Transfery w Europie
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie znam twoich upodobań ale ja nie lubię jak mi się coś wkłada w usta...wojczech7 pisze:Zapomniałeś o Isli. Jego kupno też nie miało sensu, bo nie sprzedamy tej połówki za więcej, niż wydaliśmy. To samo z Diego - kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby dać za niego 25mln, skoro grał tak słabo. Oh, wait, nikt nie przypuszczał, że będą kaleczyć - może dlatego?![]()
pisałem o Isli? nie
dlaczego? bo nie był jakoś bardzo przepłacony, był młody, wykazywał jakiś potencjał, mógłbym tu dopisać także Elie, też nie aż taki drogi, młody dość i z jakimś tam potencjałem, chodzi o to, że jak wydajesz 20mln to już nie na ogóra a Matri i Gio są ogórami i tyle (na najwyższym poziomie)
pisałem o Diego? nie
dlaczego? bo był przepłacony także "niewiele", tzn ok 5-7mln jak na ówczesną formę wg mnie, pomijam tu jednak jego całokształt i fakt, że nie kupiłbym go nawet za 5mln bo to piłkarz archaiczny
pisałem o Matrim? tak
dlaczego? bo przychodził w wieku 26 lat z jednym dobrym sezonem, no to chyba nie trzeba być mega znawcą żeby wiedzieć, że to przypadek i szansa, że się zwróci jest nikła, ok był sprowadzany awaryjnie ale był zwyczajnie przepłacony, nie wiem czy nie dało się kupić innego takiego wpychacza za 1/4 ceny, pewnie się dało ;] oczywiście będziesz się upierał, że mógł mieć kolejne 2 super sezony i walić po 20 goli, tylko jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności nie miał

no i różnica właśnie między takim Islą a Matrim jest taka, że pierwszy jest po kontuzji, chce grać i JEST nim ktoś zainteresowany bo jest po prostu dobry jak na swoją cenę, a drugiego nikt nie chce bo po pierwsze nikt mu nie da takiej kasy a po drugie są dziesiątki takich jak on, których można mieć taniej, dlatego milan niby go chce a tak na prawdę kupuje innych, jak choćby Pazziniego ostatnio, który przecież wcale nie jest lepszy... sam pomyśl - możesz mieć za 20mln zawodników typu RvP rok temu to kupujesz Matriego?

@Ouh_yeah: nie ma opcji, że jojo gra źle ;] może mieć jedynie ciągle kontuzje... to już ukształtowany i sprawdzony zawodnik a nie koleś z jednym dobrym sezonem żeby się zastanawiać czy się nadaje na lepszy klub
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mały, ale teraz dziwne rzeczy wygadujesz, niczym Moggi normalnie
Jak można w ogóle porównać transfer Matriego do RVP ? Przecież sama roczna pensja Holendra z podatkiem to więcej niż kwota transferowa za Matriego, a gdzie pozostałe trzy lata kontraktu i 30 milionów euro za transfer... No i Matri, czy się to komuś podoba czy nie, został kupiony w styczniu jako jeden z najlepszych strzelców w lidze i zaczął trafiać od drugiego meczu w drużynie Del Neriego. Zasadniczo przez te pół roku w rozpadającej się drużynie, poradził sobie lepiej, niż wszyscy napastnicy Conte przez dwa lata w ekipie mistrzów Italii.
Teraz można marudzić, ale mała kartka z przeszłości.
Tuż przed przyjściem Matriego graliśmy:
- w Neapolu dwiema wieżami Toni/Amauri
- z Bari parą Del Piero/Giannetti (za niego wszedł Martinez)
- z Sampą parą Pepe/Amauri
- z Udinese parą Martinez/Del Piero

Teraz można marudzić, ale mała kartka z przeszłości.
Tuż przed przyjściem Matriego graliśmy:
- w Neapolu dwiema wieżami Toni/Amauri
- z Bari parą Del Piero/Giannetti (za niego wszedł Martinez)
- z Sampą parą Pepe/Amauri
- z Udinese parą Martinez/Del Piero
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
trochę przesadziłeś ale masz całkowitą racjęOuh_yeah pisze:Jak można w ogóle porównać transfer Matriego do RVP ? Przecież sama roczna pensja Holendra z podatkiem to więcej niż kwota transferowa za Matriego

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Lucas87
- Juventino
Ja nawet do Matriego pretensji nie mam.
Po prostu zrobił tyle na ile było go stać. Teraz jest szansa, aby go sprzedać to ją wykorzystajmy.
W końcu mam atak marzeń (nie waham się tego napisać). Pozyskując jeszcze Joveticia, na poważnie rzucamy wyzwanie Bayernowi i pozostałych pretendentom do królowania w Europie.
Ale po kolei: Czyli Ogbonna i kupno lub wypożyczenie Kolarova.
Po prostu zrobił tyle na ile było go stać. Teraz jest szansa, aby go sprzedać to ją wykorzystajmy.
W końcu mam atak marzeń (nie waham się tego napisać). Pozyskując jeszcze Joveticia, na poważnie rzucamy wyzwanie Bayernowi i pozostałych pretendentom do królowania w Europie.
Ale po kolei: Czyli Ogbonna i kupno lub wypożyczenie Kolarova.
- F-azan
- Juventino
Na stronach realu pojawila sie informacja ze chce Pirlo o Vidala i na dodatek jakis gląb co kibicuje tym wiesniakom napisal ze Arturo ma klauzule odejscia 30 baniek a na dodatek napisali ze Pirlo pobieglby do madrytu smiech na sali kibice maja wyobraznie

- francois
- Juventino
Teoretycznie Vidal może mieć klauzulę, o której większość kibiców nie zdaje sobie sprawy, ale Arturo w wywiadach podkreśla przywiązanie do Juve. Tego nie przelicza się na hajs.F-azan pisze:Na stronach realu pojawila sie informacja ze chce Pirlo o Vidala i na dodatek jakis gląb co kibicuje tym wiesniakom napisal ze Arturo ma klauzule odejscia 30 baniek a na dodatek napisali ze Pirlo pobieglby do madrytu smiech na sali kibice maja wyobraznie
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Lucas87
- Juventino
Za żadne pieniądze nie poszedłbym do tej bandy zarozumialców...
Pirlo zostanie w Juventusie do końca kariery...A Vidal najpierw niech nas poprwoadzi do zwycięstwa w Champions League, będzie coraz lepszy - stać go na to
Pirlo zostanie w Juventusie do końca kariery...A Vidal najpierw niech nas poprwoadzi do zwycięstwa w Champions League, będzie coraz lepszy - stać go na to

- zahor
- Juventino
Byłaby to bardzo ciekawa sytuacja. O istnieniu tej klauzuli nie widzą ani włodarze Bayernu, więc proponują 45 baniek, nie mają o niej pojęcia również Szejkowie z City, dlatego próbują negocjować, mimo że wystarczy położyć na stół 30 baniek, a wie o niej jakiś gimbus z polskiej strony Realu. Swoją drogą, jak to niewiele trzeba żeby wywołać małą panikę.francois pisze: Teoretycznie Vidal może mieć klauzulę, o której większość kibiców nie zdaje sobie sprawy
- filippo
- Juventino
To proszę państwa ostatecznie pokazuje siłę pięniądza w dzisiejszym świecie. To jest niemożliwe, że taki zawodnik poszedł do Dynama Kijów, do ligi ukraińskiej. Dynamo się nawet w tym sezonie nie zakwalifikowało do CL!pumex pisze:1) Schalke potwierdziło transfer Leona Goretzki, którym ponoć się interesowaliśmy.
2) Do Dynama Kijów za 15 baniek poszedł Younes Belhanda, którym rok temu podniecała się połowa forum.
Nie wiem czy Bellhanda nie miał innych propozycji, czy oferta z Kijowa była aż tak intratna, że nie mógł jej odrzucić?
forumowy ujadacz
- Kucharius1
- Juventino
Vidal raczej nie ma klauzuli, gdyż we Włoszech nie jest ona obowiązkowa, w odróżnieniu od Hiszpanii.
Przypominacie sobie jakiegoś piłkarza Juve z klauzulą ? To tylko mokry sen fanów Realu.
Przypominacie sobie jakiegoś piłkarza Juve z klauzulą ? To tylko mokry sen fanów Realu.
- francois
- Juventino
Świat kibiców a świat menedżerów to dwa różne światy. Chyba że Twój tata, wujek albo szwagier robią w tym biznesie?zahor pisze:Byłaby to bardzo ciekawa sytuacja. O istnieniu tej klauzuli nie widzą ani włodarze Bayernu, więc proponują 45 baniek, nie mają o niej pojęcia również Szejkowie z City, dlatego próbują negocjować, mimo że wystarczy położyć na stół 30 baniek, a wie o niej jakiś gimbus z polskiej strony Realu. Swoją drogą, jak to niewiele trzeba żeby wywołać małą panikę.francois pisze: Teoretycznie Vidal może mieć klauzulę, o której większość kibiców nie zdaje sobie sprawy
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
No właśnie nie, stąd też mogę o ewentualnej klauzuli Vidala nie wiedzieć. Wychodzę jednak z założenia że skoro nie wiedzą o niej nawet dyrektorzy składający oferty za naszego piłkarza, to chyba jednak takowa nie istnieje.francois pisze: Świat kibiców a świat menedżerów to dwa różne światy. Chyba że Twój tata, wujek albo szwagier robią w tym biznesie?
- Nedved1983
- Juventino
pytanie jaki sens miała by taka klauzula? Vidal wybrał nas nad Bayern, kasę i LM. po naszej stronie też nie było takiego powodu. nagle po 2 latach miała by wyjść na jaw klauzula. zwykła bzdura gimbusów kibicujących realowi, wishful thinking. mogą się wściekać, ale takiego mistrza jak Vidal nie dostaną, za żadne skarby. my to nie Milan, a Vidal to nie cygan.
- pan Zambrotta
- Juventino
Radze zobaczyć pozycje Montpellier w ligue 1, a pozycje dynama kijów w lidze i ocenić gdzie są częstsze szanse na gre w Europie. Ponadto we Francji wchodzi chyba lewacki 75% podatek który będzie dotyczył chyba większości piłkarzy. Wybór miedzy obniżka pensji, a trzykrotna podwyżka jest chyba oczywisty. A ze na Ukrainę? Najwyraźniej nie było innych konkretnych propozycji. Kluby włoskie, czy hiszpańskie nie mogą pozwolić sobie na takie wydawanie kasy jak wschód. Witsel tez odszedł za gigantyczne pieniądze.filippo pisze:To proszę państwa ostatecznie pokazuje siłę pięniądza w dzisiejszym świecie. To jest niemożliwe, że taki zawodnik poszedł do Dynama Kijów, do ligi ukraińskiej. Dynamo się nawet w tym sezonie nie zakwalifikowało do CL!pumex pisze:1) Schalke potwierdziło transfer Leona Goretzki, którym ponoć się interesowaliśmy.
2) Do Dynama Kijów za 15 baniek poszedł Younes Belhanda, którym rok temu podniecała się połowa forum.
Nie wiem czy Bellhanda nie miał innych propozycji, czy oferta z Kijowa była aż tak intratna, że nie mógł jej odrzucić?
To mercato będzie specyficzne ze względu na 75% podatku, dużo piłkarzy może wyemigrować z tego kraju. Belhanda zdaje się to potwierdzać.