Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 00:02

Marian. pisze:
francois pisze:Mignolet w Liverpoolu - niby taki mało ważny transfer przy naszym (:prochno:) Tevezie, ale nie ogarniam tego transferu. Reina odchodzi?
Mnie ten transfer nie dziwi. Reina jest słaby. Od dłuższego czasu Hiszpan nie potrafi ustabilizowac formy. Raz zagra taki mecz, że czapki z głów, by w następnych 2 meczach zawalić na całego. Niejednokrotnie w tym sezonie Liverpool tracił punkty właśnie przez Reine, bo czasami odwalał niezłe cyrki :). Dokładnie nie wiem jak gra ten Mignolet, ale słabszy od Reiny chyba nie jest :)
No trochę chyba nie na czasie jestem :D Ja Reinę nadal miałem za bardzo dobrego bramkarza :) Ale Liverpoolu nie śledzę odkąd popadli w otchłań brytyjskiej przeciętności.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 05:35

Czyżby Reina do Barcelony był powoli przymierzany.
Myślę, że podobnie jak Valdes poradziłby sobie.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 09:13

http://www.transfery.info/58511,beat-wraca-do-bilbao

Przymierzany do Nas jak i do wielu duzysz klubow europy(przynajmniej przez jego agenta) Benat przechodzi do Bilbao.. :shock:

Zamienia 7 klub PD na 12.. To sie nazywa skok jakosciowy i chec rozwijania sie!

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 09:27

Paweljuve2006 pisze:http://www.transfery.info/58511,beat-wraca-do-bilbao

Przymierzany do Nas jak i do wielu duzysz klubow europy(przynajmniej przez jego agenta) Benat przechodzi do Bilbao.. :shock:

On jest Baskiem z krwi i kości, woli oddawać się w całości drużynie z której pochodzi, gdyby poszedł do Men.City hejtował byś że poleciał na kase, logika nigdy nie jest zrozumiała na tym forum, tak źle i tak nie dobrze.. :roll:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 09:32

wagner pisze:

On jest Baskiem z krwi i kości, woli oddawać się w całości drużynie z której pochodzi, gdyby poszedł do Men.City hejtował byś że poleciał na kase, logika nigdy nie jest zrozumiała na tym forum, tak źle i tak nie dobrze.. :roll:
Przeczytałeś, że jest Baskiem, brawo :bravo:
Mi chodzi o to, że jak był łączony z Nami to w wywiadach wypowiadał sie,jak i jego agent, że chce trafić do WIELKIEGO klubu i w pełni pokazać swój potencjał bo chciałby za wszelką cenę pojechać na przyszłoroczne MŚ. Tego już nie przeczytałeś i się czepiasz...

proszę
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _wloch.php
na szybkości coś znalazłem.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 12:39

wagner pisze:

Jedni wolą grać dla zespołu z regionu, z którego pochodzą. Inni lecą na kasę. To jest jedyna słuszna logika na ten temat.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 13:46

Paweljuve2006 pisze:w wywiadach wypowiadał sie,jak i jego agent, że chce trafić do WIELKIEGO klubu
spojrzał trzeźwo na swoje umiejętności i doszedł do wniosku, że to się nigdy nie stanie ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2013, 14:50

Bardzo ciekawy transfer.

Pomimo, iż zachowywali się podle z tym transferem Llorente, jednak odczuwam do nich sympatie za sposób budowania zespołu na rodowitych wychowankach. Będzie o nich głośno w Europie jeszcze nie jeden raz.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 18:01

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ID=HP_BN_1

15 mln za takiego no name-a. Przy tym kwota za Apacza to mistrzostwo.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 18:27

Wygląda na to, że Real dokonał pierwszego super transferu.

http://sport.interia.pl/primera-divisio ... nId,987721

Całe szczęście, że nie wtrącili się na czas w nasze negocjacje z Tevezem.
Pewnie za wszelką cene będą chcieli kupić Suareza.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 18:59

Lucas87 pisze: Całe szczęście, że nie wtrącili się na czas w nasze negocjacje z Tevezem.
Z tego, co wysłuchałem jednym uchem dziś na konferencji, to w dzień transferu się wtrącili. Tyle, że nieskutecznie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 00:34

Lucas87 pisze:Wygląda na to, że Real dokonał pierwszego super transferu.

http://sport.interia.pl/primera-divisio ... nId,987721

Całe szczęście, że nie wtrącili się na czas w nasze negocjacje z Tevezem.
Pewnie za wszelką cene będą chcieli kupić Suareza.
Transfer zapowiada się znakomicie, ale jakoś Ci Hiszpanie w Realu stają na słabszej pozycji. Jakoś zalatuje mi tutaj analogiami do Canalesa. Choć on był mniej znany niż Izco.

Ale konkurencja spora. Modrić, Ozil, Kaka. Łatwo nie będzie miał. Chyba że Carletto będzie grał 'choinką', ale wtedy z kolei nie ma miejsca dla skrzydłowych.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 08:58

dp10 pisze:http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ID=HP_BN_1

15 mln za takiego no name-a.
\
;) Fernandinho jak przychodził to też był no-namem i też miał 20 lat, dali za niego Ł7mln co z pewnością można porównać do dzisiejszych 15... no i pograł im 8 latek, zrobił kilka mistrzostw i sprzedali go za Ł30 ;) za 19-letniego Williana dali Ł19mln, po 6 latach sprzedali za 35 ;] to jest biznes, my na Tevezie nie zarobimy ani grosza bo skończy mu się kontrakt i pójdzie do Boca... nie sugeruje bynajmniej, że powinniśmy kupować takich 20-latków bo nie jesteśmy klubem, który jest nastawiony na promowanie zawodników w celu sprzedaży, ale śmieszy mnie gdy ktoś nie rozumie tak prostych praw rynku ;)

np. kupno 23 letniego Jovetica nawet za 30mln ma sens, jeśli byłoby nas stać, bo po 3-5 latach można by go sprzedać za podobną sumę z bardzo dużym prawdopodobieństwem (czyli o ile kontuzje nie złamałyby mu kariery), czyli wyszłoby po tych 3-5 latach, że byłby dla nas tańszy niż np Tevez... dlatego właśnie tak niesprawiedliwe w piłce jest to, że część klubów ma gigantyczne długi czy gigantyczne kredyty a współwłasności zawodników z podmiotami "prywatnymi" są np w Anglii zabronione

dlatego też np kupno Matriego było z góry bezsensowne, koleś kosztował nas 20mln prawie a było z góry wiadomo, że w życiu nie sprzedamy go za połowę tej sumy bo nie jest jej po prostu warty, takich jak on jest na pęczki i nikt nie daje po 20mln za sztukę ;] albo kupno połówki Gio za 11... tak samo - kto nam da teraz za całą kartę więcej niż 11mln?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 09:46

Maly pisze:
dp10 pisze:http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ID=HP_BN_1
15 mln za takiego no name-a.
\
dlatego też np kupno Matriego było z góry bezsensowne, koleś kosztował nas 20mln prawie a było z góry wiadomo, że w życiu nie sprzedamy go za połowę tej sumy bo nie jest jej po prostu warty, takich jak on jest na pęczki i nikt nie daje po 20mln za sztukę ;] albo kupno połówki Gio za 11... tak samo - kto nam da teraz za całą kartę więcej niż 11mln?
Zapomniałeś o Isli. Jego kupno też nie miało sensu, bo nie sprzedamy tej połówki za więcej, niż wydaliśmy. To samo z Diego - kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby dać za niego 25mln, skoro grał tak słabo. Oh, wait, nikt nie przypuszczał, że będą kaleczyć - może dlatego? :think:

Generalnie się z Tobą zgadzam - inwestowanie w młodych zawodników to biznes, ale stawianie się w roli znawcy i pisanie po słabych sezonach poszczególnych zawodników, że ich kupno było bez sensu jest śmieszne. Taki Giovinco, na przykład, jest stosunkowo młody i gdyby odpalił, a były ku temu przesłanki, spokojnie znalazłby się na niego kupiec. Za Matriego, po jego pierwszym sezonie u nas, też pewnie dostalibyśmy kwotę zbliżonę do tej, za jaką go kupiliśmy (nie zapominajmy, że był on kupowany w trybie awaryjnym, więc Cagliari mogło stawiać warunki). Generalnie Mercato to swego rodzaju loteria. Możesz trafić jak my z Pogbą np. i możesz wtopić, jak Chelsea z Torresem. Kto nie ryzykuje, ten nie ma. Piszesz o świetnych inwestycjach Szachtara, ale zapewne niejedna wtopa z jakimś brazolem im się przytrafiła (nie wiem, nie interesuje się piłką ukraińską), więc jak będzie z tym całym Fredem - czas pokaże. Jestem natomiast przekonany, że gdyby Marotta zafundował nam taki deal, pumex z ekipą jechaliby właśnie z widłami na Turyn. :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2013, 10:31

Marotta kupuje zawodników pod wyniki, a nie pod kątem możliwej sprzedaży za kilka sezonów.
Są tylko dwie opcje:
- Jovetić gra dobrze, nie ma powodu do jego sprzedaży, zwłaszcza że Conte jest jego fanboyem
- Jovetić gra źle, chcemy go sprzedać, wszyscy o tym wiedzą i oferują po 10 milionów

ODPOWIEDZ