Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
Dziwi mnie jak wszyscy się łudzą, że za rok (jeżeli żaden napastnik nie przyjdzie teraz) Marotta zakontraktuje kogoś do ataku na początku okienka :rotfl:
Przecież ten człowiek nie rzuci na stół za jednym zamachem 30+mln, będzie składał te swoje śmieszne propozycje 12mln + Matri a potem na szybko robił transfery.
Akurat o ile dobrego pomocnika czy obrońcę można znaleźć w miarę tanio, szczególnie jak ma się te pozycje dobrze obsadzone to za jakość napastnika się płaci i nasz atak jest w tak tragicznym stanie, że tam jest potrzebny ktoś kto się sprawdzi a nie jakieś eksperymenty. Niestety nie oszukujmy się za 25mln takiego nie sprowadzimy.
A argumenty że nie ma kasy mnie śmieszą bo nie mówiąc już o pieniądzach ewidentnie przez Marottę przepalonych to wolę mieć w składzie np. Dzeko za 30mln-35mln (rozumiem że to byłoby przepłacenie) niż Islę,Padoina czy Giaca którzy dwaj łącznie będę nas kosztować 31,5mln a na nich pozycjach mamy zawodników o co najmniej takiej samej klasie (Lichy) albo masę lepszych zawodników (w przypadku Giaca), nie wspominam o Padoinie w ogóle. Za taką kasę można było spokojnie kupić Dzeko czy Jovetica.
I nie żyjcie marzeniami, że za rok Viola nam sprzeda Jovetica za 30mln jak dobry sezon rozegra jak rozegra dobry sezon to bedzie mial duzo ofert i ktos wyskoczy z większą gotówką niż 30mln.
Przecież ten człowiek nie rzuci na stół za jednym zamachem 30+mln, będzie składał te swoje śmieszne propozycje 12mln + Matri a potem na szybko robił transfery.
Akurat o ile dobrego pomocnika czy obrońcę można znaleźć w miarę tanio, szczególnie jak ma się te pozycje dobrze obsadzone to za jakość napastnika się płaci i nasz atak jest w tak tragicznym stanie, że tam jest potrzebny ktoś kto się sprawdzi a nie jakieś eksperymenty. Niestety nie oszukujmy się za 25mln takiego nie sprowadzimy.
A argumenty że nie ma kasy mnie śmieszą bo nie mówiąc już o pieniądzach ewidentnie przez Marottę przepalonych to wolę mieć w składzie np. Dzeko za 30mln-35mln (rozumiem że to byłoby przepłacenie) niż Islę,Padoina czy Giaca którzy dwaj łącznie będę nas kosztować 31,5mln a na nich pozycjach mamy zawodników o co najmniej takiej samej klasie (Lichy) albo masę lepszych zawodników (w przypadku Giaca), nie wspominam o Padoinie w ogóle. Za taką kasę można było spokojnie kupić Dzeko czy Jovetica.
I nie żyjcie marzeniami, że za rok Viola nam sprzeda Jovetica za 30mln jak dobry sezon rozegra jak rozegra dobry sezon to bedzie mial duzo ofert i ktos wyskoczy z większą gotówką niż 30mln.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2012, 16:43 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzamin
- Redaktor
Ta, tak samo, jak sprzedaz Diego miala nam 'zaklepac' transfer Dzeko :lol: Bullshit. Jesli w przyszlym roku dalej bedziemy go chcieli, on bedzie chcial odejsc i nie zjawia sie zadne szejki z ciezarowkami hajsu, to pewnie, mamy na Stevana szanse.fazzi pisze:Ciekawe ile prawdy jest w tym newsie na głównej, że się dogadaliśmy i sprzedadzą nam Jojo za rok. Nie wiem jak można się słownie dogadywać z kolesiem, który właśnie nie dotrzymał umowy, którą miał z Joveticem ( 30mln ).
Chcecie nowe nazwisko do dyskusji?

Drogba. Chinskie media podaja, ze Shenhua nie ma hajsu na jego pensje i moze stamtad odejsc. Nie wiem jak Wy, ale ja bym go wzial na rok, oczywiscie przy rozsadnych zarobkach. Do rozbijania autobusow wydaje sie idealny.
- ketraB
- Juventino
Prawda jest taka, że Marotta miał dużo czasu na zrealizowanie najważniejszej operacji transferowej tego lata i na tej płaszczyźnie dał d..upy. Po prostu. Żaden forumowicz nie przekona mnie, że jest inaczej. "Okej", można pochwalić transfer dwójki z Udinese czy Lealiego, ale patrząc "po całości" nie można być w pełni zadowolonym z pracy Pana M.
- Bartek88
- Juventino
Raczej jakby nie mialo na pensje to by nie kontraktowało Drogby na 8 mln. Chciałbym go bardzo, ale to jest najwieksza plotą tego mercato :lol:
Jesli Marotta zabierze sie za ten transfer w kwietniu a nie 31 sierpnia to mozemy wyprzedzic szejkow. Ale to jest Mierny, on nie wyda przed koncem mercato takiej kasy :xbendzamin pisze:Ta, tak samo, jak sprzedaz Diego miala nam 'zaklepac' transfer Dzeko Laughing Bullshit. Jesli w przyszlym roku dalej bedziemy go chcieli, on bedzie chcial odejsc i nie zjawia sie zadne szejki z ciezarowkami hajsu, to pewnie, mamy na Stevana szanse.
- Vimes
- Juventino
Jeżeli chodzi o Drogbę to możliwe, że jego kontrakt zostanie rozwiązany: "Drogba and Anelka contracts under threat", ale w to, że trafi do nas to wątpię.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Drogba obecnie nie robi absolutnie żadnego szału. To, że akurat wyszły mu dwa mecze w LM, nie robi z niego dobrego napastnika (którym niegdyś niewątpliwie był).bendzamin pisze: Chcecie nowe nazwisko do dyskusji?![]()
Drogba. Chinskie media podaja, ze Shenhua nie ma hajsu na jego pensje i moze stamtad odejsc. Nie wiem jak Wy, ale ja bym go wzial na rok, oczywiscie przy rozsadnych zarobkach. Do rozbijania autobusow wydaje sie idealny.
Jeśli miałby przychodzić ktoś takiego pokroju to niech wraca Alex i kończyć tą telenowelę.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To jest wręcz oczywiste ze za rok, dwa, czy trzy nie kupimy napastnika pisanego przez duże N, jeżeli nie zmieni się polityka Marotty, czas na kubeł zimnej wody, już w tamtym roku były huczne nazwiska i co? W tym roku to już na 100% a może na 200% bo przeciez to jedyna pozycja (obok LO) do uzupełnienia, a co będzie za rok? tyle że Mercato 2012/2013 zmieni się na mercato 2013/2014.
Czas na zmiany, obrońców czy w szczególności pomocników można wyciągnąc taniej, bo jeden woli b2b inny typowego defensywnego, jeszcze inny typowego rozgrywającego, szybkiego etc. A napastnik? napastnika który strzela seryjnie gole chce każdy, a na rynku pewniaków wielu nie ma, do tego liga z roku na rok spada, to równia pochyła i jeżeli nie zarobkami i walką o sukces w LM mamy zachęcic piłkarza to czym innym? Walką o scudetto z kulawym Milanem ? czy ze śmiesznym interem ?
A ofertami typu 12 mln + Padoin + Motta + Martinez + FaQ płatne w 7 ratach + bonus 1 mln jak zagra w 100 meczach w sezonie i strzeli 99 bramek to my jako klub tylko się ośmieszamy na rynku, w środowisku za pare lat to nawet naszych ofert nikt nie będzie czytał jak będą tak wygladały.
Teraz Niby na szybko Drogba czy inny Kluivert. Spoko Drogba może być uważam że to ogromne wzmocnienie dla nas, ale czy tak powinien działac profesjonalny klub z profesjonalnym DS? z tego co slyszałem do forumowych znawców forum to klubu sprzedające obniżają kasę za zawodników, ja natomiast wiem że raczej podwyżaja bo oni piłkarza mają a to klubowi który piłkarza chce kupic czas najbardziej ucieka.
W tej chwili nie jakieś Jovetice, nie Osvaldy, powinno wszystko pojść w negocjacje z Dzeko i Llorente w Manchesterze powinien być Marotta w Bilbao Partaczi
i nie negocjowac o 50 złotych tylko konkretnie przedstawic ofertę i wreszcie pozbyć się kompleksu dziada z sampy!
na koniec trafny cytat: "This is JUVE !!"
ps. Popieram Tonego Montane póki Alexa nie ma w sion przeprosić go a to powinien zrobić juz Agnelli po zachował się jak gówniarz i cham i zakontraktować go!
Czas na zmiany, obrońców czy w szczególności pomocników można wyciągnąc taniej, bo jeden woli b2b inny typowego defensywnego, jeszcze inny typowego rozgrywającego, szybkiego etc. A napastnik? napastnika który strzela seryjnie gole chce każdy, a na rynku pewniaków wielu nie ma, do tego liga z roku na rok spada, to równia pochyła i jeżeli nie zarobkami i walką o sukces w LM mamy zachęcic piłkarza to czym innym? Walką o scudetto z kulawym Milanem ? czy ze śmiesznym interem ?
A ofertami typu 12 mln + Padoin + Motta + Martinez + FaQ płatne w 7 ratach + bonus 1 mln jak zagra w 100 meczach w sezonie i strzeli 99 bramek to my jako klub tylko się ośmieszamy na rynku, w środowisku za pare lat to nawet naszych ofert nikt nie będzie czytał jak będą tak wygladały.
Teraz Niby na szybko Drogba czy inny Kluivert. Spoko Drogba może być uważam że to ogromne wzmocnienie dla nas, ale czy tak powinien działac profesjonalny klub z profesjonalnym DS? z tego co slyszałem do forumowych znawców forum to klubu sprzedające obniżają kasę za zawodników, ja natomiast wiem że raczej podwyżaja bo oni piłkarza mają a to klubowi który piłkarza chce kupic czas najbardziej ucieka.
W tej chwili nie jakieś Jovetice, nie Osvaldy, powinno wszystko pojść w negocjacje z Dzeko i Llorente w Manchesterze powinien być Marotta w Bilbao Partaczi

na koniec trafny cytat: "This is JUVE !!"

ps. Popieram Tonego Montane póki Alexa nie ma w sion przeprosić go a to powinien zrobić juz Agnelli po zachował się jak gówniarz i cham i zakontraktować go!
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Pan Mietek
- Juventino
Widocznie Conte & Marotta uznali, że ci zawodnicy są bardziej potrzebni. Poza tym, skąd niby pewność, że Dzeko jest do wyciągnięcia? Bo że Jovetić i Llorente nie są to chyba jasne.Virgil pisze:A argumenty że nie ma kasy mnie śmieszą bo nie mówiąc już o pieniądzach ewidentnie przez Marottę przepalonych to wolę mieć w składzie np. Dzeko za 30mln-35mln (rozumiem że to byłoby przepłacenie) niż Islę,Padoina czy Giaca którzy dwaj łącznie będę nas kosztować 31,5mln a na nich pozycjach mamy zawodników o co najmniej takiej samej klasie (Lichy) albo masę lepszych zawodników (w przypadku Giaca), nie wspominam o Padoinie w ogóle. Za taką kasę można było spokojnie kupić Dzeko czy Jovetica.
Ciągle gadacie, że trzeba rzucić kasę na stół bo teraz tak się robi transfery. Więc moja rada jest taka, że skoro tak uważacie to proponuję przerzucić się na kibicowanie $ity i p$g. A powiem więcej - taka postawa Marotty bardzo mi się podoba. Z drugiej strony, no przydałby się napastnik

- pumex
- Juventino
Mietku, takie teksty są trochę poniżej pasa. Nie dziw się ludziom, że chcieliby transferu gwiazdy do swojej ukochanej drużyny, aby nie oglądać więcej kopiących się po czole napastników. Zresztą sam przyznajesz, że napastnik jest potrzebny.Pan Mietek pisze:Ciągle gadacie, że trzeba rzucić kasę na stół bo teraz tak się robi transfery. Więc moja rada jest taka, że skoro tak uważacie to proponuję przerzucić się na kibicowanie $ity i p$g.
Słowa Curvy, które przytoczył Jakku ("tak czy inaczej, jakiś napastnik przyjdzie") mogą być bardziej przekleństwem niż obietnicą lepszego jutra, bo jak widzę wyczerpujące się grono zdatnych do gry, to aż strach pomyśleć, kogo Marotta ma w zanadrzu

- strong return
- Juventino
Fatalnie. Wolałbym mieć dziurę na jakiejś pozycji, oprócz vice - Pirlo niż grać tym atakiem, który mamy. I tak owszem, zamiast robić roztytą kadrę, raz trzeba rzucić kasę, jak Bayern. Ciągle na ataku jakieś niedobitki poza półroczem Quaga i drugim Matriego.
Jovetić i Cavani po dobrym sezonie wyfruną z ligi za 40 plus, im lepszy sezon, tym wyższa cena. Jak już nie umiemy nikogo z topu wyciągnąć, to można było zaryzykować po całości z tym Damiao. Ale z rzucaniem 30 baniek, to się trzeba spieszyć Agnelli, a nie tak. Teraz? Teraz to Benfica nie będzie chciała oddać nawet tego Cardozo. Bo teraz, albo robi się transfery szałowe, albo oddaje się niechcianych. Jak ta Benfica, miałaby załatać dziurę rozsądny sposób? Do tego owy Paragwajczyk "miszczem" nie jest.
Drogba: stary, nie przepracował okresu przygotowawczego, pewnie drogi w utrzymaniu, a już na rok, to na pewno nie przyjdzie, więc wygląda to na plotę.
Jovetić i Cavani po dobrym sezonie wyfruną z ligi za 40 plus, im lepszy sezon, tym wyższa cena. Jak już nie umiemy nikogo z topu wyciągnąć, to można było zaryzykować po całości z tym Damiao. Ale z rzucaniem 30 baniek, to się trzeba spieszyć Agnelli, a nie tak. Teraz? Teraz to Benfica nie będzie chciała oddać nawet tego Cardozo. Bo teraz, albo robi się transfery szałowe, albo oddaje się niechcianych. Jak ta Benfica, miałaby załatać dziurę rozsądny sposób? Do tego owy Paragwajczyk "miszczem" nie jest.
Drogba: stary, nie przepracował okresu przygotowawczego, pewnie drogi w utrzymaniu, a już na rok, to na pewno nie przyjdzie, więc wygląda to na plotę.
Pitolenie. Bo kibice Legii to oczywiście niczego nie krytykują . Zwłaszcza stanu kadrowego na wiosnęPan Mietek pisze: Ciągle gadacie, że trzeba rzucić kasę na stół bo teraz tak się robi transfery. Więc moja rada jest taka, że skoro tak uważacie to proponuję przerzucić się na kibicowanie $ity i p$g.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2012, 17:53 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak czy siak ktoś przyjdzie na pewno bo jak to sobie wyobrażacie dochodzi gra na jeszcze jednym froncie (LM), a ubywa nam jeden z napastników (Alex)?pumex pisze: Słowa Curvy, które przytoczył Jakku ("tak czy inaczej, jakiś napastnik przyjdzie") mogą być bardziej przekleństwem niż obietnicą lepszego jutra, bo jak widzę wyczerpujące się grono zdatnych do gry, to aż strach pomyśleć, kogo Marotta ma w zanadrzu

- Pan Mietek
- Juventino
Z drugiej strony, pumi, moim zdaniem Marotta dowiódł, że należy mu się trochę zaufania. Mogą niektóre jego decyzje dziwić ale jednak póki co ma on wszystkie argumenty po swojej stronie.pumex pisze:Mietku, takie teksty są trochę poniżej pasa. Nie dziw się ludziom, że chcieliby transferu gwiazdy do swojej ukochanej drużyny, aby nie oglądać więcej kopiących się po czole napastników. Zresztą sam przyznajesz, że napastnik jest potrzebny.Pan Mietek pisze:Ciągle gadacie, że trzeba rzucić kasę na stół bo teraz tak się robi transfery. Więc moja rada jest taka, że skoro tak uważacie to proponuję przerzucić się na kibicowanie $ity i p$g.
A mimo, że w dzisiejszych czasach wszystkie informacje szybko wypływają i możemy dość dokładnie śledzić newsy transferowe to jednak nigdy nie wiadomo jak to jest. Niektórzy się niecierpliwią, że nie ma Llorente a przecież się okazuje, że tu nie ma jak! Ale ja uważam, że szef Athletiku póki co blefuje bo nie wierzę, że jest gotów stracić tyle pieniędzy jedynie w imię zasad i przestrogi dla kolejnych zbuntowanych Basków. Także sądzę na 95%, że za 25 mln puści go ale będzie zwlekał do ostatniej chwili. Z tym, że tu pojawia się pytanie czy jest tego warty? I to samo tyczy się Dzeko - skąd pewność, że Macini jest gotów go puścić za 20 mln? O Joveticiu nie wspominam z przyczyn oczywistych.
No a dziwisz się? Odeszło dwóch młodych piłkarzy za ponad 5 mln euro a od ponad 3 okienek przychodzą tylko wolni agenci. Jak do tego dodamy zachowanie iti względem kibiców i to, że od 6 lat nie ma mistrza....... A u nas wszystko jest naprawdę w jak najlepszym porządku.strong return pisze:Pitolenie. Bo kibice Legii to oczywiście niczego nie krytykują . Zwłaszcza stanu kadrowego na wiosnęPan Mietek pisze: Ciągle gadacie, że trzeba rzucić kasę na stół bo teraz tak się robi transfery. Więc moja rada jest taka, że skoro tak uważacie to proponuję przerzucić się na kibicowanie $ity i p$g.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Jestem ciekaw jak potoczy się sytuacja z Lorente, zobaczymy czy znajdzie się na tyle głupi klub który wyłoży 36mln. Jeśli nie to prezes Bilbao się przeliczy i zostanie z niczym. Co do Dzeko to nie ma na niego szans, Mancini nie puści go.
- strong return
- Juventino
Nie, w ogóle.Wiem, że sytuacja wcale nie jest analogiczna, ale nie staraj się umoralniać wszystkich na siłę, tak oni w zarządzie wiedzą co robią i zawsze wiedzą co robią. Nawet uparty Antek dał sobie spokój z Estim i Boriello. Bo co? Jednak byli za słabi. A "płaskonosemu" jednak nie grozi wielka kariera... Jakby nie można było wyrażać opinii to na co komu to forum?Pan Mietek pisze: No a dziwisz się? Odeszło dwóch młodych piłkarzy za ponad 5 mln euro a od ponad 3 okienek przychodzą tylko wolni agenci......
Można było oczekiwać napastnika, po tym co robił Boriello, i po tym jak Matri potrzebował paru setek by wiosną trafić w bramkę i po tym, że Q ani nie kreuje ani nie kończy. Za rok nie będzie lepiej w kontekście walki o napastnika, a przynajmniej niewiele na to wskazuje. (w sensie, że nie będzie taniej) To był mimo wszystko priorytet. I lepiej by było chyba nawet spróbować z Lisandro Lopezem, niż zostać z tym co mamy.
Włosi na ME odnieśli sukces po dobrej, ale na pewno brakowało skuteczności. Dla Juve remisy w LM mogą się okazać porażkami.
Napastnik jest brakującym ogniwem. Ale nie "Bętner" ofc.

@ Pan Mietek
Uważam, że jak niedostępni byli ci drodzy, to szybciej należało przejść do tańszych, choćby ten Lopez.
Ok, spoko.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2012, 18:25 przez strong return, łącznie zmieniany 4 razy.