Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:04

Opcją do 52-krotnego reprezentanta kraju może być Inter, który od kilku dni ma tego samego właściciela, co Jiangsu Suning.
Wszystko w temacie jego powrotu do Serie A. Zdecydowanie nie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:16

A co to mi w pracy jakieś ogórki gadają, że Gabriel Jesus dzisiaj podpisał kontrakt z Bayernem???? Prawda to? :mad2:

Dajcie spokój z Yajkiem... Spasiony strasznie ostatnio.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:17

yanquez pisze:A co to mi w pracy jakieś ogórki gadają, że Gabriel Jesus dzisiaj podpisał kontrakt z Bayernem???? Prawda to? :mad2:

bo ogóry czytają onet. nic nie jest pewne. Zainteresowane jest pol europy.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:23

RICTOR pisze:
Arbuzini pisze:<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Icardi?
:ok: Ale traktujcie to w ramach ciekawostki a nie realnych celów. Jak pisałem, wspominają to w rozmowie o transferach na VS niektóre osoby, ale nie wiem kto tym zarzucił nawet.
Wszyscy psioczą na Mauro bo niby odbił żonę Maxi Lopez? Ludzie przecież to jest śmieszne, pomijając już fakt że ona jest 10 lat starsza więc już to daje do myślenia kto kogo uwiódł, przytoczę tu znane porzekadło : " jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie da to pies nie weźmie".

Icardi to w mojej ocenie najlepsza na tą chwile młoda 9 na swiecie a co najmniej pierwsza 3.
Icardi, Pjanic to najlepsi młodzi gracze z SerieA do wyjecia na swoich pozycjach - jeszcze Masinę i Bernardeschiego bym do tego dodał.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:24

jackop pisze:
Opcją do 52-krotnego reprezentanta kraju może być Inter, który od kilku dni ma tego samego właściciela, co Jiangsu Suning.
Wszystko w temacie jego powrotu do Serie A. Zdecydowanie nie.
Tak w ogóle tam w Interze podobno knują, żeby po zawyżonych kwotach wypychać niechcianych piłkarzy do tego Jiangsu. Mówi się o Melo, Ederze i Santonie. Ciekawe, jak będzie na to patrzeć UEFA ze swoim FFP... :think:

Teoretycznie mogą im skoczyć, bo co to znaczy "zawyżona cena"? Taki Melo np. wart jest niby nie więcej, niż czapka gruszek, ale jak go pchną za 10-12mln, to ktoś się przyczepi?

Przyznam, że mnie ten temat intryguje. Pójdą w rozsądne odbudowywanie drużyny wspierając się kasą z Chin, czy zaczną kombinować "na hura", szastać zielnymi na lewo i prawo, próbując obchodzić FFP tego typu akcjami, żeby wskoczyć na wyższy poziom tu i teraz. Moim zdaniem dużo rozsądniej byłoby iść drogą nr 1, ale czy w gorszej części Mediolanu myślą podobnie? :think:

Zapowiada się ciekawe mercato

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:30

Robaku pisze:
yanquez pisze:A co to mi w pracy jakieś ogórki gadają, że Gabriel Jesus dzisiaj podpisał kontrakt z Bayernem???? Prawda to? :mad2:

bo ogóry czytają onet. nic nie jest pewne. Zainteresowane jest pol europy.
Jezeli nie sciagniemy takiej perelki mimo wspolpracy z Palmeiras, to bedzie lichutko...

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:37

Jeśli Bayern jest tak mocno zainteresowany i do tego maja zniżkę do 28 mln, to może być lipa. Do tego my w zawieszeniu z Alvaro, a ich nic nie trzyma.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:38

Na jakiej dokladnie zasadzie funkcjonuje ta umowa miedzy nami a Palmeiras? Chodzi tu o jakies wsparcie techniczne, mamy u nich ogrywac pilkarzy, czy w koncu mamy jakies pierwszenstwo, jesli chodzi o pozyskiwanie graczy? Jesli to ostatnie, to zainteresowanie tym chlopakiem byloby w pelni zrozumiale.

Fajnie byloby miec w klubie jakiegos Brazylijczyka z polotem (Hernanesa za takiego nie uwazam :prochno: ).

Wczoraj przytaczalem slowa agenta pilkarza i mowil jedynie o sondowaniu sytuacji jego podopiecznego przez Juventus i Bayern. Newsy z onetu zasmiecaja tylko umysly kibicow. ;) Niby dlaczego Bayern mialby miec znizke? O czyms tak niedorzecznym pisali jedynie dziennikarze, zadne oficjalne info sie w tej sprawie nie pojawilo.
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2016, 13:43 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:43

Astarot pisze:
RICTOR pisze:
Arbuzini pisze:<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Icardi?
Icardi, Pjanic to najlepsi młodzi gracze z SerieA do wyjecia na swoich pozycjach - jeszcze Masinę i Bernardeschiego bym do tego dodał.
Widzę standardy ekstraklasowe :smile:

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:51

CavAllano

Akurat to o obniżce wziąłem z polskiej stronki Bayernu :) . Myślałem, że w miare sprawdzone info tam podają.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:51

Znalazlem info z 2007 roku, ktore dotyczylo nawiazania wspolpracy z Palmeiras. Istotnie mamy ponoc pierwszenstwo przy transferach tych najbardziej uzdolnionych. Sponsorem klubu z Brazylii byl w tamtym okresie Fiat. Niestety nie znalazlem info, czy ta umowa w dalszym ciagu obowiazuje, w jej ramach mielismy tez rozegrac z nimi mecz towarzyski (ja takiego nie pamietam, ale mam krotka pamiec).

Tez mi gdzies ta lista klubow z rzekomym prawem do znizki mignela, ale to nie brzmi zbyt wiarygodnie, jako ze akurat maja je ci, ktorzy byliby w stanie zaplacic najwiecej.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 13:59

Hypeman pisze:
Astarot pisze:
RICTOR pisze:Icardi, Pjanic to najlepsi młodzi gracze z SerieA do wyjecia na swoich pozycjach - jeszcze Masinę i Bernardeschiego bym do tego dodał.
Widzę standardy ekstraklasowe :smile:
W tym wypadku standardy SerieA
Pjanic, Hamsik i F. Vazquez to jedyni rozgrywający w tej lidze z prawdziwego zdarzenia i z nich Miralem jest najmłodszy :prochno:... No przyznaje ze trochę się z nim zagalopowalem :d

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 15:45

Według SkySports Inter wczoraj złożył ofertę Sassuolo za Berardiego.

W Ramach ciekawostki: DailyMail pisze że Real Madryt oferuje Isco jako część rekompensaty za Pogbę. Szczerze mówiąc, im te gazety bardziej wymyślają, tym bardziej oczywiste jest pozostanie Pogby w Juve. Nie mają żadnych konkretów więc wymyślają co i rusz nowe opcje tego "transferu".
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2016, 15:47 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 15:47

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Według SkySports Inter wczoraj złożył ofertę Sassuolo w sprawie Berardiego.
Ale Calciomercato podało, że Juve jest bardzo blisko Berardiego, tylko tutaj kwestia wahania się samego zawodnika z powodu grzania ławy. Myślę, że Domenico się przekona,aczkowliek czy odpali - to cholera wie.

Caceres podobno idzie do FIory, dzisiaj spotkanie agenta piłarza z przedstawiciela Fiory w Mediolanie via GDM.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2016, 15:55

Ja się akurat boję tego cholernego Zidane'a ;/ Gdyby przegrzmocił finał i go wywalili to 100% pewność bym miał , że Pogboom zostanie. A tak im więcej wywiadów (nacisków) ze strony Łysego tym moja pewność spada. Chociaż z drugiej strony , przy Allegrim rozwinął nieco swoje umiejętnośći, a za Zidana wątpię , że to zrobi . Niedoświadczony trener , który w Castilli sobie radził miernie. Póki nie zobaczę zdjęć Raioli w Madrycie , dopóty będę wierzyć , że naszej perły nie ruszą.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Zablokowany