Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Piotr Juvefan
- Juventino
tam to tylko ten gol pooglądaj sobie inne,dobry jesteastsider pisze:ja nic nadzwyczajnego w tym filmiku nie widzę.Piotr Juvefan pisze:A ten Bernard z Szachtara za słaby? 25lat ma. Tam dobre grajki są przecież.
1.15min kurcze Del Piero za darmodobrze się filmiki z nim ogląda

- Robaku
- Juventino
SKy podalo, ze interesujemy sie 18letniem portugalczykiem wingbackiem Diego Dalotem - Ma klazule 20 baniek
CDs podalo, że jednak interesujemy się Ozilem.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Robaku pisze:SKy podalo, ze interesujemy sie 18letniem portugalczykiem wingbackiem Diego Dalotem - Ma klazule 20 baniek
Turecki Niemiec wracający się na własną 16 i grajacy mocno w obronie. Tego jeszcze nie grali.

- CzeczenCZN
- Juventino
Po transferze Coutinho zbytnio nie będzie miał co liczyć na grę. Więc ten kierunek raczej odpada.Robaku pisze:Ozil ma wrócić do Hiszpanii( Barca).
On i Can dwóch tureckich Niemców latem za free - ciekawe.
- Virgil
- Juventino
Forza znowu buja w obłokach.
Żaden Ozil nie przyjdzie, nie ma dla niego miejsca w zespole i gość wcale nie broni.
Jeżeli nie odejdzie nikt z pierwszego składu to raczej na wzmocnienia ofensywy nie ma co liczyć. Szczególnie że jak Pjaca będzie miał udane pół roku w Shalke to do nas wraca.
Żaden Ozil nie przyjdzie, nie ma dla niego miejsca w zespole i gość wcale nie broni.
Jeżeli nie odejdzie nikt z pierwszego składu to raczej na wzmocnienia ofensywy nie ma co liczyć. Szczególnie że jak Pjaca będzie miał udane pół roku w Shalke to do nas wraca.
- Shadow Marshall
- Juventino
Ozil to by się nam przydał. Facet to jest jakiś keypassowy król. Cecha której wybitnie nam brakuje przy tej drętwej taktyce i grze.
- Robaku
- Juventino
Ja jednak przewiduje jakieś mocne przetasowania latem:
Sami, Mandzur, Barza, Asa, Lichy, Sturaro out.
Do tego Sandro/Dybala - w zależności od ich woli.
Co do Pjacy to nie jestem pewny czy on do nas wróci. POwiedzmy sobie, ze mamy deficyt jeśli chodzi o typowego napadziora. Niby jest Mandzur, ale to nie jest wyjśćie długofalowe.
Sami, Mandzur, Barza, Asa, Lichy, Sturaro out.
Do tego Sandro/Dybala - w zależności od ich woli.
Co do Pjacy to nie jestem pewny czy on do nas wróci. POwiedzmy sobie, ze mamy deficyt jeśli chodzi o typowego napadziora. Niby jest Mandzur, ale to nie jest wyjśćie długofalowe.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Virgil
- Juventino
Myślę, że Mandzu zostanie.
W ofensywie to jak coś przyjdzie Pjaca jak się sprawdzi W Schalke, jak nie to pewnie nie.
Już sam fakt że przyjdą Can, Spina i Caldara.
Powinien też przyjść prawy obrońca i możliwe że jeszcze jeden pomocnik + ktoś na zmianę na 9 (chyba że przesunięty tam docelowo będzie Mandzu) zresztą kimś takim już teraz miał być Shick więc na pewno będzie za kimś się rozglądać poważnie.
Reszta to zależy czy odejdą Sandro/Dybala.
W ofensywie to jak coś przyjdzie Pjaca jak się sprawdzi W Schalke, jak nie to pewnie nie.
Już sam fakt że przyjdą Can, Spina i Caldara.
Powinien też przyjść prawy obrońca i możliwe że jeszcze jeden pomocnik + ktoś na zmianę na 9 (chyba że przesunięty tam docelowo będzie Mandzu) zresztą kimś takim już teraz miał być Shick więc na pewno będzie za kimś się rozglądać poważnie.
Reszta to zależy czy odejdą Sandro/Dybala.
- CzeczenCZN
- Juventino
Pjanic i Pirlo też nie są tytanami gry obronnej. No to co skoro tak, to może najlepiej dokupić środkowych obrońców i grać 6 z tyłu.Virgil pisze:Forza znowu buja w obłokach.

Poza tym Max zawsze chciał trequartiste.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Na Oezila się raczej nie ma co nastawiać, chociaż i tak między nim a Sanchezem to Mesut byłby bardziej prawdopodobny.
Interesuje nas Emerson Palmieri a z tego co ostatnio mówił Di Marzio wynikałoby nawet, że z Romą już wstępnie jesteśmy ugadani. Jeśli Sandro miałby odejść to pewnie to będzie kandydat nr 1 na jego następcę. Sprawa to jednak dopiero na letnie mercato.
Co do prawej obrony to Agresti pisał jakiś czas temu, że w orbitę naszego zainteresowania powraca Vrsaljko, ale, że Atletico nie chce się go pozbywać w zimie, toteż sprawa ewentualnego transferu dopiero w lecie.
W zimie pewnie znowu nic nie zrobimy, ewentualnie pohandlujemy jakimiś młodzikami.
Interesuje nas Emerson Palmieri a z tego co ostatnio mówił Di Marzio wynikałoby nawet, że z Romą już wstępnie jesteśmy ugadani. Jeśli Sandro miałby odejść to pewnie to będzie kandydat nr 1 na jego następcę. Sprawa to jednak dopiero na letnie mercato.
Co do prawej obrony to Agresti pisał jakiś czas temu, że w orbitę naszego zainteresowania powraca Vrsaljko, ale, że Atletico nie chce się go pozbywać w zimie, toteż sprawa ewentualnego transferu dopiero w lecie.
W zimie pewnie znowu nic nie zrobimy, ewentualnie pohandlujemy jakimiś młodzikami.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Ludzie! Przecież w zimowe okienko musi przyjść nowy Sturaro czy też Rincon
to już tradycja :C

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja nadal jestem zdania, że w lato odejdą A.Sandro, Lichtsteiner i Dybala, a za nich do drużyny dołączą Spinazzola, Lirola i Pjaca. W wymianę Sturaro na E.Cana cały czas nie do końca wierzę, bo jakby E.Can miał do nas przyjść, to byłby już ogłoszony.
D.Costa - Higuain - Bernardeshi
Matuidi - Pjanic - Khedira
Spinazzola - Chiellini - Benatia - De Sciglio
Szczęsny
Pjaca - Mandzukic - Cuadrado
Bentancur - Marchisio - E.Can
Asamoah - Rugani - Caldara - Lirola
Pinsoglio
Będziemy mocno na plusie, więc nasz wzrok w pierwszej kolejności skupi się na bocznych obrońcach, a następnie na młodym środkowym napastniku.
D.Costa - Higuain - Bernardeshi
Matuidi - Pjanic - Khedira
Spinazzola - Chiellini - Benatia - De Sciglio
Szczęsny
Pjaca - Mandzukic - Cuadrado
Bentancur - Marchisio - E.Can
Asamoah - Rugani - Caldara - Lirola
Pinsoglio
Będziemy mocno na plusie, więc nasz wzrok w pierwszej kolejności skupi się na bocznych obrońcach, a następnie na młodym środkowym napastniku.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie powidziałbym, że tak koniecznie jest bo i przecież media w Niemczech podają, że Bayern zgarnął Goretzkę a klub z Monachium milczy w tej sprawie.Crunny pisze:W wymianę Sturaro na E.Cana cały czas nie do końca wierzę, bo jakby E.Can miał do nas przyjść, to byłby już ogłoszony.
Co do Cana, mimo iż ma tutaj grono swoich przeciwników, to jako transfer za darmo to imo dobre posunięcie, nie gorsze od pozyskania Goretzki. O ile oczywiście Emre przyjdzie.
- CzeczenCZN
- Juventino
CALCIOMERCATO: Przygladamy się bramkarzowi Bursasporu 29 letniemu Harunowi Tekinowi. Jako ciekawostkę taką podaję.
@Crunny W temacie meczowym z Torino zapytałeś się mnie czy jestem botem z Football Manager, bo napisałeś dwa razy z zapomnienia o liczeniu na przełamanie Costy. Pytanie kim Ty jesteś w takim razie, skoro tego samego posta o odejściu Sandro i Dybali razem z tą samą rozpiską składu piszesz już tutaj po raz trzeci?
@Crunny W temacie meczowym z Torino zapytałeś się mnie czy jestem botem z Football Manager, bo napisałeś dwa razy z zapomnienia o liczeniu na przełamanie Costy. Pytanie kim Ty jesteś w takim razie, skoro tego samego posta o odejściu Sandro i Dybali razem z tą samą rozpiską składu piszesz już tutaj po raz trzeci?

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
1. Wskaż mi te 3 posty, w których rzekomo wymieniam po raz trzeci dokładnie ten sam skład. Sprawdziłem z ciekawości i ani razu nie wymieniłem dokładnie tj samej podstawowej 11-tki. Od września 3 razy podawałem skład, którym moim zdaniem będziemy grać w kolejnym sezonie, ale ani razu nie zawierał on dokładnie tych samych 11 graczy. Podpowiem: wcześniej byli w nich m.in. De Vrij i Can, teraz nie ma.ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Crunny W temacie meczowym z Torino zapytałeś się mnie czy jestem botem z Football Manager, bo napisałeś dwa razy z zapomnienia o liczeniu na przełamanie Costy. Pytanie kim Ty jesteś w takim razie, skoro tego samego posta o odejściu Sandro i Dybali razem z tą samą rozpiską składu piszesz już tutaj po raz trzeci?
2. Ty napisałeś dokładnie to samo (tylko w innym szyku, jak z generatora newsów w Football Managerze) w ciągu 48 godzin.