Finanse Juventusu
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie bo to tylko prawa do transmisji poza granicami Włoch czyli część całoścideejay1988 pisze:czy w takim wypadku i Juve otrzyma 2 razy więcej szmalu ?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
To byłoby całkowicie niezrozumiałe. Oglądam na Eleven wszystkie ligi poza francuską i Serie A ogląda się najlepiej (poza La Ligą). Rozgrywki się wyrównały, kilka zespołów gra naprawdę fajną piłkę. Tak promowana przez Eleven Bundesliga jest poza meczami BVB dramatyczna, a drużyny pokroju Koeln czy HSV to by miały problemy ze Spal.lenor pisze:Wszystko fajnie, ale gorzej jak mi Eleven wyjdedzie z tezą, że w przyszłym roku ze względu na koszty kończą z Serie A.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Zapewne też ceny za TV we Włoszech skoczą z czego Juve jeżeli dalej będzie na szczycie zyska najbardziej, zresztą akurat na kasę z praw TV Włosi narzekać nie mogą.
panlider@
Mam podobne odczucia, mecze LaLigi nawet jak Real gra z jakimś słabiakiem są ciekawe, czasem też mecze średnich ekip są dość emocjonujące to samo w SerieA a Bundeskopanka mnie kompletnie nie jara, siadałem kilka razy do spotkań i nic nie dokończyłem.
panlider@
Mam podobne odczucia, mecze LaLigi nawet jak Real gra z jakimś słabiakiem są ciekawe, czasem też mecze średnich ekip są dość emocjonujące to samo w SerieA a Bundeskopanka mnie kompletnie nie jara, siadałem kilka razy do spotkań i nic nie dokończyłem.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bundesligi w ogóle nie oglądam bo to parodia futbolu, zero jakichkolwiek emocji a naprawdę podchodziłem do niej kilka razy ale zawsze z tym samym skutkiem. Oglądam czasami hiszpańską i oczywiście Serie A, która u mnie króluje. Bieda na stadionach ale piłkarsko źle to nie wygląda. Dobrze ktoś napisał, że Serie A to dobry produkt ale źle opakowany 
Ale mentalność pierdziordzich taka jest, że wolą w domu przed TV oglądać mecz mając karnet niż ruszyć dupę na stadion.

Ale mentalność pierdziordzich taka jest, że wolą w domu przed TV oglądać mecz mając karnet niż ruszyć dupę na stadion.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Eleven planuje uruchomienie 4 kanału więc raczej nie powinni zrezygnować z SA.lenor pisze:Wszystko fajnie, ale gorzej jak mi Eleven wyjdedzie z tezą, że w przyszłym roku ze względu na koszty kończą z Serie A.
- Szilgu
- Juventino
I odsprzedali kawałek bundesligi. Więc część hitów będzie lecieć na nc+ (mają puszczać inne mecze niż Eleven). Przykładowo, w sobotę BVB-Lipsk na antenie nc+. Eleven nie pokazuje (już narzekają fani bundesligi).Poprostu pisze:Eleven planuje uruchomienie 4 kanału więc raczej nie powinni zrezygnować z SA.lenor pisze:Wszystko fajnie, ale gorzej jak mi Eleven wyjdedzie z tezą, że w przyszłym roku ze względu na koszty kończą z Serie A.
- dzodzik
- Juventino
Uefa podała ile kluby zarobiły w zeszłym roku za występy w pucharach. Na szczycie oczywiście my z prawie 30 milionową przewagą. Warto by było w tym sezonie podobną kwotę ugrać, bo w przyszłym roku ze względu na 4 Włoskie zespoły pewnie, już tak dobrze nie będzie. A najlepsze jest, że mistrz Polski zgarnął ponad 27 milionów euro.
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... -jej-kasy/
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... -jej-kasy/
"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
- Gelo65
- Juventino
W tym roku nie uda się zarobić podobnej sumy, bo w fazie grupowej są 2 inne włoskie zespoły, przez co kasa za transmisje będzie dzielona na 3 kluby a nie na 2 jak w ubiegłym sezonie.dzodzik pisze:Na szczycie oczywiście my z prawie 30 milionową przewagą. Warto by było w tym sezonie podobną kwotę ugrać, bo w przyszłym roku ze względu na 4 Włoskie zespoły pewnie, już tak dobrze nie będzie.
- CzeczenCZN
- Juventino
Według organizacji Soccerex raportu Juventus 8 klubem świata z największym potencjałem finansowym - za Tottenhamem, a przed Bayernem i Barceloną.
Pierwsza 30:
1. Manchester City
2. Arsenal
3. Paris Saint-Germain
4. Guangzhou Evergrande
5. Tottenham
6. Real Madrid
7. Manchester United
8. Juventus
9. Chelsea
10. Bayern Monachium
11. Zenit San Petersburg
12. RB Lipsk
13. Barcelona
14. LA Galaxy
15. Atlético Madrid
16. Liverpool
17. Borussia Dortmund
18. Olympique Lyon
19. Monaco
20. Leicester
21. Bayer Leverkusen
22. Shakhtar Donetsk
23. New York Red Bulls
24. Seattle Sounders
25. New York City
26. Napoli
27. Everton
28. New England Revolution
29. Valencia
30. Inter

Pierwsza 30:
1. Manchester City
2. Arsenal
3. Paris Saint-Germain
4. Guangzhou Evergrande
5. Tottenham
6. Real Madrid
7. Manchester United
8. Juventus
9. Chelsea
10. Bayern Monachium
11. Zenit San Petersburg
12. RB Lipsk
13. Barcelona
14. LA Galaxy
15. Atlético Madrid
16. Liverpool
17. Borussia Dortmund
18. Olympique Lyon
19. Monaco
20. Leicester
21. Bayer Leverkusen
22. Shakhtar Donetsk
23. New York Red Bulls
24. Seattle Sounders
25. New York City
26. Napoli
27. Everton
28. New England Revolution
29. Valencia
30. Inter

- AdiJuve
- Juventino
https://www2.deloitte.com/uk/en/pages/s ... eague.html
Najnowszy ranking deloitte, przychody komercyjne dalej na dużo niższym poziomie niż reszta, takie United zgarnia od sponsorów jakieś 80% ogólnej kasy Juve :shock: Niestety to co zabrało calcioppoli jest nie do odrobienia
Najnowszy ranking deloitte, przychody komercyjne dalej na dużo niższym poziomie niż reszta, takie United zgarnia od sponsorów jakieś 80% ogólnej kasy Juve :shock: Niestety to co zabrało calcioppoli jest nie do odrobienia
- deejay1988
- Juventino
Seria A próbuje sprzedać prawa do transmisji meczów...
https://it.reuters.com/article/topNews/ ... B2BI-OITTP
Nie znam włoskiego, ale jeśli tłumacz dobrze zadziałał, to Liga ma problem ze sprzedażą praw na najbliższe 3 sezony za 800mln E? a w Anglii za 3 lata kluby rozdzielą 5,3mld funtów.... To jakieś 260mln E za sezon we Włoszech, a w Anglii 2mld E za sezon, to nawet nie jest przepaść...
https://it.reuters.com/article/topNews/ ... B2BI-OITTP
Nie znam włoskiego, ale jeśli tłumacz dobrze zadziałał, to Liga ma problem ze sprzedażą praw na najbliższe 3 sezony za 800mln E? a w Anglii za 3 lata kluby rozdzielą 5,3mld funtów.... To jakieś 260mln E za sezon we Włoszech, a w Anglii 2mld E za sezon, to nawet nie jest przepaść...
- AdiJuve
- Juventino
O zgrozo nie zauważyłem tego wcześniej ale przychody komercyjne nawet Inter ma większe. Tragedia, a potem się ludzie dziwą,ze Juve nie zbiera tego co najlepsze na rynku transferowym.