Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 09:35

Kupimy Llorente za 16-18, w pierwszym meczu nie strzeli gola i przez JP przetoczy się prawdziwa burza, jakie to drewno wzięliśmy kiedy Jovetic i Dzeko byli do wyjęcia 8)

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 09:49

Castiel pisze: Nigdy nie daliśmy więcej za zawodnika jak 15 mln.
Obrazek

:smile:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 09:57

mateelv pisze: :smile:
Miałem na myśli "za Marotty".

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 09:59

yanquez pisze:LLorente odejdzie - to niemal pewne. Mam nadzieję, że naprawdę się nim interesujemy i poczynimy jakieś kroki, aby go pozyskać.
Llorente & Jovetić? Co Ty na to, filantropie? :wink:
Tak na poważnie, taki scenariusz to oczywiście fikcja. Tak jak pisze yanquez, Jovetić jest kozakiem, większym niż Suarez rzecz jasna, genialny piłkarz. Ale po pierwsze nie wierzę, że o tak, ni z gruchy Agnelli otworzy sejf, Della Valle powie 'ok' a sam zainteresowany wybierze nas a nie City/Chelsea. Po drugie, po obejrzeniu współpracy Gio-Vucinic mam pewne wątpliwości, gdzie i z kim miałby grać Jovetić, chociaż sam jeszcze jakiś czas temu krzyczałem na forum, że Jovetić na szpicę to cudny pomysł.

Obrazek
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:01

Dla mnie Llorente to duże ryzyko, kol jak na gwiazdę zespołu najwięcej bramek zdobył 18, a to jest Hiszpańska liga gdzie goli wpada dużo nie mówiąc o rekordach Messiego czy Ronaldo, schodząc niżej Villa i Soldado. W Serie A obrona stoi na znacznie wyższym poziomie i jeżeli mamy dac 20 baniek za kolesia co strzeli 10goli to lepiej dac grać Matriemu...

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:04

La Stampa informuje o tym, ze Andrea placi 30 baniek. Nie ma klauzuli w kontrakcie, ale jest dzentelmenska umowa pomiedzy DV a Jojo, ze za taka kwote zostanie on puszczony do innego klubu. Problem polega na tym, ze to tylko dzentelmenska umowa i szefostwo Fiorentiny nie wyglada na sklonne do sprzedazy pilkarza mimo wszystko. Duzo zalezy od woli Joveticia.

Nie chce bana, Agnelli zrob cos :D

Edit: Tak jak pisalem, Viola nie chce go sprzedac po prostu, planuja jeszcze dokupic Berbatova i w ten sposob atak beda mieli skompletowany. Ciezko bedzie. O ile z ta nasza oferta to prawda.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 10:13 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:07

Castiel pisze:Miałem na myśli "za Marotty".
Zapomniałeś o Matrim.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:10

Vimes pisze:
Castiel pisze:Miałem na myśli "za Marotty".
Zapomniałeś o Matrim.
Te Dżentelmeńskie umowy różnie się kończą. Jak sam Jojo nie zechce do nas trafić to nici z transferu. Za Matriego myślałem, że opchnęliśmy kartę Ariaudo za jakieś drobne, a potem 15 mln.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:23

pumex pisze:Jovetić jest kozakiem, większym niż Suarez rzecz jasna, genialny piłkarz.
Twoje życie zmierza w złym kierunku. Z myślą o Tobie powstało szkolenie http://www.youtube.com/watch?v=zDlwdD_m ... ontext-cha :rotfl:

Poważnie:
Jakku zapodał ostatnio fajne info: Marotta cieszy się ponieważ uda się pozyskać Dzeko i zarazem doprowadzić do pozostania Joveticia w Fiorentinie. Wiadomo, co to oznacza.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:23

Sorry, ale 30 baniek za Joveticia to lekka przesada... Szczególnie, że to nie jest napastnik z pozycją na której mamy braki. Wręcz przeciwnie. Jest Mirko i Gio. Stev jest bardzo dobrym piłkarzem z możliwą wielką karierą, ale 30 baniek?! Mam nadzieję, że to plotki z tą ofertą.

My potrzebujemy piłkarza typu Dzeko, Igła... Jeśli faktycznie Juve skłonne jest dać 30 bańcóry to walić w drzwi City i próbować go wycisnąć.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:25

Agnelli w czas sie skapnął i TERAZ gdy jest nóż na gardle a czas ucieka dopiero chce wylozyc 30 kafli jak Jovetic jest po ligowym meczu, uratował wynik w 90 minucie, Della Valle omało orgazmu nie dostał na trybunach..juz to widze jak nam go sprzedawają..

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:29

Mogę się oczywiście mylić, ale zapomnijmy o JoJo. Dla mnie ważniejsze jest to co mówi Marotta, a nie 'jakieś pismaki', a on ostatnio powiedział: "Chcemy napastnika w stylu Cavaniego, Llorente czy Dzeko, którzy są naszymi głównymi celami.". Myślicie, że Conte, Marotta nie widzą, że gra dwójką podobnych napastników nam nie idzie i sprowadzą kolejnego cofniętego napastnika? W reprezentacji Czarnogóry mają problem z ustawieniem Mirko i Stevana, ale my mamy na to lekarstwo? Nie rozumiem tego - Agnelli daje 30 mln - jak? Z własnej kieszeni? Czy z sakiewki klubu? To brzmi tak jakby sięgnął do własnej kieszeni, a jeśli tak jest to Marotta niech dołoży 18 mln (za Llorenter) sprzedać Matriego (12 mln) i mamy całą okrągłą sumkę 60 mln dla Aureli za Cavaniego. W sumie to można by złożyć ofertę za Falcao - sprzedamy szrot, to może i 70 mln uzbieramy :happy:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:35

jarek88 pisze:Nie rozumiem tego - Agnelli daje 30 mln - jak? Z własnej kieszeni? Czy z sakiewki klubu? To brzmi tak jakby sięgnął do własnej kieszeni, a jeśli tak jest to Marotta niech dołoży 18 mln (za Llorenter) sprzedać Matriego (12 mln) i mamy całą okrągłą sumkę 60 mln dla Aureli za Cavaniego.
Agnelli nie daje z własnej kieszeni tylko zarządza kasą klubu, tę samą którą operuje później Marotta. Czyli nie można dodać 30 do 30 bo o tych samych 30 mowa :prochno:

Ed: Ja tam nie wierzę w 30 melonów. Chyba, że rozłożone na 7 rat z wliczonym Matrim i bonusami jeśli Juve wygra Puchar Stanleya.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2012, 10:49 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 10:47

Nie pisałem tego całkiem serio. Jeśli mamy 30 mln, to ja nie widzę przeszkód, aby nie sprowadzić Dzeko.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2012, 11:08

Nasi jak tak bardzo chcieli Joveticia to trzeba bylo sprzedac Matriego i Giovinco nie odkupywac i juz by czarnogorzec unas siedzial a do tego jeszcze kupic Dzeko.
Musimy miec snajpera ktory wykonczy akcje.
Na ten moment Cavani i Dzeko potrafia jeszcze wiecej niz tylko przylozyc noge.
Jeden znich musi do nas trafic, Lorente?moze byc ale tylko wprzypadku zakupu jeszcze jednego napastnika.
Albo sprzedamy Fabio i Matriego i kupimy np. Llorente i Dzeko albo samego Dzeko.
Na ten moment nie ma juz czas wiec przyjdzie jeden snajper i licze na bosniaka

Zablokowany