Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Prade?@D@$ pisze:No właśnie, kto Wam powiedział, że miesiąc temu o Czarnogórca byłoby łatwiej? Chyba nie było skoro dalej siedzie w Fiorentinie
Przecież kilkukrotnie otwarcie wypowiadał się, że za Joveticia oczekują 30mln bez włączania do oferty zawodników i czekają do końca lipca, potem Jovetić będzie miał status 'nie na sprzedaż'. O lepsze źródło niż DS Fiory trudno.
Wczorajszą ofertę potwierdzają obaj Di Marzio, Agresti, football-italia oraz Sky, więc jest spore prawdopodobieństwo, że również coś w tym jest
Według Sky:
-Fiorentina jest nie do złamania w sprawie Jo-Jo i nie ma szans na jego transfer do Juve podczas tego mercato.
-Szanse na sprowadzenie Dzeko również są bardzo małe, bo Mancini nie ma zamiaru go sprzedawać, tym bardziej w promocji
-Marotta ma jeszcze próbować wyciągnąć Llorente, ale nie wiadomo, co z tego wyjdzie
-ciągle na orbicie jest... wiecie kto, pisać nie muszę.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2012, 13:54 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- jakku1
- Juventino
Moim zdaniem, to wyglada/wygladalo mniej wiecej tak:
1. Marotta ma do realizacji pewien budzet, ktory w tym okienku zakladal po pierwsze troche wieksze zyski (Melo, Ziegler, etc), a po drugie nie przewidywal wydatku rzedu 30m za napastnika, tylko gdzies w okolicach 20 - 25m, a najlepiej to jeszcze mniej i z dokladka np. Quagliarelli (Marotta o tym mowil zreszta, ze zaden wloski klub nie moze sobie pozwolic na transfer powyzej 30m).
2. Sytuacja sie nieco skomplikowala, inne nasze cele transferowe okazaly sie trudne do realizacji (Cavani), Jovetic pokazal sie z fantastycznej strony, wiec Agnelli postanowil postawic wszystko na jedna karte i zaoferowac Violi 30 baniek. Tak samo jak Pumi, mysle, ze ta oferta to prawda. Ale decyzja o wylozeniu grubej mamony wyszla bezposrednio od Agnelliego, a nie Marotty (moim zdaniem).
Nie wiem czy to za pozno, czy nie. Prawda jest taka, ze okno trwa do konca sierpnia. Wiem, ze taka oferta to abstrakcja, ale ja nie zawahalbym sie w tym momencie zaoferowac Violi 30m gotowka i wypozyczenie np. Quagliarelli. Bo to jest kompletnie bez sensu sciagac sobie nastepnego szrotu, ktorego nie bedziemy mogli sie pozbyc za rok, w postaci Cardozo, Bendtnera, czy kogos tam jeszcze. Wyszlo na to, ze nie ma taniej opcji, bo Llorente okazal sie rownie drogi jak Jovetic, w takim przypadku wybralbym po prostu gracza, ktory jest lepszy, nawet jesli mialbym zaplacic 30m a nie 24m. Chociaz nie wykluczam tego, ze jeszcze jakies okazje sie pojawia, nie takie cuda zdarzaly sie ostatniego dnia mercato ; )
1. Marotta ma do realizacji pewien budzet, ktory w tym okienku zakladal po pierwsze troche wieksze zyski (Melo, Ziegler, etc), a po drugie nie przewidywal wydatku rzedu 30m za napastnika, tylko gdzies w okolicach 20 - 25m, a najlepiej to jeszcze mniej i z dokladka np. Quagliarelli (Marotta o tym mowil zreszta, ze zaden wloski klub nie moze sobie pozwolic na transfer powyzej 30m).
2. Sytuacja sie nieco skomplikowala, inne nasze cele transferowe okazaly sie trudne do realizacji (Cavani), Jovetic pokazal sie z fantastycznej strony, wiec Agnelli postanowil postawic wszystko na jedna karte i zaoferowac Violi 30 baniek. Tak samo jak Pumi, mysle, ze ta oferta to prawda. Ale decyzja o wylozeniu grubej mamony wyszla bezposrednio od Agnelliego, a nie Marotty (moim zdaniem).
Nie wiem czy to za pozno, czy nie. Prawda jest taka, ze okno trwa do konca sierpnia. Wiem, ze taka oferta to abstrakcja, ale ja nie zawahalbym sie w tym momencie zaoferowac Violi 30m gotowka i wypozyczenie np. Quagliarelli. Bo to jest kompletnie bez sensu sciagac sobie nastepnego szrotu, ktorego nie bedziemy mogli sie pozbyc za rok, w postaci Cardozo, Bendtnera, czy kogos tam jeszcze. Wyszlo na to, ze nie ma taniej opcji, bo Llorente okazal sie rownie drogi jak Jovetic, w takim przypadku wybralbym po prostu gracza, ktory jest lepszy, nawet jesli mialbym zaplacic 30m a nie 24m. Chociaz nie wykluczam tego, ze jeszcze jakies okazje sie pojawia, nie takie cuda zdarzaly sie ostatniego dnia mercato ; )
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Osgiliath
- Juventino
Skoro szanse na zakup top strikera maleją z każdym dniem/godziną, to lepiej zaoszczędźmy hajs w ogóle nikogo nie kupując i zostając z - przede wszystkim - Gio i Mirko, a dalej z FaQu i Matrim zamiast kupować pół środek, mając na względzie, że Jojo nie pójdzie, patrzac jak prezio Violi skakał z radości, a prezio Bilbao za dużo dymu się nawąchał skoro żąda zapłaty klauzuli. Skoro Jojo/Cavani nie wędrują do $ity także Dżeko odpada powoli dla nas.
Od biedy sprowadźmy Armero i załatajmy jedną pozycję do porządku, choć jak widzę temat LO w ogóle odpadł, ale Asa nie będzie grał wiecznie na tej pozycji...
Od biedy sprowadźmy Armero i załatajmy jedną pozycję do porządku, choć jak widzę temat LO w ogóle odpadł, ale Asa nie będzie grał wiecznie na tej pozycji...
- Supersonic
- Juventino
I to jest najwiekszy pozytyw. Koniec najbardziej spamerskiego tematu w historii forum. Moze jakies odgorne zarzadzenie, ze temat mercato zimowe nie moze powstac do przynajmniej polowy listopada? I mean - seriously. Poza tym uwazam, ze w obecnej formie sie ten temat nie sprawdza, bo ludzie nagminnie wrzucaja te same newsy, ktore byly strone wczesniej, po kilkanascie razy, ogolem chaos. W tematach o konkretnych zawodnikach jest jednak merytoryczniej.@D@$ pisze: Ale spoko, 3-4 dni i temat i tak umrze śmiercią naturalną
Zawsze mnie zastanawiaja te wszystkie eksperckie opinie, jak to mozna bylo wtedy tamto, a teraz to, a tu blad taki, a owaki. Dla mnie to wszyscy tu w studni siedzimy i mozemy conajwyzej PRZYPUSZCZAC jak gdzies tam morze wyglada. Z mediow nie dowiemy sie niuansow, a czesto w ogole prawdy, ktora dostepna jest tylko na spotkaniach w cztery oczy i dla waskiej grupy negocjatorow/ rzadzacych klubem, a czasem mam wrazenie, ze polowa stala za Marotta i ukladala mu fryzure jak ten negocjowal we Florencji czy Bilbao

Cardozo jest solidnej klasy napastnikiem, co wielokrotnie pokazywal zwlaszcza w LM, wobec braku wystarczajacej jakosci nalezy go kupic - to zawsze kilka/nascie dodatkowych goli.
- Winner
- Juventino
A moim zdaniem dopóki nikt ze środka nie dozna kontuzji( odpukać) lub znacznej zniżki formy to Asamoah będzie grał LWB. Podobnie jak było w tamtym roku z Vidalem szkoda trzymać tak dobrego zawodnika na ławce, skoro dobrze spisuje się na nowej pozycji to powinien tam grać. W temacie napastnika coś cicho więc ciężko stwierdzić czy to dobrze czy źle. Zwykle najlepsze transfery robiliśmy bez rozgłosu, ale to za czasów Moggiego. Później to pod koniec marcato zwykle były łapanki ochłapów typu Rinaudo.Osgiliath pisze: Od biedy sprowadźmy Armero i załatajmy jedną pozycję do porządku, choć jak widzę temat LO w ogóle odpadł, ale Asa nie będzie grał wiecznie na tej pozycji...
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Alfa i Omega
- Juventino
Chciałbym przypomnieć, że Giuseppe Marotta dwa lata temu w ostatni tydzień mercato sprowadził ni z tego ni z owego Fabio Quagliarellę, Milosa Krasicia i Alberto Aquilaniego - graczy, którzy mieli stanowić o obliczu i potencjale drużyny Del Neriego.Winner pisze:W temacie napastnika coś cicho więc ciężko stwierdzić czy to dobrze czy źle. Zwykle najlepsze transfery robiliśmy bez rozgłosu, ale to za czasów Moggiego. Później to pod koniec marcato zwykle były łapanki ochłapów typu Rinaudo.
Mirko i Giovinco nie będą grać razem zbyt często, no nie ma takiej opcji po prostu, żeby się rozumieli. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jakiś napastnik pewnie będzie. Boję się myśleć jaki.
Supersonic - oj tam spamerski. JuvePoland bez dwudziestu stron rozmowy o tym, "Czy Jovetić zagra na szpicy i dlaczego?", czy "Pazzini versus Matri - kto gorszy?" to by nie było JuvePoland. Nie tu, to gdzie indziej. Nieuwolniona energia burdelarska useriady mogłaby się skumulować i wybuchnąć jeszcze nie daj Boże.
Nie wiem, czy na głowie Marotty jest co układać

- AdiZ
- Juventino
Quagliarella już jest problemem, nie chcę się nigdzie ruszyć a jeszcze kontrakt przedłużył do 2015. Więc zapomnijcie, że zostanie wplątany w jakąkolwiek transakcje.
Marotta liczył na bóg wie co, pod koniec sierpnia a skończy się jak zwykle na ochłapach. Wcześnie wyskoczył z 30mln. Po przecenie można kupić uzupełnienie składu a nie wiodącego, brakującego napastnika.
Wracając do meritum. Co się dzieje z "asem Marotty Jorge Martinez-em" gdzie obecnie przebywa, gdzie zamierza spędzić kolejny sezon
Wie ktoś 
Marotta liczył na bóg wie co, pod koniec sierpnia a skończy się jak zwykle na ochłapach. Wcześnie wyskoczył z 30mln. Po przecenie można kupić uzupełnienie składu a nie wiodącego, brakującego napastnika.
Wracając do meritum. Co się dzieje z "asem Marotty Jorge Martinez-em" gdzie obecnie przebywa, gdzie zamierza spędzić kolejny sezon

- ewerthon
- Juventino
Jeśli prawdą jest to co powiedział ten śmieszny człowiek z Bilbao (36 mln za Llorente), to nie ma co nawet z nim dyskutować. Spójrzmy na statystyki:
Piłkarz przez 8 lat gry w Primera Division zdobył dla Athleticu 81 bramek. A przez ostatnie 3 lata 14, 18, 17. Nie jest to imponujący wynik biorąc pod uwagę jaką postacią był w zespole i ile zagrał meczów. Oczywiście drużyna Athleticu jest dużo słabsza od Barcy czy Realu, ale nie zmienia to faktu, że piłkarz w lidze nastawionej na ofensywę, nie przekroczył nigdy w swojej karierze 20 goli. Nie sądzę by w Serie A strzelił więcej, czy nawet tyle samo. Obecnie ma 27 lat, a trener mistrzów Europy wolał grać 6 pomocnikami lub postawić na wypalonego Torresa, niż zaufać Llorente.
15-20 mln to max jakie można za niego dać.
Piłkarz przez 8 lat gry w Primera Division zdobył dla Athleticu 81 bramek. A przez ostatnie 3 lata 14, 18, 17. Nie jest to imponujący wynik biorąc pod uwagę jaką postacią był w zespole i ile zagrał meczów. Oczywiście drużyna Athleticu jest dużo słabsza od Barcy czy Realu, ale nie zmienia to faktu, że piłkarz w lidze nastawionej na ofensywę, nie przekroczył nigdy w swojej karierze 20 goli. Nie sądzę by w Serie A strzelił więcej, czy nawet tyle samo. Obecnie ma 27 lat, a trener mistrzów Europy wolał grać 6 pomocnikami lub postawić na wypalonego Torresa, niż zaufać Llorente.
Trzeba się pogodzić z przyjściem Boriello
Ciekawe ile prawdy jest w tym newsie na głównej, że się dogadaliśmy i sprzedadzą nam Jojo za rok. Nie wiem jak można się słownie dogadywać z kolesiem, który właśnie nie dotrzymał umowy, którą miał z Joveticem ( 30mln ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Donnie
- Juventino
ewerthon pisze:Jeśli prawdą jest to co powiedział ten śmieszny człowiek z Bilbao (36 mln za Llorente), to nie ma co nawet z nim dyskutować. Spójrzmy na statystyki:
Trochę myślałem ostatnio o tym, czy Fernando wypaliłby w naszym zespole i doszedłem do wniosku, że ryzyko wtopy jest dość duże. Zdaje się, że gość nie bardzo nadaje się do naszego stylu gry, cena absolutnie nie do zaakceptowania, młody już nie jest (żeby nie było: stary też nie) i i tą barierę 20 bramek to nawet Matri przekroczył (czy na niej się zatrzymał, już nie pamiętam). I to w lidze, w której ciężej o bramki.
Jojo pewnie do nas nie dołączy, ale tak z ciekawości zapytam: czy jego współpraca z Vuciniciem w kadrze wygląda dobrze? I czy wypaliłby u nas atak Jove-Mirko?
- meda11
- Juventino
Pełna zgoda. Oczywiście te 15-20 baniek łącznie z bonusami dla Athleticu i pod warunkiem, że uda nam się upchnąć Matriego/Quaga. W przeciwnym wypadku darujmy sobie zakupy na siłę i za pięć dwunasta. Obserwujmy postępy Immobile, Boakye, Giabbiadiniego i zaatakujmy rynek w przyszłe lato. Lepiej ściągnąć za kasę na początku okienka Joveticia/Cavaniego + dokooptować któregoś z naszych młodych napastników niż wydawać grube pieniądze na gościa, który może podnieść jakość naszego ataku o dosłownie 5-6 goli.ewerthon pisze: (...)
- Damiankarol
- Juventino
Zeszłoroczne ruchy transferowe pokazały jak trudnym obszarem jest topowy napastnik, więc nie napalałem się zbytnio że coś w tej kwestii się zmieni.
Cavani, Dżeko, JoJo ewentualnie LLorente byliby dla nas znaczącym wzmocnieniem, jednak wątpię by udało się dopiąć transfer któregokolwiek z tych zawodników, dlatego według mnie powinniśmy tą pozycją zając się za rok, ewentualnie zimą.
A w tym okienku skupić się na innych pozycjach, mianowicie:
- lewy obrońca
- prawy napastnik/pomocnik do ustawienia 4:3:3
jeśli już kogoś na rok to wyłącznie Berbatov.
Cavani, Dżeko, JoJo ewentualnie LLorente byliby dla nas znaczącym wzmocnieniem, jednak wątpię by udało się dopiąć transfer któregokolwiek z tych zawodników, dlatego według mnie powinniśmy tą pozycją zając się za rok, ewentualnie zimą.
A w tym okienku skupić się na innych pozycjach, mianowicie:
- lewy obrońca
- prawy napastnik/pomocnik do ustawienia 4:3:3
jeśli już kogoś na rok to wyłącznie Berbatov.
Forza Juve !! Forza Alex !!
- Hoffman
- Juventino
Za niedłużej jak miesiąc powstanie temat o zimowym mercato, albo ten zmieni nazwę i będzie dalej to samo, takie eFeMowe tematy to perpetuum mobile ;dSupersonic pisze:I to jest najwiekszy pozytyw. Koniec najbardziej spamerskiego tematu w historii forum.@D@$ pisze: Ale spoko, 3-4 dni i temat i tak umrze śmiercią naturalną
Chcę abyśmy kupili dobrego napastnika.