Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zakłady na trenera wycofane, czyżby było już coś pewnego?
- Osgiliath
- Juventino
Czytam o tym Demiralu, co go praktycznie klepnęliśmy z Sass. Zaczynając od tego, że był pierwszy na słynnej liście Paraticiego, którą potem misternie składali, to kilka głosów chwali go za jego sposób gry i taktyczne zdolności. Z tego wynika, że za 15 mln możemy mieć całkiem ciekawego zawodnika. Biorąc pod uwagę, że klepnęlibyśmy jeszcze tego Romero, to zastanawiam się co z Ruganim. Imo, gdyby nie fakt, że jest Włochem, to najchętniej bym go sprzedał, albo poszedł w jakąś podmiankę za Romagnoliego. (+hajs od nas).
O ile jednak fajnie z tym Demiralem/Romero, to jednak brakuje mi wisienki w postaci topa do obrony. Na De Ligta imo straciłem nadzieję (mimo pozytywów względem osłabienia zainteresowania Barcy), ale już gracz Milanu/Manolas przynajmniej w części by takim graczem był.
O ile jednak fajnie z tym Demiralem/Romero, to jednak brakuje mi wisienki w postaci topa do obrony. Na De Ligta imo straciłem nadzieję (mimo pozytywów względem osłabienia zainteresowania Barcy), ale już gracz Milanu/Manolas przynajmniej w części by takim graczem był.
- Astarot
- Juventino
Demiral w miejsce Barzy i do tego Manolas w miejsce Bonusa to by było genialne posunięcie. Ale nie ma co liczyć, że ktoś weźmie Bonucciego przy jego obecnej formie i kontrakcieOsgiliath pisze:Czytam o tym Demiralu, co go praktycznie klepnęliśmy z Sass. Zaczynając od tego, że był pierwszy na słynnej liście Paraticiego, którą potem misternie składali, to kilka głosów chwali go za jego sposób gry i taktyczne zdolności. Z tego wynika, że za 15 mln możemy mieć całkiem ciekawego zawodnika. Biorąc pod uwagę, że klepnęlibyśmy jeszcze tego Romero, to zastanawiam się co z Ruganim. Imo, gdyby nie fakt, że jest Włochem, to najchętniej bym go sprzedał, albo poszedł w jakąś podmiankę za Romagnoliego. (+hajs od nas).

- Osgiliath
- Juventino
No niestety z Bonucem wygląda to tak, że pozostanie u nas do końca kontraktu, z racji tego, że sam nie będzie chciał się już ruszyć (tym bardziej za granicę), mając na uwadze, że i w formie średnio a i z takim kontraktem, to żaden klub go nie dźwignie.Astarot pisze:Demiral w miejsce Barzy i do tego Manolas w miejsce Bonusa to by było genialne posunięcie. Ale nie ma co liczyć, że ktoś weźmie Bonucciego przy jego obecnej formie i kontrakcieOsgiliath pisze:Czytam o tym Demiralu, co go praktycznie klepnęliśmy z Sass. Zaczynając od tego, że był pierwszy na słynnej liście Paraticiego, którą potem misternie składali, to kilka głosów chwali go za jego sposób gry i taktyczne zdolności. Z tego wynika, że za 15 mln możemy mieć całkiem ciekawego zawodnika. Biorąc pod uwagę, że klepnęlibyśmy jeszcze tego Romero, to zastanawiam się co z Ruganim. Imo, gdyby nie fakt, że jest Włochem, to najchętniej bym go sprzedał, albo poszedł w jakąś podmiankę za Romagnoliego. (+hajs od nas).
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Prędzej buki, niż media. W końcu tam gdzie wchodzi w grę kasa, informatorzy muszą być.mrozzi pisze:Media nic nie wiedzą, buki tym bardziej.unbelievable87 pisze:Zakłady na trenera wycofane, czyżby było już coś pewnego?
No i idąc tym tokiem rozumowania, to dlaczego mieliby zawiesić zakłady, skoro "nic nie wiadomo "? Przecież to dla nich pożywka tego typu zakłady....
Ciekawe czy Sarri zaryzykuje, wiedząc, że straci uznanie i szacunek Neapolityńczyków. Ciekawe czy Poch, rzeczywiście chce wrócić do Piemontu.
Ja podejrzewam, że wszystko jest już dograne, tylko bronią dostępu do informacji, niczym tworcy Gry o Tron, czy Avengersów.
- tomassi14
- Juventino
Jakoś Conte nie ma z tym problemu obejmując Interunbelievable87 pisze:Prędzej buki, niż media. W końcu tam gdzie wchodzi w grę kasa, informatorzy muszą być.mrozzi pisze:Media nic nie wiedzą, buki tym bardziej.unbelievable87 pisze:Zakłady na trenera wycofane, czyżby było już coś pewnego?
No i idąc tym tokiem rozumowania, to dlaczego mieliby zawiesić zakłady, skoro "nic nie wiadomo "? Przecież to dla nich pożywka tego typu zakłady....
Ciekawe czy Sarri zaryzykuje, wiedząc, że straci uznanie i szacunek Neapolityńczyków. Ciekawe czy Poch, rzeczywiście chce wrócić do Piemontu.
Ja podejrzewam, że wszystko jest już dograne, tylko bronią dostępu do informacji, niczym tworcy Gry o Tron, czy Avengersów.
- D-Rose
- Juventino
Conte to człowiek bez kregosłupa moralnego. Przeciez on pracował w Bari ktore niecierpli sie z Lecce. Nie przeszkadzala mu przeszłosc by walic w Juventus po jego spadku do Serie C.tomassi14 pisze:Jakoś Conte nie ma z tym problemu obejmując Interunbelievable87 pisze:Prędzej buki, niż media. W końcu tam gdzie wchodzi w grę kasa, informatorzy muszą być.mrozzi pisze:
Media nic nie wiedzą, buki tym bardziej.
Poczekaj az wygramy z nim po jakis kontrowersjach. Zobaczysz prawdziwa twarz tego człowieka.
PS. Sorry, ze w temacie o mercato.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Panowie, a Wy zmieniając pracę, odchodząc do konkurencji, też bawicie się w dylematy moralne?
To są profesjonaliści czyli ludzie pracujący w danej profesji za pieniądze, tak samo jak piłkarze. Tradycje, sympatie antypatie to tylko otoczka
.
To są profesjonaliści czyli ludzie pracujący w danej profesji za pieniądze, tak samo jak piłkarze. Tradycje, sympatie antypatie to tylko otoczka

- Shadow Marshall
- Juventino
Manolas by się przydał tak czy siak. Nawet jakbyśmy mieli kupić tych dwóch grajków - tego z Sassuolo i Romero. To ma sens bo - Barzagli odszedł, Caceres poleci na bank, a Chiellini nie grzeszy końskim zdrowiem. Poza tym sam pewnie skończy karierę niedługo. Szkoda bo to TOPowy obrońca i będzie go nam brakowało. Możliwe, że dla niektórych byłaby to zbyt radykalna zmiana, ale niestety - tak jak Bayern przespał zmiany ofensywne tak my te w obronie.
- sebatiaen
- Juventino
Jeżeli to prawda że Juve chce poświęcić Cancelo to szkoda:(
W obronie jest fatalny ale może by tak do rotacji z Berna na prawym skrzydle go zostawić?
Może trochę w ten sposób nasi mogli by pomyśleć?
lepszego ofensywnego skrzydłowego na prawo raczej nie znajdziemy za podobną cenę.
No chyba że sprzedajemy go i w jego miejsce Cuadrado? i bierzemy Savica do pomocy?
Jedno jest pewne, na prawej stronie obrony musi grać ktoś bardziej odpowiedzialny, za moment Leo będzie grał bez Kielona więc już nie będzie taki ,, pewny'' jak grając z nim więc ten prawy bok też przyda się trochę bardziej defensywny.
W obronie jest fatalny ale może by tak do rotacji z Berna na prawym skrzydle go zostawić?
Może trochę w ten sposób nasi mogli by pomyśleć?
lepszego ofensywnego skrzydłowego na prawo raczej nie znajdziemy za podobną cenę.
No chyba że sprzedajemy go i w jego miejsce Cuadrado? i bierzemy Savica do pomocy?
Jedno jest pewne, na prawej stronie obrony musi grać ktoś bardziej odpowiedzialny, za moment Leo będzie grał bez Kielona więc już nie będzie taki ,, pewny'' jak grając z nim więc ten prawy bok też przyda się trochę bardziej defensywny.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Shadow Marshall
W gruncie rzeczy, to Chiellini na chwilę obecną to nasz jedyny topowy stoper, bo Bonucci tak obniżył loty, że szkoda gadać, a nadzieja na to, że Rugani wreszcie osiągnie wyższy poziom jest coraz mniejsza. Manolas to powinien być nasz priorytet, a nie opcja rezerwowa, bo z tak niską klauzulą będzie łakomym kąskiem dla innych klubów, a jak przegapimy taką okazję i sfinansujemy Barcelonie De Ligta kupując od nich za dużą kwotę nie mającego jednego kolana Umtitiego, to się chyba pochlastam. Demiral i Romero, to ciekawe rozwiązanie, ale jako dodatek do Greka przy czym jeden z młodzianów musiałby z sezon pograć w obecnym klubie.
W gruncie rzeczy, to Chiellini na chwilę obecną to nasz jedyny topowy stoper, bo Bonucci tak obniżył loty, że szkoda gadać, a nadzieja na to, że Rugani wreszcie osiągnie wyższy poziom jest coraz mniejsza. Manolas to powinien być nasz priorytet, a nie opcja rezerwowa, bo z tak niską klauzulą będzie łakomym kąskiem dla innych klubów, a jak przegapimy taką okazję i sfinansujemy Barcelonie De Ligta kupując od nich za dużą kwotę nie mającego jednego kolana Umtitiego, to się chyba pochlastam. Demiral i Romero, to ciekawe rozwiązanie, ale jako dodatek do Greka przy czym jeden z młodzianów musiałby z sezon pograć w obecnym klubie.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czytając news o ewentualnym odejściu Cancelo mam odruch wymiotny. Ale nawet nie tyle jest on spowodowany wiadomościami o odejściu Portugalczyka, co jego potencjalnymi następcami.
Dobra, rozumiem, że może będzie trzeba łatać jakieś dziury w budżecie, ale naprawdę, chętniej pozbyłbym się kogoś z ataku niż Cancelo. Zastępstwo dla Costy czy Dybali będzie znaleźć chyba łatwiej (zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że w sumie i tak za bardzo nie było z nich pożytku w ostatnim sezonie), a Cancelo to jednak czołówka na pozycji, na której panuje raczej posucha.
Owszem, Portugalczyk popełnił trochę gaf w tyłach, ale wpadki zdarzają się również wiecznie śniętemu De Sciglio. Kandydaturę Cuadrado odbieram w kategoriach mało śmiesznego żartu bo on nie powinien mieć w tej drużynie prawa bytu nawet jako skrzydłowy napastnik czy wahadłowy, nie wspominając o obronie.
Ściągnięcie Picciniego to również byłby plaskacz. Przypomnę tylko, że gość został ściągnięty przez Valencię jako tanie zastępstwo dla Montoyi i nawet w ekipie Nietoperzy nie ma pewnego miejsca w jedenastce. Nie wiem też co zrobiło na naszych włodarzach takie wrażenie u Picciniego, że nawet jego kandydatura pojawia się w mediach. Innego pomyslu niż jego narodowość i to, że ze swoimi ofensywnymi statystykami (1 gol i 0 asyst w 23 meczach w lidze) idealnie wpasowuje się w profil piłkarza a'la De Sciglio nie mam.
Dobra, rozumiem, że może będzie trzeba łatać jakieś dziury w budżecie, ale naprawdę, chętniej pozbyłbym się kogoś z ataku niż Cancelo. Zastępstwo dla Costy czy Dybali będzie znaleźć chyba łatwiej (zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że w sumie i tak za bardzo nie było z nich pożytku w ostatnim sezonie), a Cancelo to jednak czołówka na pozycji, na której panuje raczej posucha.
Owszem, Portugalczyk popełnił trochę gaf w tyłach, ale wpadki zdarzają się również wiecznie śniętemu De Sciglio. Kandydaturę Cuadrado odbieram w kategoriach mało śmiesznego żartu bo on nie powinien mieć w tej drużynie prawa bytu nawet jako skrzydłowy napastnik czy wahadłowy, nie wspominając o obronie.
Ściągnięcie Picciniego to również byłby plaskacz. Przypomnę tylko, że gość został ściągnięty przez Valencię jako tanie zastępstwo dla Montoyi i nawet w ekipie Nietoperzy nie ma pewnego miejsca w jedenastce. Nie wiem też co zrobiło na naszych włodarzach takie wrażenie u Picciniego, że nawet jego kandydatura pojawia się w mediach. Innego pomyslu niż jego narodowość i to, że ze swoimi ofensywnymi statystykami (1 gol i 0 asyst w 23 meczach w lidze) idealnie wpasowuje się w profil piłkarza a'la De Sciglio nie mam.
- Ehem
- Juventino
Sergio Ramos zostaje w Realu Madryt! Kapitan "Królewskich" poinformował o tym podczas specjalnej konferencji prasowej. - Nie odejdę ani za darmo, ani za pieniądze - przyznał Ramos.

Rabiot and Icardi close.
VS