Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 12:23

Fenrir pisze:Poczekajmy do konca sezonu z ferowaniem opinii o charyzmatycznych trenerach (nie zmienia to faktu, ze Del Neriemu do takiego szkoleniowca bardzo daleko).
Dalglish to z pewnością najlepszy piłkarz w historii Liverpoolu i najprawdopodobniej najlepszy trener... Łącznie zdobył dla the Reds już 11 tytułów mistrza Anglii, a dodatkową wyśmienicie radził sobie w innych klubach (chocby mistrzostwo z Blackburn :shock: ). Facet ma świadomość, że każdy kibic odda za niego życie i skrzętnie z tego korzysta...

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 12:42

Tu pelna zgoda. Ikona jest i pewnie nic tego nie jest w stanie zmienic. Chodzilo mi bardziej o to, zeby wstrzymac sie z ostatecznymi ocenami jego pracy w tym sezonie. Do, na przyklad, Ligi Mistrzow jeszcze Liverpoolowi wiele brakuje.

Make friends for life or make hardcore enemies!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 14:31

Del "0" Neri podobno zostaje!! Dla mnie to jest po prostu niedorzeczne! Jak trener, który przegrał wszystko co się dało w tym sezonie może otrzymać kolejną szansę? Piłkarze z potencjałem tacy jak Krasic, Aquilani, Chiellini nie dość, że się nie rozwijają, to jeszcze grają coraz słabiej a trener nie ponosi za to konsekwencji? Jestem w szoku :shock:

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 14:37

pumex pisze:Jak trener, który przegrał wszystko co się dało w tym sezonie może otrzymać kolejną szansę?
Nie tyle przegrał, ile nie wygrał. Wszystko co się dało, to przegrali nam boczni obrońcy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 14:41

pumex pisze:Del "0" Neri podobno zostaje!! Dla mnie to jest po prostu niedorzeczne! Jak trener, który przegrał wszystko co się dało w tym sezonie może otrzymać kolejną szansę? Piłkarze z potencjałem tacy jak Krasic, Aquilani, Chiellini nie dość, że się nie rozwijają, to jeszcze grają coraz słabiej a trener nie ponosi za to konsekwencji? Jestem w szoku :shock:
Spokojnie bo popuścisz... ;)
AA mobilizuje drużynę na końcówkę sezonu... choć może lepiej, żeby powiedział, że trener gra teraz o życie... :think:

Nawet nie dopuszczam do siebie takiej myśli na razie. Jeżeli sezon zakończy się serią dziewięciu zwycięstw, to uznam, że być może należy dać mu szansę...

Jeszcze ważne jest jak będzie wyglądała trenerska podaż rynkowa, a z tym może być lipnie :/
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2011, 14:42 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 14:42

Mam nadzieje ze Agnelli i Marotta blefuja co do pozostania Del Neriego :pray:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 14:57

No to ci którzy chcieli go zwolnic i pozostałych dostali po prostu w pysk hehe :-D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:00

yanquez pisze: Spokojnie bo popuścisz... ;)
Już to zrobiłem, jak przeczytałem pierwsze zdania tego nieszczęsnego newsa :x
yanquez pisze: Jeszcze ważne jest jak będzie wyglądała trenerska podaż rynkowa, a z tym może być lipnie :/

Podaż może być marna, ale było już wiele przypadków, gdzie wydawało się, że nikt dobry nie jest do wzięcia a tu nagle szast, prast i zrobione, tylko trzeba chcieć i mierzyć wysoko a mam wrażenie, że w Juve niekoniecznie tak jest.
Łukasz pisze:
pumex pisze:Jak trener, który przegrał wszystko co się dało w tym sezonie może otrzymać kolejną szansę?
Nie tyle przegrał, ile nie wygrał. Wszystko co się dało, to przegrali nam boczni obrońcy.
Boczni obrońcy też, ale olbrzymią winę ponosi właśnie Del Neri. Rozumiem, że można eksperymentować z Marchisio na skrzydle raz, dwa, trzy ale nie można robić z tego standardu. Do tego dochodzi jeszcze ta wszechobecna, klasyczna, przestarzała i nuda 4-4-2 pod różnymi postaciami: raz 4-5-1, raz 4-3-3 ale założenia te same... dośrodkowania i boiskowa głupota. Zmian w trakcie meczów nie będę komentował bo każdy wie jak to u Del Neriego jest, wychodzi mu raz na dziesięć.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:03

kosciu88 pisze:Mam nadzieje ze Agnelli i Marotta blefuja co do pozostania Del Neriego :pray:
Wszyscy jesteśmy w hurraoptymizmie więc uważamy że dobrze jest jak jest...przegramy ze dwa mecze pod rząd to Del Neri znowu będzie na wylocie, bla bla bla nawet Agnelli gada głupoty ze szczęscia ;)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:19

Łukasz pisze:
Nie tyle przegrał, ile nie wygrał.
Pusta semantyka. Dr Piwowar nie byłaby dumna :naughty:
Łukasz pisze:Wszystko co się dało, to przegrali nam boczni obrońcy.

... na których Del Neri uparcie stawiał. Przykład? Motta.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:30

Oby Agnelli nie zdecydował się dać szansy Del Neriemu na kolejny sezon :pray: To może się skończyć 3 z rzędu katastrofalnym sezonem. . . Sam Del Neri przez cały sezon nie zachwycał ni to taktyką (tj. jej brakiem), zmianami ,a na pewno nie ciągłym, monotonnym 4-4-2... Obiektywnie rzecz biorąc mamy skład na 4 miejsce, fakt kontuzje nas niszczą ale w niektórych meczach to i rezerwą powinniśmy spokojnie zdobywać 3 punkty. Trener to 50% sukcesu drużyny - wiadomo ,że nie należy pochopnie zwalniać trenera ,a na jego miejsce brać kogokolwiek - należy się zastanowić głęboko nad zmianą trenera i sięgnąć po fachowca z najwyższej półki, który będzie umiał zbudować bardzo silny zespół w 2-3 lata...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:32

deszczowy pisze: Pusta semantyka. Dr Piwowar nie byłaby dumna :naughty:
Nie, nie semantyka (aż się boję spytać, co miałeś z logiki...). Mecz można wygrać, przegrać i zremisować, jak mawiał Górski Kazimierz. Kwestia jest jeszcze tego rodzaju na ile wynik zależy od konkretnych posunięć trenera, a takich sytuacji w obecnym sezonie nie było zbyt wiele. Kiedyś gdzieś to punktowałem, ale nie za bardzo chce mi się szukać.
deszczowy pisze: ... na których Del Neri uparcie stawiał. Przykład? Motta.
I to jest semantyka, bo to Del Neri "wynalazł" Sorensena...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:48

Łukasz pisze:
deszczowy pisze: Pusta semantyka. Dr Piwowar nie byłaby dumna :naughty:
Nie, nie semantyka (aż się boję spytać, co miałeś z logiki...). Mecz można wygrać, przegrać i zremisować, jak mawiał Górski Kazimierz. Kwestia jest jeszcze tego rodzaju na ile wynik zależy od konkretnych posunięć trenera, a takich sytuacji w obecnym sezonie nie było zbyt wiele. Kiedyś gdzieś to punktowałem, ale nie za bardzo chce mi się szukać.
4. Ale to z Mrozkiem, to wiesz... ;)
Łukasz pisze:
deszczowy pisze: ... na których Del Neri uparcie stawiał. Przykład? Motta.
I to jest semantyka, bo to Del Neri "wynalazł" Sorensena...
Myślę, że mimo wszystko Sorensen popełnił mniej kretyńskich błędów, niż Motta ;) A jak rozpatrujesz sprawę z Grosso i Hasanem? Też bardzo długi ich Alojzy pomijał.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:50

Niech zostanie. Raz, że nie ma sensu co sezon zmieniać trenera (co trener, to inna koncepcja futbolu), dwa, że obecnie na rynku nie ma szkoleniowca, który ewidentnie i bezdyskusyjnie bije Del Neriego na głowę.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2011, 15:59

Kamil_on pisze:Niech zostanie. Raz, że nie ma sensu co sezon zmieniać trenera (co trener, to inna koncepcja futbolu), dwa, że obecnie na rynku nie ma szkoleniowca, który ewidentnie i bezdyskusyjnie bije Del Neriego na głowę.
Obecny szkoleniowiec też nie był tak do końca na rynku - udało się "wyszarpać go" Sampdorii.

Zablokowany