Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 21:19

Ja to się w ogóle dziwię, że po zeszłorocznej akcji my w ogóle rozmawiamy z PSG.. i to znowu o tym samym piłkarzu.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 21:52

LukaszG / DLuGi pisze:Ja to się w ogóle dziwię, że po zeszłorocznej akcji my w ogóle rozmawiamy z PSG.. i to znowu o tym samym piłkarzu.
A ktoś z Juve to potwierdził czy tylko dziennikarze wymyślają co chcą?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 21:59

Ja to jestem zaskoczony. Sądziłem że możemy ułożyć Mercato bez problemu, a teraz po wszystkich sprzedażach, z dodatnim budżetem dłubiemy przy 20 mil Matuidim (mimo że uważam go za ogromne wzmocnienie środka pola), Keicie plus cholera wie kim do załatania ogromnej dziury na prawej obronie.
Miały być fajerwerki, a skończyło się bez echa. O naszym Mercato słyszeli tylko przez odejście Bonucciego i ew. przyjście Costy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 22:15

Vincitore pisze:Juventus logic:

*miej dogadanego Tolisso
*zmień ustawienie z trójki na dwójkę defensywnych pomocników
*zrezygnuj z Tolisso, bo nie pasuje do taktyki
*szukaj środkowego pomocnika przez dwa miesiące
*zdecyduj się na Matuidiego, bo pasuje do gry trójką w środku pola, pomimo tego, że wcześniej miałeś idealnego Tolisso

Halo, czy to nie brzmi jak typowy Juventus? Mam nadzieję, że dalsza część tej historyjki nie będzie taka:

*zapomnij, że rok temu PSG wywinęło figla z Matuidim
*zostań 31 sierpnia bez środkowego pomocnika
*wykonaj desperacki telefon do Jakuba Jankto
Nie możemy jednak marginalizować kwestii kosztu karty Tolisso. Albo tyle nie mamy, albo tyle nie chcieliśmy dać. Bo to, że gracz był praktycznie nasz jest pewne - samo środowisko Bayernu to przecież zasugerowało.

Niestety wygląda to na ponowne błądzenie po ciemku - okno się kurczy, gracz musi się jeszcze zgrać z nowymi kolegami, do tego to cholerne PSG, który w każdym momencie może nam wywinąć jakiś numer. Rok temu mieliśmy porozumienie z zawodnikiem i Raiolą (potem Matuidi był wyraźnie niezadowolony, że został zmuszony do pozostania w klubie), a tu nowobogackiemu coś odpaliło i niczym dzieciak musiał się odegrać za Comana i próby podebrania Rabiota. Oby tym razem to dograć. Tak na chłodno to Francuz jest bardzo dobrym graczem, o czym świadczy jego pozycja w klubie, reprezentacji i generalnie nagrody indywidualne. Wolałbym kogoś innego, ale umiejętności mu odbierać nie będę. Dorodna chłopina, a takiego zawodnika nam w środku pola brakuje. Ale to w dalszym ciągu zawodnik do gry trójką w środku. Zaklepać go i skupić się na Keicie, Spinazzoli, sprzedaży Asamoah i kimś lepszym niż De Sciglio.

Martwi mnie cisza w kontekście prawej obrony. Z obecnym zestawem w LM leżymy i kwiczymy.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 22:24

CavAllano pisze:Martwi mnie cisza w kontekście prawej obrony. Z obecnym zestawem w LM leżymy i kwiczymy.
Oglądałem ostatnie spotkanie PSG, co tam robił Alves to jest poezja, co z tego, że idiota, jak ten gość wie gdzie się ustawiać, gdzie biegać jak atakować i bronić. Najlepszy PO, którego oddaliśmy za fryyyyko. A najlepsze, że nawet jakby Lichiego z DS połączyc do kupy to obaj będą dalej w połowie gorsi od Brazola.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 22:28

CavAllano pisze:Dorodna chłopina, a takiego zawodnika nam w środku pola brakuje.
Dorodny? 1,75m i 70kg? Czarny tak, ale nie dorodny.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 22:45

RICTOR pisze:
CavAllano pisze:Dorodna chłopina, a takiego zawodnika nam w środku pola brakuje.
Dorodny? 1,75m i 70kg? Czarny tak, ale nie dorodny.
Nie dosłownie. ;) Chodziło raczej o to, że nie da się tak łatwo przepchnąć.
wloski pisze:
CavAllano pisze:Martwi mnie cisza w kontekście prawej obrony. Z obecnym zestawem w LM leżymy i kwiczymy.
Oglądałem ostatnie spotkanie PSG, co tam robił Alves to jest poezja, co z tego, że idiota, jak ten gość wie gdzie się ustawiać, gdzie biegać jak atakować i bronić. Najlepszy PO, którego oddaliśmy za fryyyyko. A najlepsze, że nawet jakby Lichiego z DS połączyc do kupy to obaj będą dalej w połowie gorsi od Brazola.
Niestety nie mieliśmy wpływu na to, że jako klub "go nie rozumieliśmy" i nie pozwalaliśmy mu na to hasanie. Uciekłby i tak, bo 13 baniek to jest europejska czołówka. Trudno, akurat w tej kwestii Marotta nic zrobić nie mógł.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2017, 22:57

Czy ja wiem. Na pewno jest silniejszy niż przeciętni piłkarze podobnej postury, ale on swoją grę opiera bardziej na dynamice niż na sile. I tu jest właśnie pies pogrzebany, bo tacy piłkarze starzeją się przeważnie wiadomo jak. Pomijając już to całe "gramy 4-2-3-1 to miejmy 8 piłkarzy ofensywnych, ale skoro nie możemy załatwić klasowego typowego DMa to ściągnijmy jakiegokolwiek dobrego pomocnika i jednak wróćmy do gry 3 w pomocy" :roll: To mercato ma coraz mniej sensu.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 00:15

RICTOR pisze:Czy ja wiem. Na pewno jest silniejszy niż przeciętni piłkarze podobnej postury, ale on swoją grę opiera bardziej na dynamice niż na sile. I tu jest właśnie pies pogrzebany, bo tacy piłkarze starzeją się przeważnie wiadomo jak. Pomijając już to całe "gramy 4-2-3-1 to miejmy 8 piłkarzy ofensywnych, ale skoro nie możemy załatwić klasowego typowego DMa to ściągnijmy jakiegokolwiek dobrego pomocnika i jednak wróćmy do gry 3 w pomocy" :roll: To mercato ma coraz mniej sensu.
Patrzyłem na mecz United z WHU i Matic... hesu, szkoda, że chciał iść za Mou ale facet byłby dla nas zbawieniem. Ja jestem ciekawy jak będziemy ustawieni w sobotę i dalej, bo coś mi nie odpowiada nasza formacja przez fakt, że pomoc nie istnieje...

Za sky: niby są szanse, że prócz Asy i Stefan zostanie odpalony w to okienko, co jednak w przypadku Szwajcara wydaje się mało prawdopodobne nie tylko dlatego, że sam nie chce się ruszać, ale dlatego, że Cancelo (i Schick) ponoć blisko interu w dealu za Kondogbię, więc raczej nie zostaniemy z samym MDS.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 09:21

Vincitore pisze:Matuidi ma być nasz w ciągu 48h, €15M + bonusy.

Gazzetta dello Sport.
Cena w stosunku do jakosci wieku i obecnych cen jak najbardziej na plus ale czy było to warte targowania sie przez 3/4 mercato?
Skoro wydajemy 15 mln na pomocnika to mocno się zdziwię jeśli poza Keita nikt nie przyjdzie do obrony
LukaszG / DLuGi pisze: Swoją drogą fala krytyki jaka spłynęła na młodego Włocha po Super Pucharze mnie przeraziła. Jak on niby miał grać solidnie i pewnie, skoro takie tuzy jak Barzagli i Chiellini dali ciała hmm?
Pomijając fakt że po wejsciu nie pokazal nic poza podaniami w tyl i bok to zachowanie przy bramce na 3:2 to kryminał
Gdyby miał jaja a hajs zarabia konkretny to ja na jego miejscu w ramach pokuty wrocilbym pociagiem rejsowym a za tygodniowke kupilbym sprzęt piłkarski dzieciakom z akademii które marza żeby być kiedys w 1 druzynie
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2017, 10:23 przez kawek, łącznie zmieniany 3 razy.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 10:01

Ale kto niby miałby przyjść do naszego bloku defensywnego?
Kupno środkowego obrońcy nic nie da, jeśli nasi obrońcy nie otrząsną się z poprzedniego sezonu. Zaczął się nowy!
Prawego obrońcy nie ściągniemy, ponieważ mamy dwóch. Ja BARDZO wątpię, że nasz zarząd pozbędzie się Lichtsteinera, kupi Cancelo i zostaniemy z dwoma młokosami na prawej stronie.

Prawa strona została zaniedbana kilka lat temu i mamy teraz tego pokłosie. Mówiłem to w zeszłym sezonie, że kupiliśmy "dziadka" Alvesa do pary z "dziadkiem" Lichtsteinerem, gdzie Szwajcar już był cieniem samego siebie. Rok, dwa lata temu miał przyjść ktoś młody na prawą stronę i ogrywał by się z dobrym i solidnym wtedy "Stefanem", następnie z Alvesem i teraz byłby w podstawowym składzie, a skreślany przez wszystkich De Sciglio rezerwowym.

Swoją drogą fala krytyki jaka spłynęła na młodego Włocha po Super Pucharze mnie przeraziła. Jak on niby miał grać solidnie i pewnie, skoro takie tuzy jak Barzagli i Chiellini dali ciała hmm?

EDIT / UP!

De Sciglio podjął złą decyzję wybierając wślizg na pełnej szybkości zamiast po prostu zacząć go blokować. Ot głupia decyzja niedoświadczonego obrońcy. Większym kryminałem jest to, że nie było wtedy nikogo w polu bramkowym! Gdzie byli nasi stoperzy? Ale to nie o tym wątek ;) Ogarnie się młodzian!

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 10:59

Jakimś wielkim entuzjastą transferu Matuidiego nie byłem, ale dzisiaj czytam, że możemy go mieć za 15 mln euro. W dzisiejszych realiach rynkowych to bardzo przystępna cena, więc Marotto bierz go z tyłu i z przodu...

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 11:08

Tak myślałem, że jak przyjdzie Matuidi to pewnie z myślą o grze 4-3-3, o której wspominał Allegri. Być może z gorszymi ekipami będziemy klepać 4-2-3-1 i przesunięcie gry pod bramkę przeciwnika zapewni nam zwycięstwo. Z mocniejszymi natomiast trzeba będzie wprowadzać 3 pomocników, żeby powalczyć w środku pola i żeby zapewnić wsparcie dla defensywy.

W czwartek ma być dzień Juventusu i wtedy pewnie zaprezentują ewentualne nowe zakupy.

Po cichu liczę, że nasi spotkają się w czwartek z kibicami itp i na nowo zapłonie w nich ambicja i chęć wygrywania, których wyraźnie zabrakło w niedzielę. Kolejny plus jest taki, że początek sezonu gramy z potencjalnie słabszymi zespołami, więc mimo ewentualnych błędów jest szansa na wygrywanie ;)

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 11:09

Wchodzę z rana co nowego, a tu widzę Matuidi już podobno nasz i to jeszcze za taką dobrą kwotę 15 mln + bonusy, mimo że również wolałbym kogoś innego, to za taką kwotę nie zastanawiać się tylko brać.

Ależ bardzo musiał Marottę zaboleć ten przegrany superpuchar, że aż tak szybko wziął się do roboty :prochno: . Jeszcze Beppe poprosilibyśmy kogoś na prawą stronę w miejsce Lichta oraz dopięcie transferu Keity i więcej po tym okienku nie oczekuję. Zapomniałbym, że prawie mamy dogadanego Spinazzolę za Asamoaha, co również uważam za dobry ruch :ok:

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2017, 11:43

Jeśli klepniemy Matuidiego i znajdziemy rozwiązanie na prawą obronę to okienko uważam za idealne.
Nie jestem natomiast w ogóle przekonany co do Keity i chciałbym aby ten transfer upadł.

Zablokowany