Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 14:58

CdS podaje dzisiaj oprócz info o GOtze, ze wraca temat Mehdiego tutaj opcja wypożyczenie plus ew. opcja wykupu, podobnie jak w przypadku Gotze.
Za to Kovacic sadzi nam komplementy i mówi, że co prawda jest fanem Interu ale nie wyklucza Juve ani Milanu, do tego jednoznacznie twierdzi, że jak dlugo Mancini będzie trenerem Interu on tam nie zagości.
Tak sobie myślę GOtze, Kovacic, Benatia - ciekawie, ciekawie.
Do tego Jesus!

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 15:01

Robaku pisze: Do tego Jesus!
Myślisz, że w ogóle istnieje szansa na tego małolata? A do tego na do, iż miałby występować od razu w pierwszym składzie ? :D

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 15:06

Czy istnieje szasnsa nie wiem, jeśli ktoś od nasz spotkał się z DS Palmeiras, to wtedy skłaniam się ku temu, ze szansa istnieje, jeśli to tylko medialne plotki...
Dzisiaj też pojawiło się info, że Gabrielem interesuje sie RB Lipsk.

Chłopak do pierwszej jedenastki imo nie jest jeszcze gotowy, z uwagi na to, że ma za mało przygotowania fizycznego co do Serie A. Myślę, e jeszcze by się odbijał od niektórych obrońców, ale na pewno jako zmiennik np. Dybaly dałby radę. Chłopak ma papiery na granie to widać. Ja bym był ukontentowany z jego transferu.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 16:20

Jako zmiennik Dybaly to pewnie będzie występował Berardi jednak, chociaż nie wiadomo ale myślę że Allegri spróbuje takie rozwiązania.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 17:43

Jeśli faktycznie West Ham daje 30mln za Zaze to nie ma się nad czym zastanawiać. Beeardi go zastąpi i podniesie jeszcze kreatywność w ataku.Taka kasa za rezeewowego to oferta nie do odrzucenia .

30 mln za Zaze + symboliczna dopłata =Pjanic lub definitywny wykup Moraty

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 19:42

Sorek21 pisze:Jeśli faktycznie West Ham daje 30mln za Zaze to nie ma się nad czym zastanawiać. Beeardi go zastąpi i podniesie jeszcze kreatywność w ataku.Taka kasa za rezeewowego to oferta nie do odrzucenia .

30 mln za Zaze + symboliczna dopłata =Pjanic lub definitywny wykup Moraty
Z Zazą to trzeba poczekać co się stanie z Moratą, bo sytuacja Hiszpania nie zależy wyłącznie od nas. Jeżeli Alvaro zostanie w Turynie, to można śmiało sprzedać Zazę, a w jego miejsce ściągnąć Berardiego.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2016, 23:35

panlider pisze:Z Zazą to trzeba poczekać co się stanie z Moratą, bo sytuacja Hiszpania nie zależy wyłącznie od nas. Jeżeli Alvaro zostanie w Turynie, to można śmiało sprzedać Zazę, a w jego miejsce ściągnąć Berardiego.
Zgadzam się. Uważam, że jeżeli Morata odejdzie z Juventusu to jego rolę powinien przejąć... Zaza, a nie Berardi.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 00:13

Tuttomercatoweb podało, że Pjanic nie wyklucza Kovacicia.
DiMarzio nasze zapotrzebowanie w pomocy zawęza do trzech nazwisk - Kovacic, Pjanic i Masche.
Zaś Brianda (ds Barcy?) powtarza - Javier zostaje.

OK. Di Marzio podaje pierwsze info co do Kovacicia. Real chce 25 baniek za wypożyczenie z oblig. wykupem, my dajemy 20 baniek.
25 to sporo przy takim lipnym sezonie. Ale myślę, że przy 22 jest to do przepchnięcia.
22 za Kovacicia, 38 za Pjanicia, za 60 mln mamy niesamowite wzmocnienia. Do tego połowe pokrywamy z Moraty. Jeśli dorzuci się też jakieś drobne z Hernanesa, Asy i Pereyry to może by staneło, że tak w zasadzie musimy dorzucić 12- 15 baniek.

Dalsze info są takie, że priorytetami są Javier i Pjanic, mamy deal z agentem Miralem, wiec pewnie sytuacja klaruje się tak, że sobie spokojnie czekamy,aż dogadamy sie co do innych zawodników. Albo chcemy z pełnym wyczuciem wyczekać Romę, żeby 25 czerwca się poddała i powiedziała, ok - dajcię już no te 32 :D

Vrsalijko podobno dogadamy z Atleti, wiec Neapol ma zawalczyć o Fabinio.

Mysle, że Zaze sprzedamy tylko pod dwoma warunkami, albo nawet i trzema np.
1. Pozyskujemy kogoś z dwójki Cavani - Gabriel.
2. Jego wartość po Euro wzrasta do fajnej ceny.
i tutaj to opcja 3 ale niekonieczna bo patrz pkt 1.
3.Morata zostaje.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 01:07

RICTOR pisze:Jeśli wyrażą chęć wzięcia jakichś piłkarzy w ramach zapłaty
Jesli Roma faktycznie musi posprzedawac za 30mln. ojro, to "pilkarze w ramach rozliczenia" gowno im daja. Liczy sie kesz.

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... rze-united

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 01:47

Ja już słyszałem, że Mata jest wystawiony na listę transferową, ale nie wiedziałem, że tego jest trochę więcej. Nie wiem czy Mata może być w Juve przydatny, ale Darmian sobie w ostatnim sezonie w Toro nieźle radził. Jakby Liechtsteiner miał jednak odejść, to myślę, że jest to ciekawa opcja.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 02:08

Push3k pisze:
Ja już słyszałem, że Mata jest wystawiony na listę transferową, ale nie wiedziałem, że tego jest trochę więcej. Nie wiem czy Mata może być w Juve przydatny, ale Darmian sobie w ostatnim sezonie w Toro nieźle radził. Jakby Liechtsteiner miał jednak odejść, to myślę, że jest to ciekawa opcja.
Ale wiesz, że przychodzi Alves i on na bank jest szykowany do pierwszego składu. Na ławce to on siedział nie będzie oj nie nie nie...Darmian jest spoko, ale musielibyśmy za niego zapłacić no powiedzmy np 15 mln. Za rezerwowego? Nie widzi mi się to.
Przydałby się jakiś treq w stylu Pastore...no chyba, że nasi myślą próbować tam Berardiego, ale on tam chyba nigdy nie grał. Nie wiem...brakuje petardy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 02:34

Darmian ogarnia też grę jako boczny stoper w 352. Jeśli odejść by miał Lichtsteiner to nie jest to zła opcja. Przydałby się jeszcze jeden sensowny gracz do środka.
Shadow Marshall pisze:Przydałby się jakiś treq w stylu Pastore...no chyba, że nasi myślą próbować tam Berardiego, ale on tam chyba nigdy nie grał. Nie wiem...brakuje petardy.
Pastore to świetny piłkarz, ale coś ucichło o zainteresowaniu. Berardi nie grał, jako trequartista, choć od ubiegłego sezonu odgrywa bardzo ważną rolę w rozgrywaniu i śmiało można powiedzieć, że podania to jeden z jego największych atutów.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 82 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 08:13

Fakt, żę Mourinho zrobi wietrzenie magazynów w ManUTD jest niemal pewny. Jednak w to, że chce się pozbyć wszystkich z tej listy (szczególnie Darmiana czy Herrerę) nie wierzę. Pewnie będą chcieli się pozbyć takich piłkarzy jak Mata, Schweinsteiger, może Fellaini i jeszcze kogoś. Natomiast przypuszczam, że Mou będzie chciał przepracować z resztą okres przygotowawczy i część zbędnych graczy odejdzie dopiero w zimowym okienku.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 08:16

Bzdury totalne.
Darmian? Shaw?
Na pewno zostaną w United. Nie wiem kto to pisał, ale fantazjuje strasznie.

Kovacić za ~20mln to spoko opcja. Gość ma spory potencjał i nie ma co go skreślać po dwóch ostatnich sezonach. W Realu nie miał szans na regularną grę, a w tamtej drużynie był częścią nieudolnie budowanej maszyny. Możemy mieć z niego pociechę...

Alves, Berardi, Kovacić, Pjanić, a do tego może ktoś do jakiś Benatia i dwójka Mirante, Marrone. Bardzo solidne mercato.

arturjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2016, 08:26

yanquez pisze:
Bzdury totalne.
Darmian? Shaw?
Na pewno zostaną w United. Nie wiem kto to pisał, ale fantazjuje strasznie.

Alves, Berardi, Kovacić, Pjanić, a do tego może ktoś do jakiś Benatia i dwójka Mirante, Marrone. Bardzo solidne mercato.
Nie liczyłbym na Kovacicia i Pjanicia :cry: Swoją drogą kolejny transfer z Realu wiadomo jak może sie zakończyć (czyt. Morata)

A co do Utd, to rzeczywiście wyssane z palca informacje, ale nie ma sie co dziwić jak to info z WP czy Onetu..

Zablokowany