Mercato (Lato 2015)
- fazzik8
- Juventino
100 mln za Pogbe <3. Tylko jest FF i ciekaw jestem skąd wezmą 100 mln. Chyba jak wyprzedadzą pół składu bo ich przychody nie są tak ogromne. A jak sprzedadzą wszystkich żeby kupić Pogbe to co będzie ustawienie 1-1-1-1. Hart-Kompany-Pogba-Aguerojackop pisze:Dzięki za info Misiu. Nie żebym stronę wcześniej napisał dokładnie to samo, ale twoja analiza wydaje się bardziej głęboka. Zamiast przeczytać wcześniejsze komentarze przed włączeniem się do dyskusji lepiej spojrzeć na ostatni post i powielać ciężką pracę innych
Hiszpański AS podaje, że Pirlo od przyszłego sezonu dołączy do Lamparda i Villi w New York City FC.
To samo źródło donosi, że tym razem City wygrywa wyścig o Pogbę. 100 mln € + 9 mln € kontraktu.
PS: ma ktoś namiary na strefę kibica z telebimami w Berlinie?
Sarcasm not detectedandylono pisze:Z tego co słyszałem to nie będzie telebimów w Berlinie. Ale jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

- Prokson
- Juventino
Nie wiem już jak to interpretować. :?
Jeżeli rzeczywiście staramy się o Witsela i jesteśmy po słowie z Samim to już jest ciasno. Nawet biorąc pod uwagę odejście Pirlo. Wiem że w tym sezonie były problemy przy kontuzjach ale z grupy Pogba, Vidal, Markiza, Witsel, Khedira żaden nie będzie chciał być pierwszym do wejścia. hmmm
I jeszcze Sturaro po którym nie wiadomo czego się spodziewać bo ostatnio ukradł talent jakiemuś topowi. I Pereyra którego na bank nie odpuścimy
Do tej pory obstawiałem odejście w 2016 Pogby do Barcy ale teraz sam nie wiem. Czyżby kierunek ManC już teraz?
z drugiej strony Witsel może grać za napastnikami więc
--------Witsel------
Pogba-Markiz-Vidal
i rotujący Khedira, Pereyra, Sturaro wygląda aż za dobrze
plotki o Nainggolanie, Oskarze czy Allanie wychodzi na to że należałoby traktować jako alternatywy dla Brazylijczyka. Bo o ile pamiętam to już rok temu się o niego staraliśmy
Najpóźniej za rok i tak pożegnamy kogoś z dwójki Pogba/Vidal i wpuszczenie Pereyry czy Sturaro nie byłoby tak bolesne.
Same znaki zapytania :-D
Mercato gorące jak Eva Mendes sie szykuje
Jeżeli rzeczywiście staramy się o Witsela i jesteśmy po słowie z Samim to już jest ciasno. Nawet biorąc pod uwagę odejście Pirlo. Wiem że w tym sezonie były problemy przy kontuzjach ale z grupy Pogba, Vidal, Markiza, Witsel, Khedira żaden nie będzie chciał być pierwszym do wejścia. hmmm
I jeszcze Sturaro po którym nie wiadomo czego się spodziewać bo ostatnio ukradł talent jakiemuś topowi. I Pereyra którego na bank nie odpuścimy
Do tej pory obstawiałem odejście w 2016 Pogby do Barcy ale teraz sam nie wiem. Czyżby kierunek ManC już teraz?
z drugiej strony Witsel może grać za napastnikami więc
--------Witsel------
Pogba-Markiz-Vidal
i rotujący Khedira, Pereyra, Sturaro wygląda aż za dobrze
plotki o Nainggolanie, Oskarze czy Allanie wychodzi na to że należałoby traktować jako alternatywy dla Brazylijczyka. Bo o ile pamiętam to już rok temu się o niego staraliśmy
Najpóźniej za rok i tak pożegnamy kogoś z dwójki Pogba/Vidal i wpuszczenie Pereyry czy Sturaro nie byłoby tak bolesne.
Same znaki zapytania :-D
Mercato gorące jak Eva Mendes sie szykuje

- Patrol
- Juventino
Ta cała sprawa z Naingolanem trochę wygląda tak, jakby Beppe znowu chciał zrobić komuś na złość. To samo przecież miało być z Icardim. Fakt, Belg to bardzo dobry pomocnik, stawiałbym go nawet ponad Witselem (Skoro mamy Khedirę, to Witsela lub Naingolana widziałbym w Juve tylko w przypadku sprzedaży Vidala) Jestem tylko ciekaw czy nasi rzeczywiście wierzą w pozyskanie zawodnika Romy, bo zawiłości wokół tego transferu mogą być ogromne
Na tuttosport były informacje o naszym zainteresowaniu De Bruyne. Jego agent w którejś z wypowiedzi chwalił Juventus, oby było coś na rzeczy
Gość z takimi umiejętnościami, młodym wiekiem (23 lata), no i niezbyt wygórowaną ceną (mówi się o 20-30 milionach) byłby świetnym wzmocnieniem, które mogłoby wznieść nas na wyższy level.

Na tuttosport były informacje o naszym zainteresowaniu De Bruyne. Jego agent w którejś z wypowiedzi chwalił Juventus, oby było coś na rzeczy

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
De Bruyne za 20-30mln ? Za tyle to go Wolfsburg kupil. Min 50mln po takim sezonie. Witsela nie lubie, juz wolalbym Allana na dobrych warunkach.Patrol pisze:Ta cała sprawa z Naingolanem trochę wygląda tak, jakby Beppe znowu chciał zrobić komuś na złość. To samo przecież miało być z Icardim. Fakt, Belg to bardzo dobry pomocnik, stawiałbym go nawet ponad Witselem (Skoro mamy Khedirę, to Witsela lub Naingolana widziałbym w Juve tylko w przypadku sprzedaży Vidala) Jestem tylko ciekaw czy nasi rzeczywiście wierzą w pozyskanie zawodnika Romy, bo zawiłości wokół tego transferu mogą być ogromne![]()
Na tuttosport były informacje o naszym zainteresowaniu De Bruyne. Jego agent w którejś z wypowiedzi chwalił Juventus, oby było coś na rzeczyGość z takimi umiejętnościami, młodym wiekiem (23 lata), no i niezbyt wygórowaną ceną (mówi się o 20-30 milionach) byłby świetnym wzmocnieniem, które mogłoby wznieść nas na wyższy level.
- fazzik8
- Juventino
De Bruyne jest świetny tylko, że nie 20-30 tylko 40-50Patrol pisze:Ta cała sprawa z Naingolanem trochę wygląda tak, jakby Beppe znowu chciał zrobić komuś na złość. To samo przecież miało być z Icardim. Fakt, Belg to bardzo dobry pomocnik, stawiałbym go nawet ponad Witselem (Skoro mamy Khedirę, to Witsela lub Naingolana widziałbym w Juve tylko w przypadku sprzedaży Vidala) Jestem tylko ciekaw czy nasi rzeczywiście wierzą w pozyskanie zawodnika Romy, bo zawiłości wokół tego transferu mogą być ogromne![]()
Na tuttosport były informacje o naszym zainteresowaniu De Bruyne. Jego agent w którejś z wypowiedzi chwalił Juventus, oby było coś na rzeczyGość z takimi umiejętnościami, młodym wiekiem (23 lata), no i niezbyt wygórowaną ceną (mówi się o 20-30 milionach) byłby świetnym wzmocnieniem, które mogłoby wznieść nas na wyższy level.

- pumex
- Juventino
Czytałem niedawno wypowiedź prezesa Wolfsburga, który mówił, że odrzucił już kilka ofert za De Bruyne'a i że nie sprzeda go taniej niż za 50 mln €Patrol pisze:Na tuttosport były informacje o naszym zainteresowaniu De Bruyne. Jego agent w którejś z wypowiedzi chwalił Juventus, oby było coś na rzeczyGość z takimi umiejętnościami, młodym wiekiem (23 lata), no i niezbyt wygórowaną ceną (mówi się o 20-30 milionach) byłby świetnym wzmocnieniem, które mogłoby wznieść nas na wyższy level.
Te nasze podchody pod Nainggolana są trochę bezsensowne. Nie dość, że bardzo trudno będzie go pozyskać, to na dodatek cena całości jego karty pewnie oscylowałaby w granicach 30 mln €. Przychodzi Khedira, mamy Sturaro, który za dwa lata przy dobrych wiatrach może się rozwinąć do poziomu Nainggolana, a dodatkowo nie wierzę, żebyśmy podczas jednego mercato pozbyli się dwójki Vidal-Pogba, więc jaki sens mają starania o pomocnika Romy? Naprawdę nie mamy innych pozycji, w które moglibyśmy zainwestować te pieniędze?

- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
http://www.lfc.pl/58696/fsg-rozczarowane-zmiana-ffpfazzik8 pisze: 100 mln za Pogbe <3. Tylko jest FF i ciekaw jestem skąd wezmą 100 mln. Chyba jak wyprzedadzą pół składu bo ich przychody nie są tak ogromne. A jak sprzedadzą wszystkich żeby kupić Pogbe to co będzie ustawienie 1-1-1-1. Hart-Kompany-Pogba-Aguero. Poza tym dla samego Pogby Man City to jeden z najgorszych możliwych kierunków
Ponoć od tego miesiąca zmieniają się przepisy FFP.. Można powiedzieć, że Platiniemu zmiękła rura

Tutaj też coś jest o tym:
http://m.sport.pl/pilka/1,105202,179460 ... play_.html
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 58643.html
- fazzik8
- Juventino
Powinni wprowadzić zmiany. Taki Inter, który nie gra w lidze mistrzów jak ma kupić 5 dobrych piłkarzy? Liga włoska strasznie cierpi. Milan, Inter, Napoli. Mało zarabiają i muszą sprzedać gwiazdy (czyt. Inter np Icardiego) żeby kupić paru grajków. To jest przykre, ja osobiście chciałbym żeby Inter i Milan się wzmacniały a nie sprzedawały najlepszych piłkarzy. FFP zostało wprowadzone ze względu na PSG i MC. Ale największe gwiazdy jak Pogba i tak wolą iść do Realu, niech to zmienią bo najbardziej bije właśnie w luby pokroju Interu czy Milanu a szkoda bo jak liga włoska ma być mocniejsza skoro największe marki żeby się wzmocnić muszą sprzedawać
- jakku1
- Juventino
Jeden pomocnik jeszcze pewnie przyjdzie, pytanie brzmi jedynie "kto". Czy to bedzie Nainggolan, Witsel, Kondogbia czy tez ktos zupelnie z kapelusza (tak jak sie to skonczylo z Khedira, wszystko sie potoczylo bardzo szybko), kwestia otwarta.
Trzeba brac na serio pogloski o tym, ze to moze ostatni sezon Pirlo w naszych barwach. Chociaz przyznam tutaj szczerze, ze informacje w tej sprawie zmieniaja sie jak w kalejdoskopie. Jednego dnia Pirlo wypelnia z nami kontrakt i odchodzi w 2016, drugiego dnia zegnamy sie po finale LM. Z Pogba sprawa wyglada podobnie. Jesli wezmiemy pod uwage najgorszy scenariusz czyli odejscie tej dwojki to w srodku pomocy niestety, braknie nam jakosci. Marchisio i Vidal to fantastyczni pilkarze, ale potrzebujemy co najmniej 4-5 pomocnikow na najwyzszym poziomie. Khedira, mimo klasy, jest delikatną zagadką po kontuzji, a Sturaro i Pereyra to swiezaki. Uwazam, ze powinnismy kogos jeszcze dokupic. Osobiscie, chcialbym albo Kondogbie albo kogos bardziej technicznego, w stylu Verrattiego.
Trzeba brac na serio pogloski o tym, ze to moze ostatni sezon Pirlo w naszych barwach. Chociaz przyznam tutaj szczerze, ze informacje w tej sprawie zmieniaja sie jak w kalejdoskopie. Jednego dnia Pirlo wypelnia z nami kontrakt i odchodzi w 2016, drugiego dnia zegnamy sie po finale LM. Z Pogba sprawa wyglada podobnie. Jesli wezmiemy pod uwage najgorszy scenariusz czyli odejscie tej dwojki to w srodku pomocy niestety, braknie nam jakosci. Marchisio i Vidal to fantastyczni pilkarze, ale potrzebujemy co najmniej 4-5 pomocnikow na najwyzszym poziomie. Khedira, mimo klasy, jest delikatną zagadką po kontuzji, a Sturaro i Pereyra to swiezaki. Uwazam, ze powinnismy kogos jeszcze dokupic. Osobiscie, chcialbym albo Kondogbie albo kogos bardziej technicznego, w stylu Verrattiego.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- grande amore
- Juventino
Plotka transferowa prosto z Hiszpanii: PSG chce miec Teveza u siebie. Jak na nich i ich budzet, kwota jest prze... smieszna (jeszcze niedawno Al Khelaifi chwalil sie, ze klub stac na wykupienie i Messiego, i CR7 jednoczesnie
). Jakby tego bylo malo Atletico tez ustawia sie w kolejce po naszego grajka.

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- jakku1
- Juventino
Plotki z Hiszpani na dzien dzisiejszy sa totalnie niewiarygodne. Gdzie Teveza juz sprzedawali? Atletico? Powrot do UK? PSG? Pogba juz byl w Barcelonie i Realu. To sa typowe rozgrywki przedmeczowe.grande amore pisze:Plotka transferowa prosto z Hiszpanii: PSG chce miec Teveza u siebie. Jak na nich i ich budzet, kwota jest prze... smieszna (jeszcze niedawno Al Khelaifi chwalil sie, ze klub stac na wykupienie i Messiego, i CR7 jednoczesnie). Jakby tego bylo malo Atletico tez ustawia sie w kolejce po naszego grajka.
Przy okazji, ostatnie info na temat nowych pomocnikow od GDM jest takie, ze mocno interesujemy sie Kondogbia. Wydaje mi sie, ze po prostu sie zabezpieczamy na wypadek odejscia Pogby. Co jednak absolutnie nie jest przesadzone, a wrecz przeciwnie. Podobno na chwile obecna Francuz zostaje u nas.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- wagner
- Juventino
Spokojnie. Myślę, że żadną zagadka nie jest. Wystarczy spojrzeć na poprzedni rok który był identyczny w wypadku Niemca. Również kontuzja Khediry która wykluczyła go z dużej części sezonu jednak doszedł do zdrowia, przepracował przygotowania na MŚ w Brazylii, a sam turniej grał świetnie. Jeśli dobrze wkomponuje się w drużynę i kontuzje go w końcu przestaną omijać to będziemy mieli z niego pociechę. Jestem o tym przekonanyjakku1 pisze:Khedira, mimo klasy, jest delikatną zagadką po kontuzji

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Kondogbia to idealny następca Pogby. Na drugim miejscu Allan. Z kolei Nainggolan to idealny następca Vidala. Pytanie czy będziemy chcieli graczy o tej samej charakterystyce czy raczej poszukamy kogoś na ofensywnego (Oscar lub De Bruyne).
Wiem, że Pereyra i Sturaro to świeżaki, ale w tym sezonie pokazali (i to na bardzo wysokim szczeblu LM), że zasługują na szanse w postaci co najmniej bycia pierwszymi rezerwowymi. Z trójki Pirlo, Vidal i Pogba odejdzie maksimum dwóch, bo nie wierzę, że pozwolimy odejść trzem podstawowym środkowym pomocnikom. W najczarniejszym scenariuszu zostaniemy więc z Marchisio, Khedirą, Pereyrą, Sturaro i jednym lub dwoma z trójki Pirlo, Vidal i Pogba. To 5 lub 6 zawodników na poziomie. Nie jest źle, bo i tak gramy zawsze 3-ką albo 4-ką w środku, a w przypadku odejściu dwóch z tej trójki na pewno jeszcze kogoś kupimy.
Wiem, że Pereyra i Sturaro to świeżaki, ale w tym sezonie pokazali (i to na bardzo wysokim szczeblu LM), że zasługują na szanse w postaci co najmniej bycia pierwszymi rezerwowymi. Z trójki Pirlo, Vidal i Pogba odejdzie maksimum dwóch, bo nie wierzę, że pozwolimy odejść trzem podstawowym środkowym pomocnikom. W najczarniejszym scenariuszu zostaniemy więc z Marchisio, Khedirą, Pereyrą, Sturaro i jednym lub dwoma z trójki Pirlo, Vidal i Pogba. To 5 lub 6 zawodników na poziomie. Nie jest źle, bo i tak gramy zawsze 3-ką albo 4-ką w środku, a w przypadku odejściu dwóch z tej trójki na pewno jeszcze kogoś kupimy.