Mercato (2012-2014)
Nikt nie mówi, ze on ma przyjść jako killer do ataku. Jeden drugiego nie wyklucza, z resztą wyraźnie napisałem, że lepiej by go zostawić w Sienie na jakiś czas jeszcze.pumex pisze:Nie wykupimy Borriello - super. Niby oczywiste, ale jednak cieszy, bo nie wiadomo czego się spodziewać. Oby się potwierdziłoalina pisze:...nie wykupimy Borriello i zamiast kupimy Destro
Destro? Nie ogarniam. Potrzebna ma top playera, najlepiej dwóch, bo Pepe na prawej to dramat a chcemy zainwestować w młodego Destro, który zły może nie jest, ale do pierwszego składu go nie potrzebujemy, a trudno, żebyśmy na ławce mieli z niego pożytek, jeśli nie wiadomo nawet czy byłby pierwszym do wejścia.
Nie wiem jak ty, ale ja zazdroszczę Romie Boriniego, Milanowi El Shaarawiego i też fajnie by było mieć młodego fajnego napastnika w kadrze.
Ma znaczenie, bo zarówno Jacky jak i ty macie pretensje, że omawiani zawodnicy nas nie zbawią i potrzeba top playerów, a tymczasem rozmowa dotyczy młodych talentów. No, chyba że uważasz, że te ewentualne 3 miliony wydane na Verrattiego zabraknie nam do Joveticiapumex pisze:Co za różnica, Arielinho? Przecież i tak temat okazał się nieprawdą, przynajmniej obecniealina pisze:Ludzie źle interpretują plotki. Przecież Gazzetta wyraźnie napisała, że niby kupiliśmy pół karty. Czyli nie "przyjdź i zbaw nas", ale "graj sobie dalej w Pescarze, jak dojrzejesz to do nas dołączysz".
A Di Marzio pisze, że sprawa jest rozwojowa, więc nie są to jakieś wymyślone ploty.
- Cabrini_idol
- Juventino
alina pisze:
Nie wiem jak ty, ale ja zazdroszczę Romie Boriniego, Milanowi El Shaarawiego i też fajnie by było mieć młodego fajnego napastnika w kadrze.
fajnie to może być na imprezie lesbijskiej, tutaj ma być dobrze i to od zaraz. Żadnych wynalazków z Włoch, błagam... to nie lata 90- te czy przełom XX-XXIw. My potrzebujemy skoku jakościowego w ataku przynajmniej o 2 poziomy.

- mateusz6
- Juventino
Ten Destro to może być od razu wypożyczony do Sieny. Drugą opcją jest kupienie go na rezerwę, sprzedanie Fabio. Tylko, że ta ostatnia opcja zakłada brak killera na szpicy, a to jest złe.
Verratti na 100% pozostałby w Pescarze, która pewnie będzie grała w Serie A. Swoją drogą Zeman nie boi stawiać na młodych i to się chwali.
Jest jakieś konkretne info mówiące o tym, że Ba ma klauzulę 7 mln? To by było zbyt piękne gdyby przyszedł do nas za tyle.
@Cabrini_idol
Tylko, że taki faraon został kupiony do Milanu nie jako podstawowy piłkarz tylko rezerwowy. Szczerze mówiąc wolałbym zamiast Fabio i Borriello jakiegoś Destro.
Verratti na 100% pozostałby w Pescarze, która pewnie będzie grała w Serie A. Swoją drogą Zeman nie boi stawiać na młodych i to się chwali.
Jest jakieś konkretne info mówiące o tym, że Ba ma klauzulę 7 mln? To by było zbyt piękne gdyby przyszedł do nas za tyle.
@Cabrini_idol
Tylko, że taki faraon został kupiony do Milanu nie jako podstawowy piłkarz tylko rezerwowy. Szczerze mówiąc wolałbym zamiast Fabio i Borriello jakiegoś Destro.
- Cabrini_idol
- Juventino
mateusz tak oficjalnie klauzula Ba wynosi 7 mln.

- pumex
- Juventino
Po prostu jestem sceptyczny jeśli chodzi o takich piłkarzy. Przede wszystkim realne wzmocnienia, potem kombinowanie. Nie bawmy się w Arsenal...alina pisze:Nikt nie mówi, ze on ma przyjść jako killer do ataku. Jeden drugiego nie wyklucza, z resztą wyraźnie napisałem, że lepiej by go zostawić w Sienie na jakiś czas jeszcze.
Borini zapowiada się na dobrego grajka, Faraon na razie spisuje spisuje się ciut słabiej niż jego kolega z Romy, ale dostaje mniej szans. Przyznaję, fajnie byłoby mieć jakąś młodą gwiazdę, ale Milan kombinując transfer Shaarawy'ego miał formację ofensywną skompletowaną. My... wiadomo...alina pisze:Nie wiem jak ty, ale ja zazdroszczę Romie Boriniego, Milanowi El Shaarawiego i też fajnie by było mieć młodego fajnego napastnika w kadrze.
Nigdzie nie napisałem, że omawiani zawodnicy nas nie zbawią, co w sumie jest oczywiste. Poddawałem pod wątpliwość, czy na dłuższą metę zawodnik będzie coś znaczył w Turynie.alina pisze:Ma znaczenie, bo zarówno Jacky jak i ty macie pretensje, że omawiani zawodnicy nas nie zbawią i potrzeba top playerów, a tymczasem rozmowa dotyczy młodych talentów. No, chyba że uważasz, że te ewentualne 3 miliony wydane na Verrattiego zabraknie nam do Joveticia

- deszczowy
- Juventino
Cavani, Cavani, Cavani.Cabrini_idol pisze:fajnie to może być na imprezie lesbijskiej, tutaj ma być dobrze i to od zaraz. Żadnych wynalazków z Włoch, błagam... to nie lata 90- te czy przełom XX-XXIw. My potrzebujemy skoku jakościowego w ataku przynajmniej o 2 poziomy.alina pisze:
Dzeko, Dzeko, Dzeko.
A na less-party tróli była by najsiarska obczajka.
Jeżeli o to chodzi, moje stanowisko jest niezmienne. RVP-->MC; Dzeko-->Juve. O bocznych do 4-3-3 się raczej nie wypowiadam, bo Conte ma te swoje koncepcje i ciężko trafić kto się nadaje, a kto nie.pumex pisze:Borini zapowiada się na dobrego grajka, Faraon na razie spisuje spisuje się ciut słabiej niż jego kolega z Romy, ale dostaje mniej szans. Przyznaję, fajnie byłoby mieć jakąś młodą gwiazdę, ale Milan kombinując transfer Shaarawy'ego miał formację ofensywną skompletowaną. My... wiadomo...alina pisze:Nie wiem jak ty, ale ja zazdroszczę Romie Boriniego, Milanowi El Shaarawiego i też fajnie by było mieć młodego fajnego napastnika w kadrze.
- Cabrini_idol
- Juventino
deszczowy pisze: Cavani, Cavani, Cavani.
Dzeko, Dzeko, Dzeko.
A na less-party tróli była by najsiarska obczajka.
No raczej,że Ci panowie. Jak kupimy Destro to pewnie o Dzeko czy innym strajkerze możemy zapomnieć znając Zeza i jego tok myślenia.
Less party lepsze niżgey party, czy nie ?

- pumex
- Juventino
Twoje stanowisko to znaczy widzimisię, czy gdzieś o tym piszą jako o realnej opcji? Pytam poważnie (bez ironii), bo Dzeko jako ten wysunięty byłby ciekawym rozwiązaniem.alina pisze:Jeżeli o to chodzi, moje stanowisko jest niezmienne. RVP-->MC; Dzeko-->Juve.
Ja wiem jedno. Ktoś porządny za Pepe musi przyjść, bo nawet z Dzeko tercet Vucinic/Giovinco-Dzeko-Pepe nie wystarczy (chociaż i tak byłoby to o niebo lepsza ofensywa niż obecnie)alina pisze:O bocznych do 4-3-3 się raczej nie wypowiadam, bo Conte ma te swoje koncepcje i ciężko trafić kto się nadaje, a kto nie.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sunday Times /czy tam Mirror/ kilka dni temu pisał o takim biegu wydarzeń, w wyniku którego Dzeko wyląduje w Juve.
Nie wiem tylko jak ma się jego obecna tygodniówka do możliwości finansowych Juventusu.
Nie wiem tylko jak ma się jego obecna tygodniówka do możliwości finansowych Juventusu.
- Qrczak
- Juventino
Moim zdaniem u nas i to bez zbędnych kosztów mógłby być Ciro Immobile . Wydaje się dobrze zapowiadać , ale chyba sprzedaliśmy 50% karty i od nowego sezonu bd grał w Genoi tak?alina pisze:
- mateusz6
- Juventino
Pewnie nijak się ma, ale jeśli City sprowadzą Van Persiego i nie będą chcieli wzmacniać nikogo z PL to Dzeko będzie mógł trafić tylko do Juve, Interu, Anzhi, Malagi i PSG, a wiadomo, który wymieniony klub jest najlepszy. Beppe pewnie zaoferuje mu max 4 mln kontraktu. Jeśli mu nie będzie pasowało to napewno nie trafi do Juve.Ouh_yeah pisze:Sunday Times /czy tam Mirror/ kilka dni temu pisał o takim biegu wydarzeń, w wyniku którego Dzeko wyląduje w Juve.
- rufi8
- Juventino
Jestem jak najbardziej za transferem Dzeko. Z perspektywy czasu okazuje się, że trzeba było wybrać właśnie jego a nie Krasicia. Jednak ja nadal z uporem maniaka twierdzę, że stanowczo za mało Marotta interesuje się Ligą francuską. To prawdziwa kopalnia talentów. Co powiecie o tym grajku:Ouh_yeah pisze:Sunday Times /czy tam Mirror/ kilka dni temu pisał o takim biegu wydarzeń, w wyniku którego Dzeko wyląduje w Juve.
http://www.transfermarkt.de/de/youns-be ... 18022.html
mógłby być sporym wzmocnieniem środka pola lub prawej pomocy.
- Arbuzini
- Juventino
Ba mi przypomina Iaquinte w życiowej formie. Za 7 mln E brałbym i całował po rękach. Jakby alternatywą mieli być Lewandowski i L. de Jong to też bym się nie obraził.
Dzeko chyba poza naszym zasięgiem. Wątpię żeby miał odejść za mniej niż 30 mln E. Nie przekroczymy tej kwoty. I dobrze - środek pola też potrzebuje poważnego wzmocnienia.
Dzeko chyba poza naszym zasięgiem. Wątpię żeby miał odejść za mniej niż 30 mln E. Nie przekroczymy tej kwoty. I dobrze - środek pola też potrzebuje poważnego wzmocnienia.
- Eric6666
- Juventino
rufi8 pisze:Jestem jak najbardziej za transferem Dzeko. Z perspektywy czasu okazuje się, że trzeba było wybrać właśnie jego a nie Krasicia. Jednak ja nadal z uporem maniaka twierdzę, że stanowczo za mało Marotta interesuje się Ligą francuską. To prawdziwa kopalnia talentów. Co powiecie o tym grajku:Ouh_yeah pisze:Sunday Times /czy tam Mirror/ kilka dni temu pisał o takim biegu wydarzeń, w wyniku którego Dzeko wyląduje w Juve.
http://www.transfermarkt.de/de/youns-be ... 18022.html
mógłby być sporym wzmocnieniem środka pola lub prawej pomocy.
Niemiecka i Francuska powinny moim zdaniem być priorytetami, jako miejsca transferów. Najbardziej przypominają Serie A i często się sprawdzają, a talentów jest tak jak sam zauważyłeś mnóstwo;d Liga angielska ma ten minus, że tam jest niezła kasa i od razy płaca będzie wyższa, bo tam nawet beniaminek sobie pozwala na niezłe kontrakty
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain