Waldemar Milewicz nie zyje...
- Dionizos
- Juventino
Nie twierdze, że na swiecie panuje milosc i pokoj, to chyba oczywiste. Ale jak juz wiele razy wspominalem, jestem katolikiem i jakakolwiek wojna przeczy mojej religii. Nawet, jezeli gotuje sie we mnie, mam ochote pozabijac wszystkich dookola, to staram sie powstrzymacChris pisze: W jakim Ty świecie żyjesz?? Pokój i miłość?? To tylko utopia naiwnych hipisów, tych jako to się teraz mówi alterglobalistów( w większości to młodzi komuniści) itp. Takiego stanu rzeczy nigdy na świecie nie było i nie będzie.

A ja chcialbym wyrazic szacunek dla Twoich odmiennych i pogladow i zapewnic o dobrych intencjach oraz o mojej modlitwie za Ciebie i Twoja rodzine. Howgh!Jednocześnie chciałbym wyrazić szacunek dla Twych odmiennych poglądów i zachęcić Cię do jakiejś konsrtuktcyznej polemiki, a nie skupianiu się na dogryzaniu mi.
- swiergot
- Juventino
Stać mnie, ale w tym wypadku błędu nie popełniłem. To jest moje zdanie i nie możesz powiedzieć, że ja nie mam racji, a Ty ją masz. Proszę, nie porównuj moich słów do słów Hitlera. Żydzi i Cygani nie terroryzowali całego świata, nie mordowali dziesiątek tysięcy ludzi. Gdyby za wczasu zrobić porządki w Iraku i Afganistanie, nie byłoby tylu ofiar teraz. Może i zginęliby niewinni ludzie, na pewno jednak byłoby ich nieporównywalnie mniej niż tych ginących z rąk terrorystów. Życie jest brutalne. Takie poświęcenia to rzecz normalna od wielu wieków. Istnieje coś takiego jak wyższe dobro. A tak, wciąż ginąć będą niewinni ludzie, być może już niedługo i w Polsce, i tak będzie się działo dopóki nie wyplewi się tych chwastów, nawet jeżeli przy okazji trzeba będzie wyrwać jakieś normalne niewinne rośliny.white_wolv pisze:Dobra przyznaje ze przesadzilem piszac ze wiedzial bo prawda jest taka ze "tylko wielce prawdopodobne jest ze wiedzial",co do wartosci WTC i ropy spreczalbym sie ale spoko...nie o to mi chodzilo..najgorsze w Twoim poscie jest zdanie "Już dawno powinni zmieść z powierzchni ziemii Irak, Afganistan i tym podobne kraje."Tego typu zdania i poglady sa niczym zywcem wyjete z pewnej ksiazki...tytul: "Mein Kampf" autor: Adolf Hitler..on tez uwazal ze Zydow Cyganow i wszystkie inne rasy niz nordycka nalezy,ze Cie zacytuje "zmiesc z powierzchni ziemi"...i to Ty powinienes sie zastanowic nad tym co wygadujesz..ja umialem przyznac sie do bledu jestem bardzo ciekaw czy Pana moderatora Swiergota rowniez na to stac..swiergot pisze:Chłopie, nie rozśmieszaj mnie. Ty wiesz co by się teraz działo, gdyby Bush faktycznie wiedział o tym zamachu? Nie zdajesz sobie sprawy z tego co mówisz. Chyba naczytałeś się za dużo Faktu...white_wolv pisze:
Co ty gadasz za glupoty czlowieku?????!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Tak najlepiej zabic wszystkich Irakijczykow,Afganow,Japonczykow i Murzynow a potem jak bedzie malo to powiedziec "Polacy to terrorysci!" i za 200 lat USA bedzie siegalo Kaukazu..przeciez wiadomo ze Bush wiedzial o zamachu z 11.09.2001 na dlugo przed i nie puscil pary z ust zeby miec pretekst do ataku na Afganistan a pozniej Irak...

- white_wolv
- Juventino
Chris pisze:
Jednak Twoja opinia o tym, iż "konflikty można rozwiązać za pomocą sankcji gospodarczych", pokazuje, że nie masz rzetelnej wiedzy, a w swoich wypowiedizasch bardziej stawiasz na ideologię.
Sankcje gospodarcze to ulubione posunięcię polityków pokroju Schrodera czy Chiraqua. Spotkają się na kilku zjazdach, pogadają, nałożą sankcję i umywają ręce. W końcu to niby skutczne i humanitarne !!!
Spójrz jak się Husjan przejął! Aż sobei kilka nowych pałaców zbudował! A kto na tym ucierpiał?? Zwykli mieszkańcy, dzieci w szpitalach, którym nie mozna było z powodu sankcji kupić leków, itp.
Dyktatorzy mają totalnei w dupie te snakcje, a cieprią tylko ich narody. Na dodatk mają oni przed obywatelami gotowe wytłumaczenie:" Jest źle bo inni nałożyli na nas sankcje, to oni sprawiają, że żyjeice tak źle".
Dyktatorzy chętnie też zawłąszczają sobie około 90 % różnych środków z akcji humanitarnych,a ludize myślą, że pomagają chorym dzieciom...
No tak..rzeczywiscie masz racje niestety zazwyczaj tak jest ze sankcje kosza ubogich a Ci ktorym mialy zaszkodzic smieja sie z glupoty..jednak wierze ze istniala inna dorga do rozwiazania tego konfliktu..oczywiscie do tego trzeba by bylo checi z ibu stron..jednak USA od poczatku nie bylo zainteresowane jakimkolwiek dialogiem i te kity o broni biologicznej...
- white_wolv
- Juventino
swiergot pisze: Gdyby za wczasu zrobić porządki w Iraku i Afganistanie, nie byłoby tylu ofiar teraz. Może i zginęliby niewinni ludzie, na pewno jednak byłoby ich nieporównywalnie mniej niż tych ginących z rąk terrorystów. Życie jest brutalne. Takie poświęcenia to rzecz normalna od wielu wieków. Istnieje coś takiego jak wyższe dobro. A tak, wciąż ginąć będą niewinni ludzie, być może już niedługo i w Polsce, i tak będzie się działo dopóki nie wyplewi się tych chwastów, nawet jeżeli przy okazji trzeba będzie wyrwać jakieś normalne niewinne rośliny.
Rany Boskie....naprawde rece mi opadaja jak to czytam..."mniejsze zlo"?"Zycie jest brutalne"?zasada : "cel uswieca srodki"????Swiergot nie znam Cie i nie probuje oceniac...ale naprawde czlowieku ja rozumiem ze jestes wsciekly na terrorystow itd. ale Twoje poglady sa naprawde straszne...wizja Twojego swiata mnie po prostu przeraza....to co mam strzelac do kazdego Araba ktorego zobacze????Bo jest 30% szans ze to akurat bedzie terrorysta?Bo trzeba niszczyc zlo nawet jesli " przy okazji trzeba będzie wyrwać jakieś normalne niewinne roślin"?Co to jest????Zasada odpowiedzialnosci zbiorowej???????No to ja posune sie dalej:Hitler byl Niemcem zabijmy wszystkich Niemcow!Zabijmy wszystkich Rosjan bo moze sie zdarzyc ze znowu jakis Stalin sie narodzi..i tak zabijajmy wszystkich zlych przy okazji zabijajac tych niewinnch...tylko ciekawe kto na koncu zostanie??
(Sorry ze wyslalem 2 posty pod rzad ale Swiergot odpowiedzial w czasie gdy akurat pisalem opd.na poprzedni)
- swiergot
- Juventino
Przesadzasz. Nie rób ze mnie nie wiadomo jakiego brutala. To że powiedziałem "zmieść z powierzchni ziemii", nie oznacza że miałem na myśli bombę atomową. No ale to nie pierwszy raz, kiedy ktoś tutaj nie potrafi czytać ze zrozumieniem.white_wolv pisze:swiergot pisze: Gdyby za wczasu zrobić porządki w Iraku i Afganistanie, nie byłoby tylu ofiar teraz. Może i zginęliby niewinni ludzie, na pewno jednak byłoby ich nieporównywalnie mniej niż tych ginących z rąk terrorystów. Życie jest brutalne. Takie poświęcenia to rzecz normalna od wielu wieków. Istnieje coś takiego jak wyższe dobro. A tak, wciąż ginąć będą niewinni ludzie, być może już niedługo i w Polsce, i tak będzie się działo dopóki nie wyplewi się tych chwastów, nawet jeżeli przy okazji trzeba będzie wyrwać jakieś normalne niewinne rośliny.
Rany Boskie....naprawde rece mi opadaja jak to czytam..."mniejsze zlo"?"Zycie jest brutalne"?zasada : "cel uswieca srodki"????Swiergot nie znam Cie i nie probuje oceniac...ale naprawde czlowieku ja rozumiem ze jestes wsciekly na terrorystow itd. ale Twoje poglady sa naprawde straszne...wizja Twojego swiata mnie po prostu przeraza....to co mam strzelac do kazdego Araba ktorego zobacze????Bo jest 30% szans ze to akurat bedzie terrorysta?Bo trzeba niszczyc zlo nawet jesli " przy okazji trzeba będzie wyrwać jakieś normalne niewinne roślin"?Co to jest????Zasada odpowiedzialnosci zbiorowej???????No to ja posune sie dalej:Hitler byl Niemcem zabijmy wszystkich Niemcow!Zabijmy wszystkich Rosjan bo moze sie zdarzyc ze znowu jakis Stalin sie narodzi..i tak zabijajmy wszystkich zlych przy okazji zabijajac tych niewinnch...tylko ciekawe kto na koncu zostanie??

- white_wolv
- Juventino
A co miales na mysli bo chetnie sie dowiem...?Wszystko jedno czy bomba atomowa czy inna forma..mowiac "zmiesc z powierzchni ziemi" miales na mysli likwidacje tych narodow...no bo jesli sie myle to mnie uswiadom...swiergot pisze: Przesadzasz. Nie rób ze mnie nie wiadomo jakiego brutala. To że powiedziałem "zmieść z powierzchni ziemii", nie oznacza że miałem na myśli bombę atomową. No ale to nie pierwszy raz, kiedy ktoś tutaj nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
- swiergot
- Juventino
Bynajmniej nie miałem na myśli strzelania do każdego Araba jakiego się spotka. Chodziło mi tylko o nie cackanie się z terrorystami. Oni nie przestrzegają żadnych zasad, dlatego są tacy "skuteczni". I o to chodzi - kiedy trzeba, też nie przestrzegać zasad. Zauważ, że powiedziałem "kiedy trzeba". Żebyś mi nie wmawiał, że mówię o bombie atomowej.white_wolv pisze:A co miales na mysli bo chetnie sie dowiem...?Wszystko jedno czy bomba atomowa czy inna forma..mowiac "zmiesc z powierzchni ziemi" miales na mysli likwidacje tych narodow...no bo jesli sie myle to mnie uswiadom...swiergot pisze: Przesadzasz. Nie rób ze mnie nie wiadomo jakiego brutala. To że powiedziałem "zmieść z powierzchni ziemii", nie oznacza że miałem na myśli bombę atomową. No ale to nie pierwszy raz, kiedy ktoś tutaj nie potrafi czytać ze zrozumieniem.

- Batigol
- Juventino
Czemu jest tyle sprzeczek w tym temacie
:? To prawda, ze wojna niepotrzebnie wybuchla. Jednak teraz juz nic tego nie zmieni. Amerykanie powinni utrzymywac tam porzadek i nic wiecej. Od czasu do czasu zastrzelic jakiegos psychola tewrroryste i luzik
. Teraz niestety sytuacja sie troche skomplikowala, wiec trzeba uzyc bardziej "przekonujacych" metod. Uwazam, ze do Iraku powinno pojechac 2x wiecej zolnierzy, aby stlumili to powstanie, ktore teraz trwa. W kazdym razie nie nalezy opuszczac teraz tych "biednych" Arabow, bo oni sami sobie nie poradza. Od razu kraj ten stalby sie rajem dla terrorystow.
Ostatnio rozwalil mnie news na Onecie: "Belka mowi o wycofaniu polskich zolnierzy z Iraku", czy cos w tym stylu. To wedlug mnie bylby czysty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Polska nadal powinna uczestniczyc w tej "wojnie" i dokopac tym psycholom, ktorzy nie chca "wlasnego, suwerennego panstwa".
Napewno wiekszosc ludzi w Iraku chce juz zyc spokojnie, jednak nie maja do tego okazji. Najlatwiejszym sposobem wiec wydaje sie zwrocenie przeciwko najezdzcom, za korych niestety uwaza sie Amerykanow, co mnie lekko irytuje :?
Chcialbym, aby ta wojna sie juz skonczyla, bo tylko nerwy sobie psuje :? Wkurzaja mnie informacje o psycholach "broniacych wlasnego kraju", zabijajacych z czystym sumieniem zolnierzy koalicji. Najlepiej by bylo, gdyby wszystkie wojska wycofaly sie 30 czerwca, jednak nie wydaje sie to zbyt prawdopodobne. Nie mozna zostawic Irakijczykow samych, bo rozniosa wlasne panstwo :?

Ostatnio rozwalil mnie news na Onecie: "Belka mowi o wycofaniu polskich zolnierzy z Iraku", czy cos w tym stylu. To wedlug mnie bylby czysty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Polska nadal powinna uczestniczyc w tej "wojnie" i dokopac tym psycholom, ktorzy nie chca "wlasnego, suwerennego panstwa".
Napewno wiekszosc ludzi w Iraku chce juz zyc spokojnie, jednak nie maja do tego okazji. Najlatwiejszym sposobem wiec wydaje sie zwrocenie przeciwko najezdzcom, za korych niestety uwaza sie Amerykanow, co mnie lekko irytuje :?
Chcialbym, aby ta wojna sie juz skonczyla, bo tylko nerwy sobie psuje :? Wkurzaja mnie informacje o psycholach "broniacych wlasnego kraju", zabijajacych z czystym sumieniem zolnierzy koalicji. Najlepiej by bylo, gdyby wszystkie wojska wycofaly sie 30 czerwca, jednak nie wydaje sie to zbyt prawdopodobne. Nie mozna zostawic Irakijczykow samych, bo rozniosa wlasne panstwo :?
- Mosiu
- Juventino
Jechałem właśnie do domu z wycieczki szkolnej i gdy usłyszałem że Waldemar Milewicz nie żyje staneły mi przed oczami wszystkie wydania Wiadomości w których zdawał relacje z najniebezpieczniejszych miejsc na świecie.Był bardzo odważnym człowiekiem i to straszne że odszedł tak szybko. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie....
...Tu sei la squadra del cuore , sempre in campo undici eroi , vinci I'mpossibile e vai , ti seguiremo anche noi , metti un'altra stella sul petto...
- nookie
- Juventino
Slyszalem o tym... :? tylko nie wiem czy te zdjecia oni juz pokazali czy dopiero maja to zrobic w poniedzilek...w kazdym razie to oni w tej wojnie i tym co sie stalo sa chyba najgorsi....jesli to zrobia to naklad im spadnie dosc tragicznie...i dobrze... :xJohnny777 pisze:a Super Express się popisał....ale to na ich poziomie było.... :evil:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- nookie
- Juventino
dorwali sie do zdjec zastrzelonego Milewicza i chca je opublikowac albo juz to zrobili.....wszystkie stacje telewizyjne i kilka radiowych( chyba radio ZET i Trojka) napisaly podanie lub petycje do SE zeby tego nie robili...cos takiego..ale ich bezczelnosc przechodzi wszelkie granice :x :xVirus[Mauro] pisze:Można wiedzieć czym sie popisał bo nic nie słyszałemJohnny777 pisze: ....a Super Express się popisał....ale to na ich poziomie było.... :evil:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Już to zrobili .....
:evil: nie powinno tak byc idiotyzm ze strony SE
według mnie postępują nie właściwie już napotkało sie to ze sprzeciwem wielu ludzi .... ['] ['] [']

według mnie postępują nie właściwie już napotkało sie to ze sprzeciwem wielu ludzi .... ['] ['] [']
Dawniej Virus[Mauro].