Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2018, 22:55

Z Wenecji ?

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2018, 23:12

Arbuzini pisze:Zastanawia mnie, czy nie interesuje nasz Chiesa.
No ale jak rozumiem wtedy sprzedajemy Cuadrado?

Martial za Mandzukica, Chiesa za Cuadrado, to już spory hajs pewnie ponad 100 mln za ten duet. Nie wiem czy jest sens inwestować w atak, skoro środek pola i prawa obrona leży.

Co nie zmienia faktu że talkie roszady byłyby ciekawe bardzo i na lata.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2018, 00:58

MRN pisze:Z Wenecji ?
Z Florencji. Chyba za dużo Fervexu ;)
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Arbuzini pisze:Zastanawia mnie, czy nie interesuje nasz Chiesa.
No ale jak rozumiem wtedy sprzedajemy Cuadrado?
Podałem Federico bardziej jako alternatywę dla Matriala, ale świetnie byłoby mieć ich obu w składzie. Cuadrado dla mnie jest jednym z zawodników, którego sprzedaży bym się na pewno nie sprzeciwiał.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Nie wiem czy jest sens inwestować w atak, skoro środek pola i prawa obrona leży
Patrzę na obecny skład do głowy przychodzi mi głównie jeden przymiotnik: eklektyczny. Przesyt lewonożnych atakujących, a jedyny prawonożny skrzydłowy średnio pasuje na lewą flankę, brak pomysłu na boki obrony oraz pomoc zbudowana w sposób zupełnie przypadkowy. Tak jak Marotta kiedyś ładnie posprzątał po Secco, tak teraz nie zaszkodziłoby zrobić porządków po samym sobie. Przez lata Beppe sprowadzał zawodników, którzy byli łatwo dostępni, a nie tych, których faktycznie chciał trener. Nie dziwne, że to wszystko nie chce się zazębiać.

Wymiana pokoleniowa może być dobrym pretekstem dla pewnych reform. Zarząd mówi, że chce ewolucji, a nie rewolucji, ale moim zdaniem powinniśmy być gotowi na tę drugą ewentualność, która wcale nie musi być dla klubu gorsza.

Podobno Can jest już blisko. Biorąc pod uwagę jego umiejętności i brak kwoty odstępnego to mamy kamień milowy w budowie pomocy. Wreszcie zawodnik, który potrafi operować piłką, a do tego wnosi walory fizyczne i umiejętność gry głową. Idealny kandydat żeby ustawić go w centralnym punkcie drugiej linii. Zapewne dołączy do nas jeszcze Pellegrini ze względu na preferencyjne warunki transferu - mówi się, że 25 mln E wystarczy do aktywowania jego klauzuli wykupu z Romy. Marzeniem pozostaje SMS, na którego szanse są bardzo małe, ale całkowicie bym go jeszcze nie wykluczał.

Jeszcze nie, bo nie wiadomo co będzie z Dybalą i Sandro po sezonie. Argentyńczyka coraz ciężej wpasować w jakąś sensowną rolę na boisku, a jego największy atut, czyli bramkostrzelność, w Lidze Mistrzów totalnie traci na wartości. Brazylijczyk ciągle zbiera dobre noty i wykręca statystyki, ale chyba każdy widzi, że to już nie to co sezon temu.

Dwie duże sprzedaże mogą zupełnie zmienić nasz plan na mercato, a chyba można założyć, że przynajmniej do jednego większego ruchu dojdzie.

Tak naprawdę zastąpienie Dybali i Cuadrado, Martialem oraz Chiesą bardzo by nam ułatwiło grę skrzydłami. Patrząc na to jak grają najsilniejsze ekipy widać wyraźny trend, w którym to wszystko zmierza. Na przykład Real potrafi grać jednocześnie Ronaldo, Balem, Asensio i Vazquezem. Podobnie wygląda sytuacja w Barcelonie. Pod względem sportowym nawet nie powinniśmy myśleć o sprzedażach Dybali i Sandro, ale z drugiej strony wraz z innymi ruchami mogą sfinansować nam budowę nowej drużyny.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2018, 01:15

Arbuzini pisze:Podałem Federico bardziej jako alternatywę dla Matriala, .
Arbuzini pisze:Patrzę na obecny skład do głowy przychodzi mi głównie jeden przymiotnik: eklektyczny. Przesyt lewonożnych atakujących, a jedyny prawonożny skrzydłowy średnio pasuje na lewą flankę..
Arbuz, ale Chiesa to jest kolejny zawodnik na prawą flankę, mimo że jest prawonożny. Więc średnio jako alternatywa Martiala.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2018, 09:52

Arbuzini pisze:Podobno Can jest już blisko.(...) Wreszcie zawodnik, który potrafi operować piłką (...)
Prawie zadławiłem się kawą czytając ten fragment.
Arbuzini pisze:Zapewne dołączy do nas jeszcze Pellegrini
Z tą (za)pewnością doniesień marcowo-kwietniowych podchodzilbym z daleko idącym dystansem.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2018, 19:28

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Arbuz, ale Chiesa to jest kolejny zawodnik na prawą flankę, mimo że jest prawonożny. Więc średnio jako alternatywa Martiala.
Grywa też na lewej stronie. Stosunkowo rzadko, ale moim zdaniem nadaje się do tego. Ma szybkość, technikę, ciągnie go do przodu i bardzo często oddaje strzały na bramkę przeciwnika. W dodatku słabsza noga nie przeszkadza mu w grze.
wagner pisze:
Arbuzini pisze:Podobno Can jest już blisko.(...) Wreszcie zawodnik, który potrafi operować piłką (...)
Prawie zadławiłem się kawą czytając ten fragment.
W przed samym wysłaniem posta usunąłem "jakotako" przed "potrafi" ;). Zajrzałem na whoscored i statystyki pokazują, że choć gość jest drwalem to jest w tym metoda. Jak dla mnie wrażenia estetyczne schodzą na drugi plan.
wagner pisze:
Arbuzini pisze:Zapewne dołączy do nas jeszcze Pellegrini
Z tą (za)pewnością doniesień marcowo-kwietniowych podchodzilbym z daleko idącym dystansem.
Czemu? Czytając newsa z ubiegłorocznego lata można natrafić na informacje dotyczące klauzuli w jego kontrakcie, na której zależało samemu zawodnikowi. Jest młodym Włochem, jest obiecujący, jest tani - wygląda na dość prawdopodobny cel Juvnetusu.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 07:32

Arbuzini pisze:Jak dla mnie wrażenia estetyczne schodzą na drugi plan.
W przypadku Khediry również? ;)

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 12:17

Znalezione dzisiaj gdzieś w necie.

AlexSandro to United in exchange for A.Martial and Darmian

Co wy na taka wymianę?

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 13:12

Co roku robimy jakąś wyrwę w jakiejś formacji, a potem zdziwko, że przegrywamy z Realem. Mimo mojego zafascynowania Martialem, na nie. I jeszcze ten Darmian jako ochłap.
Zamiast psioczyć na Allegriego, może przerzućmy nasze antypatie na całą politykę transferową? Co roku jakiś top od nas odchodzi, tak się nie buduje potęgi. To samo z tym Bernatem. Finansujemy Bayernowi transfer Bellerina, biorąc niepotrzebnego zawodnika. Dobrzy z nas kumple.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 14:01

FIFA rozważy zreformowanie systemu wypożyczeń piłkarzy. W skrajnym przypadku, umowy wypożyczenia mogą zostać całkowicie zlikwidowane.

France Football wskazuje przykładowo, że Juventus wypożyczył 41 graczy w tym sezonie, Udinese 27, Chelsea 22 i Manchester City 18.
To i zespoły rezerw poproszę :bravo:

źródło: https://www.football-italia.net/119701/ ... hing-loans po polsku dostępne na SJ
alina po 0-3 z Realem pisze:Najgorszy fragment opinii Karowiewa zacytowałem powyżej (i tylko ten chcę skomentować szerzej). Nie znam się to się wypowiem, zmieszane z typowym na JP śledzeniem wyłącznie za ile ktoś młodszy przychodzi. Za czasów newsmeńskich można powiedzieć, że specjalizowałem się primaverze i IMO trudno się tu do polityki Marotty przyczepić. Zwłaszcza po posusze czasów 2006-2010, gdzie dawaliśmy się nabijać w takie deale jak z Iago Falque (na którym i tak Marotta ostatecznie zdołał zarobić 750 tys € na czysto).
Mnie tam łatwo, jak zawsze :prochno: Po końcu współwłasności przerzuciliśmy się na wypożyczenia. Ciekawe co zrobimy, jeśli zamknie się ta furtka. Może Juventus/Marotta wreszcie weźmie się porządnie za organizację sektorów młodzieżowych - tak aby odnosić z niego wymierne korzyści dla pierwszej drużyny. Musi powstać i zostać zaimplementowany pomysł systemu wprowadzania młodzieży do pierwszego zespołu albo zostaniemy z ręką w nocniku.

Przy okazji skończyłoby się sztuczne wzmacnianie zespołu wypożyczeniami z opcją wykupu. Albo wydajesz hajs, albo korzystasz z zasobów swojej akademii piłkarskiej.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 14:10

Argumenty za sprowadzeniem Darmiana to:
1. Włoch
2. tani
3. niechciany w MU
4. uniwersalny

Słowem - posiada mnóstwo cech, które czynią go łakomym kąskiem dla naszych włodarzy i ani jednej, która podnosiłaby poziom na prawej flance. Po prawdopodobnym odejściu Lichego zrobi się na tej pozycji wakat, a Darmian będzie łatwym sposobem do załatania dziury. Nie bardzo mi się widzi taki transfer, bo duet De Sciglio - Darmian mógłby równie dobrze obsadzać prawą obronę w jednej z mediolańskich drużyn, dla nas to za mało.

To tak ogólnie, bo taka oferta jak przytoczona powyżej niemal na pewno nie istnieje. Byłaby zresztą idiotyczna. Obawiam się, że za samego Martiala MU zażądałoby więcej niż my za Sandro. A szkoda, bo Francuz byłby bardzo ciekawym wzmocnieniem. Natomiast ściągnięcie do Turynu Darmiana wydaje się niestety być znacznie bardziej prawdopodobne.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 14:51

B@rt pisze:Słowem - posiada mnóstwo cech, które czynią go łakomym kąskiem dla naszych włodarzy i ani jednej, która podnosiłaby poziom na prawej flance.
Chyba najlepsze podsumowanie kandydatury Darmiana. Generalnie przeciętniak, u którego na siłę szuka się ciekawych, mało istotnych cech jak np narodowość czy uniwersalność.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 14:58

pumex pisze:
B@rt pisze:Słowem - posiada mnóstwo cech, które czynią go łakomym kąskiem dla naszych włodarzy i ani jednej, która podnosiłaby poziom na prawej flance.
Chyba najlepsze podsumowanie kandydatury Darmiana. Generalnie przeciętniak, u którego na siłę szuka się ciekawych, mało istotnych cech jak np narodowość czy uniwersalność.
Kiedyś to nasze częściowe budowanie drużyny 'po taniości' zawiedzie i mam wrażenie, że jeszcze ten sezon na tym dowieziemy, ale kolejny już nie. Kwiatki typu Pogba, Pirlo mogą się zdarzać, ale potem będzie się to kończyć dramatem w finale LM jeśli równocześnie będziemy się pozbywać graczy robiących różnicę (rzeczony Pogba, pewno teraz Sandro, Dybala next) i sprowadzać na uzupełnienie luk półśrodki typu Darmian, które na jakieś Sassuolo wystarczą, ale na Real już niestety nie.

secondo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 15:01

jasne, takich nam trzeba. Tanich, niechcianych.....coś à la lumpex.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2018, 15:46

Osgiliath pisze:
pumex pisze:
Kiedyś to nasze częściowe budowanie drużyny 'po taniości' zawiedzie i mam wrażenie, że jeszcze ten sezon na tym dowieziemy, ale kolejny już nie. Kwiatki typu Pogba, Pirlo mogą się zdarzać, ale potem będzie się to kończyć dramatem w finale LM jeśli równocześnie będziemy się pozbywać graczy robiących różnicę (rzeczony Pogba, pewno teraz Sandro, Dybala next) i sprowadzać na uzupełnienie luk półśrodki typu Darmian, które na jakieś Sassuolo wystarczą, ale na Real już niestety nie.
Niestety często "okazje" to już wiekowi zawodnicy - Pirlo, Tevez, Matuidi. Darmien co prawda tylko 28lat ale w lutym już 29. I jak mamy budować zespół bez zmian co roku?

A może na PO Ricardo Pereira? W zeszłym roku niby się nim interesowaliśmy a statystyki w lidze Portugalsiej też ma dobre, wcześniej we Francji było tak samo.
https://www.whoscored.com/Players/12076 ... do-Pereira
wiem że to tylko statystyki ale jednak są.

Zablokowany