Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
12 netto, to brutto praktycznie tyle co Dybala.YaSq pisze:20 mln netto :shock: Nawet 'janusze' biznesu wiedzą czym kończą się takie dysproporcje w zarobkach. Ciekawe jak poczuję się Chiellini zarabiając bagatela 5x mniejsze pieniądze. Za to mając jakieś 10x większe osiągnięcia. Jeszcze ta informacja, chciał iść do Barcy, ale nie spełnili jego żądań. Mam nadzieje, że to wszystko jakaś głupia plotka.
To tak dużo?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wieczorek00
- Juventino
Coś ci się pomyliło brutto z netto.Adrian27th pisze:12 netto, to brutto praktycznie tyle co Dybala.YaSq pisze:20 mln netto :shock: Nawet 'janusze' biznesu wiedzą czym kończą się takie dysproporcje w zarobkach. Ciekawe jak poczuję się Chiellini zarabiając bagatela 5x mniejsze pieniądze. Za to mając jakieś 10x większe osiągnięcia. Jeszcze ta informacja, chciał iść do Barcy, ale nie spełnili jego żądań. Mam nadzieje, że to wszystko jakaś głupia plotka.
To tak dużo?
Dybala ma 7 mln netto a De Ligt ma dostać 12 to jest chore
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Twoje pieniądze? Dybala ma 25 lat. Dalej młody talent czy może miał świadczyć o sile zespołu? Dybala na chwilę obecna jest przeciętny i nic więcej. Natomiast DE Ligt ma szanse zostać wybitnym obrońcom. Takie są fakty.wieczorek00 pisze:Coś ci się pomyliło brutto z netto.Adrian27th pisze:12 netto, to brutto praktycznie tyle co Dybala.YaSq pisze:20 mln netto :shock: Nawet 'janusze' biznesu wiedzą czym kończą się takie dysproporcje w zarobkach. Ciekawe jak poczuję się Chiellini zarabiając bagatela 5x mniejsze pieniądze. Za to mając jakieś 10x większe osiągnięcia. Jeszcze ta informacja, chciał iść do Barcy, ale nie spełnili jego żądań. Mam nadzieje, że to wszystko jakaś głupia plotka.
To tak dużo?
- wieczorek00
- Juventino
towalski pisze:Twoje pieniądze? Dybala ma 25 lat. Dalej młody talent czy może miał świadczyć o sile zespołu? Dybala na chwilę obecna jest przeciętny i nic więcej. Natomiast DE Ligt ma szanse zostać wybitnym obrońcom. Takie są fakty.wieczorek00 pisze:Coś ci się pomyliło brutto z netto.Adrian27th pisze:
12 netto, to brutto praktycznie tyle co Dybala.
To tak dużo?
Jak sam napisałeś ma szansę... I za to ma dostać 20 mln? I nie chodzi mi o samą kasę tylko jaki to komin płacowy za sobą pociągnie i jak zareaguje szatnia bo okaże się że doświadczeni zawodnicy, zasłużeni i mający jednak za sobą trochę więcej niż jeden dobry sezon zarabiają kilkukrotnie mniej.
Choć wiadomo wielkie ryzyko to i możliwość wielkiego zysku więc pozostaje wierzyć, że wyjdziemy na tym transferze dobrze.
- San Holo
- Madridista
Wiem - nie moje pieniądze - ale jeśli De Ligt ma dostać 20 mln euro netto, to to jest naprawdę gruba przasada jak na 19-latka. Ramos dostaje 12 mln euro - gdzie Ramos a gdzie De Ligt, co tu dużo mówić...
1902 Para Siempre

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Póki co to tylko wymysły prasy, a jak dobrze wiemy, Juve robi przemyślane interesy. Nigdy nie przepłacają, robią wszystko rozważnie. Może De Ligt dostać duży kontrakt, bo jest na hiper fali wznoszącej. Ale póki co, nawet nie wiemy, czy to nie gra Mino na podbicie stawki Paryżanom.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Gdyby chodziło o Mbappe to kwota 20 mln nikogo by nie dziwiła, a De Ligt to Mbappe obrony. Czyli zawodnik młody, perspektywiczny a przy tym z ogromnymi umiejętnościami i z dużym doświadczeniem mimo młodego wieku.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Wszystkie info z tuz.com jakie widzialem to mówiły o kwocie netto.fivapoPL pisze:A gdzie pisze że 20 mln netto ( w Włoszech podają kwoty brutto}Poprostu pisze:De Ligt ma dostać 20 mln netto nie 12.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Moim zdaniem raczej chodzi o kwotę 20 mln € brutto, czyli według nowego prawa podatkowego we Włoszech dotyczącego piłkarzy przychodzących z zagranicznych lig około 15,7 mln € netto. To i tak olbrzymia pensja jak na 20 letniego obrońcę dopiero aspirującego do ścisłego topu, ale niestety takich doczekaliśmy czasów.San Holo pisze:Wiem - nie moje pieniądze - ale jeśli De Ligt ma dostać 20 mln euro netto, to to jest naprawdę gruba przasada jak na 19-latka. Ramos dostaje 12 mln euro - gdzie Ramos a gdzie De Ligt, co tu dużo mówić...
@19
Tylko, że napastnicy zawsze najwięcej kosztowali i mieli najlepsze zarobki jeśli prześledzić historię, a teraz pensja De Ligta trochę przewróciłaby ten stan rzeczy. Po drugie, to jak już wcześniej wspomnieli koledzy inni zawodnicy wiedząc ile dostaje mający 20 lat Holender też zgłoszą się po podwyżki, a jeśli ich nie otrzymają, to zaczną pojawiać się zgrzyty i konflikty w szatni (i tylko nie porównuj mi CR7 do De Ligta, bo Ronaldo pracował na swoją pozycję boiskową i marketingową praktycznie 15 lat).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- 19
- Juventino
Nie miejmy naszych włodarzy za idiotów, skoro zdecydowali się na taką ofertę to mają sytuację wybadaną.dimebag11 pisze:Moim zdaniem raczej chodzi o kwotę 20 mln € brutto, czyli według nowego prawa podatkowego we Włoszech dotyczącego piłkarzy przychodzących z zagranicznych lig około 15,7 mln € netto. To i tak olbrzymia pensja jak na 20 letniego obrońcę dopiero aspirującego do ścisłego topu, ale niestety takich doczekaliśmy czasów.San Holo pisze:Wiem - nie moje pieniądze - ale jeśli De Ligt ma dostać 20 mln euro netto, to to jest naprawdę gruba przasada jak na 19-latka. Ramos dostaje 12 mln euro - gdzie Ramos a gdzie De Ligt, co tu dużo mówić...
@19
Tylko, że napastnicy zawsze najwięcej kosztowali i mieli najlepsze zarobki jeśli prześledzić historię, a teraz pensja De Ligta trochę przewróciłaby ten stan rzeczy. Po drugie, to jak już wcześniej wspomnieli koledzy inni zawodnicy wiedząc ile dostaje mający 20
lat Holender też zgłoszą się po podwyżki, a jeśli ich nie otrzymają, to zaczną pojawiać się zgrzyty i konflikty w szatni (i tylko nie porównuj mi CR7 do De Ligta, bo Ronaldo pracował na swoją pozycję boiskową i marketingową praktycznie 15 lat).
- prezes3c
- Juventino
Dokładnie miałem to samo napisać. Zarząd to nie idioci a życie to nie FM.19 pisze:Nie miejmy naszych włodarzy za idiotów, skoro zdecydowali się na taką ofertę to mają sytuację wybadaną.dimebag11 pisze:Moim zdaniem raczej chodzi o kwotę 20 mln € brutto, czyli według nowego prawa podatkowego we Włoszech dotyczącego piłkarzy przychodzących z zagranicznych lig około 15,7 mln € netto. To i tak olbrzymia pensja jak na 20 letniego obrońcę dopiero aspirującego do ścisłego topu, ale niestety takich doczekaliśmy czasów.San Holo pisze:Wiem - nie moje pieniądze - ale jeśli De Ligt ma dostać 20 mln euro netto, to to jest naprawdę gruba przasada jak na 19-latka. Ramos dostaje 12 mln euro - gdzie Ramos a gdzie De Ligt, co tu dużo mówić...
@19
Tylko, że napastnicy zawsze najwięcej kosztowali i mieli najlepsze zarobki jeśli prześledzić historię, a teraz pensja De Ligta trochę przewróciłaby ten stan rzeczy. Po drugie, to jak już wcześniej wspomnieli koledzy inni zawodnicy wiedząc ile dostaje mający 20
lat Holender też zgłoszą się po podwyżki, a jeśli ich nie otrzymają, to zaczną pojawiać się zgrzyty i konflikty w szatni (i tylko nie porównuj mi CR7 do De Ligta, bo Ronaldo pracował na swoją pozycję boiskową i marketingową praktycznie 15 lat).
Może o to chodzi w tych tajemnych rozmowach Sarriego i zarządu z piłkarzami?
"Słuchajcie, damy młodemu 15 miljonów na rok ale wygramy z nim LM i dostaniecie premie jak stąd do Neapolu"
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
No niestety jak jara mnie ten ewentualny transfer, tak ta ewentualna pensja to kubeł zimnej wody, sami pchamy się w kłopoty finansowe, czy to z ffp czy w konflikty z innymi graczami, którzy nie zaakceptują takiej rozbieżności finansowej. Jeśli ze startu zaczniemy od 20 mln, to co będzie za rok, dwa, trzy, przy ewentualnym przedłużaniu umowy :co?:

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- 19
- Juventino
Chcemy być największym klubem w Europie, więc musimy skupiać się na najlepszych zawodnikach, a oni kosztują. Na tą wielkość składa się również marka klubu. Ronaldo bardzo pomógł we wzroście marki, ale są osoby które uważają że transfer do Juve to kaprys Ronaldo, transfer najlepszego obrońcy młodego pokolenia oznacza koniec lekceważenia Juventusu.