Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 08:55

Napiszę tutaj, bo to w sumie bezposredniego przelozenia na mercato nie ma, ale moze miec posrednie ;-).

Otoz, Lotito byl ostatnio widziany na sympatycznej pogawędce z Marottą i Andreą Agnellim i sprawa podobno wyglada tak, ze relacje pomiędzy nami a Lazio uległy duzemu ociepleniu :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 09:22

notquitemytempo pisze:Jeżeli chodzi o Savica (tego z Atletico) to pewnie, jest to kuriozalne info, podane tylko dla ubarwienia historii. Nie potrzebujemy środkowych obrońców, tym bardziej tak przeciętnych.
Powiedziałbym tak samo, gdyby nie historia sprzed roku, gdy media donosiły sprzedaży Bonucciego do Milanu i włączeniu w transakcję De Sciglio, a większość kibiców nie wierzyła, że to możliwe. Koniec końców niby były to dwa oddzielne ruchy, ale chyba tylko ze względu na księgowość.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 09:35

Pakiet SMS +Martial za Dybale biorę w ciemno. Nie wierzę w takie rozwiązanie ale pomarzyć można. Do tego Fabinho na prawą obronę i wio. Fantamercato off. :prochno:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 11:11

jakku1 pisze:Napiszę tutaj, bo to w sumie bezposredniego przelozenia na mercato nie ma, ale moze miec posrednie ;-).

Otoz, Lotito byl ostatnio widziany na sympatycznej pogawędce z Marottą i Andreą Agnellim i sprawa podobno wyglada tak, ze relacje pomiędzy nami a Lazio uległy duzemu ociepleniu :prochno:.
Spotkanie odbyło się dwa dni temu w siedzibie Lega Calcio. Generalnie chodzi o to, że człowiek, który sprawuje w tej chwili funkcję komisarza włoskiego związku piłki nożnej nakreślił jakąś strategię pt. "mniej wojen, więcej wspólnych ścieżek" by uzdrowić stan włoskiej piłki. Wiadomo, jakiś wyświechtany slogan typu "w kupie siła", ale jak widać przyniosło to skutek.

Mało tego - dyrektor sportowy Lazio - Igli Tare również w tym tygodniu wypowiadał się ciepło o Juventusie, twierdząc, że strony nigdy nie były zwaśnione i są skore do współpracy.

Żeby nie było jednak tak kolorowo, to szybko dodał, że nie wie czy jest obecnie w Europie klub, który mógłby sobie pozwolić na Sergeja. Choć pewnie sam w to nie wierzy, to jednak nie mam wątpliwości, że ewentualny transfer Serba trzeba będzie 'zamortyzować' grubszą sprzedażą (typowałbym Alexa Sandro).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 13:27

Ale jak przejrzalem nasz sklad to nie wiem czy sprzedaż Sandro wchodzi u nas w rachube, ktoś słusznie zauważył, że odpuszczenie walki o Ase może mieć związek z ALexem.

Lichy, Asa - out
Benedikt - out
Barza? - chyba nadal nie przedłużono, więc +/-

Sami - cholera wie +/-
Cuadrado, coraz wiecej plotek, że może odejść
Sturaro - jw

Mandzur podobnie jak Juan i Stefan,
więc szykuje się takie mocniejsze przetasowanie.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 13:52

Robaku, nie zapominaj, ze na lewa obrone/lewe wahadlo przychodzi Spinazzola po sezonie ;-).

Ale, tez mi sie wydaje, ze szykuje sie mocniejsze przetasowanie i byc moze Alexa Sandro rowniez spieniezymy. Dybala wydaje sie nietykalny.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 14:26

jakku1 pisze:Otoz, Lotito byl ostatnio widziany na sympatycznej pogawędce z Marottą i Andreą Agnellim i sprawa podobno wyglada tak, ze relacje pomiędzy nami a Lazio uległy duzemu ociepleniu :prochno:.
Relacje dobre czy złe, nie wierzę, że nie będziemy próbowali ściągnąć Sergeja. Wydaje się to w naszym przypadku wręcz naturalne. Ostatecznie negocjacje mogą upaść nawet będąc w rewelacyjnych stosunkach z Rzymianami.
Poprostu pisze:Do tego Fabinho na prawą obronę i wio.
Fabinho zmienił niedawno agenta, a ostatnio pojawiły się informacje, że Brazylijczyk po sezonie dołączy do PSG ;) A tak btw. Fabinho od dwóch sezonów na obronie już nie gra ;)
jakku1 pisze:Ale, tez mi sie wydaje, ze szykuje sie mocniejsze przetasowanie(...)
Myślę, że to okienko będzie szalone nie tylko w naszym wykonaniu ;)
jakku1 pisze:(...) i byc moze Alexa Sandro rowniez spieniezymy
Pytanie. Jeżeli nie chcemy sprzedać Sandro to dlaczego nie zaproponowano mu przedłużenia kontraktu?

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 14:28

no tak SPine i Caldare liczę, wiec tutaj zastepstwo Asy i Bene lub/i Barzy mamy.

Ale nie mamy nikogo poki co za Lichego, którego odejscie też jest pewne.

Co do Samiego tu, wczoraj chłopcy z JMercato podali, że Can się uczy wloskiego i o chacie miał rozmawiać z Samim, więc też robimy już zastępstwo - Samiego/Stefana.

Pytanie jak skrzydła czyli co z Cuadrado i Mandzurem. - Martial?!

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 14:39

Bo za Lichtsteinera ktoś przyjdzie na prawą flankę ;-). Jeśli spieniezymy Sandro to najprawdopodobniej zakupimy dwoch bocznych obroncow. Jedno grubsze nazwisko, a drugie po kosztach. O konkrety ciężko, bo tak naprawdę nie wiadomo czy zainwestujemy mocniej w prawą stronę obrony, czy w lewą.

@wagner, co do Sandro to zaproponowano mu przedluzenie kontraktu. Ale najwyrazniej strony poki co zwyczajnie sie nie dogadaly. Uwazam, ze transfer Brazylijczyka jest mocno prawdodpoobny w tym okienku i mimo faktu, ze ostatnio gra lepiej, niz na poczatku sezonu to jesli dostaniemy za niego odpowiednia kwote, nie bede rozpaczać.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 15:12

jakku1 pisze:Bo za Lichtsteinera ktoś przyjdzie na prawą flankę ;-). Jeśli spieniezymy Sandro to najprawdopodobniej zakupimy dwoch bocznych obroncow. Jedno grubsze nazwisko, a drugie po kosztach. O konkrety ciężko, bo tak naprawdę nie wiadomo czy zainwestujemy mocniej w prawą stronę obrony, czy w lewą.

@wagner, co do Sandro to zaproponowano mu przedluzenie kontraktu. Ale najwyrazniej strony poki co zwyczajnie sie nie dogadaly. Uwazam, ze transfer Brazylijczyka jest mocno prawdodpoobny w tym okienku i mimo faktu, ze ostatnio gra lepiej, niz na poczatku sezonu to jesli dostaniemy za niego odpowiednia kwote, nie bede rozpaczać.
Ja jestem praktycznie pewien, że Sandro chciał odejść już rok temu i sami byliśmy gotowi go sprzedać, ale nie spodziewaliśmy się tego co zrobi Alves. W takim wypadku musieliśmy zrobić wszystko by zatrzymać Sandro, strata 3 z 4 podatawowych obrońców to zbyt wiele. Podejrzewam, że obiecaliśmy mu transfer w tym roku bez żadnego problemu.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 16:08

Vincitore pisze:Ja jestem praktycznie pewien, że Sandro chciał odejść już rok temu i sami byliśmy gotowi go sprzedać, ale nie spodziewaliśmy się tego co zrobi Alves. W takim wypadku musieliśmy zrobić wszystko by zatrzymać Sandro, strata 3 z 4 podatawowych obrońców to zbyt wiele.
Powstrzymanie transferu gracza z jakichkolwiek powodów w Turynie jest tutaj według wielu niemożliwe. Przytoczyłeś bardzo prawdopodobny scenariusz. Ja sam również zakładam, że Sandro zostanie w tym okienku sprzedany, co może stać się dobrym ruchem i dla Brazylijczyka i, co najważniejsze, dla klubu.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 16:17

Sprzedaż Sandro to będzie dobry ruch a dla mnie jest już od dawna sprzedany. Z Brazylijczykami widać nie jest nam po drodze bo kłopoty z nimi oby z Costą było inaczej. Drużyna potrzebuje świeżej krwi i o ile Spinazzoli nie uważam za wartość dodaną to za taka wartość uważam Caldarę. Może faktycznie uda się ponadto Cancelo zwinąć interowi ? SMS to marzenie ale chyba nierealne mimo wszystko choć ja już sam nie wiem do czego ten zarząd Juve jest zdolny skoro za 29-letniego Igłę dał 94 bańki. Matrial, SMS, Cancelo i mercato na bardzo duży plus choć boki obrony trzeba musowo wzmocnić. Zrobić transakcję wymienną z MU i wszyscy będą szczęśliwi ;)

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 16:57

MRN pisze:Sprzedaż Sandro to będzie dobry ruch a dla mnie jest już od dawna sprzedany. Z Brazylijczykami widać nie jest nam po drodze bo kłopoty z nimi oby z Costą było inaczej. Drużyna potrzebuje świeżej krwi i o ile Spinazzoli nie uważam za wartość dodaną to za taka wartość uważam Caldarę. Może faktycznie uda się ponadto Cancelo zwinąć interowi ? SMS to marzenie ale chyba nierealne mimo wszystko choć ja już sam nie wiem do czego ten zarząd Juve jest zdolny skoro za 29-letniego Igłę dał 94 bańki. Matrial, SMS, Cancelo i mercato na bardzo duży plus choć boki obrony trzeba musowo wzmocnić. Zrobić transakcję wymienną z MU i wszyscy będą szczęśliwi ;)
Według mnie sprzedaż Sandro nie będzie dobrym ruchem m.in. z uwagi na to, że w jedno okienko pozbędziemy się 3 z 4 bocznych obrońców, a co gorsza całej lewej strony. O ile można znaleźć kilku ciekawych prawych defensorów, to na lewej flance jest dość słabo z potencjalnymi kandydatami do zastąpienia Alexa, bo wszyscy czołowi zawodnicy na tej pozycji grają już w świetnych klubach (Alba, Marcelo, Alaba, Alonso, Mendy), a reszta jest przynajmniej poziom niżej od naszego Brazylijczyka. Dodatkowo mam wielkie obawy odnośnie tego czy Spinazzoli uda się osiągnąć chociaż poziom Asy (nie mówiąc już o czymś więcej). Ogólnie to widać, że Juve potrzebuje świeżej krwi, ale istna rewolucja na wielu pozycjach w ciągu jednego okienka może okazać się zgubna (obym się mylił).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 17:05

MRN pisze:Sprzedaż Sandro to będzie dobry ruch a dla mnie jest już od dawna sprzedany. Z Brazylijczykami widać nie jest nam po drodze bo kłopoty z nimi oby z Costą było inaczej. Drużyna potrzebuje świeżej krwi i o ile Spinazzoli nie uważam za wartość dodaną to za taka wartość uważam Caldarę. Może faktycznie uda się ponadto Cancelo zwinąć interowi ? SMS to marzenie ale chyba nierealne mimo wszystko choć ja już sam nie wiem do czego ten zarząd Juve jest zdolny skoro za 29-letniego Igłę dał 94 bańki. Matrial, SMS, Cancelo i mercato na bardzo duży plus choć boki obrony trzeba musowo wzmocnić. Zrobić transakcję wymienną z MU i wszyscy będą szczęśliwi ;)
hmm
czyli tak Lichy out, Sandro out, Asa out
in 2 defow bocznych Cancelo i Spina

chyba nie dalibysmy rady całego seoznu w ten sposob pociągnąć ...

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2018, 17:13

Ale jeżeli prawdą jest, że nie mogą dogadać się co do przedłużenia kontraktu lub Sandro nie chce go przedłużyć to i tak nie będzie z niego pożytku. Jakiś czas temu pojawiały się doniesienia, że to Sandro odmówił podpisania nowego kontraktu. Choć jestem zwolennikiem podejścia innego niż preferuje to Juve to w tym przypadku lepiej go sprzedać póki oferują za niego konkretną kasę. Jeżeli nadal będzie za karę w klubie, będzie grał bryndzę to za rok w obliczu zbliżającego się końca kontraktu nikt nie da za niego dużej sumy i odejdzie za drobne lub za darmo.

Obrazek
Zablokowany