Mercato (ZIMA 2021) DYSKUSJA
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Oby udało się go wypchnąć. Allegri wiedział co robi. Sarri jeszcze w niego wierzył, ale na nic się to zdało. Teraz nawet młokos Pirlo to widzi. Facet do wypchnięcia.
Buffon, Chiellini, Khedira i Bernardeshi. Jeszcze dołożyłbym do tego Dybale i mamy niezłe przewietrzenie.
Jakby można było sobie pofantazjować to wymieniłbym:
- Rabiota na Castrovilliego
- Bentancura na Locatelliego
- Ramseya na Pogbe
Co się będę...pomarzyć można. Jeszcze jeśli Cuadrado chciałby dorobić na stare lata to ta oferta z Chin wydaje się spoko i nawet te pare milionów by się przydało by wyciągnąć Hateboer'a z Atalanty bo ten ma kontrakt do 2022r.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Zapomniałeś już jak to Berna wchodził z ławki, robił wiatr, nawet strzelał czy asystował, na co Allegri w następnym meczu sadzał go na ławę? Nie chcę tu obarczać winą Maxa za całe zło Federico, ale swoją cegiełkę dołożył. I nie zmienia to faktu, że powinien odejść.
Myślicie, że ktoś w lato się skusi na duet Rabiot & Ramsey?

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Rozgrzany Sturaro
Co z tego, że Berna robił szum czy asystował? Allegriego nie ma w Juve już ponad 1,5 roku, a 3/4 forum wciąż obwinia Maxa za to, że spora część naszego składu, to patałachy, które z różnych przyczyn nie nadają się do gry w naszym klubie na najwyższym poziomie. Chyba za Sarriego Federico dostał wystarczającą ilość szans, aby udowodnić swoją przydatność i był wystawiany w kilku meczach z rzędu (nawet jeśli mu nie szło), a w efekcie i tak nic ciekawego nie zaprezentował. Osobiście uważam, że Berna jest już spalony w Juve i powinniśmy go jak najszybciej opchnąć (nawet w formie jakiejś transakcji wiązanej), ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby po przejściu do innego klubu nagle zaczął strzelać czy zaliczać kluczowe podania (zresztą w reprezentacji Włoch jego gra wygląda bardzo solidnie).
Co z tego, że Berna robił szum czy asystował? Allegriego nie ma w Juve już ponad 1,5 roku, a 3/4 forum wciąż obwinia Maxa za to, że spora część naszego składu, to patałachy, które z różnych przyczyn nie nadają się do gry w naszym klubie na najwyższym poziomie. Chyba za Sarriego Federico dostał wystarczającą ilość szans, aby udowodnić swoją przydatność i był wystawiany w kilku meczach z rzędu (nawet jeśli mu nie szło), a w efekcie i tak nic ciekawego nie zaprezentował. Osobiście uważam, że Berna jest już spalony w Juve i powinniśmy go jak najszybciej opchnąć (nawet w formie jakiejś transakcji wiązanej), ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby po przejściu do innego klubu nagle zaczął strzelać czy zaliczać kluczowe podania (zresztą w reprezentacji Włoch jego gra wygląda bardzo solidnie).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Michael_M
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
2 zawodników którzy byli z nami łączeni podobno mają przedłużyć kontrakty z Milanem. Chodzi oczywiście o Donnarumm'e i Calhanoglu. Ponoć rozmowy się toczą i wszyscy są w pozytywnych nastrojach co do ich zakończenia. Obaj są nam zbędni więc specjalnie nas to nie rusza, ale co rusz pojawiały się łączące nas z tymi zawodnikami newsy.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ozil, Milik, przedłużenie kontraktu Cuadrado... Jak czytam te ostatnie newsy to mnie krew zalewa. Paratici nie wyciąga żadnych wniosków, tylko jak przysłowiowa ryba daje się drugi raz złapać na ten sam haczyk.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jeśli Paratici przedłuży kontrakt Cuadrado to po raz kolejny pokaże, iż nie uczy się na błędach.
Przedłużono kontrakty Khedirom, Matuidimi i kilku innym pastuchom, których było trzeba na siłę wypychać za darmo żeby zwolnić miejsce i zwiększyć budżet. Cuadrado może i w tym sezonie gra świetnie, ale trzeba zauważyć, że chłop bazuje na szybkości, ma 32 lata i to prawdopodobnie już jego ostatnia zwyżka formy. Imo lepszą decyzją byłoby go wypchać nawet za niewielką cenę np. 5 mln euro, niż przedłużać kontrakt z chłopem, który w tym sezonie skończy 33 lata.
Przedłużono kontrakty Khedirom, Matuidimi i kilku innym pastuchom, których było trzeba na siłę wypychać za darmo żeby zwolnić miejsce i zwiększyć budżet. Cuadrado może i w tym sezonie gra świetnie, ale trzeba zauważyć, że chłop bazuje na szybkości, ma 32 lata i to prawdopodobnie już jego ostatnia zwyżka formy. Imo lepszą decyzją byłoby go wypchać nawet za niewielką cenę np. 5 mln euro, niż przedłużać kontrakt z chłopem, który w tym sezonie skończy 33 lata.

- MRN
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Z tym, że on jako jedyny potrafi wygrać pojedynek 1 na 1, to jest najsmutniejsze...poza tym, gdyby wyjąć ze składu Cuadrado to nasz zespół wyglądałby dramatycznie co pokazał właśnie mecz z Violą i gra w 10 nie powinna mieć tutaj znaczenia bo gdyby zamiast niego wyleciał inny zawodnik to z całą pewnością takiego wyniku nie byłoby.Sila Spokoju pisze: ↑28 grudnia 2020, 18:39Cuadrado może i w tym sezonie gra świetnie, ale trzeba zauważyć, że chłop bazuje na szybkości

- tOmek8820
- Juventino
No to naucz się czytać ( Özil) i odróżniać newsy od plotek z d*py wziętych. I najlepiej przestań pisać cokolwiek bo mnie też krew zalewa jak widzę takie wpisy. Za samego mema z Pirlo i Bonucem powinieneś dostać dożywotniego bana na wszystkich forach JP. Idź "kibicować" komuś innemu.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Nowy szeryf przybył do miastatOmek8820 pisze: ↑28 grudnia 2020, 19:06No to naucz się czytać ( Özil) i odróżniać newsy od plotek z d*py wziętych. I najlepiej przestań pisać cokolwiek bo mnie też krew zalewa jak widzę takie wpisy. Za samego mema z Pirlo i Bonucem powinieneś dostać dożywotniego bana na wszystkich forach JP. Idź "kibicować" komuś innemu.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Sila Spokoju
To, że przedłużylibyśmy kontrakt z Cuadrado nie byłoby chyba takim złym pomysłem. Natomiast wszystko rozchodzi się o to na jakich warunkach miałaby zostać parafowana nowa umowa, bo przykładowo od dłuższego czasu jestem za tym, by zawodnikom powiedzmy mającym ukończone 31-32 lata kolejne kontrakty dawać jedynie w opcji 1 rok + ewentualność z naszej strony do przedłużenia o kolejny sezon. Jeśli zawodnik zaakceptuje takie reguły, to w porządku, a jak nie, to fora ze dwora. Niestety obawiam się tego, że Juan dostanie umowę na wzór tego co otrzymał Bonucci i bez względu na swoją formę będzie się z nami kisił do emerytury.
To, że przedłużylibyśmy kontrakt z Cuadrado nie byłoby chyba takim złym pomysłem. Natomiast wszystko rozchodzi się o to na jakich warunkach miałaby zostać parafowana nowa umowa, bo przykładowo od dłuższego czasu jestem za tym, by zawodnikom powiedzmy mającym ukończone 31-32 lata kolejne kontrakty dawać jedynie w opcji 1 rok + ewentualność z naszej strony do przedłużenia o kolejny sezon. Jeśli zawodnik zaakceptuje takie reguły, to w porządku, a jak nie, to fora ze dwora. Niestety obawiam się tego, że Juan dostanie umowę na wzór tego co otrzymał Bonucci i bez względu na swoją formę będzie się z nami kisił do emerytury.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Osgiliath
- Juventino
Zaraz styczeń, więc multum newsów oczywiście, ale o dziwo póki co żaden, który tyczyłby się Aouara. Czyżbyśmy położyli na nim kreskę?
In short: Kwadrat to powinien dostać bilet do chin a nie nowy kontrakt. Co prawda w tym sezonie deczko lepiej u niego, ale to zawsze był i będzie gracz, który nie gra z włączonymi obiema półkulami mózgu.
W ataku te newsy żonglują od w miarę rozsądnych dotyczących Milika po jakieś abstrakcje typu Pavoletti jak z najlepszych czasów banter ery Juve, czyt. zakupy w desperacji i bez wizji, choć to w sumie od ostatnich lat standard w klubie. Owszem, strickera potrzebujemy jako zastępcę Moraty. Milik wydaje się z tej całej bryndzy w miarę najbardziej ogarnięty, mimo że nie ma nóg.
W pomocy bardziej od transferów in (Pogba/Locatelli) interesują mnie transfery out. Czytam, że jesteśmy w stanie poświęcić w różnych konfiguracjach Ramseya, Rabiota, może nawet Bentę, co wszystko mnie przekonuje, bo jeden dwa rozegrane mecze przypłaca kontuzją na trzy, drugi mimo że solidny to raczej nie będzie tym super talentem a trzeci jeden dobry mecz przypłaca dwoma bez ładu i składu.
Ofc cieszy, że Khedira raczej już opuści klub ale mam nieodparte wrażenie, że jakby wszedł do środka w trakcie meczu to byłby wartością dodaną na tle reszty.
Poza tym oczywiście czas pożegnać Bernę i naszego Messiego 2.0. Imo tylko idiota dałby za tego drugiego 100 mln, które chcemy, bo dybala bez formy/mózgu wart jest max. 60 i nie ma co sądzić, że ktoś w obecnych czasach rzuci więcej, no chyba że Poch z PSG nas wybawi.
In short: Kwadrat to powinien dostać bilet do chin a nie nowy kontrakt. Co prawda w tym sezonie deczko lepiej u niego, ale to zawsze był i będzie gracz, który nie gra z włączonymi obiema półkulami mózgu.
W ataku te newsy żonglują od w miarę rozsądnych dotyczących Milika po jakieś abstrakcje typu Pavoletti jak z najlepszych czasów banter ery Juve, czyt. zakupy w desperacji i bez wizji, choć to w sumie od ostatnich lat standard w klubie. Owszem, strickera potrzebujemy jako zastępcę Moraty. Milik wydaje się z tej całej bryndzy w miarę najbardziej ogarnięty, mimo że nie ma nóg.
W pomocy bardziej od transferów in (Pogba/Locatelli) interesują mnie transfery out. Czytam, że jesteśmy w stanie poświęcić w różnych konfiguracjach Ramseya, Rabiota, może nawet Bentę, co wszystko mnie przekonuje, bo jeden dwa rozegrane mecze przypłaca kontuzją na trzy, drugi mimo że solidny to raczej nie będzie tym super talentem a trzeci jeden dobry mecz przypłaca dwoma bez ładu i składu.
Ofc cieszy, że Khedira raczej już opuści klub ale mam nieodparte wrażenie, że jakby wszedł do środka w trakcie meczu to byłby wartością dodaną na tle reszty.
Poza tym oczywiście czas pożegnać Bernę i naszego Messiego 2.0. Imo tylko idiota dałby za tego drugiego 100 mln, które chcemy, bo dybala bez formy/mózgu wart jest max. 60 i nie ma co sądzić, że ktoś w obecnych czasach rzuci więcej, no chyba że Poch z PSG nas wybawi.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Synu, wracaj z tymi swoimi pierdami na pudelka, a nie smrodź tutaj jak dorośli dyskutują. Cierpliwości, może niedługo szkoły otworzą i się wyładujesz na wf-ach.tOmek8820 pisze: ↑28 grudnia 2020, 19:06No to naucz się czytać ( Özil) i odróżniać newsy od plotek z d*py wziętych. I najlepiej przestań pisać cokolwiek bo mnie też krew zalewa jak widzę takie wpisy. Za samego mema z Pirlo i Bonucem powinieneś dostać dożywotniego bana na wszystkich forach JP. Idź "kibicować" komuś innemu.
Temat paramilika jest grzany od dawna, o Cuadrado i Ozilu donosi wiele źródeł zagranicznych.