Finanse Juventusu
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Mój zapał do śledzenia giełdy osłabł, kiedy odkryłem, że kapitalizacja United wynosi 4,21 mld i w ciągu ostatnich 6 miesięcy urośli o ok. 33%.Adrian27th pisze:Dziś znowu 5,55% wzrost u nas.
1,3 miliarda kapitalizacji z 660 milionów.
Od transferu Ronaldo nasza wartość wzrosła ponad 100%.
Szok.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
https://businessinsider.com.pl/sport/re ... 18/pzk84vg
BTW. Barzagli dostaje u nas trojke, a Alex Sandro 2,8
BTW. Barzagli dostaje u nas trojke, a Alex Sandro 2,8

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli nie podpiszemy z Sandro kontraktu w ciągu tego roku to obstawiam że odejdzie w Lato za jakieś śmieszne 40 milionów.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- gucio_juve
- Juventino
No to szerokości. Ja już straciłem do niego cierpliwość. Pierwszy sezon kosmita, w zeszłym Asamoah prezentował się w wielu spotkaniach znacznie lepiej niż Sandro. Początek tego sezonu bezbarwny. Jak do zimy się nie ogarnie, to latem pchać i sondować możliwość ściągnięcia Alaby albo innej okazji.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Długo jeszcze będziecie uskuteczniać ten mit? Rzućcie okiem na liczby i wtedy wróćcie na forum.gucio_juve pisze:No to szerokości. Ja już straciłem do niego cierpliwość. Pierwszy sezon kosmita, w zeszłym Asamoah prezentował się w wielu spotkaniach znacznie lepiej niż Sandro.
- ewerthon
- Juventino
Khedira też ma pewnie liczby lepsze od każdego z pomocnikówTony Montana pisze:Długo jeszcze będziecie uskuteczniać ten mit? Rzućcie okiem na liczby i wtedy wróćcie na forum.gucio_juve pisze:No to szerokości. Ja już straciłem do niego cierpliwość. Pierwszy sezon kosmita, w zeszłym Asamoah prezentował się w wielu spotkaniach znacznie lepiej niż Sandro.

- jurson09
- Juventino
Zgodnie z opublikowanym półrocznym zestawieniem finansowym przychody klubu wzrosły o 39,6 mln w porównaniu z analogicznym okresem w poprzednim roku. Wyniósł on 330,2 mln.

Widać efekt CR7 i wzrost sprzedaży produktów i licencji o 80% w porównaniu z rokiem ubiegłym.
W pierwszym półroczu odnotowaliśmy zysk w wysokości 7,5 mln, czyli o 35,8 mln mniej niż rok temu. Licząc proporcjonalnie, jeśli zeszły rok zamknęliśmy stratą 19 mln to ten rok teoretycznie zamkniemy ze stratą rzędu 50-60 mln.

Widać efekt CR7 i wzrost sprzedaży produktów i licencji o 80% w porównaniu z rokiem ubiegłym.
W pierwszym półroczu odnotowaliśmy zysk w wysokości 7,5 mln, czyli o 35,8 mln mniej niż rok temu. Licząc proporcjonalnie, jeśli zeszły rok zamknęliśmy stratą 19 mln to ten rok teoretycznie zamkniemy ze stratą rzędu 50-60 mln.
Juve per sempre sara...!!!!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Pamiętaj że 14 milionów więcej zarobimy na LM (od samej UEFA)
Rekordowe ceny biletów powinny też się przełożyć na wynik.
Możliwe że będzie podobna strata.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jurson09
- Juventino
Zgadza się, ale jednocześnie wzrosły koszty - również efekt CR7. Marco Bellinazzo w tym artykule przeanalizowł sytuację Juve i podał, że strata może sięgnąć 60 mln.Adrian27th pisze:Pamiętaj że 14 milionów więcej zarobimy na LM (od samej UEFA)
Generalnie mimo wszystko jestem spokojny o nasze finanse bo wiem, że nasi sternicy to ograną.

Juve per sempre sara...!!!!
- Vego
- Juventino
to szykuje się cięcie pensji piłkarzom, a nie czekaj to nie polski rządPoprostu pisze:We Włoszech zmieniają się podatki. Jeżeli klub chce dać piłkarzowi 10 mln na rękę to nie będzie już musiał płacić 20 mln a 12-13.

Vanitas vanitatum
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ciężko powiedzieć czy to przejdzie, ale gdyby tak to zaoszczędzimy konkretną sumę pieniędzy na naszych kontraktach (szczególnie biorąc pod uwagę 30 mln Ronaldo).Poprostu pisze:We Włoszech zmieniają się podatki. Jeżeli klub chce dać piłkarzowi 10 mln na rękę to nie będzie już musiał płacić 20 mln a 12-13.
Znacznie łatwiej byłoby również skusić kogoś wysoką gażą w Mercato, w 4 czołowych ligach podatki póki co wyglądały bardzo podobnie, taka obniżka to byłaby niemała rewolucja na rynku.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Z tego co tam na twiterze jest to niby 30 kwietnia przeszła ta poprawka.Tony Montana pisze:Ciężko powiedzieć czy to przejdzie, ale gdyby tak to zaoszczędzimy konkretną sumę pieniędzy na naszych kontraktach (szczególnie biorąc pod uwagę 30 mln Ronaldo).Poprostu pisze:We Włoszech zmieniają się podatki. Jeżeli klub chce dać piłkarzowi 10 mln na rękę to nie będzie już musiał płacić 20 mln a 12-13.
Znacznie łatwiej byłoby również skusić kogoś wysoką gażą w Mercato, w 4 czołowych ligach podatki póki co wyglądały bardzo podobnie, taka obniżka to byłaby niemała rewolucja na rynku.