Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- wagner
- Juventino
Albo nie doceniasz graczy, którzy są na rynku albo przeceniasz Alexa Sandro. Gaya, Ghoulam, Kurzawa, Grimaldo to są nazwiska, którymi są zainteresowane czołowe ekipy w Europie. Jeszcze wiele może się zdarzyć, transfer jednego może generować odejście innego (jak w przypadku pozyskania jakiegoś lewego obrońce przez PSG - które jest zainteresowane sprowadzeniem Sandro i Ghoulamem - zwalnia automatycznie Kurzawe ect.) Ja tam mam swojego cichego faworyta, który nie jako wpasowuje się w politykę transferową Marotty, mianowicie chodzi mi o Digne.dimebag11 pisze:O ile można znaleźć kilku ciekawych prawych defensorów, to na lewej flance jest dość słabo z potencjalnymi kandydatami do zastąpienia Alexa
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@MRN
Oczywiście, że lepiej sprzedać Sandro w najbliższym okienku niż oddać go za ułamek wartości z powodu kończącej się umowy. Jednakże bardziej martwi mnie to, że nawet po otrzymaniu konkretnej sumki za Brazylijczyka ciężko będzie nam znaleźć kogoś na odpowiednim poziomie.
@wagner
Chyba każdy kto ogląda mecze Juve przyzna, że Sandro nie może zaliczyć obecnego sezonu do nadzwyczaj udanych, ale to co wyprawiał w poprzednim, to była poezja i jestem przekonany, że ponownie będzie grać na topowym poziomie. Niewielu jest na świecie graczy lepszych od niego na pozycji LO (a już z pewnością nie do wyciągnięcia). Ghoulam był łakomym kąskiem przed podpisaniem nowej umowy z Napoli, a teraz nie mamy szans na jego zakup. Kurzawa gra w PSG, więc podejrzewam wysokie zarobki i brak motywacji do opuszczenia Paryża z tego powodu (aczkolwiek jak to pisałem już wcześniej - uważam, że istniałaby szansa wymiany Sandro-Kurzawa plus dopłata z ich strony, co byłoby chyba najkorzystniejsze dla Juve). Może i ten Digne byłby ciekawą opcją, ale co powiedziałaby na to Barca.
Oczywiście, że lepiej sprzedać Sandro w najbliższym okienku niż oddać go za ułamek wartości z powodu kończącej się umowy. Jednakże bardziej martwi mnie to, że nawet po otrzymaniu konkretnej sumki za Brazylijczyka ciężko będzie nam znaleźć kogoś na odpowiednim poziomie.
@wagner
Chyba każdy kto ogląda mecze Juve przyzna, że Sandro nie może zaliczyć obecnego sezonu do nadzwyczaj udanych, ale to co wyprawiał w poprzednim, to była poezja i jestem przekonany, że ponownie będzie grać na topowym poziomie. Niewielu jest na świecie graczy lepszych od niego na pozycji LO (a już z pewnością nie do wyciągnięcia). Ghoulam był łakomym kąskiem przed podpisaniem nowej umowy z Napoli, a teraz nie mamy szans na jego zakup. Kurzawa gra w PSG, więc podejrzewam wysokie zarobki i brak motywacji do opuszczenia Paryża z tego powodu (aczkolwiek jak to pisałem już wcześniej - uważam, że istniałaby szansa wymiany Sandro-Kurzawa plus dopłata z ich strony, co byłoby chyba najkorzystniejsze dla Juve). Może i ten Digne byłby ciekawą opcją, ale co powiedziałaby na to Barca.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Piotr Juvefan
- Juventino
Sprzedaż Sandro byłaby głupotą,bo na tej pozycji jest nisza. Wystarczyłby mi SMS,Can i Cancelo, którego chętnie bym interowi zwinął,ale to wszystko bez sprzedaży kluczowych graczy...

- Shadow Marshall
- Juventino
Nie da się tego inaczej przeprowadzić. Juventus bardzo rzadko robił takie akcje jak gruby wydatek bez żadnych sprzedaży. Po degradacji i przyjściu Conte zrobiliśmy jedno budżetowe boom by przez sezon czy dwa ograniczać wydatki. Teraz nie wyobrażam sobie że kupujemy Savicia z Lazio, Can za darmo, ten Cancelo i Martial (wiem wiem to pewnie bajki ale niech będzie). By to sfinansować to pewnie cały klub na to stać, ale na bank będą chcieli to bilansować i nawet ma to też sens bo na kilku pozycjach będzie za ciasno.Piotr Juvefan pisze:Sprzedaż Sandro byłaby głupotą,bo na tej pozycji jest nisza. Wystarczyłby mi SMS,Can i Cancelo, którego chętnie bym interowi zwinął,ale to wszystko bez sprzedaży kluczowych graczy...
Kibicuje Juve już pewnie z 20 lat i orientuje się w tym co dzieje się w footbolu na świecie i wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych.
Pewnie przez długie lata nie będzie na świecie kolejnego Messiego czy Ronaldo, ale to jednocześnie nie znaczy, że zarówno Barcelona jak i Real przestaną zdobywać trofea i wygrywać.
- Piotr Juvefan
- Juventino
No jakbyśmy faktycznie chcieli tego Martiala to bez sprzedaży kogoś raczej by się nie obyło,ale ja go nie podawałem dlatego ,że nie mam żadnych obiekcji co do naszej ofensywy. Zdaje sobie sprawę,że są piłkarze do zastąpienia,ale jak już wspomniałem na pozycji Sandro jest nisza i obiektywnie nikogo lepszego a nawet równego co do jego umiejętności nie dostaniemy. Po kupnie Higuaina mówiło się,że sprzedaż Pogby nie była z tym związana,ale załóżmy jednak,że była. Musimy osiągnąć wreszcie taki stan,że kupno piłkarza za te +/- 100mln nie będzie jednoznaczne ze sprzedażami najlepszych naszych graczy.Shadow Marshall pisze:Nie da się tego inaczej przeprowadzić. Juventus bardzo rzadko robił takie akcje jak gruby wydatek bez żadnych sprzedaży. Po degradacji i przyjściu Conte zrobiliśmy jedno budżetowe boom by przez sezon czy dwa ograniczać wydatki. Teraz nie wyobrażam sobie że kupujemy Savicia z Lazio, Can za darmo, ten Cancelo i Martial (wiem wiem to pewnie bajki ale niech będzie). By to sfinansować to pewnie cały klub na to stać, ale na bank będą chcieli to bilansować i nawet ma to też sens bo na kilku pozycjach będzie za ciasno.Piotr Juvefan pisze:Sprzedaż Sandro byłaby głupotą,bo na tej pozycji jest nisza. Wystarczyłby mi SMS,Can i Cancelo, którego chętnie bym interowi zwinął,ale to wszystko bez sprzedaży kluczowych graczy...
Kibicuje Juve już pewnie z 20 lat i orientuje się w tym co dzieje się w footbolu na świecie i wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych.
Pewnie przez długie lata nie będzie na świecie kolejnego Messiego czy Ronaldo, ale to jednocześnie nie znaczy, że zarówno Barcelona jak i Real przestaną zdobywać trofea i wygrywać.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Nie trzeba zakładać, bo oficjalnie Marotta potwierdził to w wywiadziePiotr Juvefan pisze:Po kupnie Higuaina mówiło się,że sprzedaż Pogby nie jest z tym związana,ale załóżmy jednak,że była.

Can? Nie jestem fanem, ale rozumiem bo za free.
Cancelo? Za 30 melonów?

Ostatnia fala optymizmu przypomina mi tą sprzed roku i Mercato Millenium 100/10
Darmian?jakku1 pisze:Jeśli spieniezymy Sandro to najprawdopodobniej zakupimy dwoch bocznych obroncow. Jedno grubsze nazwisko, a drugie po kosztach.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Piotr Juvefan
- Juventino
No a ile daliśmy za Sandro ?jackop pisze: Cancelo? Za 30 melonów?![]()

No i zawsze to jakiś pstryczek dla średniaka Serie A

- Shadow Marshall
- Juventino
Jedynie do wzięcia na lewą obronę to wydaje mi się Kurzawa z PSG. Ciągle się trąbi, że ma tam być rewolucja i cholera wie co jeszcze. Spinazzola ma wrócić. Darmian kibluje na ławie u Murarza. To żadne super wzmocnienia ale na takim przyzwoitym poziomie. Sandro w tym sezonie gra taki syf, że gdybym nie widział tego co pokazał wcześniej to pozbyłbym się go od razu.
- jackop
- Juventino
Serio porównujesz Cancelo do Sandro? :roll: No mnie dziwi, bo chłopak jest do bólu przeciętniutki. Canowi nie dałbym pierwszego składu w TOPowym europejskim klubie, a i tak piłkarsko jest graczem z półki wyżej.Piotr Juvefan pisze:No a ile daliśmy za Sandro ?Cena nie powinna dziwić.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Widziałem pare meczów gdzie fajnie się prezentował no i sami go mielismy/mamy na radarze, inaczej nie brałbym go pod uwagę.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W interze nikt nie przeskoczy poziomu przeciętności ale Cancelo to dobry grajek. U nas zawodnicy maja inny klimat, stabilność a nie zamartwianie się czy Chinole nie znikną porzucając swoją nudną zabawkę.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
https://www.whoscored.com/Players/91978 ... -Kondogbia
On w Interze też grał kaszanę, a teraz? Błyszczy w meczach przeciwko Realowi, Sevilli czy Atletico.
On w Interze też grał kaszanę, a teraz? Błyszczy w meczach przeciwko Realowi, Sevilli czy Atletico.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
O ile dobrze pamiętam, to Cancelo był z nami łączony ubiegłego lata. Dlaczego wtedy do nas nie dołączył?
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- jackop
- Juventino
Krychowiak też miażdżył w Sevilli, a teraz? Możemy się licytować.Crunny pisze:https://www.whoscored.com/Players/91978 ... -Kondogbia
Cancelo nic do tej pory nie pokazał. Jedyne jego plusy to warunki fizyczne i wiek. Valencia dała za niego 15 baniek i nie widzę żadnego powodu by dokładać drugie tyle za zawodnika, który nie zrobił żadnego postępu. Nie można wiecznie jechać na fali hajpu po Euro16. Większy potencjał można było zobaczyć chociażby u Coentrao. Zdecydowanie lepiej w Hiszpanii prezentował się np. Aleix Vidal - rezerwowy Barcelony.
Nie wierzę, że pójdzie za hajs ustalony w klauzuli wykupu dostępnej dla GorszejCzęściMediolanu. Albo Valencia będzie negocjować, albo Portugalczyk pomoże Nietoperzom w LM.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Przecież Krychowiak nie grał w Interze. Grzesiek okazał się niewypałem w dobrym klubie, jakim jest obecnie PSG, gdzie miał dużą rywalizację (Verratti, Matuidi, Rabiot). Teraz ledwo sobie radzi w jeszcze słabszym WBA. Kondogbia i Cancelo błyszczeli w klubach na poziomie obecnego Interu, przeszli do Interu, gdzie jest totalny rozpierdziel i obaj tam nie wypalili, choć mieli być podstawowymi graczami. W Interze nie ma warunków dla młodych zdolnych. Co chwile zmieniają się trenerzy, jest duża rotacja piłkarzy. W ostatnich X latach stworzyli tylko Icardiego, Kovacica, teraz może uda im się jeszcze ze Skriniarem, choć to dopiero jego pierwszy sezon. A ilu młodych zdolnych nie potrafili wykorzystać? Coutinho, Shaqiri, R.Alvarez, G.Barbosa, J.Mario. Nie wiadomo, co by było z A.Sandro czy Dybalą, gdyby trafili do Interu.jackop pisze:Krychowiak też miażdżył w Sevilli, a teraz? Możemy się licytować.Crunny pisze:https://www.whoscored.com/Players/91978 ... -Kondogbia
Cancelo nic do tej pory nie pokazał. Jedyne jego plusy to warunki fizyczne i wiek. Valencia dała za niego 15 baniek i nie widzę żadnego powodu by dokładać drugie tyle za zawodnika, który nie zrobił żadnego postępu. Nie można wiecznie jechać na fali hajpu po Euro16. Większy potencjał można było zobaczyć chociażby u Coentrao. Zdecydowanie lepiej w Hiszpanii prezentował się np. Aleix Vidal - rezerwowy Barcelony.
Nie wierzę, że pójdzie za hajs ustalony w klauzuli wykupu dostępnej dla GorszejCzęściMediolanu. Albo Valencia będzie negocjować, albo Portugalczyk pomoże Nietoperzom w LM.