Mercato (Lato 2015)
- Forza Almiron
- Juventino
http://m.sport.se.pl/pilka-nozna/ekstra ... 80367.html
Chyba już nie musimy się martwić o boki obrony.
- Prokson
- Juventino
data publikacji 25.11.2008Forza Almiron pisze:http://m.sport.se.pl/pilka-nozna/ekstra ... 80367.html
teraz już nie do wyrwania za rozsądna cenę niestety
- fazzik8
- Juventino
Wszyscy sie smieja jak pisze, ze ktos odejdzie Pogba albo Vidal. Dobra zarobimy na LM KUPE kasy, ale mamy 207 mln dlugu (cos kolo tego). Nawet jeżeli transfery sa rozlozone na raty to i tak trzeba zaplacic. Agnelli mowil, ze cala kasa z PW i Serie A idzie na dlugi. Koncem maja juz kuilismy dwoch graczy. Llorente odejdzie, Isla tez tutaj nie ma watpliosci. Po tych ostatnich newsa wydaje mi się, ze bliej odejscia jest Vidal niz Pogba. Dlaczego? Jezeli potrzymamy Pogbe sezon to za rok po LE we Francji jego wartosc wzrosnie, wiecie co sie dzieje po turniejach. Taki mundial z Jamesa zrobil gwiazdek i jego cena wzrosla o 30mln. W tym roku Copa America, Vidal ma forme, kwota podskoczy i pojdzie pewnie do PL. Za rok jak sie nic nie zmieni pykna Pogbe. Juz kupilismy graczy na laczna wartosc 40 mln, zapowiadaja sie kolejne transfery. Osobiescie uwazam, ze sklad raz na jakis czas trzeba troche wymienic. Jezeli 4 lat z rzedu osiaga sie mistrzostwo i przychodzi sezon potrojnej korony to w graczach moze zgasnac motywacha (Vidal). Wiem, ze mnie zlinczujecie, ale sprzedaz Vidala w tym oknie moze na wyjsc na dobre. Ma juz 28 lat i to ostatni moment zeby go sprzedac za wielka kase. W przyszlym sezonie moze nie miec motywacji i jego wartosc np. z 50 baniek spadnie do 20 i bedzie mial juz prawei 30 lat na karku.
Co do Embolo - przypomina mi Eto, a Eto za swoich dobrych lat to był napastnik topowy. Marotta jest w stanie dac 15-20 mln za 18-to latka, jestem pod wrazeniem. Wracamy na salony. Zwlaszcza, ze znajac Marotte jezeli nie ma kasy to nie kupuje a On widac, ze ma kase. Boli mnie, ze nie kupimy lewego i prawego obroncy. Kurzawa i Versajlko np. Lichsteiner slaby troche, Evra 34 lata, Caceres dla mnie to jest tragedia, niewyobrazam go sobie w druzynie w waznych meczach, Asamoha - On w Udine byl srodkowych pomocnikiem to Conte zrobil z niego kogos na ksztalt obroncy, uwazam, ze to nie jest lewy obronca i ta pozycja wymaga wzmocnienia wlasnie Kurzawa albo Willemsem.
Co do Benati to plota moim zdaniem, nam trzeba boki obrony, jeden napadzior. Moim zdniem Kupno Zazy za 15 baniek to tragedia, Zaza out a kupic Berardiego a Versaljko kupic za niego i atak bedzie Tevez Morata Dybala Berardi, taki wystarczy. Kupic tego Oscara albo De Bruyne ( zart nie stac nas) i jedziemy dalej. Duzo na pewno sie bedzie dzialo do konca sierpnia, ale mamy geniusza w postaci Marotty i choc czasem sie z nim nie zgadzam bo transfer Moraty za 20 mln dla mnie do dzis nie byl wart. Bo klasyczna 9, ktora strzela 14 bramek w 45 meczach to zdecydowanie za malo, ale to moje zdanie a transfer w jakis sposob koniec koncow sie obrnoil. Na pewno nie zginiemy z Marotta i Agniellim tego jestem pewny i poziom sportowy tez nie spadnie
Co do Embolo - przypomina mi Eto, a Eto za swoich dobrych lat to był napastnik topowy. Marotta jest w stanie dac 15-20 mln za 18-to latka, jestem pod wrazeniem. Wracamy na salony. Zwlaszcza, ze znajac Marotte jezeli nie ma kasy to nie kupuje a On widac, ze ma kase. Boli mnie, ze nie kupimy lewego i prawego obroncy. Kurzawa i Versajlko np. Lichsteiner slaby troche, Evra 34 lata, Caceres dla mnie to jest tragedia, niewyobrazam go sobie w druzynie w waznych meczach, Asamoha - On w Udine byl srodkowych pomocnikiem to Conte zrobil z niego kogos na ksztalt obroncy, uwazam, ze to nie jest lewy obronca i ta pozycja wymaga wzmocnienia wlasnie Kurzawa albo Willemsem.
Co do Benati to plota moim zdaniem, nam trzeba boki obrony, jeden napadzior. Moim zdniem Kupno Zazy za 15 baniek to tragedia, Zaza out a kupic Berardiego a Versaljko kupic za niego i atak bedzie Tevez Morata Dybala Berardi, taki wystarczy. Kupic tego Oscara albo De Bruyne ( zart nie stac nas) i jedziemy dalej. Duzo na pewno sie bedzie dzialo do konca sierpnia, ale mamy geniusza w postaci Marotty i choc czasem sie z nim nie zgadzam bo transfer Moraty za 20 mln dla mnie do dzis nie byl wart. Bo klasyczna 9, ktora strzela 14 bramek w 45 meczach to zdecydowanie za malo, ale to moje zdanie a transfer w jakis sposob koniec koncow sie obrnoil. Na pewno nie zginiemy z Marotta i Agniellim tego jestem pewny i poziom sportowy tez nie spadnie
- zahor
- Juventino
Nie wiemy, opowiedz. Wymien o ile wzrosla po mundialu w Brazylii wartosc naszych pilkarzy. Ja bym powiedzial ze ani jeden nie zdrozal, a wrecz przeciwnie, ale moge byc w bledzie.fazzik8 pisze:Jezeli potrzymamy Pogbe sezon to za rok po LE we Francji jego wartosc wzrosnie, wiecie co sie dzieje po turniejach.
- fazzik8
- Juventino
zahor pisze:Nie wiemy, opowiedz. Wymien o ile wzrosla po mundialu w Brazylii wartosc naszych pilkarzy. Ja bym powiedzial ze ani jeden nie zdrozal, a wrecz przeciwnie, ale moge byc w bledzie.fazzik8 pisze:Jezeli potrzymamy Pogbe sezon to za rok po LE we Francji jego wartosc wzrosnie, wiecie co sie dzieje po turniejach.
Ale reprezentacja Chile jest typowana jako jeden z faworytów turniej a Vidal to jej filar, wiec wzrosnie jego wartosc po dobrym turnieju. Wlochy na mudialu wypadly slabo. Francja za rok ma LE bedzie piekielnie mocna
- zahor
- Juventino
A nie sadzisz ze to samo w sobie podbija jego cene juz na chwile obecna? Ze teraz mozna wytargowac za Vidala wiecej, argumentujac ze lada moment facet moze sie stac jedna z gwiazd turnieju, bedzie o nim glosno, sprzedaz koszulek itp.? A jezeli tak sie nie stanie, to sila rzeczy jego cena w lipcu bedzie nizsza? To samo tyczy sie Pogby. Sugerujesz ze potencjalny kupiec nie wie gdzie za rok sa mistrzostwa, jakie szanse maja Francuzi i kto moze sobie tak nabic fejmu?fazzik8 pisze: Ale reprezentacja Chile jest typowana jako jeden z faworytów turniej a Vidal to jej filar, wiec wzrosnie jego wartosc po dobrym turnieju. Wlochy na mudialu wypadly slabo. Francja za rok ma LE bedzie piekielnie mocna
- fazzik8
- Juventino
Podbija masz racje, ale jednak udany turniej jest wieksza karta w licytacjach niz zapowiedz udanego turnieju.zahor pisze:A nie sadzisz ze to samo w sobie podbija jego cene juz na chwile obecna? Ze teraz mozna wytargowac za Vidala wiecej, argumentujac ze lada moment facet moze sie stac jedna z gwiazd turnieju, bedzie o nim glosno, sprzedaz koszulek itp.? A jezeli tak sie nie stanie, to sila rzeczy jego cena w lipcu bedzie nizsza? To samo tyczy sie Pogby. Sugerujesz ze potencjalny kupiec nie wie gdzie za rok sa mistrzostwa, jakie szanse maja Francuzi i kto moze sobie tak nabic fejmu?fazzik8 pisze: Ale reprezentacja Chile jest typowana jako jeden z faworytów turniej a Vidal to jej filar, wiec wzrosnie jego wartosc po dobrym turnieju. Wlochy na mudialu wypadly slabo. Francja za rok ma LE bedzie piekielnie mocna
- zahor
- Juventino
A nieudany turniej jest mniejsza. Wytlumacze to skrajnie lopatologicznie, jak nie zrozumiesz to trudno. Na chwile obecna Vidal, biorac pod uwage jego umiejetnosci, wiek, rozpoznawalnosc itd. jest wart X. Jezeli faktycznie CA okaze sie dla niego i jego zespolu sukcesem, jego wartosc wzrosnie o dodatkowe Y. Przy zalozeniu ze turniej bedzie albo udany, albo nieudany (brak opcji posrednich) i ze prawdopodobienstwa powodzenia szacowane jest na p, w chwili obecnej potencjalny kupiec sklonny jest zaplacic cos kolo X + pY. Jezeli natomiast Juventus bedzie go chcial sprzedac po Copa America, zgarnie X+Y z prawdopodobienstwem p i X z prawdopodobienstwem 1-p. Wartosc oczekiwana zatem jest dokladnie taka sama i wynosi X + pY. Moglbys mi zatem wyjasnic dlaczego obiektywnie lepiej jest zaczekac, bo "po turnieju ceny rosna"?fazzik8 pisze: Podbija masz racje, ale jednak udany turniej jest wieksza karta w licytacjach niz zapowiedz udanego turnieju.
- fazzik8
- Juventino
zahor pisze:A nieudany turniej jest mniejsza. Wytlumacze to skrajnie lopatologicznie, jak nie zrozumiesz to trudno. Na chwile obecna Vidal, biorac pod uwage jego umiejetnosci, wiek, rozpoznawalnosc itd. jest wart X. Jezeli faktycznie CA okaze sie dla niego i jego zespolu sukcesem, jego wartosc wzrosnie o dodatkowe Y. Przy zalozeniu ze turniej bedzie albo udany, albo nieudany (brak opcji posrednich) i ze prawdopodobienstwa powodzenia szacowane jest na p, w chwili obecnej potencjalny kupiec sklonny jest zaplacic cos kolo X + pY. Jezeli natomiast Juventus bedzie go chcial sprzedac po Copa America, zgarnie X+Y z prawdopodobienstwem p i X z prawdopodobienstwem 1-p. Wartosc oczekiwana zatem jest dokladnie taka sama i wynosi X + pY. Moglbys mi zatem wyjasnic dlaczego obiektywnie lepiej jest zaczekac, bo "po turnieju ceny rosna"?fazzik8 pisze: Podbija masz racje, ale jednak udany turniej jest wieksza karta w licytacjach niz zapowiedz udanego turnieju.
ok masz racje, nie zmieni to jego wartosci.
- Kucharius1
- Juventino
Agent Kondogbii coś gada że się nim interesujemy. Kto ma więcej czasu i zna lepiej włoski niech potwierdzi 
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-239023
Kurde co ten Beppe kombinuje na to okienko :o

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... uve-239023
Kurde co ten Beppe kombinuje na to okienko :o
- blackadder
- Juventino
Dyskusja na ten temat w przypadku Vidala nie ma większego sensu.fazzik8 pisze:zahor pisze:A nieudany turniej jest mniejsza. Wytlumacze to skrajnie lopatologicznie, jak nie zrozumiesz to trudno. Na chwile obecna Vidal, biorac pod uwage jego umiejetnosci, wiek, rozpoznawalnosc itd. jest wart X. Jezeli faktycznie CA okaze sie dla niego i jego zespolu sukcesem, jego wartosc wzrosnie o dodatkowe Y. Przy zalozeniu ze turniej bedzie albo udany, albo nieudany (brak opcji posrednich) i ze prawdopodobienstwa powodzenia szacowane jest na p, w chwili obecnej potencjalny kupiec sklonny jest zaplacic cos kolo X + pY. Jezeli natomiast Juventus bedzie go chcial sprzedac po Copa America, zgarnie X+Y z prawdopodobienstwem p i X z prawdopodobienstwem 1-p. Wartosc oczekiwana zatem jest dokladnie taka sama i wynosi X + pY. Moglbys mi zatem wyjasnic dlaczego obiektywnie lepiej jest zaczekac, bo "po turnieju ceny rosna"?fazzik8 pisze: Podbija masz racje, ale jednak udany turniej jest wieksza karta w licytacjach niz zapowiedz udanego turnieju.
ok masz racje, nie zmieni to jego wartosci.
Możemy tak dyskutować o np. Isli. Gdyby zagrał świetny turniej, to zamiast kilku milionów teraz, moglibyśmy wziąć kilkanaście. Jamesa, wielką niewiadomą, przed Mundialem pewnie też dałoby się kupić za połowę tego za ile został sprzedany po turnieju.
Ale Vidal to już marka, wiadomo jak gra, wiadomo ile może dać zespołowi. Marotta wie za ile by go puścił, ale postawa na turnieju raczej nie zmieni bardzo jego obecnej wartości. Owszem, może przekonać zainteresowanych do podwyższenia oferty o 10%, ale nie o 50%. Przeciętna, bądź słaba dyspozycja raczej nie zaniży znacznie jego wartości. Tu się nie podejmuje decyzji na podstawie wrażenia z poprzednich kilku meczy, bo każdy widział jak Arturo grał przez ostatnie miesiące.