Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- notquitemytempo
- Juventino
Dokładnie, nie wiem skąd się wzięła teza, że Guardiola lubi jakieś ekstremalnie ofensywne boki obrony. Przeciwnie, warto popatrzeć np. na grę Walkera w tym sezonie, który zazwyczaj zabezpieczał tyły i rzadko podłączał się z przodu. Powiedziałbym, że tych podłączeń bocznych obrońców było mniej, niż w innych klubach PL. City miało na tyle jakości i schematów z przodu, że nie potrzebowało atakować całą drużyną.
- San Holo
- Madridista
Isco to zawodnik, który pod Guardiolą mógłby grać kilka razy lepiej niż robi to w Realu, aż się boję pomyśleć na jaki mógłby wejść poziom.Mehehehe pisze:Z realnych opcji (pod katem finansowym), które przewijały się w kontekście Juve, to chyba sensu nabiera Isco.
Nowa '10', pasująca Guardioli.
1902 Para Siempre

- Gandalf8
- Juventino
Z tego, co pamiętam pisało się o tym, że nowa "10" sprzeda więcej koszulek niż stara (czyli Dybala) a nie, że więcej niż CR7.Wojtek pisze:I że niby Isco ma sprzedać więcej koszulek niż Ronaldo? No wayjedynie to może zrobić chyba Messi
A co do rozkminy Pogba czy SMS to... N'dombele. Będzie to najlepszy stosunek jakości do ceny. Ja nadal podtrzymuję, że SMS byłby znacznie przepłacony a jego jakość jest wątpliwa. Zaś Pogba byłby drogi (również w utrzymaniu), ale on potrafi grać na top poziomie, tylko musi mieć trenera, który go ogarnie.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
To truizm, ale odpowiem tak - wolę, żeby ktoś mądrze stał, niż głupio biegał. Pogba ma liczby, warunki fizyczne, przegląd pola, potrafi odebrać + ma świetne uderzenie z dystansu co bardzo by nam się przydało.Virgil pisze:Jak to w postawie sportowej ? Przecież Pogba w ostatnim sezonie nawet nie biegał. Akurat ja nie man nic do niego personalnie. Ale SMS dwa sezony temu grał dużo lepiej niż Pogba.
Po prostu wolę SMSa za np 70mln i pensja 3,5mln niż Pogbe za 100+ mln i pensja 10+
SMS natomiast dobre warunki fizyczne, również potrafi odebrać, ale pod względem techniki i strzału z dystansu nawet nie ma startu do Pogby. Dochodzi jeszcze kwestia ogólnej szybkości i motoryki na krótkim dystansie - powtórzę się po raz kolejny, bo pisałem to wielokrotnie, ale Pogba jest na swój sposób unikatem - jeśli chodzi o połączenie techniki, warunków fizycznych i motoryki.
Dla mnie to bez wątpienia TOP (dla mnie osobiście to TOP 3-5 na swojej pozycji, jestem fanem jego talentu) ale rozumiem też odmienne opinie, które słyszałem od znajomych kibiców Barcy czy Realu na jego temat

Opinie mają właśnie to do siebie, że są subiektywne. Konkretne liczby z kolei oczywiście nie są wyznacznikiem wszystkiego, ale noszą w sobie jakieś znamiona obiektywizmu. Co do kosztów to uważam, że pomoc tak bardzo potrzebuje prawdziwego TOP-a, że wolałbym w tym miejscu wyłożyć konkretny hajs, a pozbyć się trochę bogactwa z ataku.
- Sorek21
- Juventino
Widziałem filmik na Youtube Juventus Pepa w 3-4-3 :San Holo pisze:Isco to zawodnik, który pod Guardiolą mógłby grać kilka razy lepiej niż robi to w Realu, aż się boję pomyśleć na jaki mógłby wejść poziom.Mehehehe pisze:Z realnych opcji (pod katem finansowym), które przewijały się w kontekście Juve, to chyba sensu nabiera Isco.
Nowa '10', pasująca Guardioli.
Szczęsny
Bonucci -Savić - Chiellini
.........Pjanic
Cancelo.......Ramsey
...........Isco
Costa-Icardi-Ronaldo
- notquitemytempo
- Juventino
ten z Atletico? :niewiem:Sorek21 pisze:Savić
- Virgil
- Juventino
a) przychodzi Ramseymrozzi pisze:O to mi chodzi. Jeśli naszym głównym wzmocnieniem formacji, która leży i kwiczy ma być SMS, kompletnie LM nie znający, to coś tu jest nie tak. To musi być ktoś, kto z miejsca złoży to do kupy.
Nie musi to nawet być Pogba, rozumiem koszty. Ktoś z obyciem w LM, kto w dodatku ogarnie presję, jaka niewątpliwie na niego spadnie. W przypadku SMSa nawet o poważnych wyzwaniach mówić nie można, o LM nie wspominając.
b) wszyscy chcą Ndombele który rozegrał w LM oszałamiającą liczbę 8 meczów, w tym oklep 5:1 od Barcy to doświadczeniem w grze o stawkę rzeczywiście bije SMS-a na głowę.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Rabiot: Negocjujemy z Juve
Ramsey i Rabiot za free?
W obliczu nowej ustawy możemy dac Francuzowi dobra kasę która nas aż tak nie zaboli.
Ramsey i Rabiot za free?
W obliczu nowej ustawy możemy dac Francuzowi dobra kasę która nas aż tak nie zaboli.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A co myślicie o tej wymianie Higuain - Manolas? To wygląda na dobry deal.
Musimy się pozbyć Higuaina, jego powrót to ryzyko. Duży kontrakt, szybka strata wartości, bliski koniec kontraktu.
Manolas+Demirel+Romero wypożyczenie.
To mogłoby uleczyć naszą obronę.
Szkoda tylko że nie można pozbyć się z obrony tego z największym kontraktem.
Patrząc też na to że poza wyprzedażą wypożyczonych zawodników kupujemy następnych:
- Romero
- Hamed Junior Traore
Wniosek jest jeden - będzie jakaś duża sprzedaż kogoś czołowego - Dybala,Costa,Cancelo. Inaczej nie da się sfinansować zakup zawodników na których patrzymy:
- Pogba, NDombele, Savic
- Icardi
- Chiesa
Musimy się pozbyć Higuaina, jego powrót to ryzyko. Duży kontrakt, szybka strata wartości, bliski koniec kontraktu.
Manolas+Demirel+Romero wypożyczenie.
To mogłoby uleczyć naszą obronę.
Szkoda tylko że nie można pozbyć się z obrony tego z największym kontraktem.
Patrząc też na to że poza wyprzedażą wypożyczonych zawodników kupujemy następnych:
- Romero
- Hamed Junior Traore
Wniosek jest jeden - będzie jakaś duża sprzedaż kogoś czołowego - Dybala,Costa,Cancelo. Inaczej nie da się sfinansować zakup zawodników na których patrzymy:
- Pogba, NDombele, Savic
- Icardi
- Chiesa
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Rabiotowi nie. Żaden z niego top, a Barcelona pokazała mu drzwi i teraz szuka sobie alternatyw i nagle jakie to Juve nie wspaniałe. Gość i jego mamusia żądają potężnej pensji, z tego co pamiętam coś ponad 10 mln.. 

- kawek
- Juventino
NIech sie goni, koles od stycznia wie ze nie bedzie juz grałw P$G a w kazdym wywiadzie mowi ze nie wie gdzie jeszcze zagra,gdyby był pozadany na rynku juz dawno siedzialby z kontraktem w reku a tak gra na kilka frontow bo zainteresowanie w stosunku do zadanej pensji marne w dodatku pojechał na wakacje z kim innym jak nie mamamrozzi pisze:Rabiotowi nie. Żaden z niego top, a Barcelona pokazała mu drzwi i teraz szuka sobie alternatyw i nagle jakie to Juve nie wspaniałe. Gość i jego mamusia żądają potężnej pensji, z tego co pamiętam coś ponad 10 mln..

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Frajerzy z interu myślą, że dobre relacje Marotty z Juve pozwolą im na wymianę Icar-Dybala. Po pierwsze nie ma dobrych relacji a po drugie to inter jest pod ścianą a Conte nie zabierze Icardiego na obóz . Pawełka pogonić za granicę za hajs, przeczekać inter i sami będą nam go wciskać w promocji. Nie wiem co oni w głowach mają.