Mercato (Lato 2015)
- Shadow Marshall
- Juventino
Dybale bardzo często ściąga na skrzydło...można nawet by rzec, że "ślęczy" na tym skrzydle przez większość czasu...nie gramy skrzydłami...po co nam Dybala? Po co Berardi?ozob pisze:Nie gramy skrzydlami. Po co nam jest Ayew? Znow sie FM mode?
Tacy zawodnicy się przydają bo mamy jakieś opcje, a nie ciągle trzymamy się tego samego ustawienia bez elementu zaskoczenia.
- ozob
- Juventino
Dybala to nie skrzydlow, a srodkowy/cofniety napastnik! Dybala jest sciagany po to, aby w przyszlosci zastapic Teveza. Jednoczesnie chlopak jest zbyt drogi by byc rezerwowym, dlatego wielce prawdopodobne jest, ze Max zacznie uzywac 4-3-2-1. Transfer Khediry tez wpisuje sie w takie ustawinie bowiem Niemiec idealnie zabespieczalby nam tyly.
La fidanzata d'Italia
- Kucharius1
- Juventino
oho... ale macie ból z racji tego że kolega ma inne zdanie od was :doh:
Szczerze to nie do końca was rozumiem. P$G wzmacnia się głównie w Serie A, a nabytki z L1 zazwyczaj grzeją tam ławę (nawet tak wypromowane jak Digne), wygryza ja byle jaki Maxwell czy van der Wiel (wiem że Aurier miał kontuzje, co nie zmienia faktu że byli co najwyżej rotowani między sobą).
A nadal wystarczy że jakiś małoletni murzynek kopnie kilka razy prosto piłkę w L1, a wy od razu że do Juve z nim
Od razu zaznaczę - też uważam że nasze flanki potrzebują wzmocnień, ale trzeba tego dokonać rozsądnie. Ile już tych waszych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> talentów poszło do Newcastle, a karierę zrobiło może 2-3. Jest jakiś powód że czołowe drużyny nie stawiają już na gwiazdki z L1 czy Holandii, póki czegoś nie pokażą na arenie międzynarodowej w słabszym klubie.
Dlatego też Kurzawa jest z pewnością jakąś opcją, a taki Mendy nie bardzo. Z tym że Kurzawa jest już dość drogi, a nasz DS pewnie będzie wolał ściągnąć kogoś z Serie A, BL, PD.
PS. zahor jak zwykle pojawia się tylko po to by wytknąć coś innym, bądź wyrazić opinię że Juve zdobyło coś ponad stan.
Szczerze to nie do końca was rozumiem. P$G wzmacnia się głównie w Serie A, a nabytki z L1 zazwyczaj grzeją tam ławę (nawet tak wypromowane jak Digne), wygryza ja byle jaki Maxwell czy van der Wiel (wiem że Aurier miał kontuzje, co nie zmienia faktu że byli co najwyżej rotowani między sobą).
A nadal wystarczy że jakiś małoletni murzynek kopnie kilka razy prosto piłkę w L1, a wy od razu że do Juve z nim

Od razu zaznaczę - też uważam że nasze flanki potrzebują wzmocnień, ale trzeba tego dokonać rozsądnie. Ile już tych waszych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> talentów poszło do Newcastle, a karierę zrobiło może 2-3. Jest jakiś powód że czołowe drużyny nie stawiają już na gwiazdki z L1 czy Holandii, póki czegoś nie pokażą na arenie międzynarodowej w słabszym klubie.
Dlatego też Kurzawa jest z pewnością jakąś opcją, a taki Mendy nie bardzo. Z tym że Kurzawa jest już dość drogi, a nasz DS pewnie będzie wolał ściągnąć kogoś z Serie A, BL, PD.
PS. zahor jak zwykle pojawia się tylko po to by wytknąć coś innym, bądź wyrazić opinię że Juve zdobyło coś ponad stan.
- zahor
- Juventino
Widzę żeś nie zrozumiał mojej wypowiedzi, bo gdybyś skumał o co mi chodzi, to byś takiej propozycji nie wysuwał. Otóż ja, w odróżnieniu od Ciebie, nie mam w domu kryształowej kuli, która pokazuje mi przyszłość, nie umiem też wróżyć z fusów, więc zwyczajnie NIE WIEM różnych rzeczy, co do których Ty masz pewność. Nie wiem w jakiej formie będzie w przyszłym roku Evra, nie wiem jakim zdrowiem cieszyć się będzie Caceres, nie wiem również jaki plan dokładnie ma Marotta na to mercato. Nie wykluczam, że Juventus będzie chciał najpierw zaklepać napastnika, który to z definicji jest droższy, a potem zależnie od tego kogo uda się sprzedać, szukać będzie bocznych obrońców, których można pozyskać za mniejsze pieniądze, o czym pisał Arbuzini. Ty natomiast WIESZ że skoro w maju na temat boków obrony jest cicho, to na bank tematu nie ma i do września nie będzie, a kto twierdzi inaczej, ten nie się lepiej zajmie FM.ozob pisze: Po plotkach transferowych dokładnie widac jakie sa priorytety. W pierwszej kolejnosc wzmacniamy atak i uzupelniemy pomoc. Znak watpliwosci jest jeszcze przy pozycji rezerwowego bramkarza. O bocznych obroncach ani widu ani slychu.
Proponuje zakladzik. Jak Juve nie kupi zadnego obroncy do kadry to znikasz z forum. Jak kupi, to ja sie juz tu nie wloguje. To jak?

Niech sobie ma zdanie jakie chce. Ale jak wpada, z pozycji tego który zobaczył przyszłość piszeKucharius1 pisze:oho... ale macie ból z racji tego że kolega ma inne zdanie od was :doh:
i ogólnie rzuca hasłami o FM nie przyjmując do wiadomości, że jego założenie może się okazać błędne, to coś jest nie teges.ozob pisze:Jak czytam ten temat od czasu do czasu tak zawsze forumowe pomysly sa kant dupy rozbic.
- pumex
- Juventino
Arbuzie, porządne wzmocnienia na flankach obrony to w naszym przypadku mus - zgoda. Natomiast jeśli chodzi o Ayew'a, to jestem wśród tych, którzy nie rozumieją fascynacji tym piłkarzem, nawet jeśli niedługo będzie dostępny za friko. Zwykły przeciętniak, zarówno pod względem umiejętności czysto technicznych, jak i zmysłu i dyscypliny taktycznej, a przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Zresztą klasę tego zawodnika chyba dobrze odzwierciedla zainteresowanie jego osobą. Kontrakt na wykończeniu a w kolejce stoi między innymi West Ham i Sunderland.

- MCL
- Juventino
Gdybym był Antkiem Contowym ze złośliwością stwierdziłbym, że te West Hamy i Sunderlandy mają hajs by wydać tak ot 4 melony za sezon gry jakiemuś łakowi, który coś tam jakoś tam być może odpali.
Nie znam gościa, nie przyglądam się mu, nie będe nadrabiać historii jego kariery z wiki, whoscored, transfermarktu i pudelka, wiem natomiast że jest skrzydłowym, więc moje jedyne pytanie brzmi...
... Po co nam on? Jedyne skrzydła które mamy to te wahadła w 3-5-2, na których nominalnie grają boczni obrońcy i dają radę. Krasić, nominalny wysunięty skrzydłowy nie dawał sobie rady z obroną, Elia to samo. A 4-3-3 nie gramy, o ile mnie pamięć nie myli i whoscored nie kłamie. Jeśli było inaczej w tym sezonie proszę poprawić.

Nie znam gościa, nie przyglądam się mu, nie będe nadrabiać historii jego kariery z wiki, whoscored, transfermarktu i pudelka, wiem natomiast że jest skrzydłowym, więc moje jedyne pytanie brzmi...
... Po co nam on? Jedyne skrzydła które mamy to te wahadła w 3-5-2, na których nominalnie grają boczni obrońcy i dają radę. Krasić, nominalny wysunięty skrzydłowy nie dawał sobie rady z obroną, Elia to samo. A 4-3-3 nie gramy, o ile mnie pamięć nie myli i whoscored nie kłamie. Jeśli było inaczej w tym sezonie proszę poprawić.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Arbuzini
- Juventino
Tylko, kiedy o nim napisałem sam z siebie bez wywołania do tablicy?pumex pisze:Natomiast jeśli chodzi o Ayew'a...

- Kucharius1
- Juventino
Arbuzini nie tłumacz się! Szufladki się nie pozbędziesz, amy i tak wszyscy wiemy że między Tobą a Ayew, było coś na rzeczy.Arbuzini pisze:Tylko, kiedy o nim napisałem sam z siebie bez wywołania do tablicy?pumex pisze:Natomiast jeśli chodzi o Ayew'a...Dość dawno to musiało być, bo ja już pogodziłem się z faktem, że do nas nie trafi i jakoś nie mam z tego powodu do nikogo żalu. Nigdy też nie próbowałem wmówić, że to jakiś nieodkryty top.
Khedira ponoć już po testach i czeka tylko na podpis.
- deszczowy
- Juventino
Jeszcze raz zapytam: czy ktoś może mi powiedzieć, jaką mniej więcej kasa dysponujemy na to mercato?
Oraz ile zarobimy na tym sezonie LM?
- Shadow Marshall
- Juventino
To pierwsze to wie tylko zarząd, a co do zysków z LM to mamy już około 100 mln na chwilę obecną. Jakieś 95 mln bodajże (nie licząc finału nawet jakbyśmy przegrali).deszczowy pisze:Jeszcze raz zapytam: czy ktoś może mi powiedzieć, jaką mniej więcej kasa dysponujemy na to mercato?
- wloski
- Juventino
Problem kolego jest taki, że właśnie ma inne zdanie i ma racje. A często tutaj forumowi ważniacy są tak mądrzy że ich się nie da przegadać. To forum wygląda jak wygląda, wciąż od lat te same twarze gadają to samo bezsensu. A najlepszą laurką są potem cytaty w podpisach.zahor pisze:Niech sobie ma zdanie jakie chce. Ale jak wpada, z pozycji tego który zobaczył przyszłość piszeKucharius1 pisze:oho... ale macie ból z racji tego że kolega ma inne zdanie od was :doh:i ogólnie rzuca hasłami o FM nie przyjmując do wiadomości, że jego założenie może się okazać błędne, to coś jest nie teges.ozob pisze:Jak czytam ten temat od czasu do czasu tak zawsze forumowe pomysly sa kant dupy rozbic.
- Arbuzini
- Juventino
wloski pisze:Problem kolego jest taki, że właśnie ma inne zdanie i ma racje.
Asamoah nie gubiący pozycji jako lewy obrońca? Dobre, dobre. Zacznijcie może uważniej oglądać mecze, bo potem rodzą się kwiatki takie jak ten albo o Marchisio, który przez cały mecz nic nie robi. Przed nami zapewne intensywny okres testowania Kwadwo w różnych rolach, miło by było jakby odnalazł się w roli lewego obrońcy, ale nikt mi nie wmówi, że na ten moment jest dobry w grze na tej pozycji :naughty:
- wagner
- Juventino
A po czym można wnosić dobrze / źle w przypadku Kwadwo na pozycji lewego obrońcy w czteroosobowej obronie?Arbuzini pisze:Przed nami zapewne intensywny okres testowania Kwadwo w różnych rolach, miło by było jakby odnalazł się w roli lewego obrońcy, ale nikt mi nie wmówi, że na ten moment jest dobry w grze na tej pozycji :naughty:
Zechciało mi się to przeanalizować nawet dla samego siebie i co widzę
Juventus - Olymipakos 3:2
Skład: http://www.transfermarkt.pl/spielberich ... ht/2495328
Noty: http://www.juvepoland.com/news.php?id=30265
Juventus - Real 2:2
Skład: http://www.transfermarkt.pl/spielberich ... ht/2368448
Noty: http://www.whoscored.com/Matches/776506 ... eal-Madrid
Juventus - Neapol 3:1
Skład: http://www.transfermarkt.pl/spielberich ... ht/2478953
Noty: http://www.whoscored.com/Matches/866174 ... tus-Napoli
Tylko 3 występy podczas 3 lat gry Asamoah zagrał jako lewy obrońca. Kompletnie nie wiem po czym ktoś strzela osądami czy Ghańczyk gra na wspomnianej pozycji dobrze czy źle? Po mojemu Kwadwo ma ku temu predyspozycje by grać jako obrońca. Charakteryzuje się dobrym wybieganiem, pracowitością, dobrymi warunkami w destrukcji, do tego sprawdzał się jako wahadłowy w pięcioosobowej pomocy - będąc moim prywatnym zdaniem najsolidniejszym, czego jak czego ale akurat jego występu można było być przekonanym, że zagra dobrze. Ciekawi mnie też sam stosunek zawodnika do tej pozycji, kiedyś w jednym z wywiadów wypowiadał się że nie chce grać jako LO. Z drugiej strony na dzień dzisiejszy będzie miał więcej okazji do gry przy Evrze, niż przy bloku pomocy złożonym z Pogby, Vidala, Marchisio, Sturaro, Pereyry, Khediry. Juventus Allegriego się nie jako skrystalizował. Myślę że sam Max będzie chciał wkomponować Ghańczyka w nowy sezon. Wtedy będziemy stawiać oceny odnośnie przydatności gracza do nowego systemu gry. No ale na Boga nie po tym jak przesiedział lecząc kontuzję złapaną gdzieś między kakaowcem, a bananem w Afryce. :roll:
- Arbuzini
- Juventino
Załóżmy, że zagrał trzy razy na tej pozycji i trzy razy były to występy, nazwijmy to, przeciętne żeby być łagodnym w swojej ocenie. Dlatego piszę, że dopiero teraz nastąpi zweryfikowanie jego potencjału na tej pozycji. Słabo wygląda taki człowiek-zagadka na przecież dość istotnej pozycji w składzie finalisty Ligi Mistrzów i rzekomo zespołu, który ma ambicje żeby na dłużej stać się liczącym graczem w tych rozgrywkach.