Liga Mistrzów 2009/2010
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie wiem jaki byl skald personalny tej lini ale nie faktem jest, ze tak sie mial obraz gry. Po siedemdziesiatej minucie gdy Barca zrobila wreszcie to co powinna byla od poczatku czyli zaatakowala smielej likwidujac ta dziure miedzy formacjami Messi jak na ironie zostawal na trzydziestym metrze bedac najczesciej poza gra.Crocky pisze:Pluto Messi to też napastnik, a Ty wnosisz najpierw zarzut, że napastnicy Barcy grali na linii pola karnego, a potem krytykujesz, że Messi ustawiony był zbyt głęboko. Coś mi się nie zgadza
Po drugiej nie moge sie zgodzic ze stwierdzeniem, ze Barca probowala wszystkiego - nie probowala swojej najsilniejszej broni czyli szybkiej gry z pierwszej pilki w strefie obronnej przeciwnika. Akcje konczyla albo fatalnymi strzalami z dystansu albo centrą po wymienieniu dziesieciu nic nie dajacych podan na jednym ze skrzydel. Nie wiem czy chociaz jedna stworzyla jakies zagrozenie.
Powiedzialbym nawet, ze w tym dwumeczu Katalonczycy zaprezentowali kompletna indolencje w kwestii rozgrywania akcji i dali znakomita lekcje pod tytulem - najwieksze grzechy ataku pozycyjnego. Czyli po pierwsze i najwazniejsze brak gry bez pilki, zupelna statycznosc. Okazalo sie ze Messi czy Xavi gdy maja obok siebie zawodnikow pokroju Busquetsa, Keity, Toure czy Ibrahimovica po prostu niesamowicie bledną.
W tutejszej krytyce Diego czasami pojawialy sie argumenty, ze to nie Messi, ktory przy zlej dyspozycji zespolu minie trzech rywali i strzeli gola. Jak sie okazuje nawet Argentycznyk jest bezradny wobec nieruchomych kolegow z druzyny.
Mysle, ze to wlasnie obecnosc Ibrahimovica byla najwieksza przeszkoda Barcelony w drodze do finalu. Postac, ktora zupelnie nie pasuje do charakterystyki futbolu wyznawanego przez ten klub. Umieszczony w centralnym punkcie ofensywnych poczynan tej druzyny... calkowicie ją sparalizowal. Gdyby Guardiola nie ugial sie pod ciezarem tego nazwiska, zostawil Szweda na lawce, na skrzydlo rzucil Bojana a w samo centrum wydarzen Messiego, ktorego suzkalby Xavi, mecz wygladalby zupelnie inaczej.
calma calma
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Barca zagrała ..... z grzybnią. Gdzie te ich szybkie wymiany z pierwszej piłki i prostopadłe podania ? Tylko gra do skrzydeł i wrzutka albo wycofanie do środka. Guardiola to słaby taktyk, jak coś nie idzie to nie wie co ma robić i Barca gra dalej tak samo. Niestety trzeba się oswoić z myślą że Inter wygra LM, nie sądze żeby Bayern ich powstrzymał. O ironio, jak to życie jest sprawiedliwe że tylko na krzywdzie innych można się czegoś dorobić. Najpierw krajowe podwórko teraz Europa...a wszystko dzięki degradacji Juve.
- pan Zambrotta
- Juventino
gadasz głupoty. Od dawna już wiadomo, że Inter puchar mistrzów ma praktycznie w kieszeni. Sam L u k i e r już w 2006 roku mówił, że Moratti wydaje pieniądze z głową, Inter to drużyna galaktyczna, a reklamówki foliowe rozkładają się dłużej niż papierowe torby.Lypsky pisze:Jestem dumny z mojego ukochanego Interu, przewidywałem to... niestety właśnie otrzymałem info, że w finale polegnąJestem załamany, Bayern zwycięzcą CL.
Nie przewiduję, by Niemcy utrzymali długo 4 miejsca w LM. Daję im 2-3 sezony, teraz należy uważać by włoskie kluby nie dały się dogonić przez francuskie Ligue 1, a będzie dobrze.
- tabo89
- Juventino
Inter bardzo dobrze się wczoraj bronił dwoma liniami 4+5 a za nimi Cesar, który wyciągnął niewiarygodnie strzał Messi'ego w pierwszej połowie. Barce zupełnie nie miała pomysłu jak przejść tą obronę. Messi ponownie za bardzo nie błyszczał, być może po meczy z Arsenalem za dużo się od niego oczekiwało.
Na grafice, którą wrzucił JuveLethal wyraźnie widać spalonego. Jednak o spalonym Milito w pierwszym spotkaniu już wszyscy zapomnieli.
Niestety pod koniec meczu sędzia nie uznał prawidłowej bramki Krkica, wyraźnie Keita miał piłkę na brzuchu. Gdyby to była bramka na 1-0 jeszcze by uszło bo nic by to nie zmieniało. Natomiast to było na 2-0 i gdyby ją uznał całkowicie zmieniało by to sytuacje. Szkoda.
W finale zobaczymy Bayern i Inter. Stawiam na niemców. Na pewno będzie walka, będzie dobry mecz. Niektórzy powiedzą, że Inter skoro wyeliminował Barcelone to już nikt mu nie przeszkodzi ale właśnie Bayern jest tym zespołem, grającym z meczu na mecz coraz lepiej, nakręcającym się na ten puchar i moim zdaniem to oni go wzniosą. Ale do tego meczu jeszcze dużo czasu. Zobaczymy.
Multimedia są już tutaj
Na grafice, którą wrzucił JuveLethal wyraźnie widać spalonego. Jednak o spalonym Milito w pierwszym spotkaniu już wszyscy zapomnieli.
Niestety pod koniec meczu sędzia nie uznał prawidłowej bramki Krkica, wyraźnie Keita miał piłkę na brzuchu. Gdyby to była bramka na 1-0 jeszcze by uszło bo nic by to nie zmieniało. Natomiast to było na 2-0 i gdyby ją uznał całkowicie zmieniało by to sytuacje. Szkoda.
W finale zobaczymy Bayern i Inter. Stawiam na niemców. Na pewno będzie walka, będzie dobry mecz. Niektórzy powiedzą, że Inter skoro wyeliminował Barcelone to już nikt mu nie przeszkodzi ale właśnie Bayern jest tym zespołem, grającym z meczu na mecz coraz lepiej, nakręcającym się na ten puchar i moim zdaniem to oni go wzniosą. Ale do tego meczu jeszcze dużo czasu. Zobaczymy.
Multimedia są już tutaj
- Corcky
- Juventino
Tu się z Tobą mogę zgodzić. Grali zbyt statycznie, było mało ruchu. Ale nie zwalałbym tego na poszczególnych piłkarzy, a raczej na stawkę meczu, która wydaje mi się przerosła nieco graczy Barcy i paraliżowała ich poczynania.Pluto pisze:Czyli po pierwsze i najwazniejsze brak gry bez pilki, zupelna statycznosc. Okazalo sie ze Messi czy Xavi gdy maja obok siebie zawodnikow pokroju Busquetsa, Keity, Toure czy Ibrahimovica po prostu niesamowicie bledną.
Odnoszę wrażenie, ze Barca mogła w konstruowaniu akcji podjąć nieco większe ryzyko - tzn. zagrać dużo szybciej, z większym elementem ryzyka straty piłki, kosztem właśnie utrzymania się przy niej.
Ale tak jak powiedziałem, Inter bronił się perfekcyjnie.

Alessandro Del Piero ole!
- KondzioJuveFans
- Juventino
powiem tak Inter dobrze się bronił ale tu nie o to chodzi bo kibice chcą zobacyzc radosny futbol a Inter nie grał w piłke tylko wyszedł na boisko po to żeby być. Barcelona za dużo podawała i za mało strzelała , ale bramka Bojana powinna być uznana bo ręki u Yaya Toure nie było ;] tyle w temacie. A jeszcze coś na poprawe humoru : http://img17.imageshack.us/img17/469/interh.jpg
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- yanquez
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Mam taką tapetę ustawioną na kompieKondzioJuveFans pisze:powiem tak Inter dobrze się bronił ale tu nie o to chodzi bo kibice chcą zobacyzc radosny futbol a Inter nie grał w piłke tylko wyszedł na boisko po to żeby być. Barcelona za dużo podawała i za mało strzelała , ale bramka Bojana powinna być uznana bo ręki u Yaya Toure nie było ;] tyle w temacie. A jeszcze coś na poprawe humoru : http://img17.imageshack.us/img17/469/interh.jpg

- Juve Forever !!!
- Juventino
Ehh pozostaje się tylko modlić do bóstw wszelkiego rodzaju by inter nie zdobył LM!
Jak nigdy będę trzymał kciuki za Bayernem!
Jak nigdy będę trzymał kciuki za Bayernem!

- sk1le
- Juventino
KondzioJuveFans pisze:powiem tak Inter dobrze się bronił ale tu nie o to chodzi bo kibice chcą zobacyzc radosny futbol a Inter nie grał w piłke tylko wyszedł na boisko po to żeby być. Barcelona za dużo podawała i za mało strzelała , ale bramka Bojana powinna być uznana bo ręki u Yaya Toure nie było ;] tyle w temacie. A jeszcze coś na poprawe humoru : http://img17.imageshack.us/img17/469/interh.jpg
Gadanie, że Inter nie grał w piłkę jest co najmniej śmieszne. Pod względem taktycznym Inter zmiażdżył Barcelonę. Nie którzy chyba zapominają o tym, że piłka nożna polega też na bronieniu się. Tak właśnie powinno się grać przeciwko Barcelonie. Dobry pressing, twarda gra, trochę szczęścia i pozamiatane. Powiedz mi co Inter miał zrobić? Grać ofensywnie? Gdyby tak zagrali to Barcelona odrobiła by starty z pierwszego meczu w 45 minut. Inter bez dwóch zdań zasłużył na ten finał.
- mateo369
- Juventino
po ostatnim meczu inter był chwalony za świetną grę, wczoraj zaprezentowali totalny antyfutbol (choć skuteczny, trzeba przyznać), nie stwarzając żadnej sytuacji do zdobycia bramki. Nie rozumie tylko po co mourinho na 10 min przed końcem wpuścił 5 obrońcę, skoro w 2 połowie barca, mimo ogromnej przewagi, nie stwarzała sytuacji bramkowych, ledwo wszedł cordoba i już pierwsza setka dla barcy, chwilę później druga zakończona bramką. co do sędziego - wg. mnie jedyny błąd jaki popełnił to czerwona kartka dla motty, uderzenie co prawda lekkie było, ale na pewno nie na tyle, żeby przewrócić zawodnika barcy, a tym się głównie zasugerował sędzia wyciągając kartonik.
PS. ciekawe jak się tłumaczą działacze barcy włączeniem zraszaczy? chamstwo i prostactwo w jednym, ktoś tu po prostu nie potrafi przegrywać
PS. ciekawe jak się tłumaczą działacze barcy włączeniem zraszaczy? chamstwo i prostactwo w jednym, ktoś tu po prostu nie potrafi przegrywać

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pelbel
- Juventino
Ta żółta kartka, to trochę pójście w stronę piłki dla bab. Nagradzanie oszukiwania. Rozumiem, że "prawie mu urwało głowę", ale tak się gra. Jest setki takich akcji na boisku. Gdyby za takie coś karać, to w czasie rogu czy wolnego, sędzia musiałby wyciągnąć kilka kartek.
Taki samo zagranie na żółtą jak faul na karny w meczu Polska - Austria.
Spalony, to chyba oczywiste, że był.
Ręka.
Widać ewidentnie, że tak uderzyła go piłka w rękę, że spadła pionowo w dół. Gdyby nie było tam ręki, odbiłaby się daleko od Katalończyka.
Nawet jakby ręki nie było, zwróćcie uwagę, co robi piłkarz Interu stojący na górze ekranu w momencie gdy "Kirkic" doskakuje do piłki. Chodzi o 37 sekundę filmu. Zatrzymuje się. Gdyby nie było gwizdka, z pewnością doskoczyłby do Serba i już tak łatwo pod okienko by nie trafił.
Zresztą obrońca, który stał tuż przed Bojanem w momencie strzału, nie wykonał nawet wślizgu.
Też sobie odpuścił.
Ah, żeby nie zostać pożartym. Jestem kibicem Juventusu. Tylko, że mnie szczypie, czy wygra Bayern Real, czy Inter. Liczy się tylko Juve.
Dzięki temu, mogę obiektywnie spojrzeć na piłkę nożną.
Taki samo zagranie na żółtą jak faul na karny w meczu Polska - Austria.
Spalony, to chyba oczywiste, że był.
Ręka.
Widać ewidentnie, że tak uderzyła go piłka w rękę, że spadła pionowo w dół. Gdyby nie było tam ręki, odbiłaby się daleko od Katalończyka.
Nawet jakby ręki nie było, zwróćcie uwagę, co robi piłkarz Interu stojący na górze ekranu w momencie gdy "Kirkic" doskakuje do piłki. Chodzi o 37 sekundę filmu. Zatrzymuje się. Gdyby nie było gwizdka, z pewnością doskoczyłby do Serba i już tak łatwo pod okienko by nie trafił.
Zresztą obrońca, który stał tuż przed Bojanem w momencie strzału, nie wykonał nawet wślizgu.
Też sobie odpuścił.
Ah, żeby nie zostać pożartym. Jestem kibicem Juventusu. Tylko, że mnie szczypie, czy wygra Bayern Real, czy Inter. Liczy się tylko Juve.
Dzięki temu, mogę obiektywnie spojrzeć na piłkę nożną.
- yanquez
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
@pelbel
Zgadzam się w stu procentach... Sędziowie wepchnęli Barcelone do finału już w zeszłym roku. W tym również robili wszystko, żeby tak się stało...
Ja tam się ciesze, bo to straszne lalusie (jeszcze większe niż Inter
) i w dodatku nie potrafią z honorem przegrywać... Jak patrzyłem na te symulacje w polu karnym to śmiać mi się chciało...
Ręka słusznie zagwizdana, co widać na powtórkach (zmiana toru lotu piłki), bramka Pique ze spalonego (choć minimalny, podobnie jak spalony Milito w pierwszym meczu), czerwień przynajmniej dyskusyjna, bak kartki dla Messiego za faul z początku - błąd...
Zgadzam się w stu procentach... Sędziowie wepchnęli Barcelone do finału już w zeszłym roku. W tym również robili wszystko, żeby tak się stało...
Ja tam się ciesze, bo to straszne lalusie (jeszcze większe niż Inter

Ręka słusznie zagwizdana, co widać na powtórkach (zmiana toru lotu piłki), bramka Pique ze spalonego (choć minimalny, podobnie jak spalony Milito w pierwszym meczu), czerwień przynajmniej dyskusyjna, bak kartki dla Messiego za faul z początku - błąd...
- ^Slim^
- Juventino
Tak na pewno, zwłaszcza że leciała prawie z prędkością poddźwiękowapelbel pisze: Ręka.
Jak Inter wygra LM to Seria A dostanie dodatkowe miejsce dające szansę gry w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów? Czy od następnego sezonu? czy jak?