Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 12:39

@MaxFromJam89
To przypomnij sobie czy przypadkiem Cancelo też nie miał jakichś problemów zdrowotnych. To tylko gadanie, że zalicza jakiś zjazd, a na początku grał tak cudownie. Portugalczyk sam w wywiadach twierdził, że potrzebuje wiele się nauczyć w grze defensywnej, bo tam ma największe braki.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MaxFromJam89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 12:59

dimebag11 pisze:@MaxFromJam89
To przypomnij sobie czy przypadkiem Cancelo też nie miał jakichś problemów zdrowotnych. To tylko gadanie, że zalicza jakiś zjazd, a na początku grał tak cudownie. Portugalczyk sam w wywiadach twierdził, że potrzebuje wiele się nauczyć w grze defensywnej, bo tam ma największe braki.
A co miał powiedzieć? Że chce grać ofensywnie ale trener nie pozwala? Przy obecnym szkoleniowcu każda inna wypowiedź to jak strzał w kolano - powiedział to co trener chciał usłyszeć.

Co do kontuzji - cały miesiąc między grudniem a styczniem nie grał w piłkę. Mamy kwiecień, a Ty mi tu o problemach zdrowotnych sprzed paru miesięcy - gdzie w między czasie gość rozegrał 16/20 meczy (licząc reprezentacje). Czy to mało aby ewentualnie dojść do formy?

To z innej beczki - który z naszych graczy się rozwinął przy Maxie? Bo oprócz Szczęsnego nie przychodzi mi na myśl nikt. Bonucci i Chiellini utrzymali poziom sprzed Allegriego, całą reszta z sezonu na sezon wygląda coraz gorzej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 13:34

MaxFromJam89 pisze:To z innej beczki - który z naszych graczy się rozwinął przy Maxie?
Początkowo Dybala, Sandro też się rozwijał do pewnego momentu. Im dalej w las tym słabiej to wygląda.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 14:07

Wg Diario AS Juve zawarło jakiś pakt z Barceloną, która pozwoli nam uzyskać Umtitiego, zaś De Ligt miałby powędrować do Barcy, której nie przeszkadzalibyśmy w taki sposób w zrobieniu dealu.

No ja nie wiem. Facet chyba jest kontuzjowany od dawna.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 14:15

Arbuzini pisze:[...]Sandro też się rozwijał do pewnego momentu.
Do pewnego momentu to, wbrew wszelkim prawom logiki, Maks stawiał na Evrę zamiast na Brazylijczyka.
Osgiliath pisze:No ja nie wiem. Facet chyba jest kontuzjowany od dawna.
Pisałem kiedyś dość obszernie na temat historii Umtitiego, ale... W skrócie, Francuz ma w tym momencie jedno kolano i nie wiadomo, czy zdrowie pozwoli wejść na stałe do TOPu.

Jak już chcemy kombinować to powalczmy o Varane'a

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 14:41

Osgiliath pisze:Wg Diario AS Juve zawarło jakiś pakt z Barceloną, która pozwoli nam uzyskać Umtitiego, zaś De Ligt miałby powędrować do Barcy, której nie przeszkadzalibyśmy w taki sposób w zrobieniu dealu.

Umtiti to świetny obrońca w formie klasa światowa i mógłby pasować do naszego składu. Tylko tu mamy ten jego problem z lewym kolanem z jednej strony zakończył leczenie i już zagrał kilka meczy i wszystko wskazuje, że na ten moment w porządku z kolanem. Ale on się nie podał zabiegowi, który klub mu zalecał tylko zastosował leczenie zachowawcze i tu pojawia się pytanie na ile okaże się ono skuteczne, bo głupio byłoby kupować obrońcę, a za chwilę okazało by się, że operacja mimo wszystko będzie konieczna. Z tego co czytałem po te operacji wypadł by ze składu w najlepszym przypadku na 5-6 msc. I weźmy po uwagę, że Barcelona mimo wszystko nie puści go pewnie taniej niż za 60-80 mln, czyli kosztowna i ryzykowna transakcja.

Co do Varane to nie wiem jak mielilibyśmy o niego powalczyć kiedy nie widzę jakich kol wiek przesłane jakoby Real miał by go sprzedać. To ich podstawowy obrońca, ma jeszcze trzy lata ważny kontrakt oraz Ramos za chwilę kończy 34 lata. W aktualnej sytuacji zatrzymanie Varane to powinien być ich priorytet.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 14:53

wieczorek00 pisze:
Osgiliath pisze:Wg Diario AS Juve zawarło jakiś pakt z Barceloną, która pozwoli nam uzyskać Umtitiego, zaś De Ligt miałby powędrować do Barcy, której nie przeszkadzalibyśmy w taki sposób w zrobieniu dealu.

Umtiti to świetny obrońca w formie klasa światowa i mógłby pasować do naszego składu. Tylko tu mamy ten jego problem z lewym kolanem z jednej strony zakończył leczenie i już zagrał kilka meczy i wszystko wskazuje, że na ten moment w porządku z kolanem. Ale on się nie podał zabiegowi, który klub mu zalecał tylko zastosował leczenie zachowawcze i tu pojawia się pytanie na ile okaże się ono skuteczne, bo głupio byłoby kupować obrońcę, a za chwilę okazało by się, że operacja mimo wszystko będzie konieczna. Z tego co czytałem po te operacji wypadł by ze składu w najlepszym przypadku na 5-6 msc. I weźmy po uwagę, że Barcelona mimo wszystko nie puści go pewnie taniej niż za 60-80 mln, czyli kosztowna i ryzykowna transakcja.

Co do Varane to nie wiem jak mielilibyśmy o niego powalczyć kiedy nie widzę jakich kol wiek przesłane jakoby Real miał by go sprzedać. To ich podstawowy obrońca, ma jeszcze trzy lata ważny kontrakt oraz Ramos za chwilę kończy 34 lata. W aktualnej sytuacji zatrzymanie Varane to powinien być ich priorytet.
O odejściu Varana się mówi bo media zasugerowały jego chęć zmiany otoczenia. W Realu wygrał już wszystko i niby jest wypalony. Problem z francuzem jest taki, że bez Ramosa obok wygląda on jak dziecko we mgle.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 16:13

Podejrzewam, że gdyby ze zdrowiem Umtitiego było wszystko w porządku, to Barca nawet nie rozważałaby jego sprzedaży, a tak to ta umowa między nami a Katalończykami ma jakieś drugie dno. Wiele razy pisałem, że fajnie gdybyśmy na następcę Chielliniego znaleźli kogoś lewonożnego (i Umtiti spełnia te wymagania), a po drugie Barca ma również lewonożnego Lengleta, który fajnie się rozwija, więc mogą kogoś opchnąć, ale moim zdaniem jeśli mamy sfinansować im powiedzmy 3/4 de Ligta, to już lepiej uderzyć bezpośrednio po Holendra.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 17:10

dimebag11 pisze:to już lepiej uderzyć bezpośrednio po Holendra.
To jest rzecz oczywista. Pakowanie sporego hajsu w Umtitiego, kiedy za, hm, trochę więcej (Umtiti wyceniany na 70 mln) można mieć młody diament? Tu nie powinno być żadnej dyskusji, a tym bardziej, kiedy dochodzi niepewność, co do zdrowia Francuza. Już mieliśmy case Andrade.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 17:48

Wartość Mbappe przehajpowana.
Maj lord.

Widzę dobre narkotyki tutaj chodzą.

Jest to obecnie bezcenny piłkarz, który będzie wygrywać złotą piłkę raz po raz i do którego nawet Neymar nie ma podjazdu. Jak można tego nie widzieć?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 17:50

As informuje, że jutro widzimy się z Mendesem w sprawie Felixa. Sam chłopak chce do nas trafić.

Ale by to była petarda. Oczywiście z całej tej historii pięknej miłości należałoby usunąć Maxa.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 19:11

Adrian27th pisze:Wartość Mbappe przehajpowana.
Maj lord.

Widzę dobre narkotyki tutaj chodzą.

Jest to obecnie bezcenny piłkarz, który będzie wygrywać złotą piłkę raz po raz i do którego nawet Neymar nie ma podjazdu. Jak można tego nie widzieć?
Tak, przehajpowana, chyba że juve nagle zasiliła ropa i stać nas na danie 200++ mln za niego, kiedy za ~80 możemy mieć Felixa, a przy wszystkich zdolnościach młodego Francuza, danie ponad 200 to szaleństwo, ale pewnie wyjąłeś go w fifie za 80, c'nie?. Z resztą, te 200 to i tak licząc po najmniejszych pieniądzach, bo wiadomo, że dusigrosze z psg by nie puścili łatwo, jeśli to już ich ikona.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 19:41

Osgiliath pisze:[...]kiedy za ~80 możemy mieć Felixa[...]
Maj gad.
Adrian27th pisze:Widzę dobre narkotyki tutaj chodzą.
Istotnie Obrazek

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 19:57

jackop pisze:
Maj gad.
oho, nadworny klakier forum się odezwał, znaczy tak będzie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2019, 21:53

Osgiliath pisze:
jackop pisze:
Maj gad.
oho, nadworny klakier forum się odezwał, znaczy tak będzie.
I te pogrążanie się tekstami o Fifie.

Mbappe jest warty 300 przy dzisiejszych cenach, czy to pasuje do Twojego urojonego świata Fify czy nie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany