Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Shadow Marshall
- Juventino
Ten Torreira to jest niezły dzik. Ile on w ogóle ma odbiorów i przechwytów na mecz?dp10 pisze:Praet niczym szczególnym się nie wyróżnia. Odpuśćmy Torreirę a będziemy żałować jak Nainggolana czy Verattiego.MRN pisze:Interesujemy się dwoma zawodnikami Sampdorii - Torreirą oraz Praetem przy czym bardziej interesuje nas ten drugi - Di Marzio.
- Łukasz
- Juventino
Odbiorów wg. whoscored 2,6 (10 miejsce w lidze). Nasz Mandragora ma 2,9.Shadow Marshall pisze:Ten Torreira to jest niezły dzik. Ile on w ogóle ma odbiorów i przechwytów na mecz?
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2018, 15:38 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
https://www.whoscored.com/Players/24810 ... s-TorreiraShadow Marshall pisze:Ten Torreira to jest niezły dzik. Ile on w ogóle ma odbiorów i przechwytów na mecz?dp10 pisze:Praet niczym szczególnym się nie wyróżnia. Odpuśćmy Torreirę a będziemy żałować jak Nainggolana czy Verattiego.MRN pisze:Interesujemy się dwoma zawodnikami Sampdorii - Torreirą oraz Praetem przy czym bardziej interesuje nas ten drugi - Di Marzio.
Tu masz jego staty, trochę taki mały zakapior z niego, bo chłopak mimo tego,że nie ma nawet 170 nie jest żadnym popychadłem w środku tylko walczy na równi z lepiej zbudowanymi rywalami.Ale musi poprawić zdecydowanie grę do przodu. Swoją drogą mamy Mandrogorę,który też na razie super sobie radzi w Crotone, więc nie wiem czy Torreira jest potrzebny.
- Shadow Marshall
- Juventino
A czy Mandragora to nie był bardziej jako taki rozgrywający? Taka biedna/młoda wersja Pirlo? Bo ten Torreira to taki typowy przecinak.
- Arbuzini
- Juventino
Typowy defensywny pomocnik, który w Serie B regularnie wystawiany był nawet jako stoper. Jednak do przodu też potrafi pociągnąć albo zaserwować jakieś dobre podanie. Sporo pracy przed nim, ale ma papiery na klasowego, a nawet topowego pomocnika. Trzymam mocno kciuki za tego chłopaka, bo Marotta kupując go wyraźnie chciał zrehabilitować się za przespanie Verrattiego.Shadow Marshall pisze:A czy Mandragora to nie był bardziej jako taki rozgrywający?
- kubraczek
- Juventino
Zainteresowanie a realne oferty to spora różnica. Tym bardziej, że w przypadku Sandro mówi się o ogromnych kwotach, a nie każdy klub chce/jest w stanie wyłożyć ~70 mln euro, bo o takich kwotach mówiło się w przypadku zainteresowania Chelsea (która swoją drogą nie zamierza tyle płacić).MRN pisze:A kto mówi, że ma to być PSG ? Na Sandro ma chrapkę większość europejskich klubów a on sam może tylko przebierać w ofertach.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Osgiliath
- Juventino
W związku z tym, że zamykamy Praeta, powiedzcie jakiej charakterystyki to jest pomocnik? Bardziej defensywny, czy niet?
Trochę zastanawia mnie, czemu idziemy akurat po niego, skoro właśnie większość wskazywałaby Torreę jako nasze wzmocnienie, dlatego że mamy Mandragorę?
Ponoć też chcemy sobie zaklepać Barellę z Cagliari na przyszłość, wg Sky mieliśmy się spotkać i w ewentualny deal włączyć kilku naszych młodziaków.
Trochę zastanawia mnie, czemu idziemy akurat po niego, skoro właśnie większość wskazywałaby Torreę jako nasze wzmocnienie, dlatego że mamy Mandragorę?
Ponoć też chcemy sobie zaklepać Barellę z Cagliari na przyszłość, wg Sky mieliśmy się spotkać i w ewentualny deal włączyć kilku naszych młodziaków.
- pumex
- Juventino
Stąd ten pomysł? Przecież Belg dotychczas niczym szczególnym się nie wyróżnił. Ot, zwykły przeciętniak, tyle że stosunkowo młody. Już nie chcę pisać złośliwości nt oczu Marotty, ale wypadałoby spojrzeć parę metrów obok, gdzie stoi Torreira - inna skala talentu, piłkarz, który faktycznie czymś się wyróżnia.szymken pisze:Wg. Corsport zamykamy deal ws. Praeta . Cena około 25 mln , ale mogą być włączeni zawodnicy. Denis zostałby do końca sezonu w Sampdorii.
:eusa:

- jakku1
- Juventino
Praetem interesujemy sie juz od dawna. Jeszcze zanim trafil do Sampy. Był chyba nawet jednym z mlodych graczy wyszczegolnionym na ktorejs z "list Paraticiego".
To dobry, wszechstronny pomocnik, aczkolwiek faktycznie, nie jestem pewien czy juz wystarczajaco dojrzał aby u nas grać.
Torreira to ciekawy piłkarz, ale przy obecnej kadrze mam watpliwosci czy nam potrzebny. Mamy Pjanicia, Bentancura i Marchisio, ktorzy moga grac tuz przed obrona.
To dobry, wszechstronny pomocnik, aczkolwiek faktycznie, nie jestem pewien czy juz wystarczajaco dojrzał aby u nas grać.
Torreira to ciekawy piłkarz, ale przy obecnej kadrze mam watpliwosci czy nam potrzebny. Mamy Pjanicia, Bentancura i Marchisio, ktorzy moga grac tuz przed obrona.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Wszechstronność piłkarza to zazwyczaj taki argument na zasadzie koła ratunkowego - jak już brakuje innych zalet, to wymienia się wszechstronność. Umówmy się, Praet gra w Sampdorii od 2 lat, a swoją renomę nadal opiera na sztucznie napompowanym fejmie z czasów gry w Anderlechcie. Bo w Genui niczym specjalnym nie zasłynął.jakku1 pisze:To dobry, wszechstronny pomocnik

- Sorek21
- Juventino
Po odpuszczeniu Verattiego kupujemy teraz wszystkich młodych na zasadzie chybił-trafił a może któryś odpali.Tylko że taki Veratti trafia się raz na iluś tam młodych kopaczy.Najważniejsze aby tylko ich zaklepać przed konkurencją. Nieważne,że Juventus nie stawia na młodych.
- Osgiliath
- Juventino
No to w temacie klauzul ciąg dalszy. Ponoć patrzymy w stronę Pellegriniego z Romy, który też ma mieć 25 mln klauzulę.
1. Pamiętam, że ostro chcieliśmy go zgarnąć z Sass, gdzie był Romie, która ostatecznie odkupiła go za 10 na mocy pierwokupu(?)
2. Teraz sama Roma wcisnęła klauzulę 25 mln ponoć, co jest lekko śmieszkowe, skoro upatrują w nim gracza na przyszłość.
3. Widzę case Pjanic vol. 2.
1. Pamiętam, że ostro chcieliśmy go zgarnąć z Sass, gdzie był Romie, która ostatecznie odkupiła go za 10 na mocy pierwokupu(?)
2. Teraz sama Roma wcisnęła klauzulę 25 mln ponoć, co jest lekko śmieszkowe, skoro upatrują w nim gracza na przyszłość.
3. Widzę case Pjanic vol. 2.
- Akha72
- Laziale
To raczej gracz i jego agent optowali za taką klauzulą, a nie klub. Z innej beczki nasz ds powiedział, że de Vrij nie odejdzie przed zakończeniem sezonu (piszę bo Stefan był łączony przez dziennikarzy ze zmianą klubu w zimowym okienku - Juve, Inter, etc).Osgiliath pisze: Teraz sama Roma wcisnęła klauzulę 25 mln ponoć, co jest lekko śmieszkowe, skoro upatrują w nim gracza na przyszłość.