Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 09:32

A taki Khedira? Do czego nam to to potrzebne?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:03

szczypek pisze:A taki Khedira? Do czego nam to to potrzebne?
Po pierwsze chce zostać
Po drugie Max chce mieć go w składzie
Po trzecie na Samim nie zarobimy prawdopodobnie ani jednego eurocenta.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:19

Virgil pisze:Po pierwsze chce zostać
Po drugie Max chce mieć go w składzie
Po trzecie na Samim nie zarobimy prawdopodobnie ani jednego eurocenta.
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> moc argumentów, ale nadal nie wiem do czego Khedira jest nam potrzebny w przyszłym sezonie?

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:20

Virgil, ale co to za alternatywa? Pjanic albo Matiudi? Jeden wart 100 mln, drugi przyszedł do nas za 30 mln i zaliczył zjazd, a młodszy nie będzie. Jak dostaniemy za niego 15mln będzie dobrze.

Czytając Twojego posta można wywnioskować, że kasa dla nas nie jest problemem lecz miejsce w składzie. Jeśli tak, to gonić najsłabszego z graczy - w tym wypadku ktoś z dwójki Sturaro, Matiudi, ewentualnie kogoś z ofensywnej formacji, gdzie mamy obecnie 7 graczy.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:24

Khedira jest potrzebny do rozgrywania takich meczów jak z Realem. Po pomocy Benta-Pjanic-Can(Matuidi) najmocniejsze kluby przejada sie jak walec. Moim zdaniem do szczęścia w LM nie jest nam za to potrzebny magiczny duet HD (biorac pd uwage pieniadze, jakie mozemy za nich dostac).

calma calma
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:36

gregor_g4 pisze:Virgil, ale co to za alternatywa? Pjanic albo Matiudi? Jeden wart 100 mln, drugi przyszedł do nas za 30 mln i zaliczył zjazd, a młodszy nie będzie. Jak dostaniemy za niego 15mln będzie dobrze.

Czytając Twojego posta można wywnioskować, że kasa dla nas nie jest problemem lecz miejsce w składzie. Jeśli tak, to gonić najsłabszego z graczy - w tym wypadku ktoś z dwójki Sturaro, Matiudi, ewentualnie kogoś z ofensywnej formacji, gdzie mamy obecnie 7 graczy.
Dlatego że jedna kwestia to zrobienie miejsca na boisku, Khedira nie odejdzie pewnie bo chce mieć go w składzie Max a sam Khedira nie wybiera się nigdzie.

Prawdopodobnie jak byśmy sprzedawali Matuidiego to musiałby odejść jeszcze np. Sandro. Chociaż to pobożne życzenia bardziej niż rzeczywistość bo prawdopodobnie przyjście SMS-a = odejście Pjanica problem w tym że kto wtedy będzie rozgrywał ?

Szczypek nie wiem o co Ci chodzi, ale tak wygląda rzeczywiście sytuacja - Khedira się nigdzie nie wybiera i akurat to że Tobie to nie pasuje i uważasz że nie jest potrzebny nikogo nie obchodzi a już szczególnie nie osoby decyzyjne w klubie.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:45

Czyli kwestia finansowa.
Ja uważam, że kupować dla samego kupowania to głupota, tym bardziej SMS za taką kasę.
On nam i tak Lm nie wygra. Przyszedł Can, do tego Benta, który musi dostawać w końcu więcej szans.

@Robaku - co do mojego wcześniejszego pytania, chodziło o Stefano Beltrame, ale to już nieaktualny temat.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 10:48

Virgil pisze:Przecież jest to oczywiste że przyjście SMS musi oznaczać sprzedaż albo Pjanica albo Matuidiego bo trzeba zrobić miejsce dla nowego zawodnika nie tylko w kadrze do złagodzenia ale także na boisku.
Pjanic to inna pozycja na boisku więc oby nikt takiej zamiany nie wymyślił, bo wątpię aby wyszło to nam na zdrowie. Matuidi młody nie jest, swój hajs u nas dostaje i wątpię aby chciał zmieniać klub. Jak pamiętamy z przeszłości już z niejednym grajkiem się tak meczylismy. Khedira podoba się Maxowi równie mocno jak Mandzukic i nic z tym nie zrobisz. Bentancur mógłby iść na wypożyczenie ewentualnie gdybyśmy wyciągnęli SMSa, ale Pjanic straciłby zmiennika, którym stałby się Markiz, a ogólnie mi Urugwajczyk bardzo imponuje i gdybyśmy w niego uwierzyli moglibyśmy mieć typowego registe na lata.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 11:09

Dla mnie do odpalenia powinni byc Sturaro i Khedira. Tak jak ktos wspomnial, mimo dobrych statystyk Khedira mako daje druzynie jako b2b.

Za Savica max 90mln. To nie Coutinho, czy Pogba. Wymiana za Pjanica bez sensu.

Szkoda by mi bylo tego Golovina. Podoba mi sie jego gra.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 11:11

Dokładnie zgadzam się, że teraz sprzedaż Pjanica (bo chyba tylko on wchodzi w grę) aby kupić SMS-a nie ma sensu. Też wolałbym zostawić Urugwajczyka niż teraz go gdzieś wypożyczać.

Możemy sprzedać albo Pjanica albo Sandro + Matuidiego, wtedy kupujemy za kasę z Matuidiego (jeżeli w ogóle jest możliwość jego sprzedaży) Darmiana , a za Sandro SMS-a dokładając kilkadziesiąt milionów. Ale to też trzeba dostać za tego Sandro te 55-60 mln, i jeszcze mieć kasę w klubie dodatkową na taki transfer.

Dlatego ja osobiście uważam, że tematu SMS-a może wcale nie być szczególnie po transferze Cana. Jeżeli będzie jakiś ruch do pomocy to ewentualnie możliwa jest wymiana Pjanica na Verattiego.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 11:58

Virgil pisze:Szczypek nie wiem o co Ci chodzi, ale tak wygląda rzeczywiście sytuacja - Khedira się nigdzie nie wybiera i akurat to że Tobie to nie pasuje i uważasz że nie jest potrzebny nikogo nie obchodzi a już szczególnie nie osoby decyzyjne w klubie.
Zapytałem - do czego potrzebny w składzie jest nam Khedira? A Ty mi odpowiadasz, że on chce u nas grać, Max widzi go w klubie, a i nic za niego nie dostaniemy. Cholera, przekonałeś mnie, udowodniłeś jego przydatność.
Pluto pisze:Khedira jest potrzebny do rozgrywania takich meczów jak z Realem.
Zwłaszcza tego pierwszego meczu, wybitne zawody. Nie przesadzajmy, Khedira nie daje już tej drużynie zbyt wiele. Swoje od czasu do czasu zrobi, ale przy takiej ilości minut wielu innych zrobiłoby to samo, a może i więcej. Jeszcze kilka lat temu wielkie tak, ale dzisiaj nie jest nam do niczego potrzebny. W jego miejsce Pogba/SMS i skaczemy z jakością w kosmos. Tak bym to widział.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 12:04

przecież na chwilę obecną i tak musimy kogoś sprzedac
Can przyszedl
odejdzie Sturaro
Can przecież nie przyszedł tutaj grać tyle co Sturaro a jeśli będzie grał więcej to mniej zagra Benta Markiz i Blaise

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 12:09

szczypek pisze:W jego miejsce Pogba/SMS i skaczemy z jakością w kosmos. Tak bym to widział.
No i wtedy się obudziłeś, a pościel cała mokra :prochno:

Khedira nam jest po to, żeby (pomimo odpadnięcia w 1/8) zaliczyć taką samą liczbę asyst co Kroos z Realu, który LM wygrał. Ewentualnie po to, by w lidze strzelić więcej goli niż Pogba.
Alexinhio-10 pisze:Tak jak ktos wspomnial, mimo dobrych statystyk Khedira mako daje druzynie jako b2b.
A Allegri daje mało jako trener, ale bronią go wyniki :whistle:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 12:44

jackop pisze:Khedira nam jest po to, żeby (pomimo odpadnięcia w 1/8) zaliczyć taką samą liczbę asyst co Kroos z Realu, który LM wygrał. Ewentualnie po to, by w lidze strzelić więcej goli niż Pogba.
Bardzo dobry pomysł jackopie, żeby jedną statystyką przykrywać ogólną postawę na boisku. Te 3 gole z Udinese i 2 z Sassuolo (łącznie to 5 z 9 goli) były tak kluczowe, że bez nich pewnie moglibyśmy jedynie pomarzyć o Scudetto.

Jakkolwiek byś rzeczywistości nie zaklinał, Kheidra się skończył. Szkoda tylko, że nie w Juventusie. Żeby wygrać LM należałoby właśnie takich zmian (Khedira - SMS/Pogba) dokonywać, a nie cieszyć się, że zamiast Kroosa mamy Khedirę, bo ten wykręcił 2 asysty więcej i że nie mamy Pogby, bo ten nie strzela bramek jakimś pachołkom z dolnej części tabeli Serie A.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2018, 13:06

szczypek pisze:Jakkolwiek byś rzeczywistości nie zaklinał
to
szczypek pisze:takich zmian
nie będzie, więc zejdź na ziemię. Khedira nr 2 po Pjaniciu i taka jest prawda czy ci się to podoba czy nie.

Pierwszy do odpalenia Sturaro, a później niewypał Matuidi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany