Euro 2020
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
No i mamy grupy, choć jeszcze niepełne.
Grupa A:
Włochy, Szwajcaria, Walia, Turcja
Grupa B:
Dania, Finlandia, Belgia, Rosja
Grupa C:
Holandia, Ukraina, Austria, zwycięzca ścieżka A/D
Grupa D:
Anglia, Chorwacja, Czechy, zwycięzca ścieżka C
Grupa E:
Hiszpania, Szwecja, POLSKA, zwycięzca ścieżka B
Grupa F:
Portugalia, Francja, Niemcy, zwycięzca ścieżka A/D
Grupa A:
Włochy, Szwajcaria, Walia, Turcja
Grupa B:
Dania, Finlandia, Belgia, Rosja
Grupa C:
Holandia, Ukraina, Austria, zwycięzca ścieżka A/D
Grupa D:
Anglia, Chorwacja, Czechy, zwycięzca ścieżka C
Grupa E:
Hiszpania, Szwecja, POLSKA, zwycięzca ścieżka B
Grupa F:
Portugalia, Francja, Niemcy, zwycięzca ścieżka A/D
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
W ogóle nie kumam zasad tego "losowania", które jest bez sensu skoro rywale poszczególnych reprezentacji byli znani przed losowaniem lub przed poznaniem zawartości kulki. Nasz reprezentacja standardowo mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor.
To kretyńskie "losowanie" spowodowało, że w jednej grupie mamy trzech z pięciu faworytów do złota - Niemcy, Francję oraz Portugalię, która jest grupą prawdziwie hardcorową.
Do tego jakieś zwycięskie ścieżki...
To kretyńskie "losowanie" spowodowało, że w jednej grupie mamy trzech z pięciu faworytów do złota - Niemcy, Francję oraz Portugalię, która jest grupą prawdziwie hardcorową.
Do tego jakieś zwycięskie ścieżki...
- Marat87
- Juventino
No było to porypane, bo "gospodarz" turnieju był automatycznie przypisywany do grupy ze swoim miastem + Ukraina nie mogła grać z Rosją.
Polska gra słabiutko, Euro zawdzięcza w dużej mierze słabej grupie, ale tez nie ma co ich spisywać na brak awansu, bo tu nawet z 3 miejsca można wyjść.
Ciekawa grupa Włochów. Turcja ma całkiem obiecujące pokolenie, Szwajcaria która potrafi zagrać widowiskowo i walczaki z Walii.
Polska gra słabiutko, Euro zawdzięcza w dużej mierze słabej grupie, ale tez nie ma co ich spisywać na brak awansu, bo tu nawet z 3 miejsca można wyjść.
Ciekawa grupa Włochów. Turcja ma całkiem obiecujące pokolenie, Szwajcaria która potrafi zagrać widowiskowo i walczaki z Walii.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 137 razy
Szczerze powiedziawszy sporo obiecuję sobie po Italii bo grupa stworzona przez Manciniego już wygląda na drużynę a nie zlepek emerytów grających za nazwisko jak za Ventury. Głodna sukcesu Italia może namieszać.
- miknou
- Juventino
Włosi jeśli nadal będą tworzyć taki kolektyw to nie powinni mieć większych problemów z wyjściem z grupy.
Polska może powalczyć o awans, ale równie dobrze może dostać sromotny oklep. Sporo będzie zależeć od pierwszego meczu z Hiszpanami. Remis jest w zasięgu nogi.
Już przed rozpoczęciem można z punktu widzenia kibica piłki nożnej żałować, że w fazie grupowej odpadnie ktoś z trójki Francja, Portugalia, Niemcy.
Polska może powalczyć o awans, ale równie dobrze może dostać sromotny oklep. Sporo będzie zależeć od pierwszego meczu z Hiszpanami. Remis jest w zasięgu nogi.
Już przed rozpoczęciem można z punktu widzenia kibica piłki nożnej żałować, że w fazie grupowej odpadnie ktoś z trójki Francja, Portugalia, Niemcy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@miknou Z tego co mówili na losowaniu, to wychodzą też 4 najlepsze drużyny z 3 miejsc, więc może się załapią.
Jak dołożyli nas do grupy z Hiszpanią, to byłem pewny, że dostaniemy też właśnie Portugalię; skończyło się na Szwedach. Nie wiem jak będzie wyglądał terminarz, ale grupy B i C spokojnie można pominąć.
Jak dołożyli nas do grupy z Hiszpanią, to byłem pewny, że dostaniemy też właśnie Portugalię; skończyło się na Szwedach. Nie wiem jak będzie wyglądał terminarz, ale grupy B i C spokojnie można pominąć.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Zorganizujmy mecze w 12 miastach mówili, latajmy po całej Europie mówili... a tu cyk koronawirus. Może być gruba klapa, za to wskaźnik oglądalności w TV pobije wszystkie rekordy.
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- miknou
- Juventino
I bardzo dobrze (tzn, nie żeby cieszył się z wirusa ), może dzięki temu wybiją sobie z głowy ten poroniony pomysł. Chociaż patrząc na to co się dzieje w piłce klubowej nie zdziwiłbym się gdyby ME chcieli zrobić u Arabów lub Chińczyków
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Tak właśnie rozpada się LM i powstaje SuperLiga.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Bartosz Karawańczyk
- Juventino
Wie ktoś może jak ten przekombinowany turniej będzie się ostatecznie nazywał? Euro 2020 czy 2021? Logo się nie zmieni? O ile dojdzie w ogóle do skutku to wszystko.
- Aleexxx
- Juventino
Morata cup 2021Bartosz Karawańczyk pisze: ↑22 listopada 2020, 01:17 Wie ktoś może jak ten przekombinowany turniej będzie się ostatecznie nazywał? Euro 2020 czy 2021? Logo się nie zmieni? O ile dojdzie w ogóle do skutku to wszystko.
Taki glupi, niesmieszny zarcik.
A tak na powaznie, zachowuje swoja pierwotna nazwe:
https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/news ... URO%202020.
(Tak swoja droga pierwszy news z oficjalnej strony uefa).
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ciężko skorzystać z Internetu?Bartosz Karawańczyk pisze: ↑22 listopada 2020, 01:17 Wie ktoś może jak ten przekombinowany turniej będzie się ostatecznie nazywał? Euro 2020 czy 2021? Logo się nie zmieni? O ile dojdzie w ogóle do skutku to wszystko.
"UEFA has confirmed that next summer's final tournament will still be known as UEFA EURO 2020, to honour the event's original vision."
Swoją drogą, ciekawie z tego problemu wybrnęli organizatorzy Igrzysk Olimpijskich Tokyo 2020ne
- Bartosz Karawańczyk
- Juventino
@up
Wiem, wiem, wiem... Chciałem tylko odkopać kilka tematów, sprowokować do dyskusji rzeszę ludzi i rozruszać martwe forum.
Wiem, wiem, wiem... Chciałem tylko odkopać kilka tematów, sprowokować do dyskusji rzeszę ludzi i rozruszać martwe forum.
- Marat87
- Juventino
No to "wuja" zwolniony za pięć dwunasta przed Euro i eliminacjami. Trudno powiedzieć że to dobra decyzja, bo już samo zatrudnienie tego amatora było katastrofalnym błędem. Styl kadry fatalny, nie przekonywała mnie ona nawet w tych zwycięskich meczach. Można na obronę Brzęczka powiedzieć, że ostatecznie dokonał całkiem dobrej selekcji kilku młodych zawodników, ale z prawda jest taka, że zrobiły to za niego zagraniczne kluby kupując oraz wprowadzając tych piłkarzy do swoich składów.
Także Boniek co najwyżej naprawił swój błąd. Ryzyko w sumie małe, bo z Jerzym Górskim to i tak mogli przewalić.
Mnie dziś do głowy przyszła taka trochę "płaskoziemska" teoria na temat potencjalnego następcy. Patrzcie na to z przymrużeniem oka, bo sam w to nie wierzę
Boniek zwlekał tak długo, bo dogadywał wielkie nazwisko za dużą kasę ( może też chodziło o dodatkowy sponsoring od jakiegoś Orlenu czy innego Lotosu ), które to poprowadzi kadrę tylko do końca Euro, tak by przyszły prezes miał czystą kartę i mógł zatrudnić swojego kandydata ( a bardzo prawdopodobne jest, że nowym prezesem będzie obecny wice, czyli Koźmiński - dlatego rudy nie chciał mu zostawiać trupów w szafie ).
A tym trenerem będzie nie kto inny jak znany i kochany... Max Allegri Wiadomo, że w dzisiejszych czasach większość selekcjonerów to ludzie którzy wielkiej kariery w klubowej piłce już nie zrobią, ale kilkumiesięczna przygoda z jasno określonym końcem, pewno nie jednego by skusiła. Ryzyko w sumie małe, bo w razie porażki można zgonić na brak czasu, a w razie sukcesu można się przypomnieć prezesom klubów. Ależ to by była historia Co prawda dostrzegam pewną lukę w tej teoryjce, bo wybory na nowego prezesa 18 sierpnia, więc do wrześniowych meczów byłoby bardzo mało czasu na zakontraktowanie kogoś, ale to szczegół ( a że konkretny... ).
A już tak całkiem na poważnie, wracając ze stratosfery, to nowym selekcjonerem będzie raczej Włoch, bądź ktoś wychowany trenersko we Włoszech.
Media lubią spekulować o Giampaolo, ale byłby to totalny idiotyzm, bo gość nie potrafił wprowadzić swoich dziwnym pomysłów nawet w momencie gdy mógł przepracować sezon przygotowawczy z Milanem, czy teraz przez kilkadziesiąt meczy w Torino, a miałby to robić na króciutkich zgrupowaniach?
Dzisiaj dosyć wysoko stały też szanse Massimo Carrery - całkiem ciekawa kandydatura.
Także Boniek co najwyżej naprawił swój błąd. Ryzyko w sumie małe, bo z Jerzym Górskim to i tak mogli przewalić.
Mnie dziś do głowy przyszła taka trochę "płaskoziemska" teoria na temat potencjalnego następcy. Patrzcie na to z przymrużeniem oka, bo sam w to nie wierzę
Boniek zwlekał tak długo, bo dogadywał wielkie nazwisko za dużą kasę ( może też chodziło o dodatkowy sponsoring od jakiegoś Orlenu czy innego Lotosu ), które to poprowadzi kadrę tylko do końca Euro, tak by przyszły prezes miał czystą kartę i mógł zatrudnić swojego kandydata ( a bardzo prawdopodobne jest, że nowym prezesem będzie obecny wice, czyli Koźmiński - dlatego rudy nie chciał mu zostawiać trupów w szafie ).
A tym trenerem będzie nie kto inny jak znany i kochany... Max Allegri Wiadomo, że w dzisiejszych czasach większość selekcjonerów to ludzie którzy wielkiej kariery w klubowej piłce już nie zrobią, ale kilkumiesięczna przygoda z jasno określonym końcem, pewno nie jednego by skusiła. Ryzyko w sumie małe, bo w razie porażki można zgonić na brak czasu, a w razie sukcesu można się przypomnieć prezesom klubów. Ależ to by była historia Co prawda dostrzegam pewną lukę w tej teoryjce, bo wybory na nowego prezesa 18 sierpnia, więc do wrześniowych meczów byłoby bardzo mało czasu na zakontraktowanie kogoś, ale to szczegół ( a że konkretny... ).
A już tak całkiem na poważnie, wracając ze stratosfery, to nowym selekcjonerem będzie raczej Włoch, bądź ktoś wychowany trenersko we Włoszech.
Media lubią spekulować o Giampaolo, ale byłby to totalny idiotyzm, bo gość nie potrafił wprowadzić swoich dziwnym pomysłów nawet w momencie gdy mógł przepracować sezon przygotowawczy z Milanem, czy teraz przez kilkadziesiąt meczy w Torino, a miałby to robić na króciutkich zgrupowaniach?
Dzisiaj dosyć wysoko stały też szanse Massimo Carrery - całkiem ciekawa kandydatura.