Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Wojtek
- Juventino
Cały dzień było, że deal done, Cr nasz, a teraz Di Marzio pisze, że Juve dopiero sonduje możliwość jego sprowadzenia, ale nie jest to science fiction. Czyli idziemy już powoli w drugą stronę
Dwa dni i będzie po wszystkim 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Bardzo ciekawy komentarz ze strony realmadryt.pl:
[22:15] Pojawiają się kolejne doniesienia odnośnie transferu Cristiano Ronaldo. Dyrektor gazety Marca, Juan Ignacio Gallardo w rozmowie ze Sky Sport Italia powiedział, że Real Madryt ma porozumienie z CR7, według którego klub pozwoli piłkarzowi odejść za 100-120 milionów euro. Pensja zawodnika w Juve miałaby być opłacana głównie przez sponsorów, a według Calciomercato.com główną rolę w tym przedsięwzięciu odegrałby adidas. Niemieckie przedsiębiorstwo zamierza odbić Ronaldo z rąk największego konkurenta - firmy nike, z którą gracz związany jest od 2003 roku. Serwis Romanews.eu podaje nawet, że adidas rozpoczął już produkcję koszulek Juventusu z numerem 7 i nazwiskiem Ronaldo. Obecnie pewne jest jedynie, że akcje Juventusu na giełdzie poszybowały w górę, a klub zyskał spory zastrzyk fanów w mediach społecznościowych tylko w wyniku masowego rozprzestrzeniania się samych plotek związanych z transferem Portugalczyka.
[22:15] Pojawiają się kolejne doniesienia odnośnie transferu Cristiano Ronaldo. Dyrektor gazety Marca, Juan Ignacio Gallardo w rozmowie ze Sky Sport Italia powiedział, że Real Madryt ma porozumienie z CR7, według którego klub pozwoli piłkarzowi odejść za 100-120 milionów euro. Pensja zawodnika w Juve miałaby być opłacana głównie przez sponsorów, a według Calciomercato.com główną rolę w tym przedsięwzięciu odegrałby adidas. Niemieckie przedsiębiorstwo zamierza odbić Ronaldo z rąk największego konkurenta - firmy nike, z którą gracz związany jest od 2003 roku. Serwis Romanews.eu podaje nawet, że adidas rozpoczął już produkcję koszulek Juventusu z numerem 7 i nazwiskiem Ronaldo. Obecnie pewne jest jedynie, że akcje Juventusu na giełdzie poszybowały w górę, a klub zyskał spory zastrzyk fanów w mediach społecznościowych tylko w wyniku masowego rozprzestrzeniania się samych plotek związanych z transferem Portugalczyka.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Robaku
- Juventino
teraz to juz nie tylko Marca, o jogo,ale coraz wiecej zrodel pisze, ze to sie dzieje, jakies randomowe telewizje, ale nie tylko, jacys dziennikarze pisza, ze tak to jest mozliwe.
wtf.. co tu sie dzieje? Hype nam skoczy niesamowicie.
trzeba zrobic screena ile mamy obecnie followersow na insta, tt i fb, i ew. zobaczyc to po przyjsciu CR7 - mniemam 100 % przyrosty. to tez zagranie w tym kierunku.
USA zdobywamy przez te nudne letnie turnee - bliski wschod przez te superpuchary, Azje dam nam tylko wielkie naziwsko - CR7, Messi, Lewy - także.
wtf.. co tu sie dzieje? Hype nam skoczy niesamowicie.
trzeba zrobic screena ile mamy obecnie followersow na insta, tt i fb, i ew. zobaczyc to po przyjsciu CR7 - mniemam 100 % przyrosty. to tez zagranie w tym kierunku.
USA zdobywamy przez te nudne letnie turnee - bliski wschod przez te superpuchary, Azje dam nam tylko wielkie naziwsko - CR7, Messi, Lewy - także.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nawet jeśli ostatecznie Cristiano nigdzie z Realu nie odejdzie (póki co jeszcze nie chce mi się wierzyć, że nawet jeśli odejdzie to do nas) to i tak taka akcja działa i na naszą korzyść. Rozgłos już się zrobił a cały czas zamieszanie robi się jeszcze większe. Równie dobrze Mendes za przyzwoleniem Agnelliego tak sobie trolluje
No nic, pożyjemy zobaczymy.
Na VS coraz więcej poważnych osób uważa, że faktycznie coś może być na rzeczy. Tak w ramach ciekawostki.
Na VS coraz więcej poważnych osób uważa, że faktycznie coś może być na rzeczy. Tak w ramach ciekawostki.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
A wszystko zaczęło się od niewinnego tweeta, że Agnelli gra sobie partyjkę golfa z Mendesem 
Są już Visca Dzieci i Hala Dzieci. Czas na napływ do Turynu Forza Dzieci

Czytałem, że Marotta nie da więcej za SMS'a jak 70 mln €. Bardzo słusznie

Są już Visca Dzieci i Hala Dzieci. Czas na napływ do Turynu Forza Dzieci

Ale Simeone to pan szanujNadziej pisze:Za trzy tygodnie bedziemy sie zastanawiac czy dolaczy w charakterze glownego wzmocnienia linii ataku Simeone czy Balotelli.

Czytałem, że Marotta nie da więcej za SMS'a jak 70 mln €. Bardzo słusznie

Ostatnio zmieniony 04 lipca 2018, 00:33 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Robaku
- Juventino
Poza tym mysle, ze Real robi i miejsce i hajs pod Kane/Mbappe/Neymar,
wiadomo, że Ney i CR7 to byłoby trudne - ach to ego.
A trudne tez byloby pogodznie FFF z pozostala dwojka, wiec na pewno ostro blokowac go nie będą.
wiadomo, że Ney i CR7 to byłoby trudne - ach to ego.
A trudne tez byloby pogodznie FFF z pozostala dwojka, wiec na pewno ostro blokowac go nie będą.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- jackop
- Juventino
Przede wszystkim z Neymarem może być coś na rzeczy. Florentino trzyma jego plakat pod poduszką od czasu, gdy ten jeszcze grał w Brazylii. Cena - 310 mln €. Więcej do poczytania: http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=82167Robaku pisze:Poza tym mysle, ze Real robi i miejsce i hajs pod Kane/Mbappe/Neymar
Jak na zawołanie hiszpański AS w jutrzejszym wydaniu informuje: UEFA na nowo otwiera śledztwo wobec PSG w sprawie transferów Neymara i Mbappé.
Czyli być może ponownie uchyla się furtka do transferu któregoś z tej dwójki. Jestem w 100% pewien, że Perez nie sprzeda Cristiano (niezależnie od kupca), dopóki na jego biurku nie znajdzie się podpisany kontrakt któregoś z najbardziej TOPowych zawodników świata.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2018, 00:46 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

- RICTOR
- Juventino
Agresti właśnie kolejny raz zalogował się na VS i pisze ciekawą rzecz. Tak jak ostatnio podawał, że nie było i nie ma obecnie żadnych negocjacji w sprawie SMSa tak samo nie ma żadnych negocjacji w sprawie Ronaldo. Ale, w przypadku Ronaldo istnieje nasze konkretne zainteresowanie i jako, że sam Cristiano podobno przez Mendesa przekazał, że byłby zainteresowany takimi przenosinami, być może wkrótce takie negocjacje rozpoczniemy. Oczywiście najważniejsze są kwestie ekonomiczne takiej operacji.
Czyli, coś tam się dzieje.
Czyli, coś tam się dzieje.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja nie mogę.... Nie wiem co o tym myśleć. Plotki plotkami ale abstrahując.
Nie trawiłem Higuaina jak grał w Napoli, za to że ich wybrał wtedy i po dokonanym transferze zaprzeczył że chciał w 2013 do Juventusu. No ale jak miał przyjść do nas w 2016, to na początku wkurzony byłem, potem oswoiłem się, przeanalizowałem, koniec końców trzymałem kciuki za transakcję i konkludując ucieszyłem się z tego ruchu.
Pomyślałem jeszcze zimą tego roku, od tak! Propo Higuaina w codziennych rozmyśleniach o Juventusie - "Nie trawiłem Pipity i przyszedł, los mi lubi robić na złość, to w to lato CR7 pewnie przyjdzie". No i w bani pustka!
No i mamy ten temat! Hmmmmmm - nie wiem, będę musiał i go pokochać jak Pipitę i cieszyć się jak przyjdzie.... W sumie od miłości do nienawiści jeden krok, w drugą stronę pewnie też....
Tak naprawdę to kocham tylko Del Piero, reszta to wartości zmienne! Amen.
Świry! Rozbawiło mnie to. :rotfl:
Nie trawiłem Higuaina jak grał w Napoli, za to że ich wybrał wtedy i po dokonanym transferze zaprzeczył że chciał w 2013 do Juventusu. No ale jak miał przyjść do nas w 2016, to na początku wkurzony byłem, potem oswoiłem się, przeanalizowałem, koniec końców trzymałem kciuki za transakcję i konkludując ucieszyłem się z tego ruchu.
Pomyślałem jeszcze zimą tego roku, od tak! Propo Higuaina w codziennych rozmyśleniach o Juventusie - "Nie trawiłem Pipity i przyszedł, los mi lubi robić na złość, to w to lato CR7 pewnie przyjdzie". No i w bani pustka!
No i mamy ten temat! Hmmmmmm - nie wiem, będę musiał i go pokochać jak Pipitę i cieszyć się jak przyjdzie.... W sumie od miłości do nienawiści jeden krok, w drugą stronę pewnie też....
Tak naprawdę to kocham tylko Del Piero, reszta to wartości zmienne! Amen.
No no no! wyczuwam aluzję!jackop pisze:Czas na napływ do Turynu Forza Dzieci
- Piti
- Juventino
RICTOR pisze:Carlo Laudisa właśnie zatweetował, że Real da zielone światło na transfer za 100 mln. a Ronaldo miałby zarabiać 30 mln. za sezon do 2022 roku.

- jackop
- Juventino
+Mundo Deportivo: Brazylijczyk dowiedział się o atrakcyjnej ofercie złożonej Barcelonie. Klub, którego nazwy w dalszym ciągu nie znamy, zaproponował ponoć piłkarzowi atrakcyjne zarobki. Paulinho jest zadowolony w obecnym zespole, ale wie, że w przyszłości będzie się stawiało na młodszych od niego piłkarzy. Sprzedaż pomocnika zwolniłaby w drużynie miejsce dla zawodnika spoza Unii Europejskiej.
Oby nie :roll:La Repubblica sugeruje, że władze Juventusu Turyn chętnie widziałyby Paulinho w swoim klubie. Brazylijczyk miałby zająć miejsce Miralema Pjanicia, jeśli ten zdecyduje się odejść za Starej Damy.
Juventus Turyn kompletuje silny skład na nowy sezon. Oprócz Cristiano Ronaldo, którego nazwisko łączono w ostatnich dniach z klubem, Włosi są podobno zainteresowani Paulinho. Wpływ na taką decyzję ma z pewnością udany występ Brazylijczyka na trwających obecnie w Rosji mistrzostwach świata. Tamtejsze media sugerują, że Stara Dama jest gotowa zapłacić za niego 40 milionów euro. Władze klubów mają jednak negocjować tę kwotę oraz warunki transakcji.
Buszowałem w odmętach archiwum i znalazłem moją wizję mercato 10/10 AD2016

Nie byłoby lipy, a kilku się sprawdziłojackop pisze:Z Serie A:
Romagnoli, Florenzi (<-Cuadrado), Allan (<-Padoin), Ninja (<-Sturaro), Pjanić (<-Asamoah), Hamsik (<-Hernanes), Anderson (<-Pereyra), Berardi (<-Zaza), Higuain (<-Morata)
Dla porównania piłkarze spoza Serie A:
Benatia, Fabinho (<-Cuadrado), Halilović (<-Padoin), Kante (<-Sturaro), Xhaka (<-Asamoah), Rabiot (<-Hernanes), Isco/Pastore (<-Pereyra), Fekir (<-Zaza), Lacazette (<-Morata)

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A to nie jest ten z bardzo rzetelnych?RICTOR pisze:Carlo Laudisa właśnie zatweetował, że Real da zielone światło na transfer za 100 mln. a Ronaldo miałby zarabiać 30 mln. za sezon do 2022 roku.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- RICTOR
- Juventino
No jest. Wszystkie z tych poważnych źródeł włoskich (bo na hiszpańskich się nie znam) potwierdzają, że coś się w temacie dzieje i, że nie jest to, jak jeszcze do niedawna, science-fiction.
- gregor_g4
- Juventino
Ok, przekonałeś mnie, u nas będzie zatem strzelać jeszcze więcej;)Meraviglioso pisze:Trochę śmieszy mnie Twój argument bo w Primera Division gdzie tempo gry jest dużo większe strzelał aż miło. Właściwie jedyny przestój jaki miał to po kontuzji z Legią. CR to cyborg i jestem wstanie uwierzyć że będzie utrzymywał wysoką formę do 40. , gdzie taki Messi już teraz się kończy.gregor_g4 pisze:Crunny, wyobrażasz sobie 34 letniego CR, który w zeszłym sezonie PD się oszczędzał, grającego co 7 dni w Serie A z drużynami które stawiają mu autobus? Przecież to się skończy jak z Urugwajem, po paru meczach frustracja i brak sił na LM.
EDIT
Gałcio, ale czemu się nie ruszyła po przyjściu Pipity? To był i prawdopodobnie jest dalej jeden z naszych największych transferów.
Myślisz, że u nas po ewentualnym transferze będzie mieć tyle okazji i tyle swobody na boisku co miał w Hiszpanii?
Póki co w świat poszła jedna plotka, która w błyskawicznym tempie się rozprzestrzeniła, a u większości CR z wroga numer 1, płaczka, symulanta, nurka stał się już idolem.
No ale jak u nas będzie nurkować to przecież dobrze