Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:25

O Padoinie mówili chyba na SportItalia.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:26

jakku1 pisze:Roma oficjalnie wszystkiemu zaprzeczyła. Niemniej wydaje mi sie, ze to jest kwestia dni, jak oficjalnie przyznaja, ze Pjanić odchodzi.

http://www.asroma.com/en/news/2016/5/ro ... ve-rumours
No jeśli zaprzeczyła to tym bardziej jest coś na rzeczy :prochno: Mam nadzieję, że jutro o 10 zobaczymy Pjanicia w Turynie :ok:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:28

Wojtek pisze:
jakku1 pisze:Roma oficjalnie wszystkiemu zaprzeczyła. Niemniej wydaje mi sie, ze to jest kwestia dni, jak oficjalnie przyznaja, ze Pjanić odchodzi.

http://www.asroma.com/en/news/2016/5/ro ... ve-rumours
No jeśli zaprzeczyła to tym bardziej jest coś na rzeczy :prochno: Mam nadzieję, że jutro o 10 zobaczymy Pjanicia w Turynie :ok:
Nie zaprzeczyła. To byla stara informacja. Najpierw wrzucilem posta, potem spojrzalem na strone glowna Romy jeszcze raz ;-).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:31

Nawet Agresti, który się przedwczoraj pożegnał na forum bo pojechał do Francji się musiał zalogować i napisać o tym transferze :prochno:

Co do Padoina to już w sumie sam nie wiem, ale kolegą Robaku się nie sugerowałem. Na VS pisali o tym, że gdzieś albo na Sky albo na SI to podali, ale serwery wszystkie jakoś teraz słabo chodzą :prochno: i się pogubiłem. Jeszcze z innych spraw, w Brazylii ponoć spekulacje się pojawiły, że Hernanes mógłby być włączony w deal Gabriela Jesusa.

Za GDM, spytaliśmy Atletico o Correę, ale dostaliśmy w odpowiedzi "nie".

Ból dupy straszny w środowisku Romy :smile: "Wszędzie byle nie do Juve"
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2016, 00:43 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:42

RICTOR pisze:Jeszcze z innych spraw, w Brazylii ponoć spekulacje się pojawiły, że Hernanes mógłby być włączony w deal Gabriela Jesusa.
Hmm... Skoro na Dybali, Berardim chcemy opierać swoją przyszłość w ataku i interesujemy się ponadto Jesusem, to może to wskazywać na to że myślimy w przyszłości o 433. Dybala na Szpicy? Może. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:47

Momblano sprzedał przed chwila newsa, ze Chelsea faktycznie jest zainteresowana mocno Lichtsteinerem a kwota operacji moze sie zamknac w 15m euro.

Jednak wydaja sie mi sie ta liczba przesadzona.

Edit: wedlug Momblano zegnamy sie z Padoinem, Lichtsteinerem i Pereyrą.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:54

Jeżeli prawda z tym Pjaniciem to jestem wniebowziety bo ten grajek to moje pragnienie było, uff - pomyśleć, że mogło skończyć się na Gomesie.
Alves, Berardi, Pjanić - dziękuję ale dla mnie mimo jakiś tam dziur, mercato jest genialne i może się zamknąć... :hellyes:
Tym razem to Marotta wydymał ich bez mydła, w sposób chamski i bezwzględny wykorzystał dramat Romy, majstersztyk :ok:
Pogba, Khedira, Pjanić :whistle:
jakku1 pisze:
Edit: wedlug Momblano zegnamy sie z Padoinem, Lichtsteinerem i Pereyrą.
Cóż za cudowny wieczór... :bravo:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:55

Powiedzmy sobie szczerze, że to zaczyna być mercato rewolucji.
NIe ma już Martina C., Lichy mimo wszystko na wylocie, podobnie Padoin. Do tego Perreyra, mowi się o Hernanesie i Asie. Dzisiaj info odnośnie Leminy.
WIadomo Cuadrado i Morata od nas niezależni.
Mamy już Berardiego, Daniego i Pjanicia. Podobno dogadani z Realem na 20 baniek za Kovacicia, przy takim hajsie -żal nie brać. Masche - może, ale jedna sprawa wątpliwa.
No zaczyna się robić ciekawie.
Zważywszy na to, że Darmian, DeSciglio są na tak dla Juve, a Benatia pewnie na standbyu.

No i niewiadmo mimo wszystko co z Gotze.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:57

Dają nam chłopaki z zarządu solidny sygnał, że to gadanie o wygraniu LM to tak na poważnie jest :ok:

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 00:59

Ja bym się tak nie jarał. Jutro się może okazać , że Pogba jest graczem Realu czy Bayernu...

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 01:05

Jak ten transfer dojdzie do skutku to ja tylko czekam na wyjaśnienie sprawy z napastnikami, Berardim, Alvesem i nic więcej nie potrzebuję...
aras pisze:Ja bym się tak nie jarał. Jutro się może okazać , że Pogba jest graczem Realu czy Bayernu...
...a już w szczególności odejścia najlepszego piłkarza.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 01:09

Informacje o Lichy to jednak podaje The Sun, słabo u nimi z wiarygodnościa, ale gdyby to doszlo to wtedy nie ma co się dziwić, że jestesmy zainteresowani i Darmianem i DeSciglio.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 01:38

A jak pisalismy z jakku o Pjaniciu, to nie wierzyliscie. ;) Roma miala problem, po tym jak na swiatlo dzienne wyplynelo info o naszym zainteresowaniu Bosniakiem, a teraz okazuje sie, ze to on sam chcial do nas odejsc, a Roma musi go sprzedac. :prochno:

Premium Sport informuje, ze to nie my tak naciskalismy na szybki transfer, a Roma chciala jak najszybciej sfinalizowac transakcje. Ma to oczywiscie zwiazek z powazna kontuzja Rüdigera, ktory mial wedlug zamierzen wyladowac w Chelsea. Rzymianie nie mieli zatem wielkiego wyboru i chcac pozostawic w klubie Nainggolana musieli sie zdecydowac na sprzedaz Bosniaka.

Jesli do tego za dosc pokazny pieniadz opchniemy Lichtsteinera, Pereyre i Padoina, to juz w ogole mistrzostwo swiata. Gwiazdka o kilka miesiecy wczesniej? :ahsisi: Marotta, o ile ma swoj dzien, to mistrz nad mistrzami. :ok:

Pisze sie co prawda o coraz wiekszym zainteresowaniu Realu osoba Pogby, ale nie jest przeciez powiedziane, ze Francuz bedzie chcial odejsc, a my jakakolwiek oferte przyjmiemy. Dla nas jest on na chwile obecna absolutnie bezcenny. Wstrzymujemy sie z kolei z ogloszeniem Berardiego pewnie dlatego, ze omawiamy z Sassuolo mozliwosc dolaczenia do transakcji jakichs pilkarzy. W przypadku Alvesa informuje sie o probach podebrania go nam przez PSG, ale na to jest juz raczej za pozno; cale to opoznienie wynika predzej z CA.

Alves, Pjanic, Berardi. :shock:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 01:48

Ładnie rozegrana sytuacja z Pjaniciem. Roma dostanie swoje hajsy, w praktycznie identycznej kwocie, co kwota zapisana w klauzuli. My rozbijamy sobie płatność, co mocno ułatwia nam kolejne transfery (raty, część w bonusach i wynagrodzeniu dla piłkarza). Miralem dostaje gwiazdorski, jak na nasze standardy, kontrakt w ramach tego, że poszedł nam na rękę. Beppe "Ojciec chrzesny" Marotta dobił takiego interesu, że wszyscy są szczęśliwi, a dobro rodziny Juventusu zabezpieczone. Bello!

O tym, że Lichtsteiner nie chce być zmiennikiem Alvesa pisały już różne źródła więc chyba coś jest na rzeczy. Szkoda tak doświadczonego i zasłużonego zawodnika, ale po tym co pokazał w tym sezonie, chyba nikt płakać po nim nie będzie. Darmian byłby świetnym następcą - moim zdaniem młodszy i lepszy. Problem w tym, że Włoch też może nie chcieć być zmiennikiem, ale z drugiej strony pasowałby do Juventusu. W czwórce z tyłu ogarnia oba boki, podobnie z wahadłami w 352, gdzie dodatkowo ma również doświadczenie jako pół-prawy stoper. Biorąc pod uwagę wiek Alvesa, Evry i Barzagliego myślę, że mógłby liczyć na bardzo przyzwoitą ilość minut. Żeby to doszło do skutku :pray: . Podoba mi się ten pomysł nawet bardziej od Mascherano, który moim zdaniem jest zbyt defensywny do naszej pomocy (...i tak zostanie w Barcelonie).

Pomimo braku oficjalnych komunikatów wychodzi na to, że Alvesa, Berardiego oraz Pjanicia dzielą tylko podpisy na kontraktach żeby stali się naszymi zawodnikami. Tak szybko Marotta chyba jeszcze nie działał, a ta wypowiedź, że w to okienko sięgniemy tylko po zawodników klasowych lub z papierami na takich zrobiła naprawdę dobry grunt pod nasze działania. Brawo zarząd!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2016, 01:58

Kibice Romy licza na to, ze Pjanic sie u nas nie sprawdzi... Prawda jest taka, ze u nas bedzie mial wiecej klasowych partnerow, mniej odpowiedzialnosci na barkach i jest duza szansa na to, ze wyciagniemy z niego max i chlopak wskoczy na jeszcze wyzszy poziom. U nas trzeba chodzic jak w zegarku i takze dyscypliny pewnie go nauczymy.
Pogba juz do tej pory wydawal sie byc szczesliwy w Turynie, ale jesli dostanie do skladu tak dobrych zawodnikow, plotki o jego transferze bedzie raczej mozna wlozyc miedzy bajki.

Ktos jeszcze ma watpliwosci, ze celem nr 1 w nowym sezonie bedzie LM?

- Transakcje potwierdza Nicola de Bonis. Mowa o jednym z najbardziej rozpoznawalnych kibicow Juve/dziennikarzy, ktory mieszka w Rzymie. Prowadzi najbardziej znana audycje radiowa o naszym klubie. Bliska osoba z otoczenia Pjanicia miala mu rzekomo wszystko potwierdzic - pilkarz jest nasz.

Zablokowany