Sezon 2017/18

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 28 razy
Otrzymał podziękowanie: 55 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2018, 18:52

Panowie, czy my zaklepaliśmy sobie Nikolo Barelle z Cagliari czy mi się coś pokiełbasiło ? Oglądam już któryś ich mecz i młody naprawdę sobie nieźle radzi (dziś bramka z Milanem).

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 207 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2018, 19:48

Barella cacy ale Torreira to był na każdym metrze boiska. Kozak z tego Torreiry.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2018, 19:51

MRN pisze:Barella cacy ale Torreira to był na każdym metrze boiska. Kozak z tego Torreiry.
Dlatego jak słyszę o jakiś Praetach, byłych nadziejach Milanu "Krisztantach", to mi się nóż w kieszeni otwiera.
SMS już nie do wyciągnięcia pewnie, to niech biorą tego Torreire, a gadka, że może blokować Mandragore mnie nie przekonuje.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 207 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2018, 20:21

Tutaj się zgadzam bo cały czas mam nadzieje, że ten Praet to ściema a naprawdę gra toczy się o Torreirę. Gość wymiata w każdym meczu, przypuszczam, że z góry byłby naszym wzmocnieniem a nie uzupełnieniem. Jeżeli go nie weźmiemy będziemy żałować jak Icardiego. To nie jest pierwszy raz kiedy szczena mi opada na widok jego poczynań na boisku.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2018, 21:06

Ja tu widzę lepsze porównanie - indonezyjski Belg ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2018, 17:18

Takie moje krótkie przemyślenia, jestem ciekawy czy ktoś podziela. Od pewnego czasu próbuję z dystansem spojrzeć na otoczkę Serie A i powiem Wam, że mam negatywne odczucia. Niby Włosi uważani są za stylistów, za nację mającą poczucie smaku i stylu. Tymczasem oficjalne intro zapowiadające Serie A (to z telebimami na wieżowcach) to jakaś totalna porażka, materiały promujące ligę (np podczas reklam) są wg mnie równie nijakie. Na hymn calico wybrano jakieś nie wiadomo co. "O Generosa" miało być chyba czymś na wzór majestatycznego hymnu Champions League, no ale cóż... eufemistycznie mówiąc - nie wyszło im, fatalny dobór. W momencie prezentacji zawodników (podczas hymnu) mam ochotę schować się z zażenowania, tym bardziej gdy za moment widzę arbitrów ubranych w jakieś tandetne, rozciągnięte trykoty promujące jakieś smsy.

Ja wiem, że trudno jest zwalczyć efekt gnijących stadionów, ale żeby nie zrobić czegoś naprawdę 'wow' w obszarach, gdzie jest to stosunkowo proste... nie kumam :doh: Wystarczy spojrzeć jak to robią w Hiszpanii (o Anglii nie wspominając, bo to inny świat) - naprawdę wypasione materiały promo, przedmeczowe intro. Można? Można.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 11:23

https://www.seriea.pl/361912-sagna-w-benevento.html

Benevento chce zatrzymać Neapol dzisiaj ;)

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 14:40

No Roma wymęczyła w końcu jakieś zwycięstwo. Patrząc na grę Romy od jakiegoś czasu to zastanawiam się czy poprzedni sezon nie był ostatnim w którym Roma mogła coś ugrać, a teraz nie zaczął się spadek w przeciętność, a miejsce Romy w Top 3 zajmie jej odwieczny rywal Lazio?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 16:59

Milan remisuje 1-1 z Udine po swojaku Do$$arumy.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 17:29

I tak skwaszona mina Bonusa na jednej z powtórek :prochno:

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 23:28

No czyżby Lazio powoli traciło swój impet?? Dzisiaj porażka z dużo niżej notowaną Genoą.

Asysta Martina Caceresa przy pierwszym golu dla Lazio strzelonym przez Marco Parolo. ;)

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2018, 16:34

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No czyżby Lazio powoli traciło swój impet?? Dzisiaj porażka z dużo niżej notowaną Genoą. )
Zasłona dymna przed spotkaniem z Napoli. A później będzie, że "na mecze z nami wszyscy się spinają a Juventusowi oddają swoich najlepszych zawodników" :prochno:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2018, 21:42

Roma nie przestaje mnie zadziwiać, gdy myślę że już niczym mnie nie zaskoczy, okazuję się ze zawsze jest opcja! :D Do przerwy 1-1 u siebie z totalnym outsiderem ligi Benevento Calcio, w dodatku przegrywała 0-1. My niby też mieliśmy podobnie z nimi, jednak u nas to był wypadek przy pracy, zaś o oni równają w dół od dawna.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 16:40

Berardi znów dostaje czerwoną kartke. Facet jest skończonym osłem i bardzo sie ciesze ze go odpuscilismy na rzecz Bernardeschiego.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2018, 18:33

Baczu pisze:Berardi znów dostaje czerwoną kartke. Facet jest skończonym osłem i bardzo sie ciesze ze go odpuscilismy na rzecz Bernardeschiego.
No właśnie, Berardi nadal jest stosunkowo młody, więc mimo wszystko może jeszcze zrobić karierę w lepszym klubie, ale moim zdaniem przespał idealny moment na wyprowadzkę z Sassuolo. Niekoniecznie do nas, ale podążenie za Di Francesco, który potrafił wykorzystać jego umiejętności, czy nawet do Interu, posunęłoby jego karierę do przodu. A tymczasem, zarówno on, jak i całe Sassuolo prezentuje się po prostu słabo. Klub gdzieś się pałęta w ogonie tabeli, Domenico nie porywa ani grą, ani statystykami (delikatnie mówiąc), szum wokół niego ucichł, wartość spada - jak dla mnie to Berardi jest na najlepszej drodze do zostania kolejnym wiecznym talentem włoskim. I co najlepsze, na własne życzenie.

Pamiętacie jak Berardi odmówił przyjścia do Juventusu bo chciał regularnej gry, a nie siedzenia na ławce, które miałoby spowolnić jego karierę? Fajnie, że Berna nie miał takich wątpliwości, bo chociaż gra zdecydowanie mniej niż Berardi to chyba nikt nie ma wątpliwości odnośnie tego, czyja kariera idzie w lepszym kierunku.

Zablokowany