Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Wydaje mi sie, ze transfer Godina jest brany pod uwage jako zastepstwo dla Benatii, sprzedaz Ruganiego wiazalaby sie z przyjsciem innego mlodego obroncy, np. Romagnoliego, De Ligta.
Nasze ruchy na rynku transferowym wydaja sie rozsadne i logiczne. Zastapienie Ruganiego osiem lat starszym Urugwajczykiem, przy kadrze w ktorej znajduje sie jeszcze rok starszy Chiellini, zaledwie rok mlodszy Benatia oraz jedyny mlody Caldara nie jest ani rozsadne, ani logiczne.
Nasze ruchy na rynku transferowym wydaja sie rozsadne i logiczne. Zastapienie Ruganiego osiem lat starszym Urugwajczykiem, przy kadrze w ktorej znajduje sie jeszcze rok starszy Chiellini, zaledwie rok mlodszy Benatia oraz jedyny mlody Caldara nie jest ani rozsadne, ani logiczne.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Na tm.de 74% ze Rugani do Chelsea... Mi rowniez nie podoba sie ten ruch. Nie wiem, moze to typowe szukanie pieniedzy na Cristiano, ale wtedy tym bardziej juz dawno powinien sie u nas meldowac darmowy de Vrij. Btw. przypominam, ze w Romie jest jeszcze Manolas, ktory ma klauzule
Tak, jak ktos wczesniej pisal Chiello ma juz 34-lata i w mojej opinii przyszly sezon bedzie ostatnim, w ktorym zagra na dobrym poziomie europejskim. Barze lubie, ale chlop od 2 lat juz niedomaga, wiec kompletnie nie rozumiem prolongaty umowy z nim.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie dziekuje :CPoprostu pisze:Ćwir Ćwir ptaszki ćwierkają, że Babolbuczci chce wrócić
Robic wymiane Godin-a za Benatię chociaż trochę smutno bo go lubię i dużo ma kibiców z Afryki.
- Osgiliath
- Juventino
Mnie to urządza i oby Daniele nie poleciał na hajs <trzyma kciuki>.Poprostu pisze:Kaedes czyli najdokładniejszy Guru na VS w tym okienku
- Godin bardzo bardzo blisko.
- Benatia zostaje sprzedany. Robi miejsce Godinowi.a
- Nie chcemy sprzedawać Ruganiego jednak zobaczymy jaka będzie jego decyzja jak wpłynie oferta CFC.
- Golovin to już przeszłość.
Bonucci? <gdzie mi się podziały wszystkie lolający emotikony?>
- albertcamus
- Juventino
Po to, żeby mieć większe szanse na zdobycie LM w dwóch, trzech najbliższych sezonach? Benatia w wielu kluczowych meczach zawodził. Godin jest dwa poziomy wyżej.Mily pisze:Po ci mielibyśmy wymieniać Benatie na Godina?
Benatia rok młodszy, sprawdzony w lidze, nie rozumiem tego ruchu.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Benatia pokazał dlaczego trzeba się go pozbyć w najważniejszych meczach zeszłego sezonu.. Koleś się takim samym czokerem jak Igła. Godin natomiast to zdecydowany top3 na świecie.Mily pisze:Po ci mielibyśmy wymieniać Benatie na Godina?
Benatia rok młodszy, sprawdzony w lidze, nie rozumiem tego ruchu.
- Danielpiero
- Juventino
Moim zdaniem lepszego ŚO niż Godin obecnie nie da się wyciągnąć. Rewelacyjny obrońca, z Kielonem na 2 lata stworzyli by wspaniały duet. Benatie bym zostawił ( bardzo dobry sezon- tylko te dwie sytuacje rzucają na niego trochę cienia...), a sprzedałbym Ruganiego ( dobry hajs)- jest jeszcze Caldara i Barza.
Może Godin w TOP 3 nie jest, ale w TOP 7 na pewno.
Są jakieś nowe informacje aporpo kogoś do środka pola?
Może Godin w TOP 3 nie jest, ale w TOP 7 na pewno.
Są jakieś nowe informacje aporpo kogoś do środka pola?
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- Robaku
- Juventino
nie ma zadnych nowych informacji.
Włosi nadal powielają Gołovina, ze wybiera miedzy nami a Chelsea, a CSKA potwierdziło, że chłopak odchodzi.
Włosi nadal powielają Gołovina, ze wybiera miedzy nami a Chelsea, a CSKA potwierdziło, że chłopak odchodzi.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Nie wiem ziom nie chce mi się myśleć na pewno stawiam Godina dużo wyżej niż Varana i Umtitiego.(tu chyba fejmem z Mś poleciałeś) a do Ramosa nie mam w ogóle szacunku.Mily pisze:Godin top 3?
Chyba nie bardzo.
Ale chętnie zobacze Twoją top listę obrońców.
Jak dla mnie Ramos, Chiellini, Varane, Umtiti są przed nim
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Godin swoje lata ma, to prawda, ale jednocześnie jest kotem. To ścisła światowa czołówka. Z aklimatyzacją nie miałby raczej problemów (język hiszpański, kolega z reprezentacji, dość podobny styl gry defensywnej u Allegriego do tego, jaki ma obecnie w Atletico). Jeśli go faktycznie pozyskamy absolutnie by mnie to nie zdziwiło - po tym, jak kupiliśmy Higuaina pojawiło się info, że jesteśmy świadomi jego "zaawansowanego wieku" i sporej ceny, ale niejako ryzykowaliśmy w kontekście LM. Podobnie może być i teraz. Swoją drogą na papierze (zdrowa) para Chiellini - Godin niczym czołg.
Na odejście Ruganiego zanosi się od dawna, czy ktoś tego chce, czy nie. On po prostu nie leży Maxowi i tylko trener zna powód. Nie wydaje mi się natomiast, byśmy mieli ewentualnie pozyskać Godina w miejsce Włocha. Wcześniej czytałem u Włochów, że miałoby to wyglądać raczej tak:
Benatia -> Godin
Rugani -> de Ligt / (inny, tańszy od zawodnika Ajaxu, młody obrońca)
Wtedy miałoby to ręce i nogi. Nie zostaniemy przecież z jednym młodym Caldarą, no bez przesady.
Cholera, martwią mnie słowa agenta Darmiana.
Panie, oby nie do podstawy z nim. Łudzę się, tłumaczę sobie, że zarząd nam tego nie zrobi.
Na odejście Ruganiego zanosi się od dawna, czy ktoś tego chce, czy nie. On po prostu nie leży Maxowi i tylko trener zna powód. Nie wydaje mi się natomiast, byśmy mieli ewentualnie pozyskać Godina w miejsce Włocha. Wcześniej czytałem u Włochów, że miałoby to wyglądać raczej tak:
Benatia -> Godin
Rugani -> de Ligt / (inny, tańszy od zawodnika Ajaxu, młody obrońca)
Wtedy miałoby to ręce i nogi. Nie zostaniemy przecież z jednym młodym Caldarą, no bez przesady.
Cholera, martwią mnie słowa agenta Darmiana.