Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 02:25

Jeszcze tylko Cavani i Marotta ląduje w moim avatarze :bravo:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 02:39

AdiZ, Ty spryciarzu ;)

Myślę, że te doniesienia o Pelle mogą być prawdziwe. Ofertę opiewającą na 30 mln E za Zazę przyjmiemy jeśli taka będzie wola samego zawodnika. Graziano moim zdaniem wcale nie jest gorszy, a wiekiem nie powinniśmy się przejmować. Jeśli tylko zarobimy na tej transakcji to to z jakiego rocznika jest nasz rezerwowy napastnik w ogóle nie powinno nas obchodzić, jeśli tylko da radę robić swoje przez dwa sezony, a tego raczej nie ma się co obawiać. Sam zawodnik podobno chciałby powrócić do Włoch. Być może trzeba zbierać kasę na klauzulę Moraty lub jego następcę, który z pewnością do tanich nie będzie należał. Pomimo mojej sympatii do Simone to jednak trzeba mieć na uwadze, że są sprawy ważne i ważniejsze. Zatrzymanie go w klubie na pewno nie należy do tej drugiej grupy.

Z Kovaciciem jest taka dziwna sytuacja, że jak oglądałem kompilację jego i Isco to na podstawie tylko tych filmów powiedziałbym, że były zawodnik Interu zdecydowanie bardziej do nas pasuje. Wypożyczenie z opcją wykupu za 20-25 mln E to byłoby kolejne świetne posunięcie Marotty. Powtórzę się - pomoc potrzebuje remanentu, a Mascherano raczej do nas nie trafi. Taka opcja low-cost wygląda naprawdę przyzwoicie i możemy się miło zaskoczyć, tak jak to było z Cuadrado.

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 03:07

Pjanic, D.Alves, Berardi- jedną nogą u nas - Byłby to fantastyczny początek mercato.

Kto oprócz nich?
Myślę, że jeszcze jeden prawy obrońca, bo Lichtsteiner chyba nie pogodzi się z rolą rezerwowego. Kto zatem? Darmian byłby idealny- wciąż dość młody, wszechstronny, przyznam,że mam do niego słabość ze względu na to, że troszeczkę przypomina mi Zambrotte, którego talentu byłem wielkim fanem.

Gdyby przyszedł były obrońca Torino, to w tym okienku zupełnie nie powinniśmy sobie zajmować głowy kupnem jeszcze jednego środkowego obrońcy. Darmian może grać półprawego w systemie z 3 centralnych defensorów, oprócz tego mamy 4 naprawdę ogarniętych stoperów. Kupno np Benatii hamowało by rozwój i ograniczyło rozwój Ruganiego, a to nasza przyszłość, już wysoki poziom i myślę, że ten chłopak z każdą minutą na boisku będzie prezentował się solidniej. Tak więc BBC, do tego Rugani i ew Darmian- wg mnie wystarczająco, także biorąc pod uwagę fakt, że przyjście Pjanicia może otworzyć nam drogę do częstszego sięgania po system 4-3-1-2.

Myślę, że temat wahadłowych jest w miarę jasny. Prawa strona- Alves, Lichsteiner, jeżeli zechce zostać, bądź jego młodszy, bardziej wszechstronny następca Darmian. Lewa flanka- A.Sandro, Evra.

Co ze środkiem pola?

W ubiegłym sezonie korzystaliśmy tu z aż 9 graczy, myślę, że 8 włączając kontuzjowanego Marchisio byłoby wystarczającą ilością na przyszły sezon.
Jak dla mnie do odpalenia- Asamoah, Pereyra i mimo kontuzji CM jego zmiennik z ubiegłego sezonu na pozycji Registy- Hernanes.
Przyjmując, że Pjanic jest już nasz, to myślę, że potrzebujemy jeszcze jednego zawodnika do środka pomocy. Mówi się o Kovacicu..Moim zdaniem opcja wypożyczenia z klauzulą ewentualnego (!) kupna byłaby najlepsza. Ewentualnie myślę, że można byłoby też spojrzeć w stronę Soriano - solidny, inteligentny pomocnik bądź....już trochę mniej realne Wijnalduma- wciąż młody, wszechstronny (środek pomocy, lewe ,skrzydło, trequartista) zawodnik, który raczej nie będzie chciał spędzić roku w angielskiej Championship.

Podsumowując- Marchisio, Khedira, Pogba, Pjanic, Lemina, Sturaro, Kovacic (Soriano), Padoin.

Atak?

Moracie chyba nie po drodze z nami, a jego następcą ma być Berardi. Przyznam, że jestem gorącym zwolennikiem talentu Hiszpana i wg mnie będzie on absolutnie topowym napastnikiem. Sądzę jednak, że nie ma sensu trzymanie na siłę zawodnika, który pała miłością do klubu, którego jest wychowankiem.
Berardi to dla mnie zagadka, widziałem kilkanaście jego spotkań i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Wydaje się jednak, że potrzebuje zmiany by wskoczyć na wyższy poziom, a na pewno ma predyspozycje by sprawić, że Włosi znów będą cieszyli się z tego, że mają topowego napastnika.
Tak więc- Dybala, Mandzukic, Berardi, Zaza/

W przyszłym sezonie zatem tak będzie?
3-5-2:
Buffon- Barzagli, Bonucci, Chiellini- D.Alves, Khedira, Marchisio (Pjanic), Pogba, A.Sandro- Dybala, Mandzukic.

4-3-1-2:
Buffon-D.Alves, Bonucci, Chiellini (Barzagli), A.Sandro- Khedira, Marchisio(Kovacic,Soriano), Pogba- Pjanic- Dybala, Mandzukic.

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 03:08

Arbuzini pisze:Ofertę opiewającą na 30 mln E za Zazę przyjmiemy jeśli taka będzie wola samego zawodnika.
Zaza się wypowiadał że chce zostać w Juventusie, że jest ambitny i zamierza walczyć o swoją szanse. Nigdzie się nie rusza, a jak mu wiadomo Juventus nie zamierza go sprzedawać.
Arbuzini pisze: Wypożyczenie z opcją wykupu za 20-25 mln E to byłoby kolejne świetne posunięcie Marotty. Powtórzę się - pomoc potrzebuje remanentu, a Mascherano raczej do nas nie trafi.
Kovacic pewnie awizowany jako podstawowy gracz. No to skoro 352 to z Pogbą i Pjanicem mamy niby komplet, ale gracz taki jak Mascherano to byłaby kapitalna opcja, wtedy Pogba z Pjanicem byliby "uwolnieni"...
Arbuzini pisze: Taka opcja low-cost wygląda naprawdę przyzwoicie i możemy się miło zaskoczyć, tak jak to było z Cuadrado.
No żeby jeszcze Kolumbijczyk został, to już w ogóle byłoby super!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 04:10

Ale w tej Romie ból dupska. Ja rozumiem, że można nie darzyć jakiegoś klubu sympatią, ale kurde...zamieszki czy groźby bo koleś idzie do innej drużyny? Nie do byle jakiej tylko jakby nie było nawet jak ktoś nie lubi Juve to przyznać musi, że z Juventusem Pjanic ma większe szanse na jakieś trofeum niż w Romie i nie mówię tego żeby tej Romie jakoś dopiec tylko tak to wygląda.
Szkoda mi trochę tego Pereyry. Jak dostawał wolną rękę w ofensywie to robił niezłą robotę, ale ostatni sezon sponiewierał jego zdrowie bo więcej pauzował jak grał. Szkoda chłopaka, ale cóż. Czyli Padoin idzie do Cagliari, Pereyra za 13 mln, pewnie Stefan za te 10-15. Pewnie Neto też odejdzie. Ciekawie to wygląda.
Robaku pisze:Dzisiaj info odnośnie Leminy
Możesz rozwinąć?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 04:24

Strzelam, bo nie wiem czy to miał Robaku na myśli, ale pokazało się info, że Ranieri go widzi w swojej drużynie.

Mnie jedno denerwuje. I nie jest to życzenie Pjaniciowi źle czy obrażanie Nas i dodatkowo swojego zarządu. Denerwuje mnie, że kibice Romy dalej się uważają za naszego bezpośredniego rywala do scudetto. W te kilka lat już pokazali, że nie są. Ostatni sezon zaczął się dla nich w najbardziej optymalnych warunkach jakie możnaby sobie wyobrazić. Gruntowna przebudowa u nas, do tego tragiczny początek. Już po wygranej z nami w drugiej kolejce niektórzy ogłaszali w Rzymie zdobycie mistrzostwa. Skończyło się tak, że nawet wicemistrzem nie zostali. Sorry, swoje miejsce trzeba znać. Jak chcą walczyć na w miarę równych warunkach to sezon czy dwa trzeba spisać na straty i zacząć budować od podstaw.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 04:51

Dla Romy lepsze czasy nadejdą pewnie niestety za 6-7 lat jak ten burak Totti zabierze swoje śmierdzące dupsko z klubu bo to się we łbie nie mieści by taki ktoś był idolem, a każde przez niego wyrzygane zdanie stawało się absolutem. Już nudzi mnie to, że ciągle ciśnie na wszystkich, że on jest najlepszy, Roma jest najlepsza, ale koniec końców oszuści i każdy rżnie ich w assholea. Koleś jest dramatyczny i szkoda tylko, że wpuszcza to swoje szambo do głów innych. Pod względem piłkarskim był i wciąż jest niesamowity i potrafi odwalić takie zagranie, że kopara opada, ale co z tego, że z tego samego buta które przed chwilą dało takie zagranie minutę później słoma wychodzi i koleś kończy z czerwoną kartką.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 08:44

Oprócz tego o czym już każdy wie, więc nie ma się co powtarzać, dzisiaj Corriere pisze o naszym zainteresowaniu Benatią (2 mln wypożyczenie plus 22 ewentualny wykup, 3 mln przez 4 lata dla piłkarza), La Stampa o kontaktach w sprawie Darmiana a Tutto o tym, że Berardi chciałby zagrać z Sassuolo w LE.

kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 08:52

Ponoć Watford pod wodzą Mazzariego chce Pereyre, daje 10 mln euro, my chcemy chociaż 13 a wyceniamy go na 17. Stefana też bym puścił za te 10 baniek. Zwrócił się nam, wyeksploatowaliśmy go, jest w naszych sercach bo w każde z tych 5 mistrzostw ma ogromny wkład. Ale już dziękujemy ;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 09:31

RICTOR pisze:Strzelam, bo nie wiem czy to miał Robaku na myśli, ale pokazało się info, że Ranieri go widzi w swojej drużynie.
.
Tak dokładnie. Podobno Ranieri podjarał się na Leminę i uważa,że chłopak zastąpi mu Kante. Kurdę jakby dali z 15 mln euro - why not.

Nie wierze w ani jedno slowo, które media wkładają w usta Berardiego o Sassuolo. To byłaby wielka głupota z jego strony, mówić o chęci pozostania, dalszej gry w Sassuolo, w chwili kiedy Marotta powiedział - bierzemy go.

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 09:35

Robaku pisze:Nie wierze w ani jedno slowo, które media wkładają w usta Berardiego o Sassuolo. To byłaby wielka głupota z jego strony, mówić o chęci pozostania, dalszej gry w Sassuolo, w chwili kiedy Marotta powiedział - bierzemy go.
zwłaszcza, że ostatni sezon przynajmniej w liczbach wskazuje na jego regres. Gość musi pójść wyżej, bo Sassuolo naprawdę zrobiło się dla niego za małe. Idąc do Juve albo zostanie gwiazdą albo odbije się od ściany, zostając w Sassuolo podda się bez walki i zostanie tylko wielkim talentem.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 09:54

Łoł. Budzę się, a tu takie przyjemne informacje. :smile:
Kurde, niezły ten Marotta. Wchodzi do siedziby jednego z głównych rywali, bierze Pjanicia, najważniejszego zawodnika Romu* i wychodzi z Nim nawet nie płacąc klauzuli. Jeżeli to nie jest mistrzostwem świata, to ja nie wiem co jest. :bravo:
Jeszcze wypożyczenie Kovacicia i będę naprawdę podjarany.

* Tak, najważniejszego. Mogą sobie mówić, że Nainggolan jest najbardziej wartościowy, bo serce, bo płuca itd... Prawda jest taka, że harpagana a'la Belg można bez większego problemu znaleźć. Gorzej, gdy trzeba ściągnąć faceta, który ma dryg do rozgrywania. Zwłaszcza, że tacy nie chodzą po małych pieniądzach. Nainggolana zastąpiliby Witselem czy nawet przeciętnym Fellainim i nawet nie poczuliby różnicy. Gorzej z zastąpieniem Bośniaka.

Obrazek
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 10:01

To jeszcze nic pewnego. Trzeba poczekać na oficjalkę albo co najmniej na wizytę w klinice przed testami. Zastanawia mnie tylko co na to ta bordowa część Rzymu??? Guarin też był blisko ale to inna bajka

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 10:18

Dziwna akcja. Jeszcze wczoraj dałbym sobie rękę uciąć, że Pjanić u nas nie wyląduje (z prostej przyczyny: Roma nie zechce go oddać rywalowi, natomiast Marotta, jak to ma w zwyczaju, nie przystanie na twarde warunki klauzuli), dziś nie miałbym ręki :D
RICTOR pisze:Tutto o tym, że Berardi chciałby zagrać z Sassuolo w LE.
Być może jestem strasznym uparciuchem, ale dalej obstaję przy swoim - Berardi do nas nie zawita. Jak to uargumentuję? Tak jak dotychczas - pomimo ciągłych, nachalnych plotek medialnych łączących piłkarza z transferem do Turynu sam zainteresowany milczy jak zaklęty, zresztą jego agent również. Jeśli pada konkretne pytanie o przyszłość Domenico, ten zazwyczaj albo na nie nie odpowiada, albo sypie ogólnikami podkreślając jednocześnie przywiązanie do Sassuolo. Ile lat już go z nami łączą? Trzy? Przez ten czas ani razu nie widziałem, żeby Berardi zadeklarował chęć dołączenia do Juve. Nie wymagam od niego publicznego wyznania miłości w naszą stronę, ale coś cuchnie, skoro nawet słowo "Juventus" w jakimkolwiek kontekście ciężko przychodzi mu przez gardło.
Osgiliath pisze:Właśnie FI cm potwierdzają
Nie chcę być zaczepny, ale trzeba się nauczyć, że football-italia nie może niczego potwierdzić ani niczemu zaprzeczyć, bo to jest źródło wtórne, a dodatkowo słabo przygotowane merytorycznie i językowo. Radzę je omijać ;)

Obrazek
jonssonek66

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 10:34

już dziś?? :lol:

Obrazek

Zablokowany