klose i Cisse. Generalnie mecz wyrownany, ale Lazio ma/mialo duzo wiecej dobrych sytuacji, niz Milan (najlepsze jest to, ze najczesciej po niewymuszonych bledach obrony Milanu). Nesta gra fatalnie (koszmarny blad na spolce z Gatusso, po ktorej Cisse mial niemal sam na sam), Thiago bez wyrazu, Ibra cos probuje ale generalnie mocno srednio wychodzi. Podoba mi sie jedynie Cassano i... Aquilani ; )

Lazio gra bardzo fajnie, ale nie jest powiedziane, ze Milan jeszcze nie wroci zza grobu.

Edit: 2:2 :D Ibrahiovic i Cassano (przy golu Ibry asysta i jak na razie swietne zawody!).

juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 21:43

Nesta zawinił też przy bramce Klose. Ogólnie mecz naprawdę bardzo dobry. Lazio potwierdza, że będzie walczyć o Scudetto. W sumie myślałem, że po dwóch bramkach Milan się nie podniesie (i będę miał dobry tytuł relacji), ale pokazali charakter. Asysta i gol niechcianego Cassano, kto by pomyślał. Dobrze gra też Boateng i w sumie Aquilani, choć co zepsuł po tej pietce Ibry :C

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 23:44

jakku1 pisze:Ogladam wlasnie mecz Milanu z Lazio i jest 0:2 po bardzo ladnych bramkach Klose i Cisse. Generalnie mecz wyrownany, ale Lazio ma/mialo duzo wiecej dobrych sytuacji, niz Milan (najlepsze jest to, ze najczesciej po niewymuszonych bledach obrony Milanu). Nesta gra fatalnie (koszmarny blad na spolce z Gatusso, po ktorej Cisse mial niemal sam na sam), Thiago bez wyrazu, Ibra cos probuje ale generalnie mocno srednio wychodzi. Podoba mi sie jedynie Cassano i... Aquilani ; )

Lazio gra bardzo fajnie, ale nie jest powiedziane, ze Milan jeszcze nie wroci zza grobu.

Edit: 2:2 :D Ibrahiovic i Cassano (przy golu Ibry asysta i jak na razie swietne zawody!).
Po przerwie już praktycznie tylko Milan grał. Nesta miał piękne wybicie jak Cisse minął bramkarza - majstersztyk.

Alberto 'truchtacz' Aquilani zrobił Milanowi 2 bramki. Przy pierwszej podał do Cassano na wolne pole (a ten potem tylko wyłożył Ibrze i gol), potem asysta z cornera.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 września 2011, 23:48

juveninhoo pisze: Lazio potwierdza, że będzie walczyć o Scudetto. W sumie myślałem, że po dwóch bramkach Milan się nie podniesie
Lazio walczyć o scudetto? nie rozśmieszaj mnie. A Milan to jedyna druzyna w Serie A ktora mogla podnieść sie po takim łomocie od lazio. Tak ogólnie to korzystny ten remis - dla nas... :)

edit: usuncie posta pod spodem... przypadkowo dalem cytaj zamiast zmien
Ostatnio zmieniony 09 września 2011, 23:49 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 08:02

juveninhoo pisze:Nesta zawinił też przy bramce Klose.
nie zawinił. Albo inaczej, zawinił, ale więcej w tym umiejętności Niemca niż winy Nesty. po prostu Klose to nadal wysoka klasa, pomimo wieszania na nim psów.

Lazio pokazało, że ma bardzo silną linię ofensywną. Podoba mi się Cisse. To transfer za grosze, a może wiele zrobić wiatru na boisku. To średni piłkarz z kapitalnymi przebłyskami, w dodatku ma torpedy w nogach.
Konko pokazał się nieźle w ofensywie. Natomiast w defensywie Lazio jest słabiutkie... Milan mógł wygrać 4-2.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 10:15

Widać, że Milan ma olbrzymi potencjał. Mecz z trudnym rywalem, dodatkowo przed LM (w perspektywie mecz z Barcą) a mimo wszystko Milan spokojnie mógł to spotkanie wygrać mimo, iż przegrywał 0:2.
Aquilani :bravo: fajny występ

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2011, 11:42

Dokładnie. Aquilani wczoraj miał mniej więcej tyle fajnych piłek ile w Juventusie przez całą rundę. Jeśli utrzyma poziom - to jest dla niego wyzwanie - to cena wykupienia za 6 mln € będzie niezłą okazją dla Milanu. I jak widać obronę też można przejść ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ