Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 21:41

Morata przecież nie poleciał do Realu, wręcz przeciwnie był niejako zakładnikiem sytuacji.

Zresztą co z niego za miękka faja skoro jak przychodził ważny mecz to bramki ładował ? Spoko ze słabiakami mamy Dybalę i Higuaina do strzelania niech Morata marnuje, za to nasz "gwiazdorski" atak znika w ważnych meczach a akurat w takich grał Morata bardzo dobrze = świetnie uzupełnia skład :hellyes:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 21:43

Ja zaś uważam że Morata to jest dla nas jedna z najlepszych realnych opcji. On w przeciwieństwie do Dybali i Higuaina potrafi u nas strzelać w CL.

Ewidentnie jest wola zawodnika. Chelsea nieraz traciło już pieniądze, nieraz pozbywali się zawodników którzy stawali się potem gwiazdami, np. Salah, De Bruyne. Więc straty są wpisane w politykę tego klubu.

Szczerze Real M go go już skreślił. Jak oni będą szukać napastnika, to będzie to mega głośne nazwisko, nie wiem Salah właśnie może? Tym razem Alvaro już nie wróci tam.

Dobrze by było dopiąć ten transfer już na początku mercato.

Według mnie Martial mógłby być lepszym wzmocnieniem, jednak ja wole i tak Morate. Szczerze? Trochę poza piłkarskie aspekty kierują tym że mi strasznie zależy na jego powrocie. Chce by jego transfer sprawił komuś mi bardzo ważnemu radość, komuś kto tej radości nie ma teraz za dużo...

@Virgil Dokładnie! :ok: Mielibyśmy wtedy kompletne uzbrojenie na różne bitwy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 21:48

Odnośnie Moraty mam mimo wszystko pozytywne nastawienie ponieważ dobrze wspominam jego grę na tle tzw wielkiej trójki(Realu,Barcy i Bayernu) w LM. Bo przecież o te rozgrywki Nam najbardziej chodzi nieprawdaż? Największą jego zaletą dla mnie jest wiek. Spokojnie mógłby wejść w buty Higuaina za 2 sezony. Wierzę,że u Nas byłby w stanie się odbudować. Zresztą w Juventusie się wypromował to byłoby mu zdecydowanie łatwiej oto. Widać,że ta jego kariera jest chwiejna a ma wszystko,żeby stać się topowym napastnikiem. Musi sobie znaleźć dla siebie po prostu odpowiednie miejsce i myślę,że w Juventusie było by mu najlepiej. Jak widać wszyscy łącznie z trenerem w niego wierzą,więc odblokowałby się psychicznie.Nie raz udowodniliśmy,że potrafimy wykreować topa i wcale bym się nie zdziwił gdyby się to stało. Nie wykluczam również tego,że ponownie mógłby odezwać się w nim Madridista i chciałby odejść,ale tym razem odbyłoby się to na naszych warunkach. Legendą klubu pewnie by nie został,ale wcześniej mógłby nam zapewnić naprawdę dobre sezony w swoim wykonaniu.

Jeśli ten transfer się powiedzie to powitam Moratę z otwartymi rękami.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2018, 21:50 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 21:49

Jacky pisze:
Poprostu pisze:ten Morata, kolejna miękka faja do kolekcji.
Takich tu (w Juve) lubia :hellyes:
Moraty bronil nie bede, bo uwazam go za slabiaka (oczywiscie to nieco inny poziom slabiactwa, niz taki Sturaro, czy De Sciglio), ale on nie polecial do Realu. Tak byla po prostu skonstruowana umowa, ze Real mogl go wykupic i z tego prawa skorzystal. Tyle. Dlaczego w ogole rozpatrujemy nieskrzydlowego na skrzydlo? Tam powinien grac ktos w stylu Costy, Berny, Cuadrado (Carrasco? Keita Balde?).
Bo lubimy sobie utrudniac zycie. Morata sie nadaje do klubow typu Sevilla, a nie Juve. Na lewe skrzydlo ktos obiecujacy, w podstawie jest Costa. To samo na 9tce. Jak bedzieny sie tak "wzmacniac", to LM nie wygramy nigdy. Niech mi tu nikt nie wyjezdza ze Morata 4/5 bramek ze swoich kilkunastu ( :prochno: ) strzelil w waznych meczach.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 22:08

Alexinhio-10 pisze:
Jacky pisze:
Poprostu pisze:ten Morata, kolejna miękka faja do kolekcji.
Takich tu (w Juve) lubia :hellyes:
Moraty bronil nie bede, bo uwazam go za slabiaka (oczywiscie to nieco inny poziom slabiactwa, niz taki Sturaro, czy De Sciglio), ale on nie polecial do Realu. Tak byla po prostu skonstruowana umowa, ze Real mogl go wykupic i z tego prawa skorzystal. Tyle. Dlaczego w ogole rozpatrujemy nieskrzydlowego na skrzydlo? Tam powinien grac ktos w stylu Costy, Berny, Cuadrado (Carrasco? Keita Balde?).
Bo lubimy sobie utrudniac zycie. Morata sie nadaje do klubow typu Sevilla, a nie Juve. Na lewe skrzydlo ktos obiecujacy, w podstawie jest Costa. To samo na 9tce. Jak bedzieny sie tak "wzmacniac", to LM nie wygramy nigdy. Niech mi tu nikt nie wyjezdza ze Morata 4/5 bramek ze swoich kilkunastu ( :prochno: ) strzelil w waznych meczach.
Bez Teveza, to by pewnie jeszcze mniej strzelił. Ile z nich było "dobitkami", które wcisnąłby nawet Borriello? Nawet wielcy fanboje dali sobie z tym chłopakiem spokój (pamiętacie ten temat na forum o Moracie? :prochno:)

Mam nadzieję, że Morata to kaczka dziennikarska, nie są nam potrzebne wzmocnienia w ataku/na skrzydłach.
Potrzebujemy Emre plus cracka do pomocy, prawego i środkowego obrońcy oraz ewentualnie ziomka za A.Sandro. Choć nie wierzę w idealną "11". Nawet za Capello biegał u nas na prawej Zebina.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 22:13

O czymś nie wiem? Przychodzi Caldara, odchodzi Howedes, Barzagli przedłuża kontrakt. Po co nam więcej niż 5 ŚO (imo i tak o jednego za dużo)?

Moratę/Martiala za Mandzu/Cuadrado bym brał, o ile starczy kasy po obsadzeniu drugiej linii i boków obrony.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 22:24

jackop pisze:Barzagli przedłuża kontrakt. Po co nam więcej niż 5 ŚO (imo i tak o jednego za dużo)?
Dopóki nie będzie oficjalki, że Caldara do nas dołączy, to nie liczę go jako "naszego". Tak samo jak Spinazzoli, który może zastąpić Asę (choć do końca nie jestem przekonany czy Leonardo mógłby grać z powodzeniem na lewej obronie).

Jesteś za pozostaniem Barzagliego? Chodzi o jego doświadczenie przekazywane w szatni i biało-czarne serducho czy o to, że wciąż może z jakimś słabiakiem zagrać w Serie A, nie waląc babola?
Cały ten sezon, pomimo kontuzji wszystkich środkowych obrońców, radziliśmy sobie w czwórkę (Niemiec zagrał przecież trzy mecze). Nie było sytuacji, że trzeba było wystawiać tam gracza z Primki czy Mandżu :prochno:
Dlatego też jestem zdania, że Kielon, Benatia, Rugani + Caldara na pewno nam wystarczą.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 22:41

Zacytowałeś wypowiedź, w której napisałem, że 5 środkowych to o 1 za dużo ;) Barzagli jest mi obojętny, niech zostanie jeszcze rok o ile będzie opcją ostateczną, a nie stoperem nr 3 dodatkowo zmuszonym do łatania dziur na prawej obronie.
albertcamus pisze:Dlatego też jestem zdania, że Kielon, Benatia, Rugani + Caldara na pewno nam wystarczą.
Przychylam się.
albertcamus pisze:Dopóki nie będzie oficjalki, że Caldara do nas dołączy, to nie liczę go jako "naszego". Tak samo jak Spinazzoli, który może zastąpić Asę (choć do końca nie jestem przekonany czy Leonardo mógłby grać z powodzeniem na lewej obronie).
Rozumiem. Tak tylko się zastanawiałem, bo w liście priorytetów uwzględniłeś ewentualne zastępstwo dla Brazylijczyka, ale nie wspomniałeś o następcy Asy. Co do środka, to myślałem, że być może liczysz na De Vrija. Zresztą pomysł z Holendrem byłby całkiem zacny, o ile, poszukując środków na mercato, opylilibyśmy Benatie za konkretny pieniądz. Aczkolwiek to już takie kombinowanie na siłę.

Mam nadzieję, że Marotta nie zacznie kombinować i udziwniać, bo pod względem obsadzenia danych pozycji będzie jedno z najbardziej klarownych okienek. Mocni PO+ŚP i zatrzymanie Sandro. Tyle wymagam.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 23:04

jackop pisze:Co do środka, to myślałem, że być może liczysz na De Vrija. Zresztą pomysł z Holendrem byłby całkiem zacny, o ile, poszukując środków na mercato, opylilibyśmy Benatie za konkretny pieniądz. Aczkolwiek to już takie kombinowanie na siłę.
To nie jest głupie. Odchodzi Benatia za ok. 25 baniek, za darmo przychodzi młodszy de Vrij. Myślę, że Marottcie ten pomysł może chodzić po głowie.

jackop pisze:Mocni PO
Moim zdaniem dwóch PO może przyjść tylko w przypadku, gdy zostanie A. Sandro, a za Asę na lewą powędruje MDS (na bank go nie sprzedamy po roku).

Dobra, kończę swoje bardzo odkrywcze wywody. Przyznam się, że chciałem, żeby mój podpis trochę polatał po forum ;)

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2018, 23:34

mysle ze sorzedaz Benatiii za 25 mln i wziecie De Vrij za free to super pomysl skok jakosciowy i odmlodzenie skladu + 25 mln ktore mozemy dolozyc no do SMS

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2018, 00:43

No i co z tym Canem XD? Przyjdzie nie przyjdzie?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2018, 07:03

Media w Anglii dudnia ze SMS w United za 108 milionow jako pierwszy transfer tego roku takze moje marzenia chyba legna w gruzach.

Perhaps moze przez to Pogba wroci :prochno:

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2018, 07:09

Principino pisze:No i co z tym Canem XD? Przyjdzie nie przyjdzie?
Dopóki jego drużyna będzie grała o trofea ( czyli do końca ), to raczej nie nastąpi żadna deklaracja. Jeżeli się zgodził na Juventus, to włodarze już o tym wiedzą.

To ja się dołączam do @Virgila, @Forzy ( o dziwo :D ), @Piotr Juvefan i również jestem pozytywnie nastawiony do powrotu Moraty. Mimo że nie miałem żalu gdy odchodził. Gość się świetnie nadaje do kontrataku, a takich graczy w Juventusie brakuje ( akcja z Bayernem majstersztyk ). Jak ważne jest kontratakowanie w LM chyba każdy wie, zwłaszcza w kontekście dwumeczy, a nie ligowych maratonów, w których to zawsze jest czas na odrobienie strat po pojedynczych wpadkach. Pomimo swej chimeryczności i braku skuteczności, akurat do LM miał typ nosa i nigdy go te rozgrywki nie przytłaczały. W przeciwieństwie do Dybali i Higuaina, którzy palą się tam psychicznie - jednocześnie z lubością strzelają seriami do ogórasów ( zwłaszcza Pawełek ). Taka trójka na kontratak, Berna, Costa, Morata - wygląda nieźle.
Jeżeli chodzi o czyste umiejętności, to Alvaro jest praktycznie kompletny. Tylko ta psychika mu przeszkadza - mimo wszystko, zawsze istnieje szansa, że się w pewnym momencie ogarnie pod tym względem i zostanie killerem ( nie to żebym jakoś szczególnie wierzył w taki rozwój sytuacji, ale na pewno nie można wykluczać takiego scenariusza ). Jeżeli chłop nie przyjdzie, to na pewno nie będę się czuł zawiedziony, ale jeżeli jednak zawita ponownie w Turynie, to przywitam go z otwartymi ramionami.

Trochę nie rozumiem tych, co tak narzekają, że ucieknie do Realu. Miłość jest ślepa. Wy jesteście Polakami, wielu z was kibicuje Juventusowi od wieku szkolnego, odkąd tylko zaczęliście interesować się piłką. Wielu z was układa sobie plany weekendowe pod Juventus, żeby tylko obejrzeć mecz.
To teraz sobie pomyślcie, że jesteście Włochem, urodzonym w Turynie, takim który grał w primce Juve, a potem w dorosłej drużynie. Większość was wracałaby do Juventusu jak ten zbity pies, mimo kolejnego odtrącenia.

Ja po cichu liczę na Torreire, śmierdzi mi on takim drugim Radją, cena chyba w tej chwili też zbyt wielka nie jest jak na obecne standardy, pewnie do 40 mln by się go dało wyciągnąć. Napoli już wyciągnęło Jorginho i Allana za psi pieniądz, oby nie było powtórki z graczem Sampy. Niby się nie dogadali, ale to mogą być zwykłe gierki. Ostatnio chyba mówiło się też o zainteresowaniu Interu tym graczem.
Oczywiście wiadomo, jakby miał przyjść SMS, to kij tam z Urusem, ale jako tańsza opcja, z potencjałem na szybkie wejście na podobny do Serba poziom, Torreira wydaje się idealnym zakupem.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2018, 07:27

Adrian27th pisze:Media w Anglii dudnia ze SMS w United za 108 milionow jako pierwszy transfer tego roku takze moje marzenia chyba legna w gruzach.

Perhaps moze przez to Pogba wroci :prochno:
Jego agent już parę razy temu zaprzeczył.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2018, 07:39

Marat87 pisze: Jeżeli chodzi o czyste umiejętności, to Alvaro jest praktycznie kompletny. Tylko ta psychika mu przeszkadza - mimo wszystko, zawsze istnieje szansa, że się w pewnym momencie ogarnie pod tym względem i zostanie killerem
Jak Lewandowski, który w Borussi ogarnął się tak naprawdę w sezonie gdy załadował Realowi 4 bramki. Wcześniej strzelał, ale bardzo dużo marnował.

Lubię tego Moratę, no...

Zablokowany