Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:15

Aquaman pisze:Witam wszystkich serdecznie, jestem kibicem Realu i zarejestrowałem się tutaj tylko po to żeby pogratulować wam transferu Ronaldo. Nie mam wątpliwości że ten transfer dojdzie do skutku bo już zbyt poważne źródła o tym piszą, no i chyba każdy ogarniający kibic Realu już przed rokiem wiedział że to będzie ostatni sezon Crisa w Madrycie. Co prawda kierunek dosyć niespodziewany ale za to tym bardziej należy się wam szacunek bo zgarnęliście go sprzed nosa innym dużym firmom. Na pewno CR7 przyniesie wam wiele dobrego i być może w końcu tą upragnioną Ligę Mistrzów, a już na pewno dacie światu bardzo wyraźnie znać że jesteście na tym samym poziomie co Real, Barca czy Bayern, marketingowo bo sportowo już jesteście od jakiegoś czasu.
:bravo:
Stary, ale ty mi "zaimponiłeś" :) Takich kibiców w dzisiejszych czasach to ze świecą szukać :)

smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:22

Ja już troche ostygłem po tym natłoki informacji i zaczynam sie zastanawiać czy Ronaldo rzeczywiście pociągnie nas do finału lm, ile lat będzie w stanie utrzymać wysoki poziom no i czy sobie poradzi w tej taktycznej lidze oraz czy ugra dla siebie króla strzelców ligi :think:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:28

Osgiliath pisze:Mendes ma deal
Wiadomo, jaki wpływ mają menadżerowie na transfery. W całym tym krzyku medialnym o Ronaldo zastanawiam się ile będziemy musieli zapłacić Mendesowi?
smigi pisze:Ja już troche ostygłem po tym natłoki informacji i zaczynam sie zastanawiać czy Ronaldo rzeczywiście pociągnie nas do finału lm, ile lat będzie w stanie utrzymać wysoki poziom no i czy sobie poradzi w tej taktycznej lidze oraz czy ugra dla siebie króla strzelców ligi :think:
Dajmy sobie w tym momencie spokój. Ronaldo stojąc na boisku robi więcej niż nie jeden, który biega.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2018, 15:29 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Kcprlx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:29

COPE i Onda Cero podają ze Real zgodzi sie na negocjacje wylacznie wtedy gdy Cris wyjdzie do mediów i poinformuje o odejsciu + uzasadni to :bravo:

centrocampista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:29

No pewnie, że to jest obustronnie wysoce korzystne jedynie marketingowo. Dziwię się Christiano, bo to nowa drużyna, nowe oczekiwania.
I choćby w dwa lata zdobył wszystko do zdobycia - to mało na zostanie legendą klubu.
Dziwi mnie, że tak przeżywacie kwestie finansowe. Futbol to normalny biznes i na pewno wszystko jest zabezpieczone. Pewnie nawet ewentualna sportowa klapa tego transferu ma zabezpieczenie w postaci wpływów marketingowych.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:36

centrocampista pisze:
gucio_juve pisze:Jakby ten transfer się ziścił i Ronaldo dostał złotą piłkę w grudniu 2018, to będzie jako piłkarz Juventusu Turyn, prawda? Pierwszy od 2003 gdzie Nedved dostał ? (podobnie było z Cannavaro?)
Zapomnij. Złotą Piłkę zdobywali Ronaldo i Perez. :C Perez prawdopodobnie sprowadzi Neymara i wtedy to jemu przypadnie ta nagroda.
:hellyes: Racja gdyby Ronaldo gral w innym klubie to by nie dostal tyle razy zlota pilka. Musialby naprawde zasluzyc i to bezdyskucyjnie.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:39

centrocampista pisze:No pewnie, że to jest obustronnie wysoce korzystne jedynie marketingowo. Dziwię się Christiano, bo to nowa drużyna, nowe oczekiwania.
I choćby w dwa lata zdobył wszystko do zdobycia - to mało na zostanie legendą klubu.
Dziwi mnie, że tak przeżywacie kwestie finansowe. Futbol to normalny biznes i na pewno wszystko jest zabezpieczone. Pewnie nawet ewentualna sportowa klapa tego transferu ma zabezpieczenie w postaci wpływów marketingowych.
Ronaldo jest na tyle ambitny, ze pewnie mu juz srednio radosc sprawia ja kolejne trofea z Realem i mu sie nie dziwie. A tu konkretny projekt i konkretne przeszkody do pokonania (tyle przegranych finalow). Gdyby to zrobil, czyli wygral z wieczbie przegranym Juve LM, to ztobilby cos niesamowitego. Niczym jakis Mesjajsz :prochno:

Tak jak piszesz nawet jakby sie okazalo, ze sporotwo by nie wyszlo, mimo sporego niesmaku i tak marketingowo wyjdziemy na tym rewelacyjnie.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2018, 16:07 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:44

W sumie Ronaldo bedzie mial o co walczyc tyle przegranych finalow LM!
Wygrac z Juventusem ten uszaty puchar to bylby cos niesamowitego.
Z drugiej stronie mogl tez powalczyc w Paryzu no chyba ze tam nie ma dla niego miejsca przy takim mega mocnym ataku.

WhySoSerious?

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:52

Mam nadzieję, że to tylko plotki :roll:

Aquaman

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:53

Mi się wydaje że z Ronaldo w końcu sięgniecie po uszatka. Może nie koniecznie już w tym roku, ale w ciągu dwóch najbliższych lat raczej tak. I jeśli, tfu tfu odpukać, Real odpadłby to na pewno będę za was trzymał kciuki. Mam nadzieję że przez te kilka lat Cris i u was napisze piękną historię.

centrocampista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:53

No jeśli wierzyć tym medialnym przeciekom to dla PSG i Barcy miał miliardowe odstępne jego kontrakt, więc tam by nie poszedł na pewno.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:55

juvemaroko pisze:W sumie Ronaldo bedzie mial o co walczyc tyle przegranych finalow LM!
Wygrac z Juventusem ten uszaty puchar to bylby cos niesamowitego.
Z drugiej stronie mogl tez powalczyc w Paryzu no chyba ze tam nie ma dla niego miejsca przy takim mega mocnym ataku.
Na Paryż nie ma szans, prawdopodobnie gdyby tylko media zaczęły łączyć CR7 z P$G od razu usłyszelibyśmy buńczuczne wypowiedzi ojca Neymara, że on rozważa podróż w 2 stronę. Nie po to Neymar uciekł z pod cienia Messiego w Barcy, żeby teraz powtarzać tą sytuację w Paryżu.

WhySoSerious?

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:56

a może my go weźmiemy za 100 mln żeby zaraz odsprzedać PSG albo Barcelonie za 200? :D taki żydowski 'Marotta style' :rotfl:

centrocampista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 15:56

O tym zapomniałem. Może historia oceni Ronaldo jako lepszego, ale nikt nie zaryzukuje focha Neymara dla 33-latka :)
WhySoSerious? pisze:a może my go weźmiemy za 100 mln żeby zaraz odsprzedać PSG albo Barcelonie za 200? :D taki żydowski 'Marotta style' :rotfl:
:C :rotfl: geniusz zła

Aquaman

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 05 lipca 2018, 16:02

Dla Barcelony tak, dla PSG nie do końca bo Perez z szejkiem ma bardzo dobre stosunki i pewnie by się jakoś dogadali, poza tym jeszcze mimo wszystko był Manchester United który domyślam się że bardzo chętnie odkupiłby Cristiano nawet za nieco większe pieniądze niż wy dajecie, więc tym bardziej szacunek że wam się udało go zgarnąć.

Zablokowany