Mercato (Lato 2016)
- Wojtek
- Juventino
No jeśli zaprzeczyła to tym bardziej jest coś na rzeczyjakku1 pisze:Roma oficjalnie wszystkiemu zaprzeczyła. Niemniej wydaje mi sie, ze to jest kwestia dni, jak oficjalnie przyznaja, ze Pjanić odchodzi.
http://www.asroma.com/en/news/2016/5/ro ... ve-rumours

- jakku1
- Juventino
Nie zaprzeczyła. To byla stara informacja. Najpierw wrzucilem posta, potem spojrzalem na strone glowna Romy jeszcze raz ;-).Wojtek pisze:No jeśli zaprzeczyła to tym bardziej jest coś na rzeczyjakku1 pisze:Roma oficjalnie wszystkiemu zaprzeczyła. Niemniej wydaje mi sie, ze to jest kwestia dni, jak oficjalnie przyznaja, ze Pjanić odchodzi.
http://www.asroma.com/en/news/2016/5/ro ... ve-rumoursMam nadzieję, że jutro o 10 zobaczymy Pjanicia w Turynie
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nawet Agresti, który się przedwczoraj pożegnał na forum bo pojechał do Francji się musiał zalogować i napisać o tym transferze 
Co do Padoina to już w sumie sam nie wiem, ale kolegą Robaku się nie sugerowałem. Na VS pisali o tym, że gdzieś albo na Sky albo na SI to podali, ale serwery wszystkie jakoś teraz słabo chodzą
i się pogubiłem. Jeszcze z innych spraw, w Brazylii ponoć spekulacje się pojawiły, że Hernanes mógłby być włączony w deal Gabriela Jesusa.
Za GDM, spytaliśmy Atletico o Correę, ale dostaliśmy w odpowiedzi "nie".
Ból dupy straszny w środowisku Romy
"Wszędzie byle nie do Juve"

Co do Padoina to już w sumie sam nie wiem, ale kolegą Robaku się nie sugerowałem. Na VS pisali o tym, że gdzieś albo na Sky albo na SI to podali, ale serwery wszystkie jakoś teraz słabo chodzą

Za GDM, spytaliśmy Atletico o Correę, ale dostaliśmy w odpowiedzi "nie".
Ból dupy straszny w środowisku Romy
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2016, 00:43 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
Hmm... Skoro na Dybali, Berardim chcemy opierać swoją przyszłość w ataku i interesujemy się ponadto Jesusem, to może to wskazywać na to że myślimy w przyszłości o 433. Dybala na Szpicy? Może.RICTOR pisze:Jeszcze z innych spraw, w Brazylii ponoć spekulacje się pojawiły, że Hernanes mógłby być włączony w deal Gabriela Jesusa.

- jakku1
- Juventino
Momblano sprzedał przed chwila newsa, ze Chelsea faktycznie jest zainteresowana mocno Lichtsteinerem a kwota operacji moze sie zamknac w 15m euro.
Jednak wydaja sie mi sie ta liczba przesadzona.
Edit: wedlug Momblano zegnamy sie z Padoinem, Lichtsteinerem i Pereyrą.
Jednak wydaja sie mi sie ta liczba przesadzona.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jeżeli prawda z tym Pjaniciem to jestem wniebowziety bo ten grajek to moje pragnienie było, uff - pomyśleć, że mogło skończyć się na Gomesie.
Alves, Berardi, Pjanić - dziękuję ale dla mnie mimo jakiś tam dziur, mercato jest genialne i może się zamknąć... :hellyes:
Tym razem to Marotta wydymał ich bez mydła, w sposób chamski i bezwzględny wykorzystał dramat Romy, majstersztyk
Pogba, Khedira, Pjanić

Alves, Berardi, Pjanić - dziękuję ale dla mnie mimo jakiś tam dziur, mercato jest genialne i może się zamknąć... :hellyes:
Tym razem to Marotta wydymał ich bez mydła, w sposób chamski i bezwzględny wykorzystał dramat Romy, majstersztyk

Pogba, Khedira, Pjanić

Cóż za cudowny wieczór...jakku1 pisze:

- Robaku
- Juventino
Powiedzmy sobie szczerze, że to zaczyna być mercato rewolucji.
NIe ma już Martina C., Lichy mimo wszystko na wylocie, podobnie Padoin. Do tego Perreyra, mowi się o Hernanesie i Asie. Dzisiaj info odnośnie Leminy.
WIadomo Cuadrado i Morata od nas niezależni.
Mamy już Berardiego, Daniego i Pjanicia. Podobno dogadani z Realem na 20 baniek za Kovacicia, przy takim hajsie -żal nie brać. Masche - może, ale jedna sprawa wątpliwa.
No zaczyna się robić ciekawie.
Zważywszy na to, że Darmian, DeSciglio są na tak dla Juve, a Benatia pewnie na standbyu.
No i niewiadmo mimo wszystko co z Gotze.
NIe ma już Martina C., Lichy mimo wszystko na wylocie, podobnie Padoin. Do tego Perreyra, mowi się o Hernanesie i Asie. Dzisiaj info odnośnie Leminy.
WIadomo Cuadrado i Morata od nas niezależni.
Mamy już Berardiego, Daniego i Pjanicia. Podobno dogadani z Realem na 20 baniek za Kovacicia, przy takim hajsie -żal nie brać. Masche - może, ale jedna sprawa wątpliwa.
No zaczyna się robić ciekawie.
Zważywszy na to, że Darmian, DeSciglio są na tak dla Juve, a Benatia pewnie na standbyu.
No i niewiadmo mimo wszystko co z Gotze.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Jak ten transfer dojdzie do skutku to ja tylko czekam na wyjaśnienie sprawy z napastnikami, Berardim, Alvesem i nic więcej nie potrzebuję...
...a już w szczególności odejścia najlepszego piłkarza.aras pisze:Ja bym się tak nie jarał. Jutro się może okazać , że Pogba jest graczem Realu czy Bayernu...
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A jak pisalismy z jakku o Pjaniciu, to nie wierzyliscie.
Roma miala problem, po tym jak na swiatlo dzienne wyplynelo info o naszym zainteresowaniu Bosniakiem, a teraz okazuje sie, ze to on sam chcial do nas odejsc, a Roma musi go sprzedac.
Premium Sport informuje, ze to nie my tak naciskalismy na szybki transfer, a Roma chciala jak najszybciej sfinalizowac transakcje. Ma to oczywiscie zwiazek z powazna kontuzja Rüdigera, ktory mial wedlug zamierzen wyladowac w Chelsea. Rzymianie nie mieli zatem wielkiego wyboru i chcac pozostawic w klubie Nainggolana musieli sie zdecydowac na sprzedaz Bosniaka.
Jesli do tego za dosc pokazny pieniadz opchniemy Lichtsteinera, Pereyre i Padoina, to juz w ogole mistrzostwo swiata. Gwiazdka o kilka miesiecy wczesniej?
Marotta, o ile ma swoj dzien, to mistrz nad mistrzami.
Pisze sie co prawda o coraz wiekszym zainteresowaniu Realu osoba Pogby, ale nie jest przeciez powiedziane, ze Francuz bedzie chcial odejsc, a my jakakolwiek oferte przyjmiemy. Dla nas jest on na chwile obecna absolutnie bezcenny. Wstrzymujemy sie z kolei z ogloszeniem Berardiego pewnie dlatego, ze omawiamy z Sassuolo mozliwosc dolaczenia do transakcji jakichs pilkarzy. W przypadku Alvesa informuje sie o probach podebrania go nam przez PSG, ale na to jest juz raczej za pozno; cale to opoznienie wynika predzej z CA.
Alves, Pjanic, Berardi. :shock:

Premium Sport informuje, ze to nie my tak naciskalismy na szybki transfer, a Roma chciala jak najszybciej sfinalizowac transakcje. Ma to oczywiscie zwiazek z powazna kontuzja Rüdigera, ktory mial wedlug zamierzen wyladowac w Chelsea. Rzymianie nie mieli zatem wielkiego wyboru i chcac pozostawic w klubie Nainggolana musieli sie zdecydowac na sprzedaz Bosniaka.
Jesli do tego za dosc pokazny pieniadz opchniemy Lichtsteinera, Pereyre i Padoina, to juz w ogole mistrzostwo swiata. Gwiazdka o kilka miesiecy wczesniej?

Pisze sie co prawda o coraz wiekszym zainteresowaniu Realu osoba Pogby, ale nie jest przeciez powiedziane, ze Francuz bedzie chcial odejsc, a my jakakolwiek oferte przyjmiemy. Dla nas jest on na chwile obecna absolutnie bezcenny. Wstrzymujemy sie z kolei z ogloszeniem Berardiego pewnie dlatego, ze omawiamy z Sassuolo mozliwosc dolaczenia do transakcji jakichs pilkarzy. W przypadku Alvesa informuje sie o probach podebrania go nam przez PSG, ale na to jest juz raczej za pozno; cale to opoznienie wynika predzej z CA.
Alves, Pjanic, Berardi. :shock:
- Arbuzini
- Juventino
Ładnie rozegrana sytuacja z Pjaniciem. Roma dostanie swoje hajsy, w praktycznie identycznej kwocie, co kwota zapisana w klauzuli. My rozbijamy sobie płatność, co mocno ułatwia nam kolejne transfery (raty, część w bonusach i wynagrodzeniu dla piłkarza). Miralem dostaje gwiazdorski, jak na nasze standardy, kontrakt w ramach tego, że poszedł nam na rękę. Beppe "Ojciec chrzesny" Marotta dobił takiego interesu, że wszyscy są szczęśliwi, a dobro rodziny Juventusu zabezpieczone. Bello!
O tym, że Lichtsteiner nie chce być zmiennikiem Alvesa pisały już różne źródła więc chyba coś jest na rzeczy. Szkoda tak doświadczonego i zasłużonego zawodnika, ale po tym co pokazał w tym sezonie, chyba nikt płakać po nim nie będzie. Darmian byłby świetnym następcą - moim zdaniem młodszy i lepszy. Problem w tym, że Włoch też może nie chcieć być zmiennikiem, ale z drugiej strony pasowałby do Juventusu. W czwórce z tyłu ogarnia oba boki, podobnie z wahadłami w 352, gdzie dodatkowo ma również doświadczenie jako pół-prawy stoper. Biorąc pod uwagę wiek Alvesa, Evry i Barzagliego myślę, że mógłby liczyć na bardzo przyzwoitą ilość minut. Żeby to doszło do skutku
. Podoba mi się ten pomysł nawet bardziej od Mascherano, który moim zdaniem jest zbyt defensywny do naszej pomocy (...i tak zostanie w Barcelonie).
Pomimo braku oficjalnych komunikatów wychodzi na to, że Alvesa, Berardiego oraz Pjanicia dzielą tylko podpisy na kontraktach żeby stali się naszymi zawodnikami. Tak szybko Marotta chyba jeszcze nie działał, a ta wypowiedź, że w to okienko sięgniemy tylko po zawodników klasowych lub z papierami na takich zrobiła naprawdę dobry grunt pod nasze działania. Brawo zarząd!
O tym, że Lichtsteiner nie chce być zmiennikiem Alvesa pisały już różne źródła więc chyba coś jest na rzeczy. Szkoda tak doświadczonego i zasłużonego zawodnika, ale po tym co pokazał w tym sezonie, chyba nikt płakać po nim nie będzie. Darmian byłby świetnym następcą - moim zdaniem młodszy i lepszy. Problem w tym, że Włoch też może nie chcieć być zmiennikiem, ale z drugiej strony pasowałby do Juventusu. W czwórce z tyłu ogarnia oba boki, podobnie z wahadłami w 352, gdzie dodatkowo ma również doświadczenie jako pół-prawy stoper. Biorąc pod uwagę wiek Alvesa, Evry i Barzagliego myślę, że mógłby liczyć na bardzo przyzwoitą ilość minut. Żeby to doszło do skutku

Pomimo braku oficjalnych komunikatów wychodzi na to, że Alvesa, Berardiego oraz Pjanicia dzielą tylko podpisy na kontraktach żeby stali się naszymi zawodnikami. Tak szybko Marotta chyba jeszcze nie działał, a ta wypowiedź, że w to okienko sięgniemy tylko po zawodników klasowych lub z papierami na takich zrobiła naprawdę dobry grunt pod nasze działania. Brawo zarząd!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kibice Romy licza na to, ze Pjanic sie u nas nie sprawdzi... Prawda jest taka, ze u nas bedzie mial wiecej klasowych partnerow, mniej odpowiedzialnosci na barkach i jest duza szansa na to, ze wyciagniemy z niego max i chlopak wskoczy na jeszcze wyzszy poziom. U nas trzeba chodzic jak w zegarku i takze dyscypliny pewnie go nauczymy.
Pogba juz do tej pory wydawal sie byc szczesliwy w Turynie, ale jesli dostanie do skladu tak dobrych zawodnikow, plotki o jego transferze bedzie raczej mozna wlozyc miedzy bajki.
Ktos jeszcze ma watpliwosci, ze celem nr 1 w nowym sezonie bedzie LM?
- Transakcje potwierdza Nicola de Bonis. Mowa o jednym z najbardziej rozpoznawalnych kibicow Juve/dziennikarzy, ktory mieszka w Rzymie. Prowadzi najbardziej znana audycje radiowa o naszym klubie. Bliska osoba z otoczenia Pjanicia miala mu rzekomo wszystko potwierdzic - pilkarz jest nasz.
Pogba juz do tej pory wydawal sie byc szczesliwy w Turynie, ale jesli dostanie do skladu tak dobrych zawodnikow, plotki o jego transferze bedzie raczej mozna wlozyc miedzy bajki.
Ktos jeszcze ma watpliwosci, ze celem nr 1 w nowym sezonie bedzie LM?
- Transakcje potwierdza Nicola de Bonis. Mowa o jednym z najbardziej rozpoznawalnych kibicow Juve/dziennikarzy, ktory mieszka w Rzymie. Prowadzi najbardziej znana audycje radiowa o naszym klubie. Bliska osoba z otoczenia Pjanicia miala mu rzekomo wszystko potwierdzic - pilkarz jest nasz.