Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:15

Poruszasz kompletnie inną kwestię - nie podoba się piłkarsko, ok. Ale nie wymyślaj, że jest leniem, bo jakbyś nie kombinował nie masz tu racji.
Jak nazwiesz brak umiejętności podłączania się do akcji, i zwalnianie akcji? Szkoda, że nie pamiętam konkretnych meczy, bo chętnie bym podlinkował jakieś sytuacje. Mam nadzieję, że Costa okaże się crackiem, i kolejnym genialnym transferem Marotty, ale chyba pierwszy raz mam obawy przy większym transferze do Juve.

btw. spytałem na ćwierkaczu Tomka Urbana co może powiedzieć na temat Costy. Oto odpowiedź.

Obrazek

To mi wygląda na połączenie Krasica z Cuadrado. No cóż, ja trzymam kciuki, ale wątpie, że będzie to dla nas wzmocnienie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:18

Połączenie Krasića z Cuadrado ? Biere w ciemno takiego gościa :prochno:

Szybki ( jak Krasic), nieprzewidywalny z dryblingiem (jak Cuadrado) plus młotek w lewej nodze. Czyli skrzydłowy jakiego szukamy ;) . Dobrze, że to Marotta jest DS :hellyes:

Obrazek
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:19

miałem nie komentować ale nie mogę... porównywanie Costy do Krasicia ... o :facepalm: :facepalm: najlepsze jest to że to już któraś opinia taka ... w każde mercato panikujecie i krytykujecie Marotte a ten robi dalej swoje i co roku wygrywamy, udowadniając że to on miał racje a nie wy.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:20

Cabrini_idol pisze:Połączenie Krasića z Cuadrado ? Biere w ciemno takiego gościa :prochno:

Szybki ( jak Krasic), nieprzewidywalny z dryblingiem (jak Cuadrado) plus młotek w lewej nodze. Czyli skrzydłowy jakiego szukamy ;)
Zapomniałeś też o braku inteligencji boiskowej, a z nieprzewidywalnym dryblingiem bym się nie zapędzał, bo podobno po jednej rundzie został rozczytany przez obrońców :prochno: Jak dla mnie ten ruch jest po prostu słaby, ale mam nadzieję, że się ostro rozczaruje.

EDIT:
miałem nie komentować ale nie mogę... porównywanie Costy do Krasicia ... o facepalm facepalm najlepsze jest to że to już któraś opinia taka ... w każde mercato panikujecie i krytykujecie Marotte a ten robi dalej swoje i co roku wygrywamy, udowadniając że to on miał racje a nie wy.

To nie jest porównanie 1:1. Wiadomo, że Costa to są lata świetlne przed Krasicem. Chodziło mi raczej o to, że Krasic też miał bardzo dobry start w lidze, i był nieprzewidywalny, i również po czasie został rozczytany. Tak jak Costa.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:23

Nie myśli na boisku. No tak dlatego miał 18 asyst w 1 sezonie. Zobacz, że za każdym razem podnosi głowę przed dośrodkowaniem, podaniem po dryblingu. I co również jest jego mega atutem, może grac po dwóch stronach boiska z taką samą jakością.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 19:26 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:25

realbs pisze: To nie jest porównanie 1:1. Wiadomo, że Costa to są lata świetlne przed Krasicem. Chodziło mi raczej o to, że Krasic też miał bardzo dobry start w lidze, i był nieprzewidywalny, i również po czasie został rozczytany. Tak jak Costa.
widziałeś staty Costy po 2 sezonach ?? nawet po tym "nieudanym" drugim ? koleś jest bardzo dobrym graczem z miejsca u nas najlepszym, jak można mieć obawy przed takim graczem? ograny w LM i Bundeslidze. Wspomnisz moje słowa że to będzie kluczowy koleżka w naszym składzie na nowy sezon.

EDT:
Wspomnę jeszcze że w meczu z nami jechał naszą świetną włoską obronę tak że nei wiedzieliśmy co sie dzieje... to są fakty.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:33

Cabrini_idol pisze:

Nie myśli na boisku. No tak dlatego miał 18 asyst w 1 sezonie. Zobacz, że za każdym razem podnosi głowę przed dośrodkowaniem, podaniem po dryblingu. I co również jest jego mega atutem, może grac po dwóch stronach boiska z taką samą jakością.
Miał 18 asyst bo była to nowa jakość, i jak to Urban określił, miał kapitalny start. Przypominam, że 10 z tych 18 asyst Costa zaliczył w swoich pierwszych 7 meczach w Bayernie. Zaliczenie kolejnych 8 asyst zajęło mu już 36 meczy. Już tak to ładnie nie wygląda. Powtarzasz słowa Urbana, tyle, że starasz się je obrócić w coś pozytywnego.
widziałeś staty Costy po 2 sezonach ?? nawet po tym "nieudanym" drugim ? koleś jest bardzo dobrym graczem z miejsca u nas najlepszym, jak można mieć obawy przed takim graczem? ograny w LM i Bundeslidze. Wspomnisz moje słowa że to będzie kluczowy koleżka w naszym składzie na nowy sezon.
Ciężko nie mieć dobrych statystyk w zespole, który wygrywa swoją ligę z 15 punktami przewagi. To żaden argument.
EDT:
Wspomnę jeszcze że w meczu z nami jechał naszą świetną włoską obronę tak że nei wiedzieliśmy co sie dzieje... to są fakty.
Faktem jest też to, że tego cudownego Coste wygryzł 34latek, który w sezonie 15/16 nie grał przez 6 miesięcy.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:38

realbs pisze: Ciężko nie mieć dobrych statystyk w zespole, który wygrywa swoją ligę z 15 punktami przewagi. To żaden argument.
pogrążasz się jeszcze bardziej. Przed chwilą porównywałeś go do Krasicia+Cuadrado a ile asyst mają nawet razem Ci dwaj dla naszego klubu?? przypomnę że Juve też od 6 lat wygrywa wszystko u siebie

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:38

Nie ma co na razie gdybać, dopiero po jakimś czasie się przekonamy czy Costa to był trafiony transfer, czy duży niewypał. Rzadko oglądam Bayern, ale jak słyszę nazwisko Costa to od razu widzę nasz pamiętny dwumecz z Bayernem i to co wyprawiał Costa z naszymi obrońcami. To był wtedy zawodnik, który sprawił nam największe problemy i mam nadzieję, że u nas nawiąże grą do tamtego okresu, tylko różnica będzie taka, że teraz będziemy go mieli po swojej stronie ;)

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:39

pogrążasz się jeszcze bardziej. Przed chwilą porównywałeś go do Krasicia+Cuadrado a ile asyst mają nawet razem Ci dwaj dla naszego klubu?? przypomnę że Juve też od 6 lat wygrywa wszystko u siebie
To ty pogrążasz się brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem i poprawnego pisania. Wytłumaczyłem Ci już czego dotyczyło moje porównanie, i nie będe pisał tego po raz drugi.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 21:06 przez realbs, łącznie zmieniany 1 raz.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:43

realbs pisze:
To ty pogrążasz się brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem, i poprawnego pisania. Wytłumaczyłem Ci już czego dotyczyło moje porównanie, i nie będe pisał tego po raz drugi.
:facepalm: :facepalm: :rotfl: może faktycznie nie pisz po raz drugi tych wypocin.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:46

Zizou_1989 pisze:
realbs pisze:
To ty pogrążasz się brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem, i poprawnego pisania. Wytłumaczyłem Ci już czego dotyczyło moje porównanie, i nie będe pisał tego po raz drugi.
:facepalm: :facepalm: :rotfl: może faktycznie nie pisz po raz drugi tych wypocin.
Dodaj jeszcze pięć emotek, żeby dośmiesznić swój wpis. Nie zapomnij tylko o niewstawianiu przecinków, i zaczęciu zdania z małej litery, bo to podstawa do bycia uważanym za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w internecie, a Ty najwidoczniej do tego dążysz.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:50

Nie no jak tacy spece jak Pan Urban i Pan realbs mówią, że Costa zły to musi być prawda. :facepalm:
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 19:53 przez jurson09, łącznie zmieniany 3 razy.

Juve per sempre sara...!!!!
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:50

realbs pisze:
Zizou_1989 pisze:
realbs pisze:
Dodaj jeszcze pięć emotek, żeby dośmiesznić swój wpis. Nie zapomnij tylko o niewstawianiu przecinków, i zaczęciu zdania z małej litery, bo to podstawa do bycia uważanym za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w internecie, a Ty najwidoczniej do tego dążysz.
dążę do twojego poziomu a wstawianie "," przed "i"to porażka chłopcze, idź weź słownik ortograficzny i ogarnij sam język polski a później zwracaj uwagę innym. Sam zacząłeś tą beznadziejną wymianę zdań a teraz szukasz problemu we mnie. Schowaj się tam gdzie byłeś przed rokiem 2009 teraz łatwo komentować Juventus który jest w TOP 5 w europie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2017, 19:52

realbs

Żeby była jasność. Ja nie uważam, że Costa z marszu na bank zostanie zawodnikiem jakim był przez pierwszy sezon w BM. Mam taką po prostu nadzieję, ponieważ koleś ma mega umiejętności i porównywać go do Krasicia albo Cuadrado jest trochę śmieszne. Przecież Costa i potrafi zagrać kombinacyjnie, klepkę, uderzyć z dystansu, czy zagrać 1 na 1. Nie zauważyłeś zmiany jaka odbyła się po odejściu Pepa i przyjściu Ancelottiego? Który notabene nawet teraz ściąga piłkarzy pod swoje ulubione granie choinką. Zobaczymy co na to Robben i Ribery.

Tu chodzi o wykorzystanie Costy tak aby jego umiejętności wypłynęły i zatrybiły w drużynie. My nastawiamy się na granie skrzydłami, tak mówił Allegri 2 tygodnie temu. Ancelotti zaś odchodził przez rok od grania typowymi skrzydłowymi i nadal to będzie robił co widać po transferach Tolisso i Jamesa.

Obrazek
Zablokowany