Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 17:48

Kamex22 pisze:A na 5 obrońce Ranocchię ;) na tym miejscu hierarchii nam nie zaszkodzi, a pstryczek w nos interu...
Nie no Panie jaki Ranocchia. On jest beznadziejny w każdym aspekcie, to nie byłby pstryczek dla interu a wybawienie. Każde pieniądze wydane na "kapitana :prochno:" będę wyrzucone w błoto (wliczając w to nawet kasę na kontrakt).

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 18:19

bajbek17 pisze:Vidal odejdzie bo kupiłem koszulkę wyjazdową z jego nazwiskiem. Ostatni raz gdy przyszła mi koszulka z Juvestore to w ten sam dzień wyprowadzał się Diego, który dołączył do mojej kolekcji.
:|
Trzeba było De Ceglie kupić albo Amauriego kiedyś...

Też bym wolał odejście Pogby niż Vidala.Możemy więcej za niego dostać.Jeśli Pirlo odejdzie to najbardziej w lini pomocy potrzebować będziemy nowego rozgrywającego no Marchisio sam całego sezonu nie pociągnie.I tutaj widzę dwóch graczy - Veratti za kasę z Pogby albo rozważajàcy odejście z Bayernu Schweinstaiger.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 19:16

Cała ta sytuacja z Vidalem jest wręcz nielogiczna. Chłopak sam przyznał niedawno, że chętnie by tu został i do końca kariery, bo razem z rodziną czują się w Turynie wspaniale. O chęci kontynuowania współpracy z Arturo wypowiedział się też przecież sam Marotta, który zapewnił, że Chilijczyk zostanie u nas. Osoby, które informują o obecności agenta naszego pomocnika w Londynie zapominają o jednym drobnym szczególe - ten człowiek jest jednocześnie agentem Sancheza, więc zaproszenie na końcowy mecz Arsenalu o puchar jest jak najbardziej zrozumiały. Zresztą czego niby Vidal miałby szukać w ekipie Wengera? W zespole bez większych sukcesów? Ja tego po prostu nie widzę. Rzecz jasna może być też tak, że nasi widząc szansę na Nainggolana podjęli taką, a nie inną decyzję. Arturo dopiero niedawno wrócił do dobrej formy, a przez bardzo długi czas był cieniem samego siebie. Zresztą nie jest już w moich oczach tym samym graczem, który czarował nas swoją grą za kadencji Conte.

Uwielbiam Vidala. To jeden z tych graczy, z którymi zawsze będziemy kojarzyć okres sukcesów, gdy walczyliśmy do upadłego o każdą piłkę. Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli jego kosztem miałby się u nas pojawić Radja, nie moglibyśmy chyba narzekać (ze sportowego punktu widzenia rzecz jasna). Neto, Rugani, Khedira, Nainggolan, Dybala + powiedzmy Berardi/Zaza to fenomenalne okienko, nawet jeśli wliczymy w to utratę naszego Arturo. Inną kwestią jest oczywiście kwota odstępnego, bo te śmieszne pieniądze, które nam rzekomo ze strony Arsenalu zaoferowano (35 mln) zdecydowanie na takiego gracza starczyć nie powinny. Nie zapominajmy, że Chilijczyk w formie to bez dwóch zdań jeden z najlepszych graczy na swojej pozycji na świecie. Swego czasu dawano nam za niego przeszło 2x więcej i wówczas nawet się nad takimi ofertami nie zastanawialiśmy. Dlatego właśnie rzekome oddanie naszego pomocnika za tak niewielkie jak na jego możliwości pieniądze wydaje się absolutnie nierealne. Jeden słabszy w jego wykonaniu sezon aż tak znacząco wartości rynkowej z całą pewnością nie obniżył. Chyba, że jego osobą w dalszym ciągu interesuje się United i wówczas mowa o innej bajce. Ekipa z Manchesteru ma ogromne środki na wzmocnienia, więc w takim przypadku trzeba by ich po prostu wydoić. I tyle.

Podsumowując - moim zdaniem Arturo zostanie u nas.

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 19:31

Oczywiscie ze zostanie. Marotta wiele razy podkreslal ze Juve nie musi sprzedawac. Jesli ktorys z czolowych grajkow odejdzie to tylko dlatego ze sami o to poprosza. Z tego co pamietam nasi fighterzy deklarowali przywoazanie do klubu i jego barw. Jesli ktos odejdzie to tylko za gruba kase. Angielskie media codziennie pisaly i dalej pisza ze arturo juz za kilka godzin podpisze kontrakt. Wspomina o tym praktycznie kazdy brukowiec. To w sumie tyle. Bo nie ma wogole czego komentowac. Pisac o czyms trzeba i to dopiero poczatek. Wartosc zespolu idzie w gore i wiadomo ze kazdy czolowy zespol chcialby dysponowac srodkiem w jakosci PV.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 20:00

mrozzi pisze: Rzecz jasna może być też tak, że nasi widząc szansę na Nainggolana podjęli taką, a nie inną decyzję. Arturo dopiero niedawno wrócił do dobrej formy, a przez bardzo długi czas był cieniem samego siebie.
Generalnie w ustawianiu się, odbiorze, waleczności można ich porównywać (chociaż i tak wg. mnie Arturo daje więcej zespołowi), ale za to w tych najważniejszych statystykach jest przepaść między nimi.
mrozzi pisze:
Podsumowując - moim zdaniem Arturo zostanie u nas.
To. :ok:

Edit.
Wenger podobno jednak nie chce Vidala - http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... _HP_RI_0_2

I tak do września :prochno:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 21:20

O ile sprowadzenie do Juve Khediry i Dybali jestem jeszcze w stanie zrozumieć o tyle nie rozumiem po co nam ręcznik?
Czemu nie walczymy o Perina?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 21:25

Bo kosztowałby konkretną gotówkę, a Neto jest za darmo. Mnie on tez nie przekonuje, ale za darmo z małą pensją może przyjść, zawsze można go za opchnąć za kilka piłek czy tez włączyć w jakiś inny transfer dla obniżenia kwoty.

PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 21:38

Marat87 pisze:Bo kosztowałby konkretną gotówkę, a Neto jest za darmo. Mnie on tez nie przekonuje, ale za darmo z małą pensją może przyjść, zawsze można go za opchnąć za kilka piłek czy tez włączyć w jakiś inny transfer dla obniżenia kwoty.
Po co nam w takim razie on skoro zaraz można go opchnąć?
Mamy Buffona.37 lat.Storari rok więcej.Jakiś młodziak by się przydał.
Perin ma ,zdaje się 22 lata,czyli prawie tyle co Buffon gdy do nas przychodził.Nie za darmo przychodził.Ale ktoś żałuje tych pieniędzy wydanych na Buffona?Taki Perin to jest inwestycja na lata.I szczerze...nie widzę innego włoskiego bramkarza,który zamiast niego mógłby z powodzeniem za te 2 lata zastąpić Buffona.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 21:52

Zrozum, że są bardziej palące potrzeby, a budżet nie jest z gumy. Owszem, pozycji bramkarza nie ma co zaniedbywać i jeżeli nie w tym, to w następnym okienku może to być główny cel transferowy.
A co ci szkodzi, jak wrzucą Neto w jakiś inny ew. transfer i zbiją dzięki temu cene o kilka milionów?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2015, 23:18

3 players with double digits
Berardi: 15 goals 10 assists
Dybala: 13 goals 10 assists
Vazquez: 10 goals 10 assists

Tak odnośnie naszych celów transferowych.
Od jutra zabawa zaczyna się od nowa. Codzienne info kto odchodzi, kto przychodzi. Czemu ten ma przyjść, a czemu ten nie powinien odejść.

Dobra DiMarzio - Zaza i Domenico dołączą do Juve.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 00:35

PietroBosman pisze:O ile sprowadzenie do Juve Khediry i Dybali jestem jeszcze w stanie zrozumieć o tyle nie rozumiem po co nam ręcznik?
Podbijam. Obejrzyjcie sobie choćby kompilki z Perinem. To (przynajmniej na obecną chwilę) powinien być następca Buffona. Chłopak prezentuje się niesamowicie. Mogliby go już zaklepać i odesłać na wypożyczenie by został w tej Genoi i grał cały czas.

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 00:51

Berardi&Zaza show!

druga bramka Zazy :shock: aż tak drewniany to on nie jest. Przypomniał mi w tej akcji pewnego Francuza z argentyńskimi korzeniami
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2015, 00:53 przez Prokson, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 00:53

Berardi dołącza do najlepszych asystujących tego sezonu w Serie A, a przy tym jest w tej grupie najlepszym strzelcem. Imponujące osiągnięcie, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że jest najmłodszy z całej grupy. Naprawdę ciężko mi uwierzyć żeby Marotta miał odpuścić takiego zawodnika. Wyszperał go w Serie B, nikt go nie uprzedził tak jak w wypadku Verrattiego i miałby teraz chłopaka oddać Sassuolo? Nie widzi mi się to.

Szalenie intensywnie zapowiada się to okienko. Na pewno czeka nas mnóstwo plotek o Pirlo, Pogbie i Vidalu. Comana najprawdopodobniej gdzieś wypożyczymy żeby zbierał doświadczenie i miał łatwiejszą drogę do pierwszego składu. Na cenzurowanym są Llorente i Ogbonna, w dalszej kolejności Asamoah z Caceresem. Oprócz tego na 95% jestem pewien, że opuszczą nas Romulo, Pepe, Matri oraz De Ceglie. Padoin to fundamentalna zapchajdziura tej drużyny, nie do ruszenia. Kilka bardzo ciekawych ruchów już klepnęliśmy i teraz zapewne zacznie się wyjaśnianie współwłasności (Berardi&Zaza), dopinanie budżetu, wyczekiwanie na okazje i szukanie młodych-zdolnych na przyszłość.

A właśnie - wiadomo coś o Donsahu? Podobno interesowaliśmy się tym chłopakiem i możliwy był ruch w stylu Sturaro. Wiem, że to kolejny środkowy do pomocy, ale mowa tutaj o zawodniku, który nie miał jeszcze 19. urodzin i ma potencjał na bycie kot zawodnikiem. Jak Marotta dopnie jeszcze ten deal to :shock:
Shadow Marshall pisze:
PietroBosman pisze:O ile sprowadzenie do Juve Khediry i Dybali jestem jeszcze w stanie zrozumieć o tyle nie rozumiem po co nam ręcznik?
Podbijam. Obejrzyjcie sobie choćby kompilki z Perinem. To (przynajmniej na obecną chwilę) powinien być następca Buffona. Chłopak prezentuje się niesamowicie. Mogliby go już zaklepać i odesłać na wypożyczenie by został w tej Genoi i grał cały czas.
Temat jest raczej dość prosty. Za drogi i zbyt dobry żeby brać go na ławę.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 01:00

Nie no Perina na ławę to nie ma mowy. Za dobry. Najlepiej żeby go wykupili teraz i zostawili w Genoi bo np w przyszłym sezonie jego wartość może wzrosnąć (a raczej na 100% tak będzie). Jestem pod wrażeniem tego co pokazuje ten chłopak.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 10:58

Brać dwóch (mówię o Berardim i Zazie). Trzeba mieć dwie silne "11" jak Bayern Monachium, gdy zdobywał Ligę Mistrzów. Później się u nich posypało, ale myślę, że z Maxem i naszym zarządem możemy stworzyć team na miarę tamtego Bayernu, który klepał Barcę jak chciał.

atak: Tevez, Morata, Dybala, Berardi, Zaza

pomoc: Vidal, Marchisio, Pogba, Pirlo, Sturaro, Khedira, Pereyra

i można się bawić w:

Marchisio, Pogba, Vidal - Dybala - Tevez, Morata

Pirlo, Sturaro, Khedira - Pereyra - Berardi, Zaza

Oczywiście Padoina z naszego teamu nie skreślam i widzę go jako zmiennika dla bocznych obrońców :smile:

Evra (Asa), Chiellini (Rugani), Bonucci (Barzagli), Lichy (Padoin)

+ Ogbonna i Caceres (Ciekawe czy z którymś z nich się pożegnamy w tym mercato, czy będziemy chcieli mieć tę dwójkę w składzie ze względu na ewentualne kontuzje)

Zablokowany