Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 10:49

pumex pisze:napisał dużo.......
Osgiliath pisze:Właśnie FI cm potwierdzają
Nie chcę być zaczepny, ale trzeba się nauczyć, że football-italia nie może niczego potwierdzić ani niczemu zaprzeczyć, bo to jest źródło wtórne, a dodatkowo słabo przygotowane merytorycznie i językowo. Radzę je omijać ;)

Pumex normalnie przejmowałbym się Twoimi wypowiedziami dot. Berardiego, ale sam na początku przyznałeś, że przestrzeliłeś z Pjaniciem, więc utraciłeś naszą wiarygodność :D

A tak na serio, ty zawsze patrzysz na te sprawy transferowe pesymistycznie. Jest dużo uzytkownikow, którzy patrzą na to optymistycznie, jeszcze wiecej który widzą to w ogóle hurraoptymistycznie, ale ty przewodzisz grupie nieprzejednanych pesymistów, więc to zdanie ważne bo rownoważy czasem zbyt oderwane od rzeczywistości gadki, ale nie ma co się zafiksowywać na wielki fuck up przy mercato.
Warto zauważyć, że inni (kibice rywali) postrzegają Marotte jako najlepszego Ds w Serie A, i tego się trzymają.

A co do footbalitalia - dlaczego warto czytać właśnie dlatego, że jak ktoś nie ma ochoty, czasu czy woli przeorac wszystkich dziennikarzy z CdS, Tutto czy Sky, Mediasetu to po prostu śledzi footballitalie, gdzie te info pojawiają się z niewielkim opóźnieniem i są tylko przedrukiem informacji pochodzących bezpośrednio od danego dziennikarza.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 10:54

Z tego co pisze GdS to Berardiego także domykamy i w przyszłym tygodniu ma być oficjalka, bo tak jak ktos napisal chcemy kogoś dorzucić zeby obniżyć te 25 (Mandragora i ktos jeszcze).

Ciekawe czy chcieli by tego Vadale i jeszcze ze 2 ktorzy sie wyróżniaja bo dobrze im wychodzi wprowadzanie mlodych.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 10:56

Prawie 11 a Pjanicia w Turynie nie widać, ponad to Tuttosport trochę z dystansem pisze o całej sprawie ciągle informując że owszem transfer jest na ostatniej prostej lecz ciągle w negocjacje może wtargnąć Bayern :facepalm2:

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 11:14

Wrzucam jeszcze na szybko info z VS od usera, który dobrze "strzela" w to lato póki co :prochno:
- dzisiaj jeszcze raz się spotkamy z Romą żeby ostatnie szczegóły transferu Pjanicia dopiąć;
- do końca tygodnia spotkamy się znów z Milanem w sprawie De Sciglio;
- Chelsea wykazuje zainteresowanie Stefanem, ale żadnej oferty póki co nie przedstawili;
- o Pereyrę bój stoczą West Ham i Watford;
- do pomocy kupimy jeszcze kogoś, kogoś młodego tym razem.

Wiadomo. Póki co nie namawiam nikogo do świętowania bo świętować można po oficjalkach, ale osobiście wydaje mi się, że informatorzy w tym roku są dobrzy :ok:

Pumi ma rację, Berardiego sprawa trochę śmierdzi, nie przez Sassuolo, które go chce sprzedać tym razem już, ale przez niego samego. Wszyscy piszą, że pewny transfer, ale agent twierdzi, że z Juve jeszcze nic nie ustalał a sam Berardi milczy. I ciągle te głosy o domaganiu się gwarancji co do gry czy tego, że jeszcze z Di Francesco musi porozmawiać. Durne to jakieś :co?:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 11:30

RICTOR pisze: - do pomocy kupimy jeszcze kogoś, kogoś młodego tym razem.

:
Ciekawe czy tym młodym miałby być Kovacic,
W ogóle pojawiła się mocno śmieszna oferta za POgbę - Real sobie wyliczył 120 mln w taki o to sposób:
50 mln + MOrata + wypożyczenie Kovacicia - powiem szczerze, nie mam pojęcia jak to oganręli, bo wygląda na to, że wycenili Morata w całóści na 70 baniek ( jeśli prawdą jest, że Kovacić jest do wyciągnięcia za 20 mln )

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 11:50

Dlatego te 120 mln to predzej zart niz faktyczna oferta nie do odrzucenia. My pewnie chcielibysmy sama gotowke, ewentualnie wlaczenia do operacji istotnych graczy, a nie Kovacicia. Zreszta przy budowie zespolu idacego po zwyciestwo w LM bardzo malo prawdopodobna wydaje sie chec sprzedazy tak waznego ogniwa jakim jest Pogba. On sam udzielil dzis jakiegos wywiadu, w ktorym pytany o przyszlosc w Juve wyraznie unika tematu i mowi, ze koncentruje sie na Euro i wakacjach. Z drugiej strony on nigdy nie wypowiadal sie o swojej przyszlosci jednoznacznie, wiec nie do konca mozna sie tym kierowac. Jesli faktycznie pozyskamy Alvesa, Pjanicia i Berardiego, to zwyciestwo w LM stanie sie realnym celem, wiec tez malo prawdopodobne, ze Paul bedzie naciskal na transfer.

Co wazne, Pjanic nie jest postrzegany jako ewentualny nastepca Pogby, o czym przekonuje takze Sky. Przy okazji rozmow o Moracie i Kovaciciu na tapecie moze sie tez pojawic temat oferty za Francuza, ale nie jest powiedziane, ze ja przyjmiemy.

Odnosnie Tuttosportu i informacji o Pjaniciu. Wyraznie staraja sie wyciagnac z tego tematu ile sie tylko da, bo nie ma tu mowy o faktycznej ingerencji Bayernu, a jedynie o takiej mozliwosci (za dziennikarzami TS). Zadne powazne zrodla tego nie potwierdzaja (te uwazaja z kolei, ze omawiamy jeszcze z Roma jedynie kwestie formy platnosci). Wniosek dziennikarzy turynskiej gazety jest taki, ze Marotta chce dopiac deal jak najszybciej, to wszystko.

Mnie tam nie dziwi, ze o 10 mialy sie odbyc testy Miralema, a w temacie cisza. Juventus nigdy nie spieszy sie z podpisami, w przeszlosci juz kilkukrotnie dochodzilo do sytuacji, w ktorej jeden z naszych nowych zawodnikow odbywal badania w innym terminie.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:10

Jeżeli Pjanic do nas dojdzie a wszystko na to wskazuje to kupimy topa do pomocy a kreatywność naszej drugiej linii wzrośnie o 100%. A ktowa 30 mln czy tam 32 mln to na obecną chwilę za takiego grajka grosze. Lepszego transferu do pomocy być nie mogło bo kto Veratti, nie na sprzedaż a Gundogan wolał City. Brawo dla Marotty bo zrobił konkretny transfer. To się nazywa wzmocnienie :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:12

Tak jak mówiłem, prezentacja będzie 3 na raz zawodników Alvesa,Pjanica i Berardiego ;)

Obrazek
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:19

Ja osobiście chciałbym jeszcze Tielemans i Bazoer u nas zobaczyć, jak by się nam to udało ich wymienić za Roberto i Asa to było by piękne a z Kovačicem za Hernanesa to niczego już do pomocy na lata nie było by nam trzeba:) Kasa będzie chyba na nich bo za Comana wpadnie 20 mln, za Pereyre podobno Zenit daje 16,5 jakby Ase i Hernanesa za 20 sprzedać było to budżet ładnie zapięty byłby.

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:28

Tregi pisze:Ja osobiście chciałbym jeszcze Tielemans i Bazoer u nas zobaczyć, jak by się nam to udało ich wymienić za Roberto i Asa to było by piękne a z Kovačicem za Hernanesa to niczego już do pomocy na lata nie było by nam trzeba:) Kasa będzie chyba na nich bo za Comana wpadnie 20 mln, za Pereyre podobno Zenit daje 16,5 jakby Ase i Hernanesa za 20 sprzedać było to budżet ładnie zapięty byłby.
za Comana nie dostaniemy teraz, bo wypożyczenie jest na 2 lata. Po co Bayern miałby mrozić sobie środki, które może przeznaczyć na tegoroczne wzmocnienia? Zupełnie nieuzasadnione ekonomicznie ani sportowo, co w razie poważnej kontuzji? po co wykupować teraz skoro można za tę samą kwotę zrobić to za rok znając formę i zdrowie zawodnika?

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:30

Z naszą obecną obroną + Alvesem, pomocą + Pjaniciem, brakuje mi tylko prawdziwego zabójcy do ataku. Marzy mi się wymiana Mandzukicia na kogoś lepszego, a Morata musi zostać. W przyszłym sezonie będziemy mieć wszystko aby mierzyć w triumf w LM i wyraźnie widać że będzie to nasz główny cel.

Obrazek
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:40

Z Comanem to z tego co mi się wydaje to oni muszą do 30.06.2017 zapłacić dla tego wejdzie tak jakby na FFP za ten sezon, mimo wszystko to było tylko takie założenie. Chciałbym u nas Tielemans i Bazoer, oni będą czołowymi graczami na swojej pozycji a czy nie piękne było by mieć za kilka lata pomoc Pogba-Tielemans-Bazoer-Kovačic? Trójka która by doszła ma papier na bycie Topami za parę lat. Teraz by się ograli a za 3-4 sezony nie było by lepszych:) Ach te marzenia:)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:42

Prezydent Romy Pallotta w wywiadzie w studio Tonucci odmówił komentarza odnośnie sprzedaży Pjanica do Juve.

Done deal :hellyes:

Obrazek
Tregi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 12:50

Pjanic to super transfer. Szczerze chyba poza Verrattim lepszego rozgrywającego nie mogli byśmy sprowadzić, inni na tym samy poziomie, a tu ograny w lidze i za rozsądną kwotę. Pjanic,Alves mocny początek...a jeszcze podobno Berardi...

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 13:42

Robaku pisze:Podobno Ranieri podjarał się na Leminę i uważa,że chłopak zastąpi mu Kante. Kurdę jakby dali z 15 mln euro - why not.
Nie lubię Leminy, ale uważam, że był dobrym posunięciem Marotty. Widać, że to utalentowany gracz, w jeden sezon u nas strzelił tyle bramek, co przez wszystkie lata w Ligue 1 i pod nieobecność Marchisio widzimy w nim ważnego zawodnika naszej pomocy. Jeszcze przynajmniej jeden rok w Juventusie jest dobrą opcją dla samego zawodnika, jak i dla nas. Sturaro niestety zatrzymał się w rozwoju i pozostaje tylko liczyć na to, że boski dotyk Antonio tchnie w niego nowego ducha. Bardzo mnie cieszy to niespodziewane powołanie.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Arbuzini pisze:Ofertę opiewającą na 30 mln E za Zazę przyjmiemy jeśli taka będzie wola samego zawodnika.
Zaza się wypowiadał że chce zostać w Juventusie, że jest ambitny i zamierza walczyć o swoją szanse. Nigdzie się nie rusza, a jak mu wiadomo Juventus nie zamierza go sprzedawać.
Jeśli to jego niedawna wypowiedź to jej nie widziałem. Mi Zaza absolutnie nie przeszkadza, jak ogarnie się trochę z kartkami to wręcz cenię sobie takich wariatów w drużynie. Potrafią poderwać resztę drużyny, gdy morale osłabnie. Dla mnie jest to rezerwowy niemal idealny, ale jak wymienimy go na Pelle to też będzie dobrze.
pablo1503 pisze:Prawda jest taka, że harpagana a'la Belg można bez większego problemu znaleźć. Gorzej, gdy trzeba ściągnąć faceta, który ma dryg do rozgrywania. Zwłaszcza, że tacy nie chodzą po małych pieniądzach. Nainggolana zastąpiliby Witselem czy nawet przeciętnym Fellainim i nawet nie poczuliby różnicy. Gorzej z zastąpieniem Bośniaka.
Sporo w tym racji. Nainggolan jest z pewnością klasowym zawodnikiem, ale o b2b zdecydowanie łatwiej niż o rozgrywającego z najwyższej półki. Mieliśmy okazje zaobserwować to już u siebie, gdzie zdrowy Khedira gładko przejął obowiązki po Vidalu. Myślę, że Allan, który rok temu przeszedł do Napoli za ~10 mln E też dałby sobie świetnie radę. Znaleźć rozgrywającego to już cięższy temat.
pumex pisze:Być może jestem strasznym uparciuchem, ale dalej obstaję przy swoim - Berardi do nas nie zawita.
No to co? Ołówek w zęby i uczymy się pisać bez rączek? :prochno:
Cabrini_idol pisze:Tak jak mówiłem, prezentacja będzie 3 na raz zawodników Alvesa,Pjanica i Berardiego ;)
Marketingowo byłby to super ruch. Do tego sygnał od Marotty do reszty stawki Serie A: patrzcie kto tu jest szefem! Robaku wspomniał, że kibice innych włoskich drużyn postrzegają go jako najlepszego dyrektora (GENERALNEGO, sportowym jest Paratici) i tak jest rzeczywiście, ale rozciąga się to na cały zarząd. Przy okazji jak domek z kart pada mit, że tylko budżetowe transfery nam wychodzą.
blackadder pisze:Z naszą obecną obroną + Alvesem, pomocą + Pjaniciem, brakuje mi tylko prawdziwego zabójcy do ataku. Marzy mi się wymiana Mandzukicia na kogoś lepszego, a Morata musi zostać. W przyszłym sezonie będziemy mieć wszystko aby mierzyć w triumf w LM i wyraźnie widać że będzie to nasz główny cel.
O tak, Cavani za Mandzukicia to byłoby to. Jednak prędzej zobaczymy Lukaku w miejsce Moraty niż Urugwajczyka w Juventusie. Myślę, że jeden waleczny i doświadczony napastnik musi być w składzie. Mam nadzieję, że od przyszłego sezonu Allegri ogarnie trochę Chorwata i jak już będzie się wracał to żeby odebrać piłkę i wyprowadzić akcję, a nie żeby dołączyć do defensywy jako czwarty stoper ;)

Ciekawe, czy ziści się scenariusz, wg którego Sassuolo będzie ogrywało nam środek pola Sensi-Mandragora? :D

Zablokowany