Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 17:21

Lucas87 pisze:A ten Kovacic, to ma niby ich zdaniem pomóc wygrać L.M, czy jest tylko kolejnym wymysłem brukowców?
Ja jestem na tak dla Kovacicia, zwłaszcza przy ustalonym prawie wykupu na25 mln euro i pod warunkiem, że zajmuje miejsce Hernanesa, który żegna się z Juventusem. Dodatkowo chciałbym zobaczyć Pjanicia i nowego przecinaka
Jeszcze nie tak dawno boki obrony stanowili Grygera i Molinaro :roll: :D

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 17:41

Kamex22 pisze:Czemu każdy pisze o uwlaczajacych warunkach transferu Kovacica? Była podana ew forma transferu? Bo ja słyszałem tylko, że wypożyczenie z prawem pierwokupu.
Bo znając tych ogórów to pewnie będą nas próbowali wydymać i będziemy ogrywać im kolejnego grajka na sprzedaż. Najlepiej z nimi nie robić interesów ale liczę na to, że zarząd jest mądrzejszy o to jedno doświadczenie.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 19:14

alessandro1977 pisze:
Kamex22 pisze:Czemu każdy pisze o uwlaczajacych warunkach transferu Kovacica? Była podana ew forma transferu? Bo ja słyszałem tylko, że wypożyczenie z prawem pierwokupu.
Bo znając tych ogórów to pewnie będą nas próbowali wydymać i będziemy ogrywać im kolejnego grajka na sprzedaż. Najlepiej z nimi nie robić interesów ale liczę na to, że zarząd jest mądrzejszy o to jedno doświadczenie.
Hmm z góry skreślasz transfer bo podejrzewasz złe warunki transakcji? Nawet jeśli nie ma przesłanek?

Ja tam wierzę w naszych speców i kogokolwiek nie sprowadzą, jestem na "tak".

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 19:21

Kamex22 pisze:
alessandro1977 pisze:
Hmm z góry skreślasz transfer bo podejrzewasz złe warunki transakcji? Nawet jeśli nie ma przesłanek?

Dokładnie, jak można skreślać Kovacica z tego powodu, że transfer Moraty odbył się na tak specyficznych warunkach? Co ma jedno do drugiego? Pomijając już sam fakt, że na razie jest to jedna z wielu plotek i to bez żadnych konkretów...

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 19:45

Urbi27 pisze:
Kamex22 pisze:
alessandro1977 pisze: Bo znając tych ogórów to pewnie będą nas próbowali wydymać i będziemy ogrywać im kolejnego grajka na sprzedaż. Najlepiej z nimi nie robić interesów ale liczę na to, że zarząd jest mądrzejszy o to jedno doświadczenie.

Dokładnie, jak można skreślać Kovacica z tego powodu, że transfer Moraty odbył się na tak specyficznych warunkach? Co ma jedno do drugiego? Pomijając już sam fakt, że na razie jest to jedna z wielu plotek i to bez żadnych konkretów...
Jak się czytało kulisy transferu Alvaro do Juve to było mówione, że Real nie chciał go oddać definitywnie, że jest wychowankiem klubu (tak wiem wcześniej był w Atleti, ale to epizod). Nie chcieli zrobić błędu Morientesa i innych podobnych historii z przeszłości. Kovacić to już będzie zupełnie inna bajka, jeśli go nie widzą u siebie to sprzedadzą go bez większego żalu za określoną kasę. Określoną, bo już nie te czasy kiedy Real sprzedawał za bezcen praktycznie swoich piłkarzy vide Samuel, Cambiasso, Sneijder, Robben etc.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 19:49

A jak mówiłem, że ludzie tu mają tu kompleks Realu to mnie atakowano. Transfer Kovacica wydaje mi się bardzo fajną opcją

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 20:12

Dybala 4ever pisze:Kovacić to już będzie zupełnie inna bajka, jeśli go nie widzą u siebie to sprzedadzą go bez większego żalu za określoną kasę.
Tyle, że wystarczy poczytać trochę na ten temat i stanie się jasne, że Real nie ma zamiaru oddać go definitywnie. Klub w niego wierzy, jest ich opcją na przyszłość, wykluczają pozbycie się go. W takim tonie wypowiada się całe środowisko ekipy z Madrytu. Wierzy w niego Zidane, a sam Chorwat też podkreśla, że ma kontrakt obowiązujący jeszcze przez 5 lat.

Kova był łączony z Milanem wyłącznie dla tego, że ci zgodziliby się go ogrywać - mowa była o wypożyczeniu na 2 sezony. To, że nie zostawią sobie furtki w postaci klauzuli oceniam na 1%. Zapytam więc raz jeszcze:
jackop pisze:Czy ma sens ogrywać i wnosić na wyższy poziom kolejnego zawodnika Realu :co?:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 20:28

Źródło calciomercato.com:
*Paratici ma Kovacicia w notesiku od czasów jego gry w Dynamie Zagrzeb.
*To jest nasza opcja C, po Pjaniciu i Gomesie.
*Wkrótce ma dojść do spotkania 3 osób: Marotty, Pereza i Bozzo. Wtedy rozstrzygnie się przyszłość Moraty i może zostać poruszony temat Chorwata.
*Wspomniany Bozzo uczestniczył przy transkacji Moraty do Juve, ale też Kovacicia do Interu oraz Kovacicia do Realu.
*Kovacić może być zainteresowany przejściem do Juventusu, ale decyzji przed Euro nie podejmie
*W grę ma wchodzić wypożyczenie z opcją wykupu za 25 baniek.
*Agent Kovacicia zapytany o ew transfer do Juve odmówił komentarza.
*Max ma go widzieć zarówno na 3/4, jak i ustawionego głębiej (podobny myk co z Hernanesem, ale chyba Mateo już grywał bliżej swojej bramki [?]).

Jak dla mnie wszystko to są tylko plotki + osobiście mnie się Chorwat nie podoba.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 20:41

Mehehehe pisze:To jest nasza opcja C, po Pjaniciu i Gomesie.
Czyli co Panowie... To będzie nasze główne wzmocnienie do pomocy? :smile: :prochno:

19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 21:47

zeby tylko, za chwile okaze sie że to saponara, a pózniej diamanti :D

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 22:01

Dzisiaj Agresti na VS po raz kolejny chyba już wspomniał, że z tego co mu mówili działacze Juve planujemy wziąć dwa nazwiska do pomocy. Nie powiem, że duże bo każdy ma inną definicję tego określenia, ale to mają być piłkarze, na których Max da zielone światło. Swoją drogą, Kovacic to jeden z ulubieńców Allegriego już od kilku lat.

Makiavel, idź sobie poczytaj Michnika.

Edit: Koło Kovacica się kręcimy na życzenie Maxa zdaje się.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2016, 22:11 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 22:04

Opcja wypożyczenia Kovacica z wykupem jak najbardziej, ale nie jako główne wzmocnienie do pomocy. Bez sensu też jakieś ogrywanie, a później powrót do Realu.

To wszystko wygląda na prawdę ciekawie i Marotta może nieźle rozegrać to mercato.

Out Perreyra, Hernanes, Asamoah, Morata/Zaza za ok 60-70mln

In Alves, Berardi, Jesus, Miki/Pjanic, Mascherano/Kovacic, Cuadrado ok 140-150mln.

Z Henrykiem, Jesusem, Berardim i Cuadrado moglibyśmy przejść na 433, aczkolwiek wprowadzanie tego w ostatnim sezonie nie wyglądało zbyt obiecująco.

Możliwości jest bardzo dużo i strasznie ciekawi mnie jak to będzie wyglądało 1szego września.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 22:30

Alexinhio idz dalej grac w FM...

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 22:31

RICTOR pisze:Dzisiaj Agresti na VS po raz kolejny chyba już wspomniał, że z tego co mu mówili działacze Juve planujemy wziąć dwa nazwiska do pomocy.
Ciągle obstawiam parę Mascherano-Gomes.

Co jakiś czas wraca tutaj temat następcy Stefana, w przypadku odejścia Szwajcara. Zakłada się przyjście "nowego Alexa Sandro", ale ja bym bardziej określił to, czego się spodziewam, jako przyjście nowego "De Ceglie" (ale bez wszystkich cech piłkarskich idących za tym porównaniem :prochno: ). W naszej primce biega od roku Pol Lirola, który jest naprawdę ciekawym graczem. Nazwisko to regularnie pojawia się w różnych plotkach, jako uzupełnienie kadry w nowym sezonie. A jeśli ktoś ogląda co jakiś czas naszą Primkę (albo przynajmniej dzisiaj), ten widzi co chłopak potrafi. W 90. minucie cały czas biega po całej szerokości, nie boi się pojedynków sprinterskich i regularnie zagraża ze skrzydła. Ciekaw jestem go w dorosłej piłce.

Ktoś wie coś o spotkaniu z tym cżłowiekiem z Palmeiras? Bo Marotta siedzi na trybunie i ogląda Primkę.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2016, 22:37

Podobno dzisiaj dobre zawody w Primce rozgrywa ROman Macek ( pomocnik, Czech). Póki co mamy dogrywkę. Wielki obiecujący prospekt - Vadala, wszedł dopiero w 95 minucie, wiec chyba na dealu z Boca wyjdziemy całościowo na nie.

Masche i GOmes imo będzie najdroższą opcją, uważam, że to się jednak skończy Pjaniciem i Kovaciciem.

Zablokowany