Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja nie mówię już nawet o ściąganiu za darmo Donnarummy, Pogby czy Mbappe, bo oni zarabiają krocie ale...
- Milenkovic zarabia we Fiorentinie 0,8 mln i ma kontrakt do 2022 roku
- Gosens zarabia w Atalancie 0,8 mln i ma kontrakt do 2022 roku
- Kessie zarabia w Milanie 2,2 mln i ma kontrakt do 2022 roku
- Lorenzo Pellegrini zarabia w Romie 2,3 mln i ma kontrakt do 2022 roku
- Boga zarabia w Sassuolo 0,6 mln i ma kontrakt do 2022 roku
- Belotti zarabia w Torino 2 mln i ma kontrakt do 2022 roku
Ja rozumiem sentymenty itp., ale jak zaoferujemy im znacznie więcej, to zapewniam, że znikną. Nasi już dawno powinni dogadać się pod stołem z ich agentami i zaoferować obecnym klubom 50% wartości tych zawodników z zastrzeżeniem, że oferta jest ważna tylko do 30 czerwca 2020. Jeśli jej nie zaakceptują, to zawodnik podpisze z nami kontrakt za pół roku, czyli 1 stycznia 2022. W Serie A nikt nie płaci tak dobrze, jak Juve, więc Milenkovic, Gosens, Kessie i Pellegrini z darmo to powinna być dla nas formalność i absolutny priorytet. Niestety nasi wolą w tym czasie głowić się nad tym, jak sprowadzić Pjanica czy Dzeko
Ja rozumiem sentymenty itp., ale jak zaoferujemy im znacznie więcej, to zapewniam, że znikną. Nasi już dawno powinni dogadać się pod stołem z ich agentami i zaoferować obecnym klubom 50% wartości tych zawodników z zastrzeżeniem, że oferta jest ważna tylko do 30 czerwca 2020. Jeśli jej nie zaakceptują, to zawodnik podpisze z nami kontrakt za pół roku, czyli 1 stycznia 2022. W Serie A nikt nie płaci tak dobrze, jak Juve, więc Milenkovic, Gosens, Kessie i Pellegrini z darmo to powinna być dla nas formalność i absolutny priorytet. Niestety nasi wolą w tym czasie głowić się nad tym, jak sprowadzić Pjanica czy Dzeko

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
DS jeszcze nie wybrali. Aplikuj.Crunny pisze: ↑09 czerwca 2021, 12:50 Ja nie mówię już nawet o ściąganiu za darmo Donnarummy, Pogby czy Mbappe, bo oni zarabiają krocie ale...
Ja rozumiem sentymenty itp., ale jak zaoferujemy im znacznie więcej, to zapewniam, że znikną. Nasi już dawno powinni dogadać się pod stołem z ich agentami i zaoferować obecnym klubom 50% wartości tych zawodników z zastrzeżeniem, że oferta jest ważna tylko do 30 czerwca 2020. Jeśli jej nie zaakceptują, to zawodnik podpisze z nami kontrakt za pół roku, czyli 1 stycznia 2022. W Serie A nikt nie płaci tak dobrze, jak Juve, więc Milenkovic, Gosens, Kessie i Pellegrini z darmo to powinna być dla nas formalność i absolutny priorytet. Niestety nasi wolą w tym czasie głowić się nad tym, jak sprowadzić Pjanica czy Dzeko![]()
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
A Ty co, monopol masz na komentowanie, że się przypierdzielasz? Chłop ma rację, że tacy piłkarze z rocznymi kontaktami powinni być przez nas przechwytywani, jak swojego czasu zrobił Bayern z Lewym.Poprostu pisze: ↑09 czerwca 2021, 14:53DS jeszcze nie wybrali. Aplikuj.Crunny pisze: ↑09 czerwca 2021, 12:50 Ja nie mówię już nawet o ściąganiu za darmo Donnarummy, Pogby czy Mbappe, bo oni zarabiają krocie ale...
Ja rozumiem sentymenty itp., ale jak zaoferujemy im znacznie więcej, to zapewniam, że znikną. Nasi już dawno powinni dogadać się pod stołem z ich agentami i zaoferować obecnym klubom 50% wartości tych zawodników z zastrzeżeniem, że oferta jest ważna tylko do 30 czerwca 2020. Jeśli jej nie zaakceptują, to zawodnik podpisze z nami kontrakt za pół roku, czyli 1 stycznia 2022. W Serie A nikt nie płaci tak dobrze, jak Juve, więc Milenkovic, Gosens, Kessie i Pellegrini z darmo to powinna być dla nas formalność i absolutny priorytet. Niestety nasi wolą w tym czasie głowić się nad tym, jak sprowadzić Pjanica czy Dzeko![]()
- Poprostu
- Juventino
Śmiechłemunbelievable87 pisze: ↑09 czerwca 2021, 17:34A Ty co, monopol masz na komentowanie, że się przypierdzielasz? Chłop ma rację, że tacy piłkarze z rocznymi kontaktami powinni być przez nas przechwytywani, jak swojego czasu zrobił Bayern z Lewym.Poprostu pisze: ↑09 czerwca 2021, 14:53DS jeszcze nie wybrali. Aplikuj.Crunny pisze: ↑09 czerwca 2021, 12:50 Ja nie mówię już nawet o ściąganiu za darmo Donnarummy, Pogby czy Mbappe, bo oni zarabiają krocie ale...

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Normalna praktyka, że najpierw wyraża się zainteresowanie danym graczem i dogaduje z nim indywidualny kontrakt, a dopiero potem ustala warunki z jego obecnym pracodawcą. Z Llorente byliśmy dogadani ws. kontraktu na rok przed jego przyjściem do nas. Dawaliśmy wtedy bodajże 15 czy 20 mln (ok. 50% jego nominalnej wartości). W styczniu zeszliśmy z ofertą do 5 mln. Ostatecznie dołączył do nas za darmo, bo Bilbao odrzucało wszystkie oferty.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Poprostu
- Juventino
@Crunny
Wracając do Twoich marzeń to, to o Milenkoviciu może się spełni bo niby to nasz główny target na obronę. Co do Belottiego to dzisiaj Cairo powiedział, że nie ma szans na jego transfer do Juve. Boga niby marszczy freda do De Zerbiego i może wylądować na Ukrainie. Pellegrini lofcia Rome jak ciapaci kozy więc raczej mało szans na transfer.
Wracając do Twoich marzeń to, to o Milenkoviciu może się spełni bo niby to nasz główny target na obronę. Co do Belottiego to dzisiaj Cairo powiedział, że nie ma szans na jego transfer do Juve. Boga niby marszczy freda do De Zerbiego i może wylądować na Ukrainie. Pellegrini lofcia Rome jak ciapaci kozy więc raczej mało szans na transfer.
- Principino
- Juventino
Pellegrini to chyba nawet ma jakas klauzule 30mln jesli jej jeszcze nie usuneli i takie rzeczy Juventus powinien jak najbardziej wykorzystywac
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Dla Belottiego (mającego prawie 28 lat) to jest ostatni dzwonek, by sprawdzić się w mocniejszym klubie. W jego transfer do Juve nie wierzę, za granicę raczej też nie wyjedzie, ale mógłby przejść chociażby do Milanu (możliwość sprawdzenia się w LM) albo np. do Romy.
Odnośnie Pellegriniego, to chyba jeden z nielicznych zawodników, za których rzeczywiście moglibyśmy wpłacić stosunkowo niską klauzulę, ale raczej sam nie byłby raczej zainteresowany transferem do Juve (a wielka szkoda, bo z pomocników występujących w Serie A, to właśnie jego albo SMSa widziałbym jako nasze wzmocnienie).
Póki co, to nie skorzystaliśmy z okazji i nie sprowadziliśmy nikogo z wygasającym za kilkanaście dni kontraktem, a w gruncie rzeczy to z ciekawszych nazwisk pozostaje już chyba jedynie Depay, bo Donnarumma zapewne do nas nie dołączy, Messi nas nie interesuje, a Calhanoglu to chyba bym nawet nie chciał widzieć w koszulce Juventusu.
Odnośnie Pellegriniego, to chyba jeden z nielicznych zawodników, za których rzeczywiście moglibyśmy wpłacić stosunkowo niską klauzulę, ale raczej sam nie byłby raczej zainteresowany transferem do Juve (a wielka szkoda, bo z pomocników występujących w Serie A, to właśnie jego albo SMSa widziałbym jako nasze wzmocnienie).
Póki co, to nie skorzystaliśmy z okazji i nie sprowadziliśmy nikogo z wygasającym za kilkanaście dni kontraktem, a w gruncie rzeczy to z ciekawszych nazwisk pozostaje już chyba jedynie Depay, bo Donnarumma zapewne do nas nie dołączy, Messi nas nie interesuje, a Calhanoglu to chyba bym nawet nie chciał widzieć w koszulce Juventusu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dobrze, że nie chcesz ciągnąć tematu znawco.Poprostu pisze: ↑09 czerwca 2021, 18:17 @Crunny

Gość z rocznym kontraktem może się tak na prawdę dogadać z kim chce i obecny klub może prośbą, bądź groźbą próbować walczyć o swoją pozycję, ale w rzeczywistości jest na straconej pozycji.
Mało to było historii nieskończonych miłości, a później dany amant kończył u głównego konkurenta?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Akurat Pellegrini mógł do nas trafić kiedy miał śmiesznie niską klauzulę, ale wybrał przedłużenie kontraktu z Romą.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Osgiliath
- Juventino
jezusmarja, całe szczęście
aczkolwiek nie podoba mi się, że zostajemy ze szczęsnym, który jest dobrym bramkarzem at best kosztem donnarummy, ale w obliczu newsów o pjaniciu Juve bez CR daje większe możliwości rozwoju choćby przez uwolnienie środków, które szły na jego wynagrodzenie.
Ok, CR to klasa, ale kto widział jego wolny w dzisiejszym meczu i doda wiek uzna, że to czas najwyższy, by z tego klubu odszedł.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
@Osgiliath
Ja tam płakał nie będę, tylko trzeba pozyskać odpowiedniego zawodnika, oparcie ataku na Moracie to samobójstwo. Wiem, jest Dybala, ale to nie typowa '9' a takiej potrzebujemy. Wymiana na Icara?
Ja tam płakał nie będę, tylko trzeba pozyskać odpowiedniego zawodnika, oparcie ataku na Moracie to samobójstwo. Wiem, jest Dybala, ale to nie typowa '9' a takiej potrzebujemy. Wymiana na Icara?
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Przecież te wyceny nie mają nic wspólnego z wartością sportową piłkarza.. głównym kryterium dla tej wyceny jest wiek zawodnika a nie jego wartość dla zespołu. W Juventusie np. bardzo dobrze jest wyceniony Demiral a jestem przekonany, że jeszcze przez 1-2 sezony sportowo będzie się gorzej prezentował niż Bonucci. Paratici naściągał młodego szrotu z myślą, że ich wyceny pójdą w górę a się okazało, że na takiej polityce traci cały zespół. Gdybyśmy zdobyli mistrza te wyceny byłyby zupełnie inne. Dalej kupujmy młodych piłkarzy zamiast jakościowo lepszych ale starszych, to te wyceny będą jeszcze niższe.Crunny pisze: ↑07 czerwca 2021, 12:40Zapomniałem dodać, że patrzyłem tylko na te sezony, w których grał u nas Morata
Ciekawostka: Transfermarkt zaktualizował wyceny piłkarzy w Serie A. Praktycznie wszyscy nasi polecieli w dół (poza de Ligtem, Chiesą, Szczęsnym i McKenniem, którzy utrzymali swoją wartość - ani jednego wzrostu wartości!), przez co ponownie jesteśmy mniej warci niż Inter, a na świecie spadliśmy aż na 12. miejsce (https://www.transfermarkt.pl/spieler-st ... ktwertetop). Mamy drużynę wartą praktycznie tyle samo, co obecnie BVB. Niewiele mniej warte od nas są kadry Arsenalu czy Lipska. Czołówka Europy mocno nam odjeżdża![]()
Co osiągnęła więcej sportowo Borussia Dortmund, że wg Transfermarkt ich zawodnicy rozegrali niby kapitalny sezon a zawodnicy Juventusu tragiczny (skoro byli prawie tak samo wyceniani więc oczekiwania powinny być podobne)? Słabszy sezon topowej drużyny oznacza od razu spadek wartości piłkarzy, ale to nie oznacza, że taki Sancho przechodząc do Realu grałby więcej i lepiej niż Rodrygo czy Vinicius (a jest wyceniany wyżej niż ta dwójka razem wziętych, mimo że sportowo to porównywalny poziom do każdego z nich). Albo dlaczego Werner pudłujący na zawołanie i mający gorsze statystyki niż Morata jest aż o 20 mln Euro lepiej wyceniany od Hiszpana? bo jest młodszy o 3 lata?

Można śmiało w tym momencie powiedzieć, że piłkarze Juventusu czy Realu są niedoszacowani, a wielu piłkarzy po tych wzrostach jest przeszacowana.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"