Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Szkoda zarówno De Vrija jak i Asy. Pierwszy pewnie jednak liczy przede wszystkim na częstszą grę i większe pieniądze niż u nas, a nasz Kwadwo w sumie chyba podobnie. Najgorsze oprócz tego, że stracimy obu, jest to, że to w dodatku Inter
. Mimo te ze względu na te wszystkie lata, pretensji do Kwadwo miał nie będę. Boję się, że po tym sezonie zostaniemy bez Asamoaha i Sandro i lewą stronę obrony trzeba będzie budować od nowa (Spinazzola to dla mnie tylko zmiennik póki co). Szkoda również Holendra, który mógłby zastąpić wiekowego już Barzagliego, ponieważ to już nie ten Andrea co jeszcze niedawno, mimo mojej dużej sympatii do niego.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jeśli prawdą jest,że Asamoah podpisał kontrakt z Interem to powinien do czerwca grzać ławkę. I tym bardziej nie wierzę,że w obliczu tej sytuacji Sandro mógłby odejść.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Serio ? No i jak Juve wychodzi na tym swoim profesjonaliźmie ? Podaj choć jeden przykład na podstawie którego można byłoby wnioskować, że daje nam to korzyści. Jeszcze do interu, za darmo, ogranego zawodnika, który jest w najlepszej dotychczas formie po tym jak my tygodniami, miesiącami, latami na niego czekaliśmywagner pisze:Na szczęście Juve to profesjonalny klub, a Ghanczyk to profesjonalista. Wspomniana przez Ciebie praktyka może być stosowana w Interze, ale na pewno nie tutaj. Całe szczęście.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
I to jest właśnie sos w którym kisi się cała włoska, zabetonowana piłka. Jak widać, w Polsce też to znajduje poklask. Lewy w Borussi grał do końca ( nie tylko dlatego, że nie było nikogo na podobnym poziomie ).
Ostatnio zmieniony 25 marca 2018, 19:06 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
Ale porównanie nie na miejscu trochę bo Lewy jednak był kluczowym zawodnikiem dla BvB. Szkoda mi tego Asy oddawać do interu, który za free dostanie zawodnika, który jednak zostawia płuca na boisku i regularnie gra. Nie szkoda mi byłoby Lichego ale Asy jak najbardziej tym bardziej, że na jego miejsce ma przybyć Spinazolla, który nawet w Sassuolo niczym się nie wyróżnia. Wierzę jednak do końca, że to bajki i Asa zostanie.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Skąd wiesz, że się nie wyróżnia jak nawet nie wiesz gdzie gra.MRN pisze:Ale porównanie nie na miejscu trochę bo Lewy jednak był kluczowym zawodnikiem dla BvB. Szkoda mi tego Asy oddawać do interu, który za free dostanie zawodnika, który jednak zostawia płuca na boisku i regularnie gra. Nie szkoda mi byłoby Lichego ale Asy jak najbardziej tym bardziej, że na jego miejsce ma przybyć Spinazolla, który nawet w Sassuolo niczym się nie wyróżnia. Wierzę jednak do końca, że to bajki i Asa zostanie.

- Marat87
- Juventino
Mnie też go szkoda, gdyby nie kontuzje zrobiłby o wiele większą karierę, w ogóle mam szacunek do jego podnoszenia się po kolejnych długich przerwach.
Inna sprawa, że w Interze potrafią doprowadzać zawodników do braku formy jak mało gdzie - a co jak będzie grał do końca sezonu i się znowu połamie ( czego mu - broń Boże - nie życzę ) na jakieś pół roku?
Sam mówiłeś, że Asa jest teraz lepszy od Sandro ( co prawda ja mam inną opinię ), więc niech do końca sezonu pomoże zespołowi i gra rotacyjnie z Brazylijczykiem. Zresztą, na razie nic oficjalnego nie ma - ze dwa dni temu słyszałem, że np. De Vrij flirtuje z Barceloną - się okaże zaraz, że skończy się jak z Pastore. Albo jeszcze inaczej, żeby sprostać FPP, pacześniaki sprzedają Skriniara i nic nie drgnie do przodu.
A jeszcze napiszę z innej beczki, wracając do newsa z przed kilkunastu dni ( jakoś nie mam chęci tutaj pisać od dłuższego czasu - z powodu wojny. jaka wybuchła między bukolszczyzną i przeciwnikami ).
Ogromnie będzie mi szkoda, jeżeli Torreira pójdzie do Napoli. To był taki mój cichy faworyt na to lato do pomocy - czuje, że powtórzy się historia z Indo-Belgiem, albo bliżej klimató Napoli - Allanem i Jorginho.
Inna sprawa, że w Interze potrafią doprowadzać zawodników do braku formy jak mało gdzie - a co jak będzie grał do końca sezonu i się znowu połamie ( czego mu - broń Boże - nie życzę ) na jakieś pół roku?
Sam mówiłeś, że Asa jest teraz lepszy od Sandro ( co prawda ja mam inną opinię ), więc niech do końca sezonu pomoże zespołowi i gra rotacyjnie z Brazylijczykiem. Zresztą, na razie nic oficjalnego nie ma - ze dwa dni temu słyszałem, że np. De Vrij flirtuje z Barceloną - się okaże zaraz, że skończy się jak z Pastore. Albo jeszcze inaczej, żeby sprostać FPP, pacześniaki sprzedają Skriniara i nic nie drgnie do przodu.
A jeszcze napiszę z innej beczki, wracając do newsa z przed kilkunastu dni ( jakoś nie mam chęci tutaj pisać od dłuższego czasu - z powodu wojny. jaka wybuchła między bukolszczyzną i przeciwnikami ).
Ogromnie będzie mi szkoda, jeżeli Torreira pójdzie do Napoli. To był taki mój cichy faworyt na to lato do pomocy - czuje, że powtórzy się historia z Indo-Belgiem, albo bliżej klimató Napoli - Allanem i Jorginho.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2018, 19:21 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Z całym szacunkiem, ale jeżeli Asa odejdzie i wróci Spina może to oznaczać że nie pozbędziemy się Sandro - bo wątpię że odpalimy dwóch lewych obrońców.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Marat87
- Juventino
Z całym szacunkiem, ale jeżeli Sandro gra tak słabo z powodu braku transferu w poprzednim okienku, to nie chcę nawet sobie wyobrażać, jaką kaszane grałby w nowym sezonie... już nie wspomnę, że w czerwcu 2019 będzie miał, o ile się nie mylę, roczny kontrakt. Jak ma zamiar odejść, to jest ostatni gwizdek do jego sprzedania, jak nie, to dawać mu podwyżkę i niech zostaje.
- MRN
- Juventino
Oczywiście pomyliłem się, dziękuję za zwrócenie uwagiPoprostu pisze:Skąd wiesz, że się nie wyróżnia jak nawet nie wiesz gdzie gra.

No właśnie Marat, czekaliśmy na niego po każdej kontuzji i wierzyliśmy, inaczej już miałby po karierze prawdopodobnie...mam nadzieję, że to bujda z tym interem. A co do Sandro to twierdziłem, że Asa jest lepszy na chwilę obecną w obronie. Wiadomo, że Sandro w gazie to kozak jakiego ciężko znaleźć.

- Ein
- Juventino
Dominacja w kraju i ściąganie możliwie najlepszych gwiazd do Italii - tak wychodzimy na plus.MRN pisze:Serio ? No i jak Juve wychodzi na tym swoim profesjonaliźmie ? Podaj choć jeden przykład na podstawie którego można byłoby wnioskować, że daje nam to korzyści. Jeszcze do interu, za darmo, ogranego zawodnika, który jest w najlepszej dotychczas formie po tym jak my tygodniami, miesiącami, latami na niego czekaliśmywagner pisze:Na szczęście Juve to profesjonalny klub, a Ghanczyk to profesjonalista. Wspomniana przez Ciebie praktyka może być stosowana w Interze, ale na pewno nie tutaj. Całe szczęście.
Jaki jest sens (jak sam podkreślasz) trzymania na ławce gościa, który kiedyś nam robił grę, teraz nam robi grę, a w przyszłości jak inni zawodnicy grający w Juve może nowemu Pogbie z Ghany sprzedać miłe słowo o Juve i znowu zarobimy kupę siana ?
Proszę Was. Juventus to klub Starych Dam i Gentlemanów. Nie myślcie prostacko.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- PlanetJuve
- Juventino
Jak kolega wyżej wspomniał, tak bardzo "lubisz" Inter że kompletnie nie ogarniasz co się dzieje na "Naszym podwórku".MRN pisze:Serio ? No i jak Juve wychodzi na tym swoim profesjonaliźmie ? Podaj choć jeden przykład na podstawie którego można byłoby wnioskować, że daje nam to korzyści. Jeszcze do interu, za darmo, ogranego zawodnika, który jest w najlepszej dotychczas formie po tym jak my tygodniami, miesiącami, latami na niego czekaliśmywagner pisze:Na szczęście Juve to profesjonalny klub, a Ghanczyk to profesjonalista. Wspomniana przez Ciebie praktyka może być stosowana w Interze, ale na pewno nie tutaj. Całe szczęście.
Oddajemy im zawodnika któremu kończy się kontrakt ( i dostanie 3,5 za sezon- u nich żebyś ogarnął) a do Nas wraca Spinazzola, Włoch, który go zjada stopą statami

- CzeczenCZN
- Juventino
Przedłużamy kontrakty nie z tymi co trzeba, a tych którzy by się przydali odpuszczamy. Wolałbym po stokroć zatrzymać Kwadwo, dać mu podwyżkę niż Barzagliego. Jako stopera na ławkę bym wziął Romagne - prawdopodobnie on i tak się zmarnuje na tych peryferiach Calcio. Więc jakie ma to znaczenie czy zgnije u nas na ławce czy przepadnie w niszowych zespołach? U nas na coś mógłby się przydać, przy naszych kontuzjach, a może i wystrzeliłby? Spinazzola kolejny wychowanek to swoją drogą. Przy naszej liczbie kontuzji i prawdopodobnym pozostaniu Allegriego na kolejny sezon - chodzi mi o jego sztab - na pewno gracze się przydadzą. 

- Il Fenomeno
- Juventino
Leonardo nie jest liczony jako wychowanek, przyszedł ze Sieny w wieku 17 lat i po 2 sezonach został wypożyczony od Empoli, a następnie pięciu innych klubów.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Spinazzola kolejny wychowanek to swoją drogą.
Raz, że totalny nonsens. Dwa, że Romagna akurat daje spore nadzieje, że coś z niego będzie. W Cagliari wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie (19 spotkań w Serie A), gdzie zbiera dobre opinie, np. w meczu z Napoli, mimo dotkliwej porażki on sam zagrał bardzo dobrze i był mocno chwalony. Potrafi dobrze wyprowadzić piłkę - kiedyś grał jako pomocnik. Kapitan drużyny, która zdobyła srebro na ME U19 ( ), pewne ogniwo budowanej aktualnie reprezentacji U21, która będzie drużyną olimpijską.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jako stopera na ławkę bym wziął Romagne - prawdopodobnie on i tak się zmarnuje na tych peryferiach Calcio. Więc jakie ma to znaczenie czy zgnije u nas na ławce czy przepadnie w niszowych zespołach? U nas na coś mógłby się przydać, przy naszych kontuzjach, a może i wystrzeliłby?

- CzeczenCZN
- Juventino
Immobile gdyby u nas grał, byłby OFICJALNIE liczony jako wychowanek - mimo że były na forum spory wobec tego.Il Fenomeno pisze:Leonardo nie jest liczony jako wychowanek, przyszedł ze Sieny w wieku 17 lat i po 2 sezonach został wypożyczony od Empoli, a następnie pięciu innych klubów.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Spinazzola kolejny wychowanek to swoją drogą.
Więc proszę niech się wypowiedzą eksperci: Spinazzola - jako wychowanek, czy nie.
Jak cała masa innych dzieciaków z których miało cokolwiek być, a jest gucio... Więc ja jestem zdania że albo teraz albo nigdy. Jak wszyscy wiemy, ogrywanie zawodników w słabych klubach Serie A nie daje nam wymiernych korzyści. Rugani grzejący ławę to jedyny wyjątek, gdyby nie on bym napisał - ŻADNYCH! Więc Romagna do nas teraz - jak najlepsze kluby w Europie biorą młodszych do kadry - i mamy dwa uda: albo się uda, albo się nie uda. Bo ogrywanie dalsze jest bez sensu. Tak jak i betonowa mentalność Calcio.Il Fenomeno pisze:Romagna
Fenomeno wiem że ty jesteś takim "hipsterem" Calcio, wierzącym w włoska młodzież, ale spójrzmy prawdzie w oczy: Włosi mogą stanowić o naszej potędze tylko tacy jak Berna, których wykupimy za gruby hajs z ich klubów w których się wybili. Wiara "ogrywaną" młodzież - jak Orsolini - jest utopijna jak socjalizm. Młodzi powinni unikać podpisania kontraktu z Juventusem jak pijany wsiadania z kierownice.