Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 21:34

D.Alves, Pjanic, Berardi - to byłoby super otwarcie mercato, które zabezpieczyłoby nas przed odejściem Cuadrado, Moraty i nieobecnością Marchisio. Macherano bym chciał, ale ostatnie jego wypowiedzi (o ile są prawdziwe) wskazują jednoznacznie na to, że zostaje w Barcelonie. Szkoda, bo byłby świetnym zmiennikiem do obrony albo pomocy. Jeśli jednak pozyskamy Pjanica, to nie bylibyśmy w stanie Mascherano zagwarantować 1. składu, który przecież ma w Barcelonie. No chyba, że Mascherano miałby przyjść w miejsce Bonucciego albo Pogby, ale w to wątpię.

Wystarczy jeden Pjanic i nasza pomoc już prezentuje się o niebo lepiej, bo mamy Pogbę, Pjanica i Marchisio z Khedirą na zmianę, kto zdrowy. Do tego młodzi gniewni w postaci Sturaro i Leminy oraz 3 znaki zapytania: Asamoah, Pereyra, Hernanes, z których wakacjach powinien zostać tylko jeden.

Taka ciekawostka: http://www.chelsealive.pl/n-45519-cuadr ... merica.php

Kibice Chelsea nie chcą Cuadrado, a kibice Realu Moraty.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 21:51

Crunny pisze:Szkoda, bo byłby świetnym zmiennikiem do obrony albo pomocy. Jeśli jednak pozyskamy Pjanica, to nie bylibyśmy w stanie Mascherano zagwarantować 1. składu,który przecież ma w Barcelonie. No chyba, że Mascherano miałby przyjść w miejsce Bonucciego albo Pogby, ale w to wątpię.
A własnie że byśmy byli :prochno: Porównywać Mascherano do Pjanica to tak jak porównywać Cuadrado do Moraty.
Crunny pisze:Wystarczy jeden Pjanic i nasza pomoc już prezentuje się o niebo lepiej.
Że co proszę?
Crunny pisze:Pogbę, Pjanica i Marchisio z Khedirą na zmianę, kto zdrowy. Do tego młodzi gniewni w postaci Sturaro i Leminy oraz 3 znaki zapytania: Asamoah, Pereyra, Hernanes, z których wakacjach powinien zostać tylko jeden.
Bo właśnie mamy mamy 5 znaków zapytania ;) Marchisio i Khedira to dwa kolejne. Książę to Książę, ale budować na tej tykającej bombie Khedirze, filary takiego klubu jak OBECNY Juventus - to jest kpina. Oczywiście, zakontraktowanie go rok temu było świetnym ruchem - mimo wszystko - jednak teraz to albo ławka, albo opchnąć.

Jeżeli 4312 potrzeba 3
Jeżeli 352 potrzeba 2
Crunny pisze:Kibice Chelsea nie chcą Cuadrado, a kibice Realu Moraty.
Pięknie, gdyby to kibice decydowali...
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2016, 21:54 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 21:54

Nie macie czasem wrażenia, że Zaza jest lepszy od Berardiego?

Pjanic, Mascherano, Dani Alves
+ pozostanie Cuadrado i Moraty

i tyle mi do szczęścia potrzeba.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 21:57

albertcamus pisze:Nie macie czasem wrażenia, że Zaza jest lepszy od Berardiego?
Dla mnie Zaza to niezły kocur. Już we Włoszech media trąbią, że Zaza na ataku poprowadzi Azzurich do sukcesu ;)

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 22:05

annihilator1988 pisze:
Alexinhio-10 pisze:Codziennie zaglądam i nadal nie ma oficjalki na temat Alvesa, czy Berardiego. Czekam też na jakieś info o Pjanicu i Jesusie.
Współczuję, bo jeszcze poczekasz. Jest 7 czerwca, a przed piłkarzami turnieje. Mnie znudziły te wypociny dziennikarskie, dlatego odkładam sobie zaglądanie na kwestie związane z Juven na tydzień. Nic się nie wydarzy istotnego
Mhmm zwłaszcza przed Berardim. Transfery ogłaszają nie tylko w okienko wiesz ?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 22:22

Rudiger się połamał mocno ( zerwanę więzadło) to oznacza,że Roma będzie miała duży problem, żeby pogonic chłopaka teraz, a co za tym idzie uchronić się przed FFP, czyli Juve jednak ma trochę szczęścia, bo może Roma sobie myślą, że wypchnie chłopaka przed 30.06,a tak to Juve zyskuje kolejnego asa w rękawie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 22:25

Alexinhio-10 pisze:
annihilator1988 pisze:
Alexinhio-10 pisze:Codziennie zaglądam i nadal nie ma oficjalki na temat Alvesa, czy Berardiego. Czekam też na jakieś info o Pjanicu i Jesusie.
Współczuję, bo jeszcze poczekasz. Jest 7 czerwca, a przed piłkarzami turnieje. Mnie znudziły te wypociny dziennikarskie, dlatego odkładam sobie zaglądanie na kwestie związane z Juven na tydzień. Nic się nie wydarzy istotnego
Mhmm zwłaszcza przed Berardim. Transfery ogłaszają nie tylko w okienko wiesz ?
Oj, coś mi się wydaje, że moją uwagę wziąłeś zbyt osobiście, a to błąd :D Berardi i Dani są zaklepani, więc nie ma jakiegoś ciśnienia na oficjalke. Zwyczajnie mówię głośno, że nie należy napalać się na jakieś przełomy w negocjacjach z klubami w trakcie trwania rozgrywek

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 22:46

Shadow Marshall pisze:Na ławce to on siedział nie będzie oj nie nie nie...
Dziwi mnie takie podejscie - Twoje i (jesli maja tak samo) pilkarzy. Meczow w sezonie jest od groma. Kontuzji (u nas) jest od groma. Sa tez zawieszenia. Jest tez najzwyczaniej w swiecie odpoczynek (Dani w przyszlym roku ma 34lata). W dodatku Darmian oprocz prawej, ogarnia i lewa strone. Taka milion razy lepsza wersja De Sciglio. Jesli Mou kaze mu odchodzic, to jakies tam szanse na niego mamy, aczkolwiek fani Red Devils stoja na stanowisku, ze chlopak gra dobrze i powinien zostac.
Ja osobiscie z tej listy probowalbym wypozyczyc Schweiniego i zobaczyc, czy cos jeszcze z niego zostalo lub Fellaini'ego. Natomiast w jakims stopniu w nasz glowny cel wpisuje sie Herrera, ktory najprawdopodobniej dalby rade na trequ, a i w defensywnej pomocy zagra. Moze nawet na regiscie, choc on przewaznie grywal wyzej.
arturjuve pisze:Nie liczyłbym na Kovacicia i Pjanicia :cry:
A to dlaczego?
pumex pisze:
Cabrini_idol pisze:Nie wiem, ale ja nie chce Kovacicia w Juve, dla mnie to dosyć przeciętny piłkarz z talentem, który może rozwinie, może nie. Za dużo może.
Dokładnie :ok: Fajna opcja np. do roli następcy Pereyry/Asamoah, ale umówmy się - ani my nie rozpatrujemy Chorwata w takim kontekście, ani sam gracz raczej nie byłby zainteresowany zmianą ławki w Madrycie na ławkę pod Alpami.
Pamietajcie, ze mowa jest jedynie o wypozyczeniu i ew. wykupie za 20-25mln. A noz-widelec Chorwat u nas jakos fajnie odpali? Poza tym z pewniakow do pomocy na przyszly sezon mamy jedynie Pogbe. Reszta albo na wylocie, albo jeszcze nie przyszli (regista), albo polamance, albo slabiaki, wiec ta "lawka pod Alpami" tez nie jest taka pewna.
Mehehehe pisze:Już we Włoszech media trąbią, że Zaza na ataku poprowadzi Azzurich do sukcesu ;)
Smiem watpic. Bramek dla Italii to napastnicy strzelac nie beda.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 23:11

Poważna kontuzja Rudigera, który był najbliżej odejścia z Romy w celu zebrania kasy na FFP. Teraz to już tylko transfer Pjanica lub Nainggolana uratuje Rome.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 23:36

Jakoś diametralnie to sytuacji nie zmienia. Roma po prostu już nie będzie mogła blefować. Od początku tam pierwszy do odejścia był przeznaczony Pjanic. Ninje będą chcieli zatrzymać za wszelką cenę mając na uwadze to, że sam piłkarz nie ma parcia na odejście, Rudiger połamany a jak to jest ze sprzedawaniem "szrotu" każdy kibic Juve powinien już wiedzieć. Zrobi się gorąco w najbliższych dniach.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 00:16

Rictor, jak dla mnie to sytuacje zmienia diamteralnie. Roma ostatni tydzień grała kartą, nasza sytuacja jest ok, a jakby co to poświęcimy Antonio Rudigera. No to teraz im się posypało.

Fajne info od DiMarzio, w przeciągu 24 h zmiana ws. Kovacicia. Tak jak mówiłem nasi podobno przepchnęli deal 20 mln wypożyczenie z opcją obligatoryjnego wykupu. Jest blisko porozumienia.

Berardi ma być dzisiaj ogłaszany jako zawodnik Juve.

Isle podobno chce Besiktas. Cholera wie ile w tym prawdy, podobno też Besiktas gada z nami ws. turnieju na otwarcie ich stadionu nowego w Stambule. Z drugiej strony po tych dzisiejszych zamachach możemy nie mieć ochoty wyruszać w tamte rejony.

DiMarzio jak i inni piszą, nawiązując do pierwszego akapitu tej wypowiedzi, że bedziemy starali się obnizyc cenę za Pjanicia zawodnikami. Imo będziemy się starali obniżyć cenę przedlużaniem negocjacji.

Laudisa podał, że mamy ciśnienie na Gabriela Jesusa i podobno możemy sypnąc nawet 25 baniek, INter tez go chce.
DiMarzio jeszcze mówi, że ciągle interesujemy się Benatia.

A Perez podobno probuje negocjować Pogbę oferując Morate, Kovacica i jakieś tam hajsy, ale nie ma sensu się wgłębiać w temat bo pewnie to zlejemy.
Rictor bardziej DiMarzio podaje, że Real mysli nad złóżeniem oferty, ale raczej odpuści ze względu na koszty.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2016, 00:21 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 00:19

Ja myślę, że nasi wiedzieli jaka jest sytuacja i dlatego nie płacili od ręki klauzuli. Stąd to moje "diametralnie nie zmienia". Nawet my zwyczajni kibice się dawno temu zorientowaliśmy, że Roma gra twardo, ale jest bardziej lub mniej pod ścianą.

Jeszcze za GDM, ponoć staramy się wypożyczyć Benatię a Real ma rzekomo składać ofertę za Pogbę.

Jasne. My twardo za Pogbę, częściowo też za sprawą Raioli, będziemy chcieć samych pieniądzy a nie piłkarzy. Także Moratów czy Kovacicióv to może i Perez będzie chciał wciskać, ale to nie do Turynu :smile:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 01:34

Marotta powiedzial ze chcemy kilku kupic przed euro bo pozniej ich cena skoczy.
Mi sie nasuwa Lukaku, Morata odejdzie I byc moze Zaza I skupimy sie na Belgu.
Mlody ostatnio powiedzial ze bedzie gral juz teraz w LM. Wiec my albo Bayern jezeli sprzeda Lewego.
Wiec gdzie pojdzie? Chelsea odpada a Raiola to agent ktory zawsze z name wspolpracowal, nie takich jak on nam pod drzwi podsylal.
[sory za Pismo ale pisze z kompa kolegi, nie ma pl. znakow][/code]

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 01:59

Nie wierze w Lukaku, mówił o lidze włoskiej. Może City,albo coś.
Podobno Mou nie chce Darmina i dlatego mamy wejść w ten temat. Nie wiem czy to możliwe lub potrzebne.
Najważniejsze uporządkować pomoc inne sprawy to będzie po prostu handicup dla nas.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2016, 09:34

Temat Mkhitaryana mozna odłożyć na bok - zawodnik jest podobno bardzo bliski podpisania umowy z Arsenalem.

Ucichł dosyć mocno temat Maticia (z którym podobno bylismy już dogadani) podobnie jest z N’Golo Kanté (klauzula 25 melonów)

Emre Mor którym się interesowaliśmy podpisał kontrakt z BVB. Teraz działacze z Niemiec spoglądają w kierunku niejakiego Michy Batshuayi - robi się ciekawie.

Bayern monitoruje Gabriela Jesusa ale żadnych konkretnych ruchów jeszcze nie poczynili.

ps.

Taka ciekawostka - Unai Emery łączony z przenosinami do AC Milan jest bardzo blisko P$G

Zablokowany