Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Osgiliath
- Juventino
Może i dla nas lepiej, bo mamy Kielona i Benatię a w rezerwie Ruganiego i Caldarę, a jak Barza przedłuży kontrakt to wystarczy.Akha72 pisze:nasz ds powiedział, że de Vrij nie odejdzie przed zakończeniem sezonu (piszę bo Stefan był łączony przez dziennikarzy ze zmianą klubu w zimowym okienku - Juve, Inter, etc).
Co do tej klauzuli to tez pytanie, czy tam nie ma żadnych zapisów wyłączających kluby z Italii

- jakku1
- Juventino
No tak, świetna logika. Vidal też byl wszechstronny, ergo nie ma innych zalet.pumex pisze:Wszechstronność piłkarza to zazwyczaj taki argument na zasadzie koła ratunkowego - jak już brakuje innych zalet, to wymienia się wszechstronność. Umówmy się, Praet gra w Sampdorii od 2 lat, a swoją renomę nadal opiera na sztucznie napompowanym fejmie z czasów gry w Anderlechcie. Bo w Genui niczym specjalnym nie zasłynął.jakku1 pisze:To dobry, wszechstronny pomocnik
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Po co Lorenzo. Wezmiemy slabego PraetaOsgiliath pisze:No to w temacie klauzul ciąg dalszy. Ponoć patrzymy w stronę Pellegriniego z Romy, który też ma mieć 25 mln klauzulę.
1. Pamiętam, że ostro chcieliśmy go zgarnąć z Sass, gdzie był Romie, która ostatecznie odkupiła go za 10 na mocy pierwokupu(?)
2. Teraz sama Roma wcisnęła klauzulę 25 mln ponoć, co jest lekko śmieszkowe, skoro upatrują w nim gracza na przyszłość.
3. Widzę case Pjanic vol. 2.

- Osgiliath
- Juventino
W ogóle... Can (już prawie), Praet (również), Barella (także), Pellegrini (plotki) i w zapasie jeszcze nasze młodziaki np. Mandragora. Fajnie, fajnie.
Ofc, jeśli nie odwali Dybali coś na koniec sezonu, to bankwo mówimy papa Sandro (w sumie patrząc na ten sezon i ćwierć tamtego, to żadna strata).
Oby jeszcze opanowali boki obrony
a i chętnie bym widział sprzedaż kwadrata a [fantamercato on] fapałbym do młodego Chiesy w zamian. [fantamercato off]
Ofc, jeśli nie odwali Dybali coś na koniec sezonu, to bankwo mówimy papa Sandro (w sumie patrząc na ten sezon i ćwierć tamtego, to żadna strata).
Oby jeszcze opanowali boki obrony

- pumex
- Juventino
jakku1 pisze:No tak, świetna logika. Vidal też byl wszechstronny, ergo nie ma innych zalet.pumex pisze:Wszechstronność piłkarza to zazwyczaj taki argument na zasadzie koła ratunkowego - jak już brakuje innych zalet, to wymienia się wszechstronność. Umówmy się, Praet gra w Sampdorii od 2 lat, a swoją renomę nadal opiera na sztucznie napompowanym fejmie z czasów gry w Anderlechcie. Bo w Genui niczym specjalnym nie zasłynął.jakku1 pisze:To dobry, wszechstronny pomocnik

*wątpliwą, bo jak ktoś odnajduje się w wielu zadaniach, ale w każdym przeciętnie, to ta wszechstronność jest dyskusyjna. I mam wrażenie, że to dotyczy właśnie m.in. Praeta.

- Virgil
- Juventino
Praet i Can to definitywnie pomysły Patraciego. Ja mu ufam, rzadko się w stosunku do takich zawodników mylimy.
Ktoś jak Praet (o takiej charakterystyce) jest nam od dawna potrzebny, nawet żeby z ławki wchodzić. Jeżeli jesteśmy zainteresowani poważnie Barellą to nie dziwię się że z Sampą właśnie o Praecie rozmawialiśmy.
Ktoś jak Praet (o takiej charakterystyce) jest nam od dawna potrzebny, nawet żeby z ławki wchodzić. Jeżeli jesteśmy zainteresowani poważnie Barellą to nie dziwię się że z Sampą właśnie o Praecie rozmawialiśmy.
- jakku1
- Juventino
A gdzie ja napisalem, ze Praet nie ma innych zalet?:prochno:pumex pisze:Vidal miał wiele innych zalet, dlatego rzadko kto jako pierwszą z nich wymieniał wszechstronność. Ja piszę natomiast o przypadku, gdy innych zalet próżno szukać, więc wymienia się wątpliwą* wszechstronność.
*wątpliwą, bo jak ktoś odnajduje się w wielu zadaniach, ale w każdym przeciętnie, to ta wszechstronność jest dyskusyjna. I mam wrażenie, że to dotyczy właśnie m.in. Praeta.
Bo wiesz co, wydaje mi sie, ze zobaczyles slowo-klucz ("wszechstronny") i sobie juz dopowiedziales całą resztę.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Nie, nie rozumiemy się. To wg mnie Praet nie ma innych zaletjakku1 pisze:A gdzie ja napisalem, ze Praet nie ma innych zalet?:prochno:pumex pisze:Vidal miał wiele innych zalet, dlatego rzadko kto jako pierwszą z nich wymieniał wszechstronność. Ja piszę natomiast o przypadku, gdy innych zalet próżno szukać, więc wymienia się wątpliwą* wszechstronność.

- wagner
- Juventino
Przychodzi pełnić rolę Sturaro czy Padoina, a nie wskakuje w buty Khediry czy Pjanicia. Cena wygórowana jak na przeciętniaka ponieważ jest młody. Cała filozofia.pumex pisze:Stąd ten pomysł? Przecież Belg dotychczas niczym szczególnym się nie wyróżnił. Ot, zwykły przeciętniak, tyle że stosunkowo młody.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- CzeczenCZN
- Juventino
Dobra, to może ktoś na lewą stronę ataku? Na prawą mamy 4 (bo i Dybala w 433 też). Bez Cuadrado i z nim nadal będzie 4 - nie za dużo?Osgiliath pisze:Oby jeszcze opanowali boki obronya i chętnie bym widział sprzedaż kwadrata a [fantamercato on] fapałbym do młodego Chiesy w zamian. [fantamercato off]
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ciężko to napisać ale Forzaluminium w tej sytuacji ma racje. Jednak sprzedanie Kwadrata i mnie by bardzo ucieszyło, nie trawie kolesia i tego, że jest pupilem Maxa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dobra, to może ktoś na lewą stronę ataku? Na prawą mamy 4 (bo i Dybala w 433 też). Bez Cuadrado i z nim nadal będzie 4 - nie za dużo?Osgiliath pisze:Oby jeszcze opanowali boki obronya i chętnie bym widział sprzedaż kwadrata a [fantamercato on] fapałbym do młodego Chiesy w zamian. [fantamercato off]
@Osgiliath
Możesz mi wytłumaczyć co widzisz w tym Chiesie ? Nie oglądam każdego meczu Violi ale parę jednak widziałem i nic w młodym nie mogę zobaczyć. Osobiście czuje, że on jedzie na fejmie Ojca i bramce strzelonej Juve której tak na prawdę nie strzelił.
- Osgiliath
- Juventino
4 na prawym ataku? Fakt, przy 4-3-3 z Dybalą istotnie jest jeszcze kwadrat i Berna, ale z lewej mamy Mandzu i Costę ergo róbmy papa Juanowi, bo jego wiatr jest fajny, kiedy użyje mózgu w meczu, a to się zdarza z rzadka, więc faktycznie mamy po dwóch na każdą stronę. Poza tym wystarczy, że Dybala wędruje do środka i przy sprzedaży Kolumbijczyka nie mamy nikogo, kto by zastąpił Fede. Pjaca... jeśli odbuduje się w S04 to fajnie, natomiast mam nadzieję, że rehabilitację w równym stopniu co na fizykę przeznaczył na przyswajanie taktyki.Poprostu pisze:Ciężko to napisać ale Forzaluminium w tej sytuacji ma racje. Jednak sprzedanie Kwadrata i mnie by bardzo ucieszyło, nie trawie kolesia i tego, że jest pupilem Maxa.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dobra, to może ktoś na lewą stronę ataku? Na prawą mamy 4 (bo i Dybala w 433 też). Bez Cuadrado i z nim nadal będzie 4 - nie za dużo?Osgiliath pisze:Oby jeszcze opanowali boki obronya i chętnie bym widział sprzedaż kwadrata a [fantamercato on] fapałbym do młodego Chiesy w zamian. [fantamercato off]
@Osgiliath
Możesz mi wytłumaczyć co widzisz w tym Chiesie ? Nie oglądam każdego meczu Violi ale parę jednak widziałem i nic w młodym nie mogę zobaczyć. Osobiście czuje, że on jedzie na fejmie Ojca i bramce strzelonej Juve której tak na prawdę nie strzelił.
Co do Chiesy, to jak pamiętam Paratici wyrażał nim zainteresowanie, więc samo to mi wystarczy. Fakt, mamy opcję low cost w postaci Orsoliniego, pytanie tylko jak tam gra w tej Atalancie, jeśli w ogóle. Kwadrat młodszy i lepszy nie będzie. Nasz niedoszły nabytek Berardi skazał sam siebie na wieczne średniactwo, ufam, że przy skillsach negocjacyjnych Beppe & co, młody Włoch byłby lepszy do wyjęcia niż jakieś zagraniczne zastępstwa. Owszem, liczę na to, że Orsolini wypali, bo potencjał wykazywał i generalnie cieszy mnie dalekowzroczność naszego zarządu, który zbudował praktycznie pełny skład utalentowanych młodziaków, do którego dokoptowałbym Chiesę, that's all.
- CzeczenCZN
- Juventino
Tyle że Costa ostatnio grywał jednak na prawej i dublował się z innymi zawodnikami.Osgiliath pisze:4 na prawym ataku? Fakt, przy 4-3-3 z Dybalą istotnie jest jeszcze kwadrat i Berna, ale z lewej mamy Mandzu i Costę.
No widzisz jeszcze Orsolini... No nie można mieć wszystkiego - nie odmawiam Chiesie talentu, nie pogardziłbym nim - ale już nie ma miejsca po prostu.
- Il Fenomeno
- Juventino
Większy fejm zyskał strzelając w tym sezonie taką bramkę Bolognii czy taką Atalancie: . Na dzień dzisiejszy Federico to motor napędowy Violi, a nie na siłę lansowany wychowanek, ale jak się rozwinie? zobaczymy. Ale fakt, w Juventusie raczej nie ma dla niego miejsca, przynajmniej aktualnie. Z samym Bernardeschim potrafił dobrze współpracować w ubiegłym sezonie w Fiorentinie.Poprostu pisze:Osobiście czuje, że on jedzie na fejmie Ojca i bramce strzelonej Juve której tak na prawdę nie strzelił.