Mercato (LATO 2017)
- pumex
- Juventino
Wg mnie znalazłby się chętny, wg innych niekoniecznie. Tutaj nie zamierzam się spierać, bo to trochę wróżenie z fusów. Wiadomo, że koniec końców i tak wyznacznikiem ceny Francuza będzie konkretne zainteresowanie nim. Bardziej mi chodzi o to, że niezależnie od (niemal) wszystkiego Bayernowi nie opłaci się go odesłać do Turynu. Nawet zakładając, że Bayern wyszedłby na nim na zero, pomijając dotychczasowe koszty jego utrzymania, to i tak z punktu widzenia księgowego opłaci im się to zrobić, bo nabiją sobie obrót. Najbardziej bezsensownym wyjściem z punktu widzenia Bawarczyków byłoby sprezentowanie nam Comana, czyli tak naprawdę możliwości zarobku na nim. W żaden sposób księgowo nie zbilansowaliby jego wypożyczenia a dodatkowo wzbogaciliby europejskiego rywala. Bezsens.

- mzm
- Dortmundczyk
Tak, tak. Nie zacznie się żadna wyprzedaż, bo wszyscy istotni zawodnicy mają długoterminowe kontrakty, a już tym bardziej ci, których wymieniłeś. Zresztą pisanie w tym przypadku o Morze świadczy o tym, że nie bardzo masz pojęcie o czym mówisz.kamil-8853 pisze:
W Dortmundzie nic się nie zmienia - mają nosa w kwestii transferów ale to takie Niemieckie Porto - Lada moment znów rozpocznie się tam wyprzedaż
- Weigl
- Dembele
- Pulisic
- Mor
- Auba
Nie zapomnijmy o Tuchelu
A za porównanie BVB do Porto należałoby chyba nazwać Juve włoskim PSG, ale nie mam zamiaru przez jedną czarną owcę pluć w twarz wszystkim kibicom.

Co do Toljana to nic specjalnego, młodzieżowy reprezentant Niemiec, ale jestem naprawdę bardzo zdziwiony, że łączy się go choćby z takim Napoli, o Juve nie mówiąc. Taka popierdółka, szybki, dynamiczny, poza tym chyba niczym wielkim się nie wyróżnia.
Wykupienie Comana jest natomiast niemal pewne i było wielokrotnie potwierdzane w ostatnich dniach przez włodarzy Bayernu. Nie zauważyłem też, żeby Carlo miał jakoś specjalnie na Francuza nie stawiać. Ba, wprost przeciwnie, kiedy wrócił po kontuzji i grał beznadziejnie i tak dostawał jakieś tam szanse. Kłopot po prostu w tym, że Włoch nie jest fanem wielkiej rotacji, a przy wszystkich zdrowych skrzydłowych (co wyjątkowo miało miejsce przez większość tego sezonu) i tak byłby dopiero czwartym wyborem u każdego trenera.
Ja osobiście umiejętności Francuza bardzo wysoko nie cenię i nie widzę w nim materiału na świetnego piłkarza, bo poza szybkim bieganiem po prostu niezbyt wiele potrafi. Ale nie dajmy się zwariować i nie piszmy, że Bawarczycy go nie wykupią, bo "jego wartość pikuje w dół" i im się to nie opłaci. Nawet jak go będą przez najbliższy rok trzymać na ławie to i tak uda im się go opchnąć po tym czasie bez większej straty.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A co z porównaniem BVB do Porto jest nie tak?mzm pisze:A za porównanie BVB do Porto należałoby chyba nazwać Juve włoskim PSG, ale nie mam zamiaru przez jedną czarną owcę pluć w twarz wszystkim kibicom.

Dobry transfer z udziałem Dahouda. Może chłopak się jeszcze nieco rozwinąć zanim zrobi spory skok do Bayernu albo za granicę.
Niby po czym tak wnioskujesz? Przejechaliśmy się po nich jak po burej, żadnego przypadku tam nie było. Może łatwo by tym razem nie było, ale bylibyśmy zdecydowanym faworytem. Tak jak byliśmy z Porto.Machnes pisze:Jakbyśmy z nimi grali, nie mieibysmy na pewno tak łatwo jak 2 lata temu.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2017, 18:04 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Machnes
- Juventino
Borussia to naprawdę mocna drużyna, co zreszta udowodniła przejeżdżając sie po Benfice w rewanżu i wygrywając grupę z Realem. Nie wspominam juz o tym jak wygrywali Ligę niemiecka i dochodzili do finału CL. Jakbyśmy z nimi grali, nie mieibysmy na pewno tak łatwo jak 2 lata temu.
Szkoda Dahouda ale może nam pisany jest gracz Lyonu
Szkoda Dahouda ale może nam pisany jest gracz Lyonu

- Cabrini_idol
- Juventino
My też wygrywaliśmy w 2008 grupę z Realem Madryt i zajmowaliśmy 2 miejsce w Serie A co nie oznacza, że bylismy MOCNĄ drużyną. Bvb potrafi zagrac fajne spotkanie, ale większość w tym sezonie gra przeciętnie co widać po tabeli Bundes.
Każdy wie, że BvB to przystanek do tych NAJWIĘKSZYCH i najbogatszych. My równiez nadal nie jesteśmy w tej elicie, ale mamy dużo krótszą drogę, żeby tam byc niż BVB.
My potrzebujemy nie 2 a nawet 3 skrzydłowych na następny sezon. Potrzebujemy do podstawy lewego skrzydłowego (np Sanchez)i jego zastępstwo(bo Mandzukic zostanie albo sprzedany albo będzie zmiennikiem Higuaina) oraz zastępstwo dla Cuadrado na prawe skrzydło. Coman jak najbardziej ale tak jak pumex wydaje mi się, że Bayern go wykupi, nawet nie chodzi o to żeby na nim zarobić. Po prostu zainwestowali w niego 7 mln i 2 lata.
Każdy wie, że BvB to przystanek do tych NAJWIĘKSZYCH i najbogatszych. My równiez nadal nie jesteśmy w tej elicie, ale mamy dużo krótszą drogę, żeby tam byc niż BVB.
My potrzebujemy nie 2 a nawet 3 skrzydłowych na następny sezon. Potrzebujemy do podstawy lewego skrzydłowego (np Sanchez)i jego zastępstwo(bo Mandzukic zostanie albo sprzedany albo będzie zmiennikiem Higuaina) oraz zastępstwo dla Cuadrado na prawe skrzydło. Coman jak najbardziej ale tak jak pumex wydaje mi się, że Bayern go wykupi, nawet nie chodzi o to żeby na nim zarobić. Po prostu zainwestowali w niego 7 mln i 2 lata.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2017, 18:06 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ale to akurat dobre porównanie.mzm pisze:należałoby chyba nazwać Juve włoskim PSG, ale nie mam zamiaru przez jedną czarną owcę pluć w twarz wszystkim kibicom.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Wojtek
- Juventino
Czy ja wiem czy takie dobre? Wiem, że chodzi o grę w LM, ale my potrafiliśmy dojść do finału, walczyć jak równy z równym z Bayernem...za to oni potrafi odpaść z Man city w 1/4, oraz przegrać wygrany dwumecz z Barcą...Push3k pisze:Ale to akurat dobre porównanie.mzm pisze:należałoby chyba nazwać Juve włoskim PSG, ale nie mam zamiaru przez jedną czarną owcę pluć w twarz wszystkim kibicom.
- Machnes
- Juventino
Jaki jest sens porównywać Real Schustera, do tego który w ciągu 3 lat wygrał 2x LM? Serio troche obiektywizmu. Poza tym my zajęliśmy raz 2 miejsce, natomiast oni wygrali 2x z Bayernem. Co ma do tego to, że BVB jest przystankiem dla piłkarzy? Dalej uważam, że to zespół przynajmniej klasę lepszy od Porto.Cabrini_idol pisze:My też wygrywaliśmy w 2008 grupę z Realem Madryt i zajmowaliśmy 2 miejsce w Serie A co nie oznacza, że bylismy MOCNĄ drużyną. Bvb potrafi zagrac fajne spotkanie, ale większość w tym sezonie gra przeciętnie co widać po tabeli Bundes.
Czysto hipotetycznie, uważam iż taką Romę czy Arsenal w dwumeczu połknęliby bez problemu.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Myślałem o dominacji w lidze.Wojtek pisze:Czy ja wiem czy takie dobre? Wiem, że chodzi o grę w LM, ale my potrafiliśmy dojść do finału, walczyć jak równy z równym z Bayernem...za to oni potrafi odpaść z Man city w 1/4, oraz przegrać wygrany dwumecz z Barcą...Push3k pisze:Ale to akurat dobre porównanie.mzm pisze:należałoby chyba nazwać Juve włoskim PSG, ale nie mam zamiaru przez jedną czarną owcę pluć w twarz wszystkim kibicom.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Vincitore
- Juventino
JMercato na swoim twitterze napisało, że sprawdzają wiarygodność jakiejś informacji, która jeśli okaże się prawdziwa, to będzie sensacją. Chodzi naturalnie o mercato.
Równie dobrze może chodzić o transfer "z klubu".
Równie dobrze może chodzić o transfer "z klubu".

- Vincitore
- Juventino
Od Matuidiego. Przy czym oni tam mieli rację, bo informacje, które podawali się sprawdziły, niestety szejk postanowił zrobić nam vendettę.pumex pisze:JMercato to ci cyrkowi klauni od transferu Pogby, co raz pisali, że odchodzi, a raz, że zostaje?
- pablo1503
- Juventino
A nie ci, którzy jako jedni z niewielu byli raczej pewni odejścia Pogby? Już nie pamiętam, mniejszapumex pisze:JMercato to ci cyrkowi klauni od transferu Pogby, co raz pisali, że odchodzi, a raz, że zostaje?

E: Vinci już potwierdził.
Sensacja? Hmmm... tylko jeden transfer byłby dla mnie sensacją - Verratti.
Sanchez byłby raczej bardzo dobrą okazją. Do wyciągnięcia ze względu na ostatnie problemy w Arsenalu, oraz to, że za nieco ponad rok kończy się mu kontrakt. Bernardeschi i Costa byliby super zakupami, ale żadnymi sensacjami.
Czekam. :snackgy: