Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak samo jak 90 mln. w postaci Higuaina miało nie siedzieć od początku na ławce. Czy 40 mln. w postaci Dybali. Albo 26 mln. w postaci Alexa Sandro. Przyzwyczajcie się, że Max nowych piłkarzy wprowadza powoli. Jak do zimy Berna zacznie wychodzić w pierwszym składzie to będzie dobrze. Swoją drogą Agresti już kilka dni temu w obliczu przyjścia Matuidiego i gry 3 w pomocy twierdził, że nie można wykluczyć Berny jako mezz'ali skoro Allegri w takiej roli widział też Draxlera.
- Dybala 4ever
- Juventino
Błagam Beppe kup nam prawego defensora
. To będzie skandal jak tych dwóch parodystów rodem z Akademii Policyjnej będzie stanowić o sile prawej flanki defensywy. Już wystawienie od 1 minuty przeciwko Lazio Barzy stanowiło jednoznaczny komunikat Maxa w stronę Beppe i Fabio: kołujcie mi PO, bo będziemy po uszy w bagnie. Oby ci dwaj nie pozostali głusi na sugestie naszego mistera. Pewnie przyjedzie zapchajdziura Spinazzola. Transfer Matuidiego jest ruchem na ogromny plus biorąc pod uwagę, że na jego pozycji hasał Lemina. Za to propsy :hellyes: .

- koki90
- Juventino
Ja się wcale nie zdziwię jak nie kupimy na prawą nikogo i w sezonie z braku laku zaczną się eksperymenty z zmianą ustawienia lub ustawianiem tam Sturaro. Swoją drogą jak tak patrzałem ostatnio na grę Bellerina to lampki mi się zapaliły. Jeszcze nie w to okienko, ale jakby tak zarzucić na niego sieci za rok i rozbić bank to wcale bym nie narzekał.
Matuidi to dla nas dobra opcja w rozsądnej cenie. Nadal czegoś mi brakuje w środku, ale tym czymś po cichu mam nadzieję zacznie stawać się Bentancur. Liczę też na zdrowie Marchisio, bo bardzo dobrze prezentował się w okresie przygotowawczym.
Matuidi to dla nas dobra opcja w rozsądnej cenie. Nadal czegoś mi brakuje w środku, ale tym czymś po cichu mam nadzieję zacznie stawać się Bentancur. Liczę też na zdrowie Marchisio, bo bardzo dobrze prezentował się w okresie przygotowawczym.
- gucio_juve
- Juventino
Niewątpliwie cieszy transfer Matudiego, myśląc kogo moglibyśmy kupić na samym końcu. Jego nazwisko przewijało się już od zeszłego sezonu. Liczyłem jednak na kogoś zupełnie wyciągniętego z tyłka, o kim nikt nie myślał nawet.
Coś mi się wydaje, że Spinazzola będzie naszym ostatnim transferem do klubu, a Asamoah wyleci. Dziwne, bo jeszcze kilka tygodni temu, nic nie wskazywało na to, że Asa się z nami pożegna. Nie wierzę w doniesienia o Keicie, ani tym bardziej, że kupimy kogoś na prawą obronę. Allegri od początku chciał tam De Sciglio, do którego ma podejście i który oficjalnie został kupiony osobno, a nie jako dodatek do transferu Bonucciego.
Ja osobiście daję chłopakowi czas. W Milanie przez ostatnie sezony, ciężko było o normalność. Brak tam stabilizacji. Jestem spokojny i zacytuję: szczyt formy ma przyjść od marca do maja
Coś mi się wydaje, że Spinazzola będzie naszym ostatnim transferem do klubu, a Asamoah wyleci. Dziwne, bo jeszcze kilka tygodni temu, nic nie wskazywało na to, że Asa się z nami pożegna. Nie wierzę w doniesienia o Keicie, ani tym bardziej, że kupimy kogoś na prawą obronę. Allegri od początku chciał tam De Sciglio, do którego ma podejście i który oficjalnie został kupiony osobno, a nie jako dodatek do transferu Bonucciego.
Ja osobiście daję chłopakowi czas. W Milanie przez ostatnie sezony, ciężko było o normalność. Brak tam stabilizacji. Jestem spokojny i zacytuję: szczyt formy ma przyjść od marca do maja

- panlider
- Juventino
Obawiam się, że do tego czasu MDS stanie się najbardziej znienawidzoną personą wśród piłkarzy Juventusu :lol:gucio_juve pisze:Ja osobiście daję chłopakowi czas. W Milanie przez ostatnie sezony, ciężko było o normalność. Brak tam stabilizacji. Jestem spokojny i zacytuję: szczyt formy ma przyjść od marca do maja
Sądzę, że może nawet dojść do tego, że M&Msy zostawią w końcu Mandzukicia i znajdą sobie nową ofiarę

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Virgil
- Juventino
Ogarnijcie się z tym Cancelo, też byłem jego zwolennikiem ale udzielił mi się po prostu jakiś hype jego tutaj.
Pogadałem z kumplem co jest specjalistą od La Liga i mówi, że gość to żaden obrońca tylko fajny skrzydłowy ale nie nadaje się nawet na warunki La Liga do obrony.
Naprawdę wolałbym Darmiana, Soaresa czy Sidibe. Oczywiście taki Hysaj jest niedostępny. Ale potrzebujemy gościa, który broni atak wzmocniliśmy straszliwie i skrzydłowy jak Cancelo nie jest nam do niczego potrzebny szczególnie jak przyjdzie jeszcze Keita i Spinazzola.
Pogadałem z kumplem co jest specjalistą od La Liga i mówi, że gość to żaden obrońca tylko fajny skrzydłowy ale nie nadaje się nawet na warunki La Liga do obrony.
Naprawdę wolałbym Darmiana, Soaresa czy Sidibe. Oczywiście taki Hysaj jest niedostępny. Ale potrzebujemy gościa, który broni atak wzmocniliśmy straszliwie i skrzydłowy jak Cancelo nie jest nam do niczego potrzebny szczególnie jak przyjdzie jeszcze Keita i Spinazzola.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Calkiem mozliwe, ze zainteresowanie Galaty osoba Asy pojawilo sie jako pierwsze, w Turcji byli pewni swego, jako ze Ghanczyk odgrywa u nas marginalna role. Stad byc moze niespodziewane kombinacje przy probie sprowadzenia do Turynu Spinazzoli. Finanse do przodu. Wiek do przodu. Na chwile obecna zdrowie tez do przodu.
Z Cancelo jest chyba tak, ze dalismy sie poniesc najzwyczajnie w swiecie w obliczu wizji gry para De Sciglio-Lichtsteiner. Moze i na topa szans nie mamy, generalnie nie ma takich na rynku, ale nie powinno byc trudno zastapic naszych tuzow.
Z Cancelo jest chyba tak, ze dalismy sie poniesc najzwyczajnie w swiecie w obliczu wizji gry para De Sciglio-Lichtsteiner. Moze i na topa szans nie mamy, generalnie nie ma takich na rynku, ale nie powinno byc trudno zastapic naszych tuzow.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nikt nie wybiera między Soaresem/Sidibe a Cancelo. Dlaczego? Bo praktycznie brak doniesień, że się nimi interesujemy. Zdecydowanie lepiej wygląda Cancelo niż De Sciglio czy Lichtsteiner. Żaden z nich nie jest drugim Thuramem w defensywie, ale Portugalczyk potrafi przynajmniej coś zagrać do przodu.Virgil pisze:Ogarnijcie się z tym Cancelo, też byłem jego zwolennikiem ale udzielił mi się po prostu jakiś hype jego tutaj.
- Arbuzini
- Juventino
Matuidi :hellyes:
Tak wypominacie temu Cancelo, że jest słaby w defensywie, a De Sciglio, Lichtsteinerze, czy już nawet Cuadrado nikt nie wspomina. To też cienkie janki i z tego względu mamy problem na prawej stronie. Dobry w obronie, ale słaby w ataku to był Molinaro. Nasi obecni kandydaci do gry na prawej obronie są zwyczajnie słabi.
De Sciglio jest jeszcze stosunkowo młody (25 lat) i ma niewielki margines do poprawy, ale absolutnie nie powinien być przymierzany do gry w pierwszym składzie. Dla mnie to typowy materiał na zawodnika, który stanowić ma zabezpieczenie obu flanek - w razie kontuzji, kartek, czy rotacji. Niestety póki co rozczarowuje nawet pod tym kątem, choć wiem, że stać go na lepszą grę.
Swoją drogą to Ricardo Pereira ma podobno klauzule wynoszącą 25 mln E. W Nicei całkiem dobrze go wspominają. Do naszych wymogów musiałby przypakować, ale przynajmniej jest cień szansy, że w okolicach listopada mielibyśmy prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia.
Chyba nawet z Zappacosty bym się teraz ucieszył :roll:
Tak wypominacie temu Cancelo, że jest słaby w defensywie, a De Sciglio, Lichtsteinerze, czy już nawet Cuadrado nikt nie wspomina. To też cienkie janki i z tego względu mamy problem na prawej stronie. Dobry w obronie, ale słaby w ataku to był Molinaro. Nasi obecni kandydaci do gry na prawej obronie są zwyczajnie słabi.
De Sciglio jest jeszcze stosunkowo młody (25 lat) i ma niewielki margines do poprawy, ale absolutnie nie powinien być przymierzany do gry w pierwszym składzie. Dla mnie to typowy materiał na zawodnika, który stanowić ma zabezpieczenie obu flanek - w razie kontuzji, kartek, czy rotacji. Niestety póki co rozczarowuje nawet pod tym kątem, choć wiem, że stać go na lepszą grę.
Swoją drogą to Ricardo Pereira ma podobno klauzule wynoszącą 25 mln E. W Nicei całkiem dobrze go wspominają. Do naszych wymogów musiałby przypakować, ale przynajmniej jest cień szansy, że w okolicach listopada mielibyśmy prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia.
Chyba nawet z Zappacosty bym się teraz ucieszył :roll:
- panlider
- Juventino
To już jest pierwsza oznaka grubej desperacjiArbuzini pisze:Chyba nawet z Zappacosty bym się teraz ucieszył :roll:

Ja już się pogodziłem, że nie ściągniemy nikogo na PO. Nie sądzę, żebyśmy nie zgłosili Stefana do rozgrywek, Juve to dżentelmeński klub i to niestety nie zawsze wychodzi nam na dobre. W każdym razie z taką prawą flanką nie mamy czego szukać w Europie.
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja mam teorie że kupimy jeszcze jakiegoś Francuza bo zawsze kupujemy dwójkami
To co, Sidibe?
Szkoda że Alves popsuł nam zakupy bo jeszcze mając go finał LM byłby całkiem realny. Z dziurą w stylu MDS będzie wyrwa aż miło.

Szkoda że Alves popsuł nam zakupy bo jeszcze mając go finał LM byłby całkiem realny. Z dziurą w stylu MDS będzie wyrwa aż miło.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
W zeszłym sezonie przecież nie zgłosili Szwajcara do LM, także zupełnie nie rozumiem czemu kolejna osoba podaje taki argument w kwestii nowego PO. Bardziej to wygląda,że zupełnie zarząd nie miał konkretnych kandydatur na pozycję PO i tak naprawdę zdaniego Lichego,że chce zostać nie ma tutaj znaczenia.panlider pisze:To już jest pierwsza oznaka grubej desperacjiArbuzini pisze:Chyba nawet z Zappacosty bym się teraz ucieszył :roll:![]()
Ja już się pogodziłem, że nie ściągniemy nikogo na PO. Nie sądzę, żebyśmy nie zgłosili Stefana do rozgrywek, Juve to dżentelmeński klub i to niestety nie zawsze wychodzi nam na dobre. W każdym razie z taką prawą flanką nie mamy czego szukać w Europie.
- panlider
- Juventino
No właśnie, do LM. W tym przypadku musielibyśmy go w ogóle nie zgłosić do jakichkolwiek rozgrywek i chłop spędziłby co najmniej pół roku na trybunach. Moim zdaniem jest to mało realne. Do tego trzeba mieć na uwadze, że już na wiosnę został też zgłoszony do LM.AdiJuve pisze:W zeszłym sezonie przecież nie zgłosili Szwajcara do LM, także zupełnie nie rozumiem czemu kolejna osoba podaje taki argument w kwestii nowego PO. Bardziej to wygląda,że zupełnie zarząd nie miał konkretnych kandydatur na pozycję PO i tak naprawdę zdaniego Lichego,że chce zostać nie ma tutaj znaczenia.panlider pisze:To już jest pierwsza oznaka grubej desperacjiArbuzini pisze:Chyba nawet z Zappacosty bym się teraz ucieszył :roll:![]()
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko w LM i SerieA działają nieco inne kryteria.panlider pisze:No właśnie, do LM. W tym przypadku musielibyśmy go w ogóle nie zgłosić do jakichkolwiek rozgrywek i chłop spędziłby co najmniej pół roku na trybunach. Moim zdaniem jest to mało realne. Do tego trzeba mieć na uwadze, że już na wiosnę został też zgłoszony do LM.AdiJuve pisze:W zeszłym sezonie przecież nie zgłosili Szwajcara do LM, także zupełnie nie rozumiem czemu kolejna osoba podaje taki argument w kwestii nowego PO. Bardziej to wygląda,że zupełnie zarząd nie miał konkretnych kandydatur na pozycję PO i tak naprawdę zdaniego Lichego,że chce zostać nie ma tutaj znaczenia.panlider pisze:
To już jest pierwsza oznaka grubej desperacji![]()
Licząc Matuidiego i Pjace to kadra liczy obecnie 24 graczy i faktycznie z braku wychowanków(taki status ma Pinsoglio i Markiz) trzeba kogoś skreślić i pewnie byłby to Pjaca tak to wygląda w LM. Ale już w SerieA Rugani ma status wychowanka a Bentancur gracza u21 jak w zeszłym sezonie Pjaca, do tego jak podmienią Asamoaha na Spinazzole,który ma status wychowanka taki sam jak Rugani to się okazuje,że zostają jeszcze 2 wolne miejsca na zmagania ligowe.Także do ligi na 100% byłby Lichy zgłoszony nawet gdyby przyszedł kolejny PO,bo watpliwe by wraz z nim przyszło jeszcze 2 nowych graczy.
- panlider
- Juventino
Pytałem się już wcześniej o kwestie kadrowe i dostałem taką odpowiedź:
Oczywiście RICTOR doliczył jeszcze Keitę, ale Ty utrzymujesz, że mamy przynajmniej jeszcze dwa miejsca, czyli na nowego PO i np ww. Keitę. Ja się na tym nie znam, moją wypowiedź opierałem na informacjach udzielonych wcześniej.
Nie wiem, który z was się myli, ale któryś na pewnoRICTOR pisze:Przy wymianie Asa out Spina in -> mamy kadrę 25 osobową z 4 wychowankami na Serie A licząc z Keitą bez Bentancura (którego i tak możemy zgłosić do Primavery i korzystać w pierwszej drużynie).
Żeby dołączył jednak jeszcze nowy PO Stefan albo musi odejść albo nie zostać zgłoszony (zakładam, że młodemu Pjacy nie zrobią świństwa i jednak go zgłoszą już od września).

Oczywiście RICTOR doliczył jeszcze Keitę, ale Ty utrzymujesz, że mamy przynajmniej jeszcze dwa miejsca, czyli na nowego PO i np ww. Keitę. Ja się na tym nie znam, moją wypowiedź opierałem na informacjach udzielonych wcześniej.