Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 08:34

Il Fenomeno pisze:
Adrian27th pisze:A dziś Bonucci podobno 'niepewnie'.

Zabawne będzie jak się okaże że wyjęty z naszej machiny Bonucci zacznie siać babole..
Biorąc pod uwagę, że to kanał jakieś Milanisty to błędy nie będą pokazane.
W pierwszej połowie 3/4 podań które były adresowane dalej niż na 10metrów zostały przechwycone przez Real...

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 09:27

Nie bądźcie hipokrytami. Nie można w miesiąc z TOP3 obrońców świata zrobić się ofermą. Nie ma go i kij, żyjemy dalej. Na pewno Bonuc to klasa i Milan zyskał piłkarsko. Nie można mieć wątpliwości.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 09:35

towalski pisze:Nie bądźcie hipokrytami. Nie można w miesiąc z TOP3 obrońców świata zrobić się ofermą. Nie ma go i kij, żyjemy dalej. Na pewno Bonuc to klasa i Milan zyskał piłkarsko. Nie można mieć wątpliwości.
Poczekamy zobaczymy. Żółta kartka z tego sparingu to typowy Bonucci z 1 sezonu Juve : )

Jeżeli Toro zapłaci nam łącznie 9 baniek za Rincona to hallelujah!

Szkoda tylko że ciułamy tak to wszystko na jakiegos Cana o.O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 09:41

Jest taki watek o Bonuccim, porozmawiajcie sobie o nim tam.

Dziś pojawiło się kolejne nazwisko na tapecie w postaci Sergi Roberto o którego starania tez czynią MU oraz Chelsea. Klauzula tego zawodnika wynosi 40 mln.

Źródło : sport.es więc nie ma co sobie głowy zaprzątać.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 09:47

FalsoVero pisze: Biorąc pod uwagę, że to kanał jakieś Milanisty to błędy nie będą pokazane.
Z 3 kolejnych kanałów wczorajszy Bonucci z Betisem:

Dodam że sam meczu nie oglądałem, więc to nie było zaprzeczenie na "podobno" niepewny.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2017, 09:49 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 09:48

marcinek pisze:Jak dla mnie to całkiem dobry występ.
Ten film niczego nie wnosi. Pokazuje to, czego należy się po Bonuccim spodziewać - dobre rozgrywanie od tyłu (choć ledwie jeden celny, naprawdę długi przerzut).

Nijak nie można jednak na tej podstawie oceniać występu Leo w tym meczu. Milan stracił wczoraj 2 bramki, Leo grał 90 minut... Nie wiem, czy maczał w tym palce, ale przyzwoitość nakazywałaby przynajmniej te sytuacje obejrzeć przed ocenianiem jego występu.

Moje "obawy" co do Bonucciego w Milanie dotyczą jego gry w tyłach. Obstawiam, że przy nowych kolegach będzie mocno widać jego braki w tym aspekcie i kibice Milanu mogą się lekko zdziwić.

Co do walorów ofensywnych Leo nie mam wątpliwości - najwyższa jakość, co udokumentuje niejednym key-passem, czy asystą.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 09:49

LukaszG / DLuGi pisze:
kubraczek pisze:
LukaszG / DLuGi pisze:Yhym tylko, że krążą plotki jakoby miało to być jedynie wypożyczenie z OPCJĄ wykupu :prochno: Po co my go kupowaliśmy :angry:
Mógłbyś podawać źródła?

Di Marzio pisze, że brakuje tylko zgody samego Rincona. Torino liczy, że pojawi się ona w najbliższych godzinach.
Nie podam źródła, bo tylko przewinęło mi się to przez oczy i szczerze nie pamiętam już gdzie. Plotek jest cała masa ;)
Czyli z Rinconem jednak trafną wzmiankę odnalazłem. Jestem ciekaw ile występów wpisali w umowę. Z resztą patrząc na to, że Torino potrzebuje pomocnika, to na pewno zagra daną ilość spotkań.

Czyli teraz zostaje nam podstawowa para Pjanic-Khedira i zmiennicy w postaci Claudio i Bentancura.. no i nasz Sturaro :prochno: Czyli średnio, ale i tak lepiej niż prawa strona :think:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 10:14

Adrian27th pisze:
Szkoda tylko że ciułamy tak to wszystko na jakiegos Cana o.O
Też nie jestem wielkim entuzjastą sprowadzenia Cana, tym bardziej, że trochę Liverpool'u w zeszłym sezonie oglądałem, ale rzeczy przemawia za tym transferem.

1. Profil piłkarza odpowiada potrzebom naszego trenera.
2. Wiek Cana pozwala wierzyć, że może się on jeszcze bardziej rozwinąć, a na tym etapie kariery posiada już spore doświadczenie w poważnej piłce.
3. Kończący się kontrakt, czyli po naszemu OKAZJA ;)
4. Uniwersalność. Can może zagrać również na środku obrony (możliwe, że kiedyś widziałem go też na prawej stronie?), co może mieć spore znaczenie ze względu brak piątego obrońcy (dzielimy minuty na czterech środkowych, a jeżeli będzie straszna bieda, to jest alternatywa).

I chyba głównie ta ostatnia opcja sprawie, ze jestem w grupie "na TAK" w odniesieniu do ewentualnego transferu Cana.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 10:36

Kamil_on pisze:możliwe, że kiedyś widziałem go też na prawej stronie?
grywał tak w kadrze

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 11:16

Czy to temat o Milanie, czy Juventusie? To nie jest miejsce na dyskusje o Bonuccim.

Gdyby tylko Strootman nie miał na koncie tak poważnej kontuzji. :whistle: Piłkarsko w parze z Pjaniciem bajka.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 11:55

MRN pisze:Jest taki watek o Bonuccim, porozmawiajcie sobie o nim tam.

Dziś pojawiło się kolejne nazwisko na tapecie w postaci Sergi Roberto o którego starania tez czynią MU oraz Chelsea. Klauzula tego zawodnika wynosi 40 mln.

Swoja droga z wszystkich pomocników ktorzy mieliby do nas przyjsc, to chyba wybór nalezaloby pomiedzy Sergio Roberto, Emre Can'a lub Nzonziego jesli chodzi o defensywnych,

Ktos cos moze powiedziec o Sergio Roberto jaki dokladnie to profil pilkarza? B2B ?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 11:58

Ostatnio w Barcelonie występował na prawej obronie cały czas.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 11:59

tomassi14 pisze:

Swoja droga z wszystkich pomocników ktorzy mieliby do nas przyjsc, to chyba wybór nalezaloby pomiedzy Sergio Roberto, Emre Can'a lub Nzonziego jesli chodzi o defensywnych,

Ktos cos moze powiedziec o Sergio Roberto jaki dokladnie to profil pilkarza? B2B ?
Przecież to prawy obrońca. Pomocnikiem środkowym jest od wielkiego święta. Równie dobrze można mówić, że Lichy gra w środku.

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 12:10

Szikit pisze:
tomassi14 pisze:

Przecież to prawy obrońca. Pomocnikiem środkowym jest od wielkiego święta. Równie dobrze można mówić, że Lichy gra w środku.
Grał tam z konieczności. Z Barcy odszedł Alves, a Aleix Vidal nie dawał rady. Nominalnie to środkowy pomocnik.

Grande Juve, Vinci Per Noi
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2017, 13:10

kubinho 10 pisze:
Szikit pisze:
tomassi14 pisze:

Grał tam z konieczności. Z Barcy odszedł Alves, a Aleix Vidal nie dawał rady. Nominalnie to środkowy pomocnik.
Taki z niego środkowy pomocnik obecnie, jak z Kwadwo. Od dawna hasa po prawej stronie i tak trzeba na niego patrzeć.

Zablokowany