Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 18:18

Mily pisze:
Nie wypowiadam się zbyt często na temat transferów, .
I tak trzymaj, to chociaż nie będziesz pisał bzdur. Najpierw sobie sprawdź jaką kasę dostają najlepsze kluby od Adidasa czy Nike i jaką dostają od sponsora na koszulkach. Potem porównaj do tego, co dostaje Juventus. Zerknij też jakie ogromne pieniądze dostają angielskie kluby za prawa telewizyjne. Wtedy będziesz wiedział, dlaczego Juventus wiecznie ciuła, a inne kluby wydają kasę.
Co do FFP, to sprawdź sobie w jakich okolicznościach kupiono Neymara i kto dał na to pieniądze. Zwykłe obejście FPP, teraz Uefa ma zaostrzyć ponoć przepisy ( FFP vol.2 ). Wiesz że w którymś kościele dzwoni, ale nie wiesz w którym. Ogarnij to wszystko i dopiero wróć do pisania postów, bo na razie siejesz ferment wypisywaniem bzdur.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 18:21

Mily pisze:Nie wypowiadam się zbyt często na temat transferów[...]
Patrząc na licznik i staż wychodzi 8 postów na rok, więc zbyt często nie wypowiadasz się na jakikolwiek temat. Widać nie jesteś tak 'obczytany' jak Ci się zdaje, także polecam temat of FFP. W skrócie: choćbyśmy przez 10 ostatnich lat oszczędzali co sezon miliard euro (1 mld €) to w roku finansowym 2018 i tak musimy zrównoważyć bilans przychodów i wydatków, żeby wyszło mniej więcej na 0. Nie moglibyśmy od tak wydać uciułanych kiedyś tam pod poduszką 10 mld. Także ten zarzut...
Mily pisze:Lata oszczędzają, raz się szarpnęli na chłopa z Napoli przez kilka lat...
... pokazuje wyłącznie Twoją głupotę wynikającą z braku wiedzy o przepisach.
Mily pisze:FPP dotyczy chyba tylko nas i ogólnie Serie A.
FFP* dotyczy wszystkich, a że zespoły Serie A mają niższe przychody od klubów "bez sukcesów bez problemu wykładających hajs na grajków i ich pensje" to nie jest wina UEFA.
Mily pisze:Jednak samo gadanie o "poszukiwaniu pieniędzy na Ronaldo" jest śmieszne.
Nawet @Marat87 postanowił się pokazać, żeby Cię mistrzuniu wyjaśnić, więc czuj się zaszczycony, czytaj i ucz się, bo dobrze prawi :whistle:
Mily pisze:NAPISAŁEM ŻE TO SMUTNE i nie do końca sprawiedliwe.
Tak jak Twoje życie, więc jedź pan w Bieszczady i odpocznij.
Szikit pisze:Napisałeś też na podstawie n-tej plotki, że transfer upadł. Dodając potem, że śmieszne są plotki transferowe i o niczym nie świadczą :prochno:
Może włamał się na konto starszego brata. ZahorGate2 :smile:
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 19:00 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 18:45

Nie znam typa, nie czuje się zaszczycony.

Serio nie kumacie o co mi chodzi? Czy ja gdzieś napisałem że nie rozumiem dlaczego tak jest? NAPISAŁEM ŻE TO SMUTNE i nie do końca sprawiedliwe.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 18:57

Napisałeś też na podstawie n-tej plotki, że transfer upadł. Dodając potem, że śmieszne są plotki transferowe i o niczym nie świadczą :prochno:

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 19:23

Mily pisze: Serio nie kumacie o co mi chodzi? Czy ja gdzieś napisałem że nie rozumiem dlaczego tak jest? NAPISAŁEM ŻE TO SMUTNE i nie do końca sprawiedliwe.
No nie kumamy, bo nigdzie nie pisałeś, że wiesz o finansach Juventusu i dlaczego są one mniejsze.
Czy to sprawiedliwe? Co ja ci mogę powiedzieć? Czy świat był kiedykolwiek sprawiedliwy? A jest teraz? No nie. To o co chodzi?
Abstrahując od PSG, zarówno Barca z Realem, jak i kluby angielskie zasłużyły sobie na obecną pozycję, swoją mądrą polityką ( w przypadku Anglii, chodzi o całą ligę ), wyczuciem zmieniających się trendów ( superkluby, piłkarze kupowani ze względu na marketing ). A co w tym czasie robili Włosi? A no stadiony do dziś są skansenem i największe kluby nawet nie mają projektów na budowe nowych ( Napoli, Milan, Inter, Roma ). Liga jest uważana za nudną ( choć to stereotyp ). Same Włochy jako państwo też wyraźniej zaczęły odstawać gospodarczo od Anglii czy Niemiec.
Więc odpowiadając na twoje pytanie, tak, jest to w miare sprawiedliwe i Juventus z powodu czynników zewnętrznych nie jest w stanie przebić pewnego poziomu. W 100% sprawiedliwie nie będzie nigdy, o tym można zapomnieć.
Co roku są te same śpiewki. Klub wyciąga maksimum z tego co ma i za to wielkie brawa dla zarządu.

Gontar

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 19:55

Marat87 pisze:
Mily pisze: Serio nie kumacie o co mi chodzi? Czy ja gdzieś napisałem że nie rozumiem dlaczego tak jest? NAPISAŁEM ŻE TO SMUTNE i nie do końca sprawiedliwe.
No nie kumamy, bo nigdzie nie pisałeś, że wiesz o finansach Juventusu i dlaczego są one mniejsze.
Czy to sprawiedliwe? Co ja ci mogę powiedzieć? Czy świat był kiedykolwiek sprawiedliwy? A jest teraz? No nie. To o co chodzi?
Abstrahując od PSG, zarówno Barca z Realem, jak i kluby angielskie zasłużyły sobie na obecną pozycję, swoją mądrą polityką ( w przypadku Anglii, chodzi o całą ligę ), wyczuciem zmieniających się trendów ( superkluby, piłkarze kupowani ze względu na marketing ). A co w tym czasie robili Włosi? A no stadiony do dziś są skansenem i największe kluby nawet nie mają projektów na budowe nowych ( Napoli, Milan, Inter, Roma ). Liga jest uważana za nudną ( choć to stereotyp ). Same Włochy jako państwo też wyraźniej zaczęły odstawać gospodarczo od Anglii czy Niemiec.
Więc odpowiadając na twoje pytanie, tak, jest to w miare sprawiedliwe i Juventus z powodu czynników zewnętrznych nie jest w stanie przebić pewnego poziomu. W 100% sprawiedliwie nie będzie nigdy, o tym można zapomnieć.
Co roku są te same śpiewki. Klub wyciąga maksimum z tego co ma i za to wielkie brawa dla zarządu.
Amen.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:20

Rok finansowy kończy się 30 czerwca każdego roku, czyli naturalnie 1 lipca zaczyna się nowy. Transfer Ronaldo będzie zatem zapisany w nowym roku finansowym. Nie mamy wiedzy jaka jest dokładnie sytuacja finansowa klubu, nie możemy zatem ocenić czy sprzedaże będą konieczne.

Zarząd ma pełną wiedzę na ten temat i jestem pewien, że transfer Ronaldo jest dokładnie przemyślaną inwestycją.

Plotki o sprzedażach połowy składu to na razie tylko plotki. Jeśli sprzedaże będą konieczne to zarząd będzie sprzedawał, jeśli nie będą konieczne to nie będą. Ja jestem spokojny o to, że nie będziemy żałować tego transferu.

Juve per sempre sara...!!!!
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:25

Marat, nie zawsze się zgadzamy ale to było dobre :ok:
Cała prawda.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:45

Media w pochodzące z Portugalii twierdzą, że wysłały do Turynu pierwszych dziennikarzy, natomiast według Sky Ronaldo poprosił osoby zarządzające kurortem w którym się znajduje, aby jego prywatny odrzutowiec mógł znajdować się jak najbliżej jego lokalizacji, tak by w każdej chwili mógł się zwijać.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:48

Ale Wy co poniektórzy tutaj szalejecie. Przecież jesteście dorośli (a skoro niektórzy tu piszą, że prowadzą własne biznesy itp. to zakładam, że są dorośli) to powinniście zdawać sobie sprawę, że załatwienie transferu takiego wielkiego nazwiska to nie jest kwestia kilku godzin a conajmniej kilku tygodni. Ile trwała saga Neymara w PSG? Czy szejk przyszedł, rzucił kilka worków srebrników na stół działaczy Barcelony i zabrał Brazylijczyka, a to wszystko w 15 minut? No nie. To o co te płacze i wypisywanie, że im dłużej to wszystko trwa tym mniejsze szanse Juve? Przecież to nie tylko Juventus był tym jednym wybranym poinformowanym, że CR7 chce odejść a teraz wszystkie inne kluby się dowiadują więc się mogą wtrącić. Przecież agenci zawsze w takich sytuacjach obtrąbią conajmniej tuzin różnych topowych klubów żeby znaleźć najlepszą ofertę. Zluzujcie, bo się jeszcze wrzodów nabawicie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:55

Fox Sports poinformował, dodając potwierdzającą fotę, że koszulkę Ronaldo zdjęto z ekspozycji w sklepie Realu.

Czekamy, CR7.

Choperini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:58

CavAllano pisze:Fox Sports poinformował, dodając potwierdzającą fotę, że koszulkę Ronaldo zdjęto z ekspozycji w sklepie Realu.

Czekamy, CR7.
Jakiś link, cokolwiek?

"Run Hassan. Run! ;)"
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 20:59

CavAllano pisze:Fox Sports poinformował, dodając potwierdzającą fotę, że koszulkę Ronaldo zdjęto z ekspozycji w sklepie Realu.

Czekamy, CR7.
link?
na store realu spokojnie mozna kupic dlatego foto bedzie spoko czy tam link bo rozumiem ze sklep stacjonarny :)

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 21:00

Mily pisze:Bolesne w tym wszystkim jest to kalkulowanie i "szukanie pieniędzy".

Jakieś PSG i inne wykładają 222 mln od ręki na 1 zawodnika, brak sukcesów, a u nas 100 mln nie da się uciułać, gdzie ciągle bijemy się o najwyższe cele, mam finały LM, odnotowujemy jedne z największych zysków z LM...
Może czas na bany za pisanie "giovinco to b2b"? Tak mniej więcej się prezentuje ta wypowiedź, PSG nie wydało ani grosza na kartę Neymara. Wykupił ją Katar, oficjalnie PSG nie miał z tym wiele wspólnego.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 21:06

Choperini pisze:

Czekamy, CR7.
Jakiś link, cokolwiek?
https://www.foxsports.it/2018/07/07/cri ... aglie-cr7/

ale tego typu newsy to zadne newsy ;)

Zablokowany